Jump to content
Dogomania

Wreszcie i Tania znalazła swój dom - zamieszkała u DT Karmelka:) Beza w DS w Warszawe, Wiola pokonała parwo i ma DS w Niepołomicach:) Szczeniaki w swoich domach:) Tosia za TM:( Pomocy!!! 3 suczki i 5 szczeniaków z interwencji:(:(

Recommended Posts

Posted

Moli i Sali po wizycie w SPA; w środę dziewczyny lecą wraz z p. Magdą na 2 miesiące do ich domu w Hiszpanii.

Przyznam, że  się trochę denerwuję...

Dziewczyny, jak widać, wyluzowane;)

Moli

SAVE_20190610_211600.jpg

Sali

SAVE_20190610_211627.jpg

• Like 1
Posted

Mam informację, ze Beza vel Moli wylądowała szczęśliwiie w  Alicante:).

Podróżowała w kontenerku tuz obok pańci

Mała, kochana, dzielna  podrożniczka

SAVE_20190612_122936.jpg

• Like 1
  • Upvote 3
Posted
10 minut temu, Tola napisał:

SAVE_20190612_122936.jpg

No no teraz to światowa dziewczyna ;)

Posted
5 godzin temu, Tola napisał:

SAVE_20190612_122936.jpg

A Sali gdzie?

Posted
2 godziny temu, Anula napisał:

A Sali gdzie?

Jest i Sali, poleciały obie sunie,  :)

Jestem bardzo dumna z Moli:)

W drodze z lotniska

SAVE_20190612_212056.jpg

SAVE_20190612_212051.jpg

Już na miejscu

SAVE_20190612_212102.jpeg

• Like 1
Posted

Jeszcze nie tak dawno,Beza marzyła tylko o tym,by odzyskac wolnosc.Nikt by sie wtedy nie spodziewał,że juz wkrotce bedzie podrozowac po świecie ze swoja panią i psią przyjaciółką. To dopiero jest fart !

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Małej pewnie obojętnie w jakim kraju się znajduje., Dla niej najważniejsze mieć koło siebie swoich kochających ludziów i psią siostrę do towarzystwa  :)

• Like 2
Posted
Dnia 13.06.2019 o 22:31, b-b napisał:

Małej pewnie obojętnie w jakim kraju się znajduje., Dla niej najważniejsze mieć koło siebie swoich kochających ludziów i psią siostrę do towarzystwa  :)

jesli oczywiscie zna jezyk

• Upvote 1
Posted

A teraz o Tani - to ta najstarsza sunia z interwencji, mama Bezy - sunia nadal szuka domu.

Tania miała jechać zaraz po sterylizacji do swojego domu w Krakowie, ale niestety coś po drodze zaczęło szwankować; Tania okazała się niezupełnie taką suczką, jak wydawało się to na początku, a i dom okazał się tym nie  dla Tani. 

Po wspólnych rozmowach,  zsumowaniu plusów i minusów tej adopcji jest wspólna decyzja ( moja, Alaskan, Jaaga i elik), że Tania zostaje w hoteliku i zaczynamy szukać domu od nowa.

Sytuacja Tani na pewno nie jest prosta;  pojechała do Jagny bez żadnej deklaracji, miała tylko chwilkę poczekać na sterylizację i do domu.

Trochę się to przeciągnęło w czasie, a teraz wiadomo, że sunia na razie zostaje bezterminowo.

• Like 1
Posted

Tak, jak napisała Tola. Nic dodać nic ująć...

Dlatego ruszamy z ogłoszeniami Tani od nowa. Bardzo posimy o zdjęcia od Jaaga, takie do ogloszeń noi  pomoc w ogłaszaniu.

Gdyby ktoś chciał zrobić bazarek na utrzymanie suni, to też bardzo prosimy. 

Posted
1 godzinę temu, Tola napisał:

Trochę się to przeciągnęło w czasie, a teraz wiadomo, że sunia na razie zostaje bezterminowo.

Tak więc bardzo dobrze się stało, że adopcja przeciągnęła się w czasie. Bo choć suni nic nie brakuje i domek ok, ale wzajemnie nie spełniają  oczekiwań.

Słuszna decyzja.

Posted

Ze zdjęciami  typowymi do ogłoszeń będzie trudno, bo Tania to typ psa, który kiedy widzi aparat w ręce, to wywala się brzuchem do góry lub siedzi z miną ofiary. Wybiorę i ponownie tu wstawię kilka, na jakich udało się ją zaskoczyć i wygląda naturalnie.

Wczoraj Tanię ostrzygłam, wykąpałam, obciełam pazury. Dziewczyna jest odświeżona, choć obrażona. Na razie się płaszczy i robi miny, więc z nowymi zdjeciami muszę poczekać, mam nadzieję, że dziś się uda.

Mleko jej schodzi i już nie popiskuje na mój widok, czyli ciąża urojona mija.

Tania w domu jest miłym, ale bardzo uległym psem. Łasi się, chodzi za człowiekiem. Nie jest głośna,  nigdy nie szczeka. Problemem jest dośc długa aklimatyzacja w nowym domu. Potrzebny będzie więc dom cierpliwy, gdzie Tania na początku będzie miała swoje schronienie i możliwość załatwiania potrzeb w domu. U nas trwało to ok. 2-3 tyg., kiedy wychodziła z transportera jedynie wtedy, gdy nikogo nie było w pobliżu. Jadła, piła, załatwiała się na podkład i uciekała do transportera, kiedy ktoś się zbliżał.

Bardzo dobrze funkcjonuje z innymi psami. Ladnie się z nimi bawi, oczywiście nie wywołuje żadnych konfliktów.

Największym problemem Tani jest jej agresja lękowa. Początkowo kłapała zębami przy próbach wyjęcia z transporterka. Teraz zdarza się to w sytuacjach wyjątkowych. Wczoraj chciała chwycić mnie zębami przy wyjmowaniu z wanny. Wcześniej, kiedy Andrzej chciał ją zabrać do transporterka na sterylizację.

W znanych jej, stabilnych warunkach świetnie funkcjonuje. Przy zmianach, kiedy dzieje się coś nietypowego, boi się. Nie lubi zmian.

Zdecydowanie woli kobiety, niż mężczyzn. Mimo, że to z Andrzejem miała pierwszy kontakt, to nadal się go boi. Owszem, chodzi za nim, reaguje na imię, ale gdyby chciał ją wziac na ręce, to już gorzej. Kiedy w domu są obcy ludzie, to Tania znika w jakimś zakamarku domu przed ich wejściem. Pojawia się, jak zamykamy za nimi bramę.

DSC08422.JPG

DSC08444.JPG

DSC08996.JPG

DSC09264.JPG

DSC09741.JPG

Posted
2 minuty temu, Jaaga napisał:

Lepszych zdjeć nie potrafię zrobić. 

Lepszych sobie nie wyobrażam :) Pięknie ją ostrzygłaś :) Sznupek jak nic :)  Śliczna sunia  Fotolia_983807_Sa.jpg.0e5a1af7960bb6ebb4a94c851fa19cbd.jpg

DSC00624.JPG

Ale ma wzięcie :)

DSC00612.JPG