elik Posted May 1, 2021 Author Posted May 1, 2021 1 godzinę temu, Radek napisał: Oby reszta wiosny była już dobra. A czy my tak w ogóle mamy już wiosnę ? :) Quote
Radek Posted May 1, 2021 Posted May 1, 2021 28 minut temu, elik napisał: A czy my tak w ogóle mamy już wiosnę ? 🙂 Na razie bezobjawową 😉 1 Quote
elik Posted May 1, 2021 Author Posted May 1, 2021 Przed chwilą, Radek napisał: Na razie bezobjawową 😉 Trafne spostrzeżenie i na czasie 1 Quote
elik Posted May 1, 2021 Author Posted May 1, 2021 Płacimy za pobyt naszych seniorów w hotelu w kwietniu 2021 r. Faktura Przelew Quote
elik Posted May 1, 2021 Author Posted May 1, 2021 Po zapłaceniu za hotel, na wspólnym koncie Saruni i Arusia [*] pozostała kwota 643,77 zł. Chciałabym Was, drodzy Darczyńcy prosić o zgodę na przekazanie części tej kwoty - 200,00 zł na początek dla Danio. Czy zgadzacie się na taki podział pozostałej kwoty? Quote
Jolanta08 Posted May 2, 2021 Posted May 2, 2021 Jeśli Saruni nie braknie pieniędzy na pobyt i leczenie to może być. Trzeba pamiętać ,że Sara nie ma pełnych deklaracji.Mizianko dla sunieczki 🙂 2 Quote
Radek Posted May 2, 2021 Posted May 2, 2021 8 godzin temu, elik napisał: Chciałabym Was, drodzy Darczyńcy prosić o zgodę na przekazanie części tej kwoty - 200,00 zł na początek dla Danio. Pomysł bardzo dobry. Dla Saruni nie zabraknie pieniędzy? Bo tylko to mogłoby ewentualnie utrudniać. 1 Quote
elik Posted May 2, 2021 Author Posted May 2, 2021 3 godziny temu, Jolanta08 napisał: Jeśli Saruni nie braknie pieniędzy na pobyt i leczenie to może być. Trzeba pamiętać ,że Sara nie ma pełnych deklaracji.Mizianko dla sunieczki 🙂 2 godziny temu, Radek napisał: Pomysł bardzo dobry. Dla Saruni nie zabraknie pieniędzy? Bo tylko to mogłoby ewentualnie utrudniać. Sarunia nie ma jeszcze pełnej kwoty deklaracji, ale jeszcze spora ilość osób nie wypowiedziała się odnośnie dotychczasowych deklaracji i mam nadzieje, że nie zostawią suni w potrzebie, ale jeśli taka jest Wasza wola, to pozostawię kasiorkę tak, jak jest :) Quote
Radek Posted May 2, 2021 Posted May 2, 2021 6 minut temu, elik napisał: Sarunia nie ma jeszcze pełnej kwoty deklaracji, ale jeszcze spora ilość osób nie wypowiedziała się odnośnie dotychczasowych deklaracji Ja się do Saruni dorzucam 🙂 Quote
Jolanta08 Posted May 2, 2021 Posted May 2, 2021 9 minut temu, elik napisał: Sarunia nie ma jeszcze pełnej kwoty deklaracji, ale jeszcze spora ilość osób nie wypowiedziała się odnośnie dotychczasowych deklaracji i mam nadzieje, że nie zostawią suni w potrzebie, ale jeśli taka jest Wasza wola, to pozostawię kasiorkę tak, jak jest :) Jeśli Sara będzie miała komplet deklaracji to jestem za, jak najbardziej ale w przeciwnym wypadku mam wątpliwości bo wtedy wystarczyłoby tylko na 2 miesiące opłaty za hotelik ,bez dodatkowych kosztów i zaczęło by być krucho. Zaznaczam ,że to jest moje zdanie ale zgodzę się z każdą decyzją większości :) Quote
elik Posted May 2, 2021 Author Posted May 2, 2021 9 minut temu, Radek napisał: Ja się do Saruni dorzucam 🙂 Tak, wiem Arku i bardzo dziękuję Quote
elik Posted May 2, 2021 Author Posted May 2, 2021 Poprzednie deklaracje dla Saruni i Arusia razem. Bardzo proszę o aktualizację deklaracji, biorąc pod uwagę rozdzielenie finansów na dwa psiaki. Jeśli ktoś deklarował wpłaty tylko dla Arusia i nie będzie kontynuował wpłat na Dunio, to bardzo proszę o informację. .... 20,00 zł - Figunia .... 30,00 zł - ania75 .... 20,00 zł - christo_fair .... 20,00 zł - yucca .... 15,00 zł - Mazowszanka13 .. .. 10,00 zł - ludwa .... 20,00 zł - ona03 .... 10,00 zł - WiosnaA .... 20,00 zł - jaguska Miesięczny koszt pobytu w hotelu to kwota 290,00 zł. Z uwagi na wiek psiaczków trzeba dodatkowo mieć fundusze na wizyty u weta, badania i leki oraz specjalistyczną karmę. Takie są wymogi starszego wieku. Tylko jeden z moich pięciu podopiecznych ma pełną deklarację, pozostałym "dorabiam" bazarkami, ale coraz trudniej jest uzupełnić brakujące kwoty. Deklaracje stałe dla Saruni : .... 10,00 zł - Jolanta08 .... 25,00 zł - elik 50,00 zł - Pani Anna G-R .... 30,00 zł - teresaa118 .... 10,00 zł - guccio .... 20,00 zł - MALWA .... 25,00 zł - Kas1 .... 10,00 zł - Radek 20,00 zł - Siostra elficzkowa .... 1 0,00 zł - ona03 = = = = = = = = = = = = = = = = = 210,00 zł Deklaracje stałe dla Dunia: .... 25,00 zł - elik 10,00 zł - Nesiowata 50,00 zł - limonka80 40,00 zł - Agnieszka znajoma elik 30,00 zł - betka 50,00 zł - Pani Anna G-R .... 30,00 zł - teresaa118 .... 20,00 zł - guccio 20,00 zł - Siostra elficzkowa .... 1 0,00 zł - Radek .... 1 0,00 zł - ona03 = = = = = = = = = = = = = = = = = 295,00 zł Quote
elik Posted May 2, 2021 Author Posted May 2, 2021 1 minutę temu, Jolanta08 napisał: Jeśli Sara będzie miała komplet deklaracji to jestem za, jak najbardziej ale w przeciwnym wypadku mam wątpliwości bo wtedy wystarczyłoby tylko na 2 miesiące opłaty za hotelik ,bez dodatkowych kosztów i zaczęło by być krucho. Zaznaczam ,że to jest moje zdanie ale zgodzę się z każdą decyzją większości :) Raczej odstąpię od mojego zamysłu. Faktycznie Sarunia jest poważnie chora i w każdej chwili może potrzebować wsparcia farmakologicznego. Niech zostanie jak jest :) Dzięki za podpowiedź :) Quote
teresaa118 Posted May 3, 2021 Posted May 3, 2021 ja jak zwykle wplace swoje alimenty dopiero w lipcu, a wiec w nastepnych miesiacach nie bedzie odemnie wplat Quote
Gabi79 Posted May 3, 2021 Posted May 3, 2021 Dnia 1.05.2021 o 12:47, elik napisał: Witaj Gabrysiu :) Kombinujemy z Basią transport, bo czekanie na bezpłatny ze schrony może potrwać długo. Muszą być co najmniej 3 psiaki, a kiedy będą??? Kiedy zbierze się taka ilość psiaków do przewiezienia i to jeszcze w jednym kierunku??? W tej sytuacji w grę wchodzi tylko płatny transport. Twoja propozycja jest więc jak strzał w dziesiątkę i ogromnie Ci dziękuję Ze schronu do hotelu jest około 300 km w jedną stronę + bramki na A4. Dnia 1.05.2021 o 13:20, Radek napisał: Na pewno zajrzę gdy bazarek będzie. Dostałam wiadomość od Basi, że udało jej się znaleźć transport koszt 580 zł Zapraszam serdecznie na bazarek kilometrowy: Bazarek kilometrowy. Do pokonania 580 km. Mały, przerażony Dunio - na starość trafił do schroniska. Prosi o wspatcie na transport, by pojechać do kikou. Czy zdą Quote
elik Posted May 3, 2021 Author Posted May 3, 2021 3 godziny temu, teresaa118 napisał: ja jak zwykle wplace swoje alimenty dopiero w lipcu, a wiec w nastepnych miesiacach nie bedzie odemnie wplat Tak, pamiętam :) Dla Saruni masz wpłacone alimenty :) do czerwca włącznie. Quote
elik Posted May 3, 2021 Author Posted May 3, 2021 2 godziny temu, Gabi79 napisał: Dostałam wiadomość od Basi, że udało jej się znaleźć transport koszt 580 zł Zapraszam serdecznie na bazarek kilometrowy: Bazarek kilometrowy. Do pokonania 580 km. Mały, przerażony Dunio - na starość trafił do schroniska. Prosi o wspatcie na transport, by pojechać do kikou. Czy zdą Bardzo, bardzo, bardzo serdecznie dziękuję Gabrysiu za to wielkie wsparcie dla Dunia Lece na bazar! 1 Quote
elik Posted May 5, 2021 Author Posted May 5, 2021 Dostałam wiadomość od Basi, że nasz kochany dziadeczek jest w drodze na badanie krwi. Bardzo się cieszę, że wkrótce dowiemy się co w trawie, to znaczy w Duniu piszczy :) 2 Quote
ewu Posted May 5, 2021 Posted May 5, 2021 Elu jesteś jak błyskawica:):):) Wchodzę żeby naskrobać o Duniu a elik już wszystko przekazała:):):):) 1 Quote
ewu Posted May 5, 2021 Posted May 5, 2021 Dunio ma niedomykalność zastawki i lekko powiększoną komorę serca. Nie jakoś tragicznie ale musi przyjmować Vetmedin. Jutro wyrusza bladym świtem i o 8.30 ma być już u kikou. 1 Quote
guccio Posted May 5, 2021 Posted May 5, 2021 4 minuty temu, ewu napisał: Dunio ma niedomykalność zastawki i lekko powiększoną komorę serca. Nie jakoś tragicznie ale musi przyjmować Vetmedin. Jutro wyrusza bladym świtem i o 8.30 ma być już u kikou. Trzymam kciuki. 1 Quote
mari23 Posted May 5, 2021 Posted May 5, 2021 6 godzin temu, ewu napisał: Dunio ma niedomykalność zastawki i lekko powiększoną komorę serca. Nie jakoś tragicznie ale musi przyjmować Vetmedin. Jutro wyrusza bladym świtem i o 8.30 ma być już u kikou. To bardzo bladym świtem ;) Dobrze, że już wyrusza i trafi w opiekuńcze ramiona kikou :) 1 Quote
kikou Posted May 5, 2021 Posted May 5, 2021 Jeszcze nie ma Dunia a już mam wyniki malutkiego. Jest kilka poważnych problemów. :( Anaplazmoza (był osobny test), kiepska morfologia i niedoczynność tarczycy Quote
Recommended Posts