Owczarek zeus Posted January 22, 2019 Posted January 22, 2019 Mój 8 Mc owczarek niemiecki szczeka na inne psy z ekscytacji, jeżeli nie może podejść do psa. Jest szkolny od początku, więc nie jest agresywny. Proszę o pomoc Quote
uxmal Posted January 27, 2019 Posted January 27, 2019 A w jaki sposób jest szkolony? Jakie zna "komendy"? Quote
dwbem Posted January 27, 2019 Posted January 27, 2019 A czy dajesz mu szansę na kontakt i zabawę z innymi psami? Skoro nie jest agresywny to po prostu chce się bawić, w tym wieku to jeszcze szczeniak i potrzebuje kontaktu i zabawy z innymi psami. Oczywiście pod kontrolą ale daj mu szansę. Quote
Owczarek zeus Posted January 27, 2019 Author Posted January 27, 2019 Tak bawi się bardzo często z psami na szkoleniach i w lesie Quote
Owczarek zeus Posted January 27, 2019 Author Posted January 27, 2019 Jest szkolny metodami pozytywnymi Quote
Patmol Posted January 28, 2019 Posted January 28, 2019 14 godzin temu, Owczarek zeus napisał: Tak bawi się bardzo często z psami na szkoleniach i w lesie ale to chodzi o to, żeby sie przede wszystkim z Tobą bawił - żebyś Ty był centrum jego zabaw, a nie inne psy - bo tak to sie nie liczysz po prostu, ekscytują go psy, bo z nimi się bawi przecież , wiec na nie reaguje; z toba nie ma zabawy - no to nie jesteś inetersujacy pojecie :szkolenie metodami pozytywnymi"-to nic nie znaczy -napisz w jakiej szkole go szkolisz, albo jak konkretnie bo jakoś efektów nie ma Quote
Owczarek zeus Posted January 28, 2019 Author Posted January 28, 2019 Nie sądzę że nie ma efektów, jest bardzo duża poprawa, również się z nim bawie Quote
Patmol Posted January 28, 2019 Posted January 28, 2019 13 minut temu, Owczarek zeus napisał: Nie sądzę że nie ma efektów, jest bardzo duża poprawa, również się z nim bawie a na czym polega poprawa? było gorzej? i jakiej chcesz pomocy? i dlaczego swojego trenera w takim razie nie poprosisz o pomoc? nie wiem w jakiej sytuacji twój owczarek szczeka z ekscytacji na inne psy? i czy na znajome psy czy na obce ale ja mam nieduża sukę i zdecydowanie to nie jest przyjemne jak sobie idziemy spokojnie, a jakiś owczarek niemiecki szczeka z ekscytacji na nasz widok/ mojej suki/ i właściciel owczarka ma problem z jego utrzymaniem; i ja sie zawsze zastanawiam dlaczego on nie może po prostu powiedzieć temu swojemu psu "siad" albo "cicho" albo 'spokój". Tylko owczarek stoi na dwóch łapach i udaje niedźwiedzia, a właściciel się z nim siłuje, zamiast wydać psu proste polecenie. Quote
Owczarek zeus Posted January 28, 2019 Author Posted January 28, 2019 Wcześniej sczekal jak pies był przed nami 15m a teraz jest w stanie przejść bliżej i nie sczeka,bylam z niego dumna na wystawie myślałam że będzie się zachowywać jak wariat a tylko sobie czasami coś burknol Quote
Patmol Posted January 28, 2019 Posted January 28, 2019 no to super; to dalej z nim tak samo ćwicz jak dotychczas, skoro są efekty Quote
Recommended Posts