elik Posted February 28, 2019 Posted February 28, 2019 3 godziny temu, anica napisał: Coś nie tak jest z moim aparatem? albo już siada? albo coś przestawiłam? nie mogę pokazać tego paragonu za karmę? nie mam pojęcia, dlaczego tak, prześwietla ? sssstrasznie się namęczyłam! i nie udało się :( Podejrzewam Aniu, że jest to efekt lampy błyskowej. Może gdybyś zrobiła zdjęcie w dzień, bez użycia lampy błyskowej, efekt byłby lepszy, A czy masz może Aniu skaner w drukarce. Większość drukarek jest wielofunkcyjnych i skaner jest prawie w każdej. Zrób skan i skan wklej na wątek. Quote
anica Posted March 1, 2019 Author Posted March 1, 2019 Dnia 28.02.2019 o 21:19, Anula napisał: Aniu,wszelkie druki,pisma trzeba aparat nastawić na micro jak masz taką opcję. Napisz tu jaka kwota jest na paragonie i tyle. Anulko ,kochana nie chcę ,Ciebie zamęczać już pytaniami, ale gdzie należy szukać tej funkcji Micro? w menu? Dnia 1.03.2019 o 00:47, elik napisał: Podejrzewam Aniu, że jest to efekt lampy błyskowej. Może gdybyś zrobiła zdjęcie w dzień, bez użycia lampy błyskowej, efekt byłby lepszy, A czy masz może Aniu skaner w drukarce. Większość drukarek jest wielofunkcyjnych i skaner jest prawie w każdej. Zrób skan i skan wklej na wątek. Ok, Dziękuję ,spróbuje czy da się wyłączyć lampę? o ile mam taką możliwość w aparacie? Eliczku, kochana ,proszę sprawdź czy sposób rozliczenia jest .... po Twojemu?! cięęęężko mi to idzie :( przyznam ,że nawet w sklepie mamy swoją księgową, robię to bo muszę Beatko ,miałaś rację! nie doliczyłam w rozliczeniu, wpłaty od Atulek, poprawiłam, Dziękuję Miłeczka jest na plusie 130,oozł , Dziękuję wszystkim za wsparcie i każdy, rodzaj pomocy , jak dobrze ,że jesteście Jak znowu ,coś pokręciłam w rozliczeniu ,to krzyczcie! ;) Post rozliczeniowy - Deklaracje stałe: anica - 20,oozł Beataczl - 10,oozł zapłacono II i III ,2019 Deklaracje jednorazowe : Jankamałpa - 20,oozł zapłacona - 14,02,2019 Dziękuję Atulek - 30,oozł zapłacona - 22,02 , 2019 Dziękuję Wpłaty: anica - 20,oozł zapłacona - 14,02,2019 Jankamałpa - 20,oozł zapłacona - 14,02,2019 Dziękuję Poker - 50,oozł zapłacona - 27,02,2019 Dziękuję Beataczl - 20,oozł zapłacona - 27,02,2019 Dziękuję Konfirm31 - 20,oozł zapłacona - 27,02,2019 Dziękuję Nulka07 - 20,oozł zapłacona - 27,02,2019 Dziękuję ------------------------------------------------------------------------ 150,oozł Razem + 30,oozł Atulek - zapłacona - 22,02,2019, Dziękuje -------------------------- 180,oozł Razem + 20,oozł Kaas1 , zapłacono 28,02,2019, dziękuje 20,oozł Muza1, zapłacono 28,02,2019, dziękuje 20,oozł Nesiowata, zapłacono 28,02,2019, dziękuje 20,oozł Mdk8, zapłacono 28,02,2019, dziękuje ------------------------ 260,oozł Razem + 32,30zł Nadziejka nasza kochana uzbierała na bazarku 3,03,2019 Wypłaty: 45,oozł Wizyta u weta, zdjęcie szwów, antybiotyk enrontron flavour , 19,02,2019 30,oozł Wizyta u weta, odrobaczenie, książeczka 27,02,2019 54,65zł Sucha karma , żwacze ----------------------------- 129,65zł Razem 100,oozł Badania ,Ulv 5,03,2019 Saldo: 260,oozł wpłaty 129,65zł wypłaty ------------------ + 130,35zł na dz.28,02,2019 Quote
anica Posted March 1, 2019 Author Posted March 1, 2019 Uwaga, uwaga!! był pierwszy telefon :) pan ,który mieszka w Osoli, dość blisko Wrocławia , za Obornikami Śl. dość długo ,rozmawialiśmy , ponieważ żona nie jest do końca jeszcze przekonana, mają w domu ,dwa mniejsze pieski, pan potrzebuje towarzysza na długie spacery, będzie dzwonił jeszcze , zobaczymy? ja wyjeżdżam i do niedzieli ,będę poza...zasięgiem ;) 2 Quote
Poker Posted March 1, 2019 Posted March 1, 2019 Dom brzmi całkiem fajnie pod warunkiem ,że Miła może chodzić na długie spacery. Quote
Anula Posted March 1, 2019 Posted March 1, 2019 43 minuty temu, Poker napisał: Dom brzmi całkiem fajnie pod warunkiem ,że Miła może chodzić na długie spacery. I nie będzie w budzie ani w kojcu. 1 Quote
Tyśka) Posted March 1, 2019 Posted March 1, 2019 Miła jest sunią młodą i energiczną - kiedy się widziałam z anica to mówiła mi, że suczka lubi się bawić, a do psów aż piszczy i w ogóle chyba sama myśli, że jest szczeniakiem :) Myślę, że domek z innym pieskiem może być dobrą opcją. Trzymam kciuki - super, że odzew pierwszy jest. anico, jaki masz aparat? jeżeli coś "mojego" to mogę Ci podejść i pokazać co i jak. Ja bym wyłączyła flesz - nie lubię go. Zamiast niego zatroszczyłabym się o dobre naświetlenie. Tak btw. paradoksalnie najładniejsze zdjęcia wychodzą jak jest pochmurno, a nie jak świeci mocne słońce - bo wtedy jest tzw. miękkie światło. :) Ewentualnie ładne zdjęcia wychodzą jak słońce już znika, najgorzej - jak jest południe i daje po oczach :) 1 Quote
Anula Posted March 1, 2019 Posted March 1, 2019 1 godzinę temu, anica napisał: Anulko ,kochana nie chcę ,Ciebie zamęczać już pytaniami, ale gdzie należy szukać tej funkcji Micro? w menu? Ja w swoim aparacie mam umieszczony przycisk z boku z oznaczeniem tulipana ale każdy aparat ma inne oznaczenia.Jeżeli nie ma przycisku na zewnątrz to może jest w pokrętle do ustawiania opcji a jeżeli nie to trzeba przewalić w meni i raczej szukać w ustawieniach.Nie masz instrukcji do aparatu? Jeżeli nie masz to wpisz nazwę aparatu w gogle i poszukaj instrukcji,powinna być. 1 Quote
b-b Posted March 1, 2019 Posted March 1, 2019 Podaj Aniu jaki masz aparat to ktoś na pewno pomoże :) Quote
beataczl Posted March 1, 2019 Posted March 1, 2019 a moze juz nie bedzie potrzeba wiecej zdjec?;) jak dobrze,ze jest zainteresowanie Milka :) Quote
b-b Posted March 3, 2019 Posted March 3, 2019 Ogłoszenie Miłki na Opole wisi tam bezużyteczni zero wyświetlenia telefonu. Promowane jest do 7.03 Czy zmienić na te kilka dni na inne miasto? Quote
Nadziejka Posted March 4, 2019 Posted March 4, 2019 Aniu anica wysylam dzis Tobie z pierwszego kramku 30 procencikow czesc kt jest dla Mileczki 32 zl 30 gr Mileczka od anica 30 procencikow 5 zl Cegielka plus fantuskowe 27 zl 30 gr dla Mileczki 32 zl 30 gr Rozliczam! Dla malagosiowych Pikusia,Mamunki z dzidziami i dla Mileczki ktora potrzebuje pomocy! Magdarynka i Nadziejkowo do 27 luty sciskam ogromnie ogromnie za domcik Quote
anica Posted March 4, 2019 Author Posted March 4, 2019 Milka ma znowu biegunkę :( wczoraj rozmawiałam z panią ok 20 i powiedziała ,że Miłka miała rzadką koopę, później dzwoniła do 23 do Ewu / ja miałam wyciszony telefon / że z Miłki leci woda! :( dzisiaj rano pani , nie odbiera telefonu :( teraz mam zebranie, później jeszcze drugie... muszę jakoś próbować złapać kontakt z panią, jak rozmawiałyśmy o 20 to prosiłam , żeby nie podawała Miłce nic do jedzenia, tylko woda i że dzisiaj po południu ,trzeba iść do lekarza / wcześniej nie mogę/ .... jestem tak zdenerwowana że nie wiem ,co robić!!! :( Quote
Tyśka) Posted March 4, 2019 Posted March 4, 2019 anico, jeżeli to woda to sie zaczynam niepokoić. Czy miała robiony ten test na parvo? widziała ją ulv? Quote
beataczl Posted March 4, 2019 Posted March 4, 2019 2 godziny temu, anica napisał: Milka ma znowu biegunkę :( wczoraj rozmawiałam z panią ok 20 i powiedziała ,że Miłka miała rzadką koopę, później dzwoniła do 23 do Ewu / ja miałam wyciszony telefon / że z Miłki leci woda! :( dzisiaj rano pani , nie odbiera telefonu :( teraz mam zebranie, później jeszcze drugie... muszę jakoś próbować złapać kontakt z panią, jak rozmawiałyśmy o 20 to prosiłam , żeby nie podawała Miłce nic do jedzenia, tylko woda i że dzisiaj po południu ,trzeba iść do lekarza / wcześniej nie mogę/ .... jestem tak zdenerwowana że nie wiem ,co robić!!! :( az mi zatkalo dech , co to moze do diaska byc :( skoro antybiotyk nie pomogl,.... tez sie bardzo zmartwilam 2 godziny temu, Tyś(ka) napisał: anico, jeżeli to woda to sie zaczynam niepokoić. Czy miała robiony ten test na parvo? widziała ją ulv? no wlasnie ta woda...moj pies tez tak mial i odszedl ..wet zle zdiagnozowal :( zaraz popatrze na watku czy byl taki test robiony Quote
beataczl Posted March 4, 2019 Posted March 4, 2019 Dnia 13.02.2019 o 19:27, anica napisał: Dziękuję Elu za pomoc :) Basia , dzwoniła i sprawdzała wszystko, Miłka jest zaszczepiona przeciw parwowirozie i jeszcze nie jest smutna, nie wymiotuje i nie jest możliwe ,żeby tak szybko wirus zaatakował, podobno trzeba parę dni 6-7? znalazlam,ze byla szczepiona... trzeba znow do weta Quote
Nadziejka Posted March 4, 2019 Posted March 4, 2019 6 godzin temu, Nadziejka napisał: Aniu anica wysylam dzis Tobie z pierwszego kramku i dzis bedziesz miec na koncie 30 procencikow czesc kt jest dla Mileczki 32 zl 30 gr Mileczka od anica 30 procencikow 5 zl Cegielka plus fantuskowe 27 zl 30 gr dla Mileczki 32 zl 30 gr Rozliczam! Dla malagosiowych Pikusia,Mamunki z dzidziami i dla Mileczki ktora potrzebuje pomocy! Magdarynka i Nadziejkowo do 27 luty sciskam ogromnie ogromnie za domcik o matuniu Mileczko sciskamy tulinkamy za ciebie oj biduniu biduniu ... Aniu trzymaj sie mocno mocno z Milenka moze juz jestescie u wetow a dzis masz na koncie juz pieniazki z kramku Quote
Anula Posted March 4, 2019 Posted March 4, 2019 A może przez tą kaszę zakupioną przez Panią bo przecież szkoda wyrzucić.Już nie wiem co o tym myśleć.Milka nie może cały czas być na diecie to znaczy głodzona bo i tak bardzo schudła,ma boki zapadnięte,w schronie na zdjęciach wyglądała pięknie,sierść się błyszczała była radosna,uśmiechnięta.Coś ewidentnie jest nie tak. Quote
Nadziejka Posted March 4, 2019 Posted March 4, 2019 1 minutę temu, Anula napisał: A może przez tą kaszę zakupioną przez Panią bo przecież szkoda wyrzucić.Już nie wiem co o tym myśleć.Milka nie może cały czas być na diecie to znaczy głodzona bo i tak bardzo schudła,ma boki zapadnięte,w schronie po zdjęciach wyglądała pięknie,sierść się błyszczała była radosna,uśmiechnięta.Coś ewidentnie jest nie tak. oj tak j tak i modlimy o diagnoze o wszytko leczonko Dobrze Aniu anica ze Jestes jak dobrze ze pedzisz z Mileczka gdzie trzeba sciskamy sciskamy za wszystko Quote
konfirm31 Posted March 4, 2019 Posted March 4, 2019 Bez weta nie da rady :( , chociaż mnie się wydaje, że to stres i niewłaściwa dieta, szczególnie, że antybiotyk nie pomógł . Jeżeli wet to potwierdzi (tj wykluczy infekcję), to warto wprowadzić na jakiś czas leczniczą karmę jelitową (karmić z ręki). Ja stosuję Eukanuba intestinal formula. Dobrze działa podawanie ColoCeum plus, które można kupić u weta, lub przez internet. Też sprawdziłam skuteczność Zastosowanie: Wspomagająco u zwierząt z biegunką o różnej przyczynie: - infekcje wirusowe, bakteryjne, inwazja pasożytnicza - nagła zmiana diety, alergia lub nietolerancja pokarmowa, zatrucie pokarmowe, toksyny - antybiotykoterapia o szerokim spektrum, zaburzenia mikroflory jelit - sytuacje stresowe lub wyczerpanie - nieswoiste zapalenia jelit, enteropatie różnego pochodzeniaWłaściwości: Kombinacja pięciu aktywnych składników sprzyja ograniczeniu objawów biegunki i czasu jej trwania, wspomaga regenerację i przywrócenie prawidłowej funkcji jelit: - montmorylonit/smektyt – silny i skuteczny adsorbent, wiąże szkodliwe czynniki i toksyny, chroni i powleka śluzówkę - prebiotyk – mannano-oligosacharydy (MOS) – stymuluje rozwój i pomaga przywrócić równowagę fizjologicznej mikroflory jelit - elektrolity – sprzyjają przywróceniu równowagi wodno-elektrolitowej - dekstroza – stanowi źródło łatwo przyswajalnej energii dla szybszego powrotu do zdrowia - L-glutamina – zapewnia energię dla enterocytów, wspiera regenerację nabłonka jelitSposób stosowania: Przed użyciem zaleca się konsultację z lekarzem weterynarii. Podawać doustnie według tabeli lub zalecenia lek.wet., zalecany czas stosowania 1-2 tygodnie. W łagodniejszych przypadkach może wystarczyć 3-dniowe podawanie pasty. https://www.scanvet.pl/oferta/wlasciciele-hodowcy/rid,113.html Trzymam kciuki za szybki powrót suni do zdrowia. Jest też opcja karmienia skrobanym/siekanym surowym chudym mięsem (pierś kurza, wołowina), zmieszaną z gotowaną i pogniecioną drobno marchewką(początkowo bez ryżu!) i do tego Gastrolit i glut z siemienia lnianego podawane do paszczy strzykawką, ale wątpię, czy Pani sobie z tym poradzi :( Quote
Nadziejka Posted March 4, 2019 Posted March 4, 2019 Bardzo dobre bardzo dla psinuni tylko zeby to wszytko sie sprawdzilo z podawaniem wlasciwym zeby sie chcialo panciom bardzo bardzo prosimy moze sie uda Quote
Anula Posted March 4, 2019 Posted March 4, 2019 A Miłka była dzisiaj w Lecznicy? To ColoCeum Plus jak wynika z opisu jest bardzo obiecujące,ukierunkowane,na jelita,na żołądek. Quote
ewu Posted March 4, 2019 Posted March 4, 2019 Miłka już u ULV. Ania rano wszystko opisze bo teraz nie ma siły. 2 Quote
ulvhedinn Posted March 4, 2019 Posted March 4, 2019 Dnia 3.03.2019 o 12:29, b-b napisał: Ogłoszenie Miłki na Opole wisi tam bezużyteczni zero wyświetlenia telefonu. Promowane jest do 7.03 Czy zmienić na te kilka dni na inne mias Quote
ulvhedinn Posted March 4, 2019 Posted March 4, 2019 Ok. Na parwo to na szczęście zupełnie nie wygląda. Sunia nie jest też chuda. Ale.. Jest gruba w brzydki sposób. Mało mięśni, i jeśli się o to nie zadba, to będzie klucha. A teraz po kastracji jest krytyczny okres. Na biegunkę ma leki, głodówkę do jutra, na jutro puszkę. A w środę kontrola i kontynuacja badań. Jest wesoła, sympatyczna, lubi nieduże dzieci (akurat u weta była dobra znajoma z wnuczką). Koty olewa. Psy są fajne, tylko będzie trzeba popracować nad ekscytacja na spacerach. A teraz zabawny akcent- moja Szyszka na widok nowej koleżanki zanurkowała w budce i wyszła z nożem w zębach. No, jak się jest chihuahua, to trzeba mieć argumenty... (kiedy ukradła nóż to licho wie, ale oczywiście jej zabrałam). 6 Quote
Recommended Posts