Jump to content
Dogomania

Parwowiroza-Pomocy!!!Pomóżcie uratować malutkie szczeniaczki.Jeden szczeniaczek-Melisa za [TM*];drugi-Szałwia za [TM*];Została przy życiu Mini,Kenya,Kama i Emi.W DS-Mia w Krakowie;Kenya została na stałe w DT; Kama we Wrocławiu;Emi w Zagórów k/Słupcy.

Recommended Posts

Posted

Nie wiem co będzie dalej, nie wiem, to jakiś straszny mutantbeksa_V6_orig.gif

Parwo jest też w Izbicybeksa_V6_orig.gif

Bardzo prosimy o pomoc, o bazarki, bo nie udzwigniemy tego finansowobeksa_V6_orig.gif

Posted
4 minuty temu, Tola napisał:

Nie wiem co będzie dalej, nie wiem, to jakiś straszny mutantbeksa_V6_orig.gif

Parwo jest też w Izbicybeksa_V6_orig.gif

Bardzo prosimy o pomoc, o bazarki, bo nie udzwigniemy tego finansowobeksa_V6_orig.gif

Tola,a może uda się Tobie zrobić Zrzutę bo sami nie udźwigniemy wydatków.Już się stworzyła ogromna kwota.Izbica i DT-Karmelki.

Posted
10 minut temu, Anula napisał:

Tola,a może uda się Tobie zrobić Zrzutę bo sami nie udźwigniemy wydatków.Już się stworzyła ogromna kwota.Izbica i DT-Karmelki.

Dobry pomysł Anulko. Gdyby choć trochu się uzbierało, to już będzie do przodu.

Posted
14 minut temu, Anula napisał:

Zrzutę zrobię, ale teraz nie można wysyłać smsów i te zbiórki słabo idą:(.

Nie mam tez zdjęć...

Koszt teraz kolejnych  dawek surowicy spory, a jeszcze leczenie, koszty są ogromne:(

Posted
1 minutę temu, Tola napisał:

Zrzutę zrobię, ale teraz nie można wysyłać smsów i te zbiórki słabo idą:(

Ale może się cokolwiek uzbiera,zawsze to by było do przodu.

Posted

Jeśli to jest ten nowy typ parwo, to na niego nie działa ani surowica syntetyczna ani z krwi ozdrowieńca ze "starych" typów parwo. Jedynie surowica z krwi ozdrowieńca, który przechorował ten nowy typ parwo. Ten wirus nie dotyka tylko jelit, ale inne narządy: skrwawia i uszkadza serce, płuca, nerki. Nie ma przy nim chlustających krwią biegunek. Kupy mogą być luźne, śluzowate, bez krwi. W zeszłym roku w Lublinie na uczelni jednej osobie powiedziano, że praca nad nową szczepionką potrwa co najmniej 2 lata. Przez Śląsk przeszło rok temu, wcześniej niż w Polsce, było ponoć w Niemczech, Francji. Z obserwacji koleżanki w schronisku wynika, że atakuje jednocześnie kocięta PP i szczenięta. Potwierdziły to wpisy wetów w internecie, jakie czytałam, że też to zauwazyli. 

Posted

W Izbicy ? Straszne. Jak się czują dwie " nasze " sunie? Lecę na wątek.

Nie wiem co się stało z ciałkami sunieczek .W sytuacji tak wielkiego zagrożenia epidemiologicznego dobrze by było je skremować.

• Like 1
Posted
4 minuty temu, elficzkowa napisał:

Straszne...Czy starsze psy, które przechorowały parwo ,,starego'' typu są bezpieczne ? 

Jeśli to jakiś nowy zmutowany wirus, to pewnie nie :(

Posted
6 minut temu, elik napisał:

św. Franciszku ratuj maluszki, bo w tej sytuacji tylko Ty pomożesz 449090903_gifproszcy.gif.acc3341ca3e474ef7e2689b08ff51507.gif

chyba nie chce pomóc :(

4 minuty temu, elficzkowa napisał:

Straszne...Czy starsze psy, które przechorowały parwo ,,starego'' typu są bezpieczne ? 

trudno powiedzieć

Posted

Bałam się tej nocy :( Miałam złe przerzucia, bo opis DT-Karmelki kojarzył mi się z kryzysem u nas... Biedna Szałwia :(

Nie wyobrażam sobie nawte ile cierpienia i bólu nosi w sobie DT-Karmelki. :( MOCNO ŚCISKAM w tym trudnym czasie.

Posted
1 godzinę temu, elficzkowa napisał:

Tego nie wiem, ale ludzie pisali, że chorowały im szczeniaki i młode psy z kompletem szczepień. Generalnie parwo wirus atakuje młode zwierzeta. Najbardziej narażone są do 2 r.ż. Teoretycznie, skoro ten kolejny typ tak się różni od pozostałych, że nie działają ani szczepienia ani surowica, to chyba byłoby możliwe zachorowanie ozdrowieńca wcześniejszego typu? 

Posted

Rozmawiałam przed chwilką z DT Karmelki - Mini i Kenya bez zmian, nie ma pogorszenia, nadal są w gabinecie.

Bardzo się boimy o dziewczyny, o te psy w Izbicy i o swoje zwierzaki:(