Tola Posted June 10, 2019 Author Posted June 10, 2019 Moli i Sali po wizycie w SPA; w środę dziewczyny lecą wraz z p. Magdą na 2 miesiące do ich domu w Hiszpanii. Przyznam, że się trochę denerwuję... Dziewczyny, jak widać, wyluzowane;) Moli Sali 1 Quote
Tola Posted June 12, 2019 Author Posted June 12, 2019 Mam informację, ze Beza vel Moli wylądowała szczęśliwiie w Alicante:). Podróżowała w kontenerku tuz obok pańci Mała, kochana, dzielna podrożniczka 1 3 Quote
seramarias Posted June 12, 2019 Posted June 12, 2019 10 minut temu, Tola napisał: Mam informację, ze Beza vel Moli wylądowała szczęśliwiie w Alicante:). Podróżowała w kontenerku tuz obok pańci Mała, kochana, dzielna podrożniczka No no teraz to światowa dziewczyna ;) Quote
Anula Posted June 12, 2019 Posted June 12, 2019 5 godzin temu, Tola napisał: Mam informację, ze Beza vel Moli wylądowała szczęśliwiie w Alicante:). Podróżowała w kontenerku tuz obok pańci Mała, kochana, dzielna podrożniczka A Sali gdzie? Quote
Tola Posted June 12, 2019 Author Posted June 12, 2019 2 godziny temu, Anula napisał: A Sali gdzie? Jest i Sali, poleciały obie sunie, :) Jestem bardzo dumna z Moli:) W drodze z lotniska Już na miejscu 1 Quote
Havanka Posted June 13, 2019 Posted June 13, 2019 Jeszcze nie tak dawno,Beza marzyła tylko o tym,by odzyskac wolnosc.Nikt by sie wtedy nie spodziewał,że juz wkrotce bedzie podrozowac po świecie ze swoja panią i psią przyjaciółką. To dopiero jest fart ! 1 1 Quote
Jo37 Posted June 13, 2019 Posted June 13, 2019 Oby jak najczęściej udawało się znajdować takie domy naszym podopiecznym. 2 Quote
b-b Posted June 13, 2019 Posted June 13, 2019 Małej pewnie obojętnie w jakim kraju się znajduje., Dla niej najważniejsze mieć koło siebie swoich kochających ludziów i psią siostrę do towarzystwa :) 2 Quote
Jolanta08 Posted June 14, 2019 Posted June 14, 2019 I jak tu nie zazdrościć takiego życia, udanych wakacji :))) 1 Quote
Kamila Proc Posted June 16, 2019 Posted June 16, 2019 Dnia 13.06.2019 o 22:31, b-b napisał: Małej pewnie obojętnie w jakim kraju się znajduje., Dla niej najważniejsze mieć koło siebie swoich kochających ludziów i psią siostrę do towarzystwa :) jesli oczywiscie zna jezyk 1 Quote
Tola Posted June 17, 2019 Author Posted June 17, 2019 Kolejna porcja Bezy vel Moli w Hiszpanii - sunia wypoczywa całą sobą ;) na leżaczku też przyjemnie Quote
Tola Posted June 17, 2019 Author Posted June 17, 2019 A teraz o Tani - to ta najstarsza sunia z interwencji, mama Bezy - sunia nadal szuka domu. Tania miała jechać zaraz po sterylizacji do swojego domu w Krakowie, ale niestety coś po drodze zaczęło szwankować; Tania okazała się niezupełnie taką suczką, jak wydawało się to na początku, a i dom okazał się tym nie dla Tani. Po wspólnych rozmowach, zsumowaniu plusów i minusów tej adopcji jest wspólna decyzja ( moja, Alaskan, Jaaga i elik), że Tania zostaje w hoteliku i zaczynamy szukać domu od nowa. Sytuacja Tani na pewno nie jest prosta; pojechała do Jagny bez żadnej deklaracji, miała tylko chwilkę poczekać na sterylizację i do domu. Trochę się to przeciągnęło w czasie, a teraz wiadomo, że sunia na razie zostaje bezterminowo. 1 Quote
Alaskan malamutte Posted June 17, 2019 Posted June 17, 2019 Tak, jak napisała Tola. Nic dodać nic ująć... Dlatego ruszamy z ogłoszeniami Tani od nowa. Bardzo posimy o zdjęcia od Jaaga, takie do ogloszeń noi pomoc w ogłaszaniu. Gdyby ktoś chciał zrobić bazarek na utrzymanie suni, to też bardzo prosimy. Quote
elik Posted June 17, 2019 Posted June 17, 2019 1 godzinę temu, Tola napisał: Trochę się to przeciągnęło w czasie, a teraz wiadomo, że sunia na razie zostaje bezterminowo. Tak więc bardzo dobrze się stało, że adopcja przeciągnęła się w czasie. Bo choć suni nic nie brakuje i domek ok, ale wzajemnie nie spełniają oczekiwań. Słuszna decyzja. Quote
Jaaga Posted June 18, 2019 Posted June 18, 2019 Ze zdjęciami typowymi do ogłoszeń będzie trudno, bo Tania to typ psa, który kiedy widzi aparat w ręce, to wywala się brzuchem do góry lub siedzi z miną ofiary. Wybiorę i ponownie tu wstawię kilka, na jakich udało się ją zaskoczyć i wygląda naturalnie. Wczoraj Tanię ostrzygłam, wykąpałam, obciełam pazury. Dziewczyna jest odświeżona, choć obrażona. Na razie się płaszczy i robi miny, więc z nowymi zdjeciami muszę poczekać, mam nadzieję, że dziś się uda. Mleko jej schodzi i już nie popiskuje na mój widok, czyli ciąża urojona mija. Tania w domu jest miłym, ale bardzo uległym psem. Łasi się, chodzi za człowiekiem. Nie jest głośna, nigdy nie szczeka. Problemem jest dośc długa aklimatyzacja w nowym domu. Potrzebny będzie więc dom cierpliwy, gdzie Tania na początku będzie miała swoje schronienie i możliwość załatwiania potrzeb w domu. U nas trwało to ok. 2-3 tyg., kiedy wychodziła z transportera jedynie wtedy, gdy nikogo nie było w pobliżu. Jadła, piła, załatwiała się na podkład i uciekała do transportera, kiedy ktoś się zbliżał. Bardzo dobrze funkcjonuje z innymi psami. Ladnie się z nimi bawi, oczywiście nie wywołuje żadnych konfliktów. Największym problemem Tani jest jej agresja lękowa. Początkowo kłapała zębami przy próbach wyjęcia z transporterka. Teraz zdarza się to w sytuacjach wyjątkowych. Wczoraj chciała chwycić mnie zębami przy wyjmowaniu z wanny. Wcześniej, kiedy Andrzej chciał ją zabrać do transporterka na sterylizację. W znanych jej, stabilnych warunkach świetnie funkcjonuje. Przy zmianach, kiedy dzieje się coś nietypowego, boi się. Nie lubi zmian. Zdecydowanie woli kobiety, niż mężczyzn. Mimo, że to z Andrzejem miała pierwszy kontakt, to nadal się go boi. Owszem, chodzi za nim, reaguje na imię, ale gdyby chciał ją wziac na ręce, to już gorzej. Kiedy w domu są obcy ludzie, to Tania znika w jakimś zakamarku domu przed ich wejściem. Pojawia się, jak zamykamy za nimi bramę. Quote
elik Posted June 18, 2019 Posted June 18, 2019 2 minuty temu, Jaaga napisał: Lepszych zdjeć nie potrafię zrobić. Lepszych sobie nie wyobrażam :) Pięknie ją ostrzygłaś :) Sznupek jak nic :) Śliczna sunia Ale ma wzięcie :) Quote
Jaaga Posted June 18, 2019 Posted June 18, 2019 Zrobiłam na FB Tani ogłoszenie. Kto może, to proszę o udostepnianie. Nietsty, tu nie potrafię wstawić. Quote
Recommended Posts