Jump to content
Dogomania

Dług został spłacony, Miłka już w swoim domku :)Duże mają gorzej! los się do niej uśmiechnął na krótko, musi wracać do schroniska ,bo jest za... duża, Miłka ,najmilsza sunia, prosi o pomoc!!!

Recommended Posts

Posted

To nadrabiamy zaległości!  ;) wczoraj ,po wizycie przedadopcyjnej , sprawy nabrały prędkości światła!  na życzenie p Ani /zawsze mówiłam ,że Anki to fajne dziewczyny! / a dla dobra Miłeczki,  musiałam ... wymusić wyjście z pracy na pół dnia, bo to dość daleko od nas, Miłeczka zamieszka za Wrocławiem w Leśnicy, ponieważ p Ani nie zniechęcił fakt ,że Miłeczka ma lamblie i trzeba zacząć leczenie, a w poniedziałek wraca do pracy, poprosiła żeby przyspieszyć wizytę, żeby mieć czas w weekend na zapoznanie się i .. no jak miałam odmówić?!;) /szczerze się przyznam ,że uczucia mam mieszane, ale Magda jest tu dla mnie autorytetem, który nie podlega dyskusji! /

W kwestii rozliczeń wygląda to tak ,że mam do zapłacenia w lecznicy za wszystkie badania i leki Miłeczki 250,oozł wacko.gif  Magda, przekazała p Ani, Omiprazol, który dostaje sunia na te robale a później już p Ania ,będzie kontynuować leczenie, jak Magda zjawi się z rachunkami z lecznicy to uzupełnię rozliczenie Miłeczki

20,oo zł -- 27,03,2019wpłynęło na konto Miłki od Kaas1, Dziękuję kwiatek.gif

Wpłaty: 

anica - 20,oozł         zapłacona - 14,02,2019

Jankamałpa - 20,oozł zapłacona - 14,02,2019 Dziękuję serce.gif

Poker - 50,oozł zapłacona - 27,02,2019 Dziękuję serce.gif

Beataczl  - 20,oozł zapłacona - 27,02,2019 Dziękuję serce.gif

Konfirm31  - 20,oozł zapłacona - 27,02,2019 Dziękuję serce.gif

Nulka07  - 20,oozł zapłacona - 27,02,2019 Dziękuję serce.gif

------------------------------------------------------------------------

150,oozł Razem

+ 30,oozł  Atulek - zapłacona - 22,02,2019, Dziękujeserce.gif

--------------------------

180,oozł Razem

+

20,oozł   Kaas1 , zapłacono 28,02,2019, dziękujeserce.gif

20,oozł  Muza1,  zapłacono 28,02,2019, dziękujeserce.gif

20,oozł  Nesiowata, zapłacono 28,02,2019, dziękujeserce.gif

20,oozł  Mdk8, zapłacono 28,02,2019,  dziękujeserce.gif

------------------------

260,oozł Razem

15,oozł  Nadziejka , z bazarku 12,03,2019,  dziękujeserce.gif

20,oozł  moja stała za III 2019

---------------------------------------

295,oozł Razem

20,oozł  Kaas zapłacono   25,03,2019

------------------------------------------

315,oozł Razem

Wypłaty:

45,oozł  Wizyta u weta, zdjęcie szwów, antybiotyk enrontron flavour , 19,02,2019

30,oozł Wizyta u weta, odrobaczenie, książeczka 27,02,2019

54,65zł Sucha karma , żwacze

-----------------------------

129,65zł Razem

101,92zł  obroża Foresto  6,03,2019

-------------------------

231,57zł Razem

250,oozł Badania i leki Miłeczki Razem

---------------------------------

481,57    Razem

Saldo:

260,oozł wpłaty

129,65zł wypłaty

------------------

+ 130,35zł  na dz.28,02,2019

295,oozł wpłaty

231,57zł wypłaty

----------------------

+ 63,43zł  na dz.20,03,2019

250,oozł badania i leki Miłeczki wypłaty

---------------------------------------------

- 166,57zł  na dz.30,03,2019

Miłeczki jest na minusie :(

Posted
7 godzin temu, Nesiowata napisał:

A to dopiero wiadomość!

Aaaa! ... ja jeszcze w to, nie wierzę!  wow.gif

4 godziny temu, beataczl napisał:

wspaniale!!!tak myslalam,ze do swiat podbije czyjes serducho i swieta w ds:)

Ale proszę nadal zaciskaj jeszcze ,nie mogę uwierzyć!  zobaczymy przez weekendokok.gif

15 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Fantastycznie, mocno trzymam kciuki. 
Czy ogłoszenie zdejmować?

Ulv, a Tobie jakiegoś rozciągacza doby i dużo siły :)

Trzymaj, trzymajokok.gif Tyś(ka) proszę poczekajmy przez ten weekend, do poniedziałku, może tak być?

Tysiu, telefony się rozdzwoniły i powtarzam propozycję tych dwóch domków, może wyślę Ci numery telefonów na PW  oby dwa domki w domku ;)

Posted

I zaległe foty!  Miłeczka się pokazuje serduszka2.gif

Wizyta u weta, może być przyjemna i nawet głaski rozdają :)

a9d20ef2fe97afdamed.jpg

... ale przecież trudno jest oprzeć się takiej , ślicznotce ;)

b04586f0932cef9amed.jpg

... ileż tu ciekawych, zapachów, wąchanie ważna rzecz ;)

dd4c2640cb82d101med.jpg

... szalone biegi z Tajgą, życie jest piękne :)

6d4730ca1a79f7a5med.jpg

... nawet jak Tajga, prowadzi ;)

88d999f0001036d7med.jpg

• Like 4
Posted
58 minut temu, nulka07 napisał:

Trzymamy kciuki za nowy dom!

Przyda się!  ja też ,zaciskam okok.gif

56 minut temu, Tyś(ka) napisał:

W takim razie zostawiam ogłoszenie do poniedziałku :) Trzymam kciuki.
Minus spory, może anico zmień tytuł wątku, że zadłużenie jest, a suczka ma lamblie... :(

Dziękuję i Dziękuję za radę , tak zrobię ale chyba będę musiała, jeszcze trochę pobiegać po prośbie!  tym bardziej ,że Roki chyba ma złe wyniki!  i najwyraźniej, kosztowne, leczenie :(    ... niech tylko znajdę chwilę.

• Like 1
Posted
2 godziny temu, anica napisał:

Tysiu, telefony się rozdzwoniły i powtarzam propozycję tych dwóch domków, może wyślę Ci numery telefonów na PW  oby dwa domki w domku ;)

A może będzie najlepiej jak sama zadzwonisz i podeślesz Państwu (jeśli wykażą zainteresowanie innym pieskiem) dwie inne sunie? W ogłoszeniach są podane namiary do osób odpowiedzialnych za suczki. Chyba tak będzie najmniejsze zamieszanie :)

Ja mam w propozycjach długowłosą Ivankę oraz krótkowłosą Shillę. Ivanka jest pod Tomaszowem Lubelskim pod opieką "moich" Dziewczyn, ale możliwa pomoc w transporcie, a Shilla u Murki i pod opieką Dory, czyli też Lubelszczyzna.

1 godzinę temu, anica napisał:

Dziękuję i Dziękuję za radę , tak zrobię ale chyba będę musiała, jeszcze trochę pobiegać po prośbie!  tym bardziej ,że Roki chyba ma złe wyniki!  i najwyraźniej, kosztowne, leczenie :(    ... niech tylko znajdę chwilę.

A może jakiś bazarek?

Posted
1 godzinę temu, Tyś(ka) napisał:

A może będzie najlepiej jak sama zadzwonisz i podeślesz Państwu (jeśli wykażą zainteresowanie innym pieskiem) dwie inne sunie? W ogłoszeniach są podane namiary do osób odpowiedzialnych za suczki. Chyba tak będzie najmniejsze zamieszanie :)

Ja mam w propozycjach długowłosą Ivankę oraz krótkowłosą Shillę. Ivanka jest pod Tomaszowem Lubelskim pod opieką "moich" Dziewczyn, ale możliwa pomoc w transporcie, a Shilla u Murki i pod opieką Dory, czyli też Lubelszczyzna.

te sunie owczarkowate tez maja szanse , sa urocze :)

trzeba Je koniecznie pokazac tym ludziom,tym bardziej ze Oni  chca psa do domu -jak anica gdzie wyzej pisala ..

• Like 1
Posted

Kolejne cuda cuuudenka

Szczescia

Zdrowenka

Stokrosci Mileczko Tobie Cudna i Panciom

Niechaj Wam Wszytko Pieknie Uklada

Znalezione obrazy dla zapytania gify misie teddy szare

• Like 2
Posted
Dnia 30.03.2019 o 12:36, nulka07 napisał:

Trzymamy kciuki za nowy dom!

Przyda się! :)

Dnia 30.03.2019 o 14:50, Tyś(ka) napisał:

A może jakiś bazarek?

Też o tym pomyślałam!  ;)

Dnia 30.03.2019 o 14:50, Tyś(ka) napisał:

A może jakiś bazarek?

Przedstawię oby dwie dziewczynki i odezwę się :)

Tyś(ka)   a jak to się robi ,żeby tak podlinkować ...imona?

Posted
Dnia 30.03.2019 o 14:25, Anula napisał:

To Miłka pozostaje we Wrocławiu w Leśnicy.To jest kamienica czy domek jeżeli to nie jest tajemnicą.

Anulko to jest mieszkanie w kamienicy, na nowym osiedlu, gdzie są ogromne przestrzenie do spacerków, harców ,biegów :)

Dnia 30.03.2019 o 23:32, Radek napisał:

Powodzenia Miłko.

.. Przyda się ;)

Dnia 30.03.2019 o 23:37, Alaskan malamutte napisał:

Szczęscia i tylko szczęscia w nowym domku!!!

anico, zdjąć juz ogłoszenie Miłki?

... i też nie ,podziękuję ;)

... Tak!  zdjąć już ogłoszenia , Dziękuję :)

17 godzin temu, beataczl napisał:

mordeczka kochana...doczekala sie :)

... pani Ania ,mówi że od pierwszej chwili... zajęła "swoje" posłanko jaby tu była zawsze, jak by wiedziała, że to już będzie jej :)

16 godzin temu, Anula napisał:

Ja zdjęłam ogłoszenie Miłki.

Dziękuję , Anulko :)

Posted

Wczoraj dzwoniłam do pani Ani, jest zachwycona Miłeczkąserduszka2.gif okazuje się ,że Magda wiele nauczyła sunię / i nawet się nie pochwaliła ;) /   Miłka reaguje na odwołania , słucha podstawowych komend i ... uwielbia pieszczoty! każdą chwilę chce wykorzystać na obecność przy człowieku, przytula się ,łasi, zaczepia, żeby tylko ją zauważyć , pogłaskać :)   leki bierze, po leczeniu , zobaczymy?  pewnie trzeba będzie zrobić badanie na obecność Lamblij, jak do tej pory biegunek nie było :)

Zmieniam tytuł, jak doradzała Ty(śka)   będę musiała pomyśleć o jakiejś pomocy?  żeby uzbierać pieniążki na dług po Miłeczce?  

• Like 1
Posted
9 godzin temu, anica napisał:

będę musiała pomyśleć o jakiejś pomocy?  żeby uzbierać pieniążki na dług po Miłeczce?  

Jaka to kwota Aniu?

Miłka jest beneficjentem mojego bazarku. Co prawda ciągle w trakcie robienia, ale mam nadzieje, że wkrótce otworzę. Mam co drugi dzień rehabilitację, co zajmuje mi 3 godziny w tym 2 na dojazd  :( Ale od przyszłego tygodnia będę miała większe przerwy więc dokończę bazarek.

Posted

Pomocy!!!!! to się nigdy nie skończy   kochani, znowu zwracam się z pomocą!... raczej błaganiem o pomoc!   szukam domku tym razem dla również owczarkowatego,  ONka Lacky, przekochane psisko, chodząca miłość do człowieka, przez kilka lat spędzał mi często sen z powiek!  że nie pomogłam mu tak jak powinnam :(     Lacky ma już 6lat i przez ostatnie 2-3 nie pamiętam dokładnie?  stróżował na budowie, niestety budowa się skończyła!  teraz rozbierają ,sprzątają i do końca miesiąca Lacky ma tylko czas a później???... no przecież są schroniska :(     przyp.   kiedyś dawno temu sąsiedzi ,zwrócili mi uwagę ,że pewna starsza pani ma "dużego psa "  z którym nie wychodzi, nieraz ?czasem ? ale pies się załatwia na klatce ,że go podkarmiają itd   na Wrocławskim wątku, szukałam pomocy, ogłaszaliśmy ale jakoś nie trafił się żaden domek :(    jeden z klientów ,powiedział że u nich na budowę potrzebują psa, niestety z braku innych możliwości... Lacky poszedł na tę budowę, po wizycie u niego w domu nie było żadnych wątpliwości ,że tam będzie miał lepiej!  w domu nie mógł pozostać ,dosłownie ani chwili dłużej!

Proszę jeszcze raz o możliwość ogłaszania Lackiego, później pan obiecał zrobić mi zdjęcia i napiszę więcej, bo już w pracy ,zaczynają mnie ścigać :(

Dnia 3.04.2019 o 19:52, elik napisał:

Jaka to kwota Aniu?

Miłka jest beneficjentem mojego bazarku. Co prawda ciągle w trakcie robienia, ale mam nadzieje, że wkrótce otworzę. Mam co drugi dzień rehabilitację, co zajmuje mi 3 godziny w tym 2 na dojazd  :( Ale od przyszłego tygodnia będę miała większe przerwy więc dokończę bazarek.

Kwota to 166,57 zł Eliczku, nawet nie jestem w stanie,tym razem,  obiecać że będę mogła  pomóc w tym ,bazarku :(    nie mówię ,że Nie!   ale też nie mogę obiecać :(