Anula Posted February 20, 2019 Posted February 20, 2019 4 godziny temu, Isiak napisał: Przelew poleciał. Dziękuję ślicznie,przelew już jest na moim koncie.Zaraz zapiszę w post rozliczeniowy. 1 Quote
Bogusik Posted February 20, 2019 Author Posted February 20, 2019 1 godzinę temu, b-b napisał: Czy taki może być czy coś zmienić? Bogduniu z całego serca dziękuję za śliczne banerki! :) Takie ładne,że nie wiadomo który wybrać...:) 31 minut temu, Tola napisał: Ja też zapisuję się u pięknej suni, jak dobrze, ze jest juz bezpieczna. Tyle cierpienia i smutku tych oczach, ale teraz będzie już tylko lepiej. Witamy Martuniu na wątku :) Ja też mam taką nadzieję,że jeszcze zobaczymy sunię uśmiechniętą. Quote
nulka07 Posted February 20, 2019 Posted February 20, 2019 Będę zaglądać do suni. U szafirki była nasza Mijka. Wtedy Ula. Jejku jak to dawno się wydaje:) Sunia jest piękna i te oczy....Głaski ,głaski,głaski.Oby znalazła dom na stałe jak nasza szalona i kochana psinka. Sciskam Szafirkowo:) Quote
Bogusik Posted February 20, 2019 Author Posted February 20, 2019 9 minut temu, nulka07 napisał: Będę zaglądać do suni. U szafirki była nasza Mijka. Wtedy Ula. Jejku jak to dawno się wydaje:) Sunia jest piękna i te oczy....Głaski ,głaski,głaski.Oby znalazła dom na stałe jak nasza szalona i kochana psinka. Sciskam Szafirkowo:) Super,że będziesz zaglądać i kibicować Kolii :) A Uleńka teraz Mia miała ogromne szczęście,że do Was trafiła :) Quote
nulka07 Posted February 20, 2019 Posted February 20, 2019 7 minut temu, Bogusik napisał: Super,że będziesz zaglądać i kibicować Kolii :) A Uleńka teraz Mia miała ogromne szczęście,że do Was trafiła :) Dziękujemy:) Tak miało być.Miała być nasza. Oby takich zrządzeń losu było jak najwięcej. Wierzę,że i ta sunia będzie miała szczęście. Ale gdyby nie wkład w ogłoszenia, córka nie wypatrzyłaby jej. Tak więc warto walczyć i udostępniać, mówić , że pies po przejściach potrafi pokochać i zaakceptować drugiego psa,koty sąsiadów i nowych ludzi. Będę kibicować;) 2 3 Quote
Bogusik Posted February 20, 2019 Author Posted February 20, 2019 4 minuty temu, nulka07 napisał: Dziękujemy:) Tak miało być.Miała być nasza. Oby takich zrządzeń losu było jak najwięcej. Wierzę,że i ta sunia będzie miała szczęście. Ale gdyby nie wkład w ogłoszenia, córka nie wypatrzyłaby jej. Tak więc warto walczyć i udostępniać, mówić , że pies po przejściach potrafi pokochać i zaakceptować drugiego psa,koty sąsiadów i nowych ludzi. Będę kibicować;) Wyciągnięte psiaki ze schronu są już psiakami bez kolejnego,porządkowego numeru,przestają być niewidzialne i anonimowe...Mają swoje imię,są pod opieką i obserwacją opiekuna,dzięki któremu mamy opis zachowań i charakteru psiaka.Na tej podstawie możemy robić ogłoszenia,w których treść jest wiarygodna.Nie zawsze domek zgłasza się od razu i czasami to trwa.Ale ja i zapewne nie tylko ja wierzę,że właśnie gdzieś TEN najwspanialszy domek jest i warto poczekać...:) 1 1 Quote
Anula Posted February 21, 2019 Posted February 21, 2019 13 godzin temu, nulka07 napisał: Będę zaglądać do suni. U szafirki była nasza Mijka. Wtedy Ula. Jejku jak to dawno się wydaje:) Sunia jest piękna i te oczy....Głaski ,głaski,głaski.Oby znalazła dom na stałe jak nasza szalona i kochana psinka. Sciskam Szafirkowo:) Pamiętam Ulę,kibicowałam jej mocno.Znalazła domek jeden z najlepszych u Ciebie.Mijka jest szczęśliwa u Ciebie,cieszę się ogromnie. Quote
Nadziejka Posted February 21, 2019 Posted February 21, 2019 13 godzin temu, Bogusik napisał: Wyciągnięte psiaki ze schronu są już psiakami bez kolejnego,porządkowego numeru,przestają być niewidzialne i anonimowe...Mają swoje imię,są pod opieką i obserwacją opiekuna,dzięki któremu mamy opis zachowań i charakteru psiaka.Na tej podstawie możemy robić ogłoszenia,w których treść jest wiarygodna.Nie zawsze domek zgłasza się od razu i czasami to trwa.Ale ja i zapewne nie tylko ja wierzę,że właśnie gdzieś TEN najwspanialszy domek jest i warto poczekać...:) Nadziejka i Magdarynka dla Kolii ktora wyruszyla z Radys po nowe zycie! do 1 marca Calem serduchem zapraszam na kramik , choc maly wyczarowalalm wczoraj dla cudnej czarnuni na nowe zycie Niechaj sie spelni najpiekniejsze 2 Quote
Bogusik Posted February 21, 2019 Author Posted February 21, 2019 3 godziny temu, Nadziejka napisał: Nadziejka i Magdarynka dla Kolii ktora wyruszyla z Radys po nowe zycie! do 1 marca Calem serduchem zapraszam na kramik , choc maly wyczarowalalm wczoraj dla cudnej czarnuni na nowe zycie Niechaj sie spelni najpiekniejsze Z całego serca dziękujemy Nadziejko i Magdarynko za bazareczek dla Kolii :) Quote
szafirka Posted February 21, 2019 Posted February 21, 2019 Szafirkowo również pozdrawia Ulę i jej cudowną rodzinkę. Wspominamy sunię miło, zwłaszcza jej nietuzinkową urodę i wspaniały rozwój emocjonalny, którego mogliśmy być świadkami. Quote
szafirka Posted February 21, 2019 Posted February 21, 2019 Kolia dzisiaj była u weterynarza na przeglądzie. Sunia ma 2 lata, waży 14 kg. Pazurki przycięte, uszy czyste, szczepienie na choroby zakaźne i odrobaczenie zaliczone, kilka dni po kąpieli dam na sierść krople na pchły i kleszcze, kąpiel zaplanowana na dzisiaj. Kolia została też zaczipowana. Czip jest od nas, nie ma go na fakturze. 1 1 Quote
Nadziejka Posted February 21, 2019 Posted February 21, 2019 Czarnulenko kochana zagladam tulinikam koszmar i bezmiar cierpienia..KOCHANI UDOSTĘPNIAJCIE, TO TAM WŁAŚNIE MIAŁ JECHAĆ WATSON!!!od Zosi123 Potrzebują udostępniania, domów tymczasowych, pieniędzy... https://www.facebook.com/katarzyna.lobacz/posts/2258510710840002 https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2054029574684578&set=a.199128826841338&type=3&theater (więcej o tym można poczytać w grupie na facebooku: https://www.facebook.com/groups/2323587517885478/). Quote
Anula Posted February 21, 2019 Posted February 21, 2019 2 godziny temu, szafirka napisał: Kolia dzisiaj była u weterynarza na przeglądzie. Sunia ma 2 lata, waży 14 kg. Pazurki przycięte, uszy czyste, szczepienie na choroby zakaźne i odrobaczenie zaliczone, kilka dni po kąpieli dam na sierść krople na pchły i kleszcze, kąpiel zaplanowana na dzisiaj. Kolia została też zaczipowana. Czip jest od nas, nie ma go na fakturze. Haniu a co ze sterylizacją.Jest wysterylizowana,czy nie? Zaraz przeleję pieniążki za weta. Quote
nulka07 Posted February 21, 2019 Posted February 21, 2019 Zaglądam do suni. Widze , ze piesio po przeglądzie;) Super i dobrze, że jest czip. Pozdrawiamy z futerkami serdecznie! Quote
Nadziejka Posted February 22, 2019 Posted February 22, 2019 Pozdrawiamy ogromnie i my Ksiezniczuniu cudna Quote
szafirka Posted February 22, 2019 Posted February 22, 2019 Wg weta Kolia nie jest wysterylizowana, umawiać na sterylizację będziemy w przyszłym tygodniu, ponieważ Pani weterynarz jest ze swoją córką w szpitalu i trochę im się plany posypały. Miejmy nadzieję, że córka będzie miała się dobrze i niebawem wszystko wróci do normy. Kolia jest takim niespokojnym duchem, potrafi przechodzić w kółko po domu około pół godziny co jakiś czas - od drzwi do drzwi, od legowiska do legowiska, jakby szukała czegoś, jakby sama nie wiedziała czego chce. Boi się mopa, boi się klaśnięcia w dłonie, gwałtownych ruchów, głośniejszego mówienia. Reaguje wycofaniem nawet jak inne psy zaczynają szczekać. Kolia obawia się również przechodzenia przez drzwi. Toleruje psy, koty. Do nas podchodzi, ale nie usiądzie w pobliżu, raczej pójdzie gdzieś w kąt, żeby się położyć. Została oczywiście wykąpana, zniosła to w miarę spokojnie, ale wzrok miała taki, że obawiałam się, czy nie zastanawia się nad capnięciem mnie. Dredy wycięte, włosiska wyczesane. Zdjęcia oczywiście z kąta, ale wierzę, że z dnia na dzień będą swobodniejsze. 3 3 Quote
Bogusik Posted February 22, 2019 Author Posted February 22, 2019 Dziękujemy Haniu za kąpiel i zdjęcia bidusi...Długi pobyt w schronie zrobi niestety swoje i odbił się na psychice Kolii :( Nie kłapie zębami więc to tyle dobrze.Mejmy nadzieję,że się nauczy żyć w normalnych warunkach i cieszyć życiem. 1 1 Quote
Nadziejka Posted February 22, 2019 Posted February 22, 2019 Skiereczko cudna bedzie lepiej coraz te oczenka ech ... mowia wszytko o calem cierpieniu o calem zycie w poniewierce Kochana psinuniu teraz juz nie bedziesz bala nidgy z nadzieja wierzymy 1 Quote
nulka07 Posted February 22, 2019 Posted February 22, 2019 Takie kochane strachajło. No jak tu zaufać tak szybko. Ciągle inne odgłosy, przedmioty, ludzie, zapachy. Ale jest ciepło, brzuszek pełny, n ikt nie krzyczy, nie bije...zaufam. Jestem taka piękna .Niech mnie ktoś zobaczy!!! 1 1 Quote
agat21 Posted February 22, 2019 Posted February 22, 2019 Biedna psina :( Niczego dobrego nie zaznała od ludzi widocznie do tej pory :( Quote
Tola Posted February 22, 2019 Posted February 22, 2019 Smutasek z Kolii, ale wszystko najgorsze już za nią, oby malutka jak najszybciej to zrozumiała! Quote
Bogusik Posted February 22, 2019 Author Posted February 22, 2019 29 minut temu, mgog napisał: Kolia jest śliczna :) To prawda :) 28 minut temu, nulka07 napisał: Takie kochane strachajło. No jak tu zaufać tak szybko. Ciągle inne odgłosy, przedmioty, ludzie, zapachy. Ale jest ciepło, brzuszek pełny, n ikt nie krzyczy, nie bije...zaufam. Jestem taka piękna .Niech mnie ktoś zobaczy!!! Zgadza się.Dużo nowego zaczęło się dziać w życiu Kolii i musi nauczyć się wszystkiego od początku... 25 minut temu, agat21 napisał: Biedna psina :( Niczego dobrego nie zaznała od ludzi widocznie do tej pory :( Tak bidusia,która nie zna co to beztroskie psie dzieciństwo... 17 minut temu, Tola napisał: Smutasek z Kolii, ale wszystko najgorsze już za nią, oby malutka jak najszybciej to zrozumiała! Miejmy nadzieję,że za jakiś czas to zrozumie... Quote
b-b Posted February 22, 2019 Posted February 22, 2019 Trzymam kciuki aby mała szybko zaczęla uczestniczyć w życiu z ludźmi . Quote
Poker Posted February 22, 2019 Posted February 22, 2019 Pewnie nie zna innego życie niż schroniskowe, wszystko jest dla niej nowe. Czuje się jak człowiek wysadzony w dziwnym kraju , gdzie nie zna języka, ani zwyczajów. Naszych wiele dzikawych tymczasek i strachulców długo bało się przechodzenia przez drzwi i furtkę. 1 Quote
Recommended Posts