Nadziejka Posted February 28, 2019 Posted February 28, 2019 Dnia 5.02.2019 o 18:31, Nadziejka napisał: Oczenka smutenki cvalunim serduchem modlimy za zycie dla Was zapraszam zapraszam juz czynny kramcik maluni Malenki Nadziejkowy Dla Babulinek Dla Dziadziow Zamojskich Na Zycie -zapraszam do 23 lutego godz 24.00 Dziewczynki kochane jeszcze beda pieniazeczki z tego zakonczonego kramku zaraz jeszcze podlicze czy juz mam wszytko Quote
Nadziejka Posted February 28, 2019 Posted February 28, 2019 Rozliczonko Cegielenki Zycia ktore sa na koncie Alaskan malamutte 30 zl Nesiowata 10 zl uxmal 10 zl Radek 10 zl Cegielenki ktore mam ja na koncie i przeleje wszytko do Alaskan 30 zl iwna5702 10 zl christo fair 10 zl Besia11 10 zl fantuski za kt beda pieniazki agasz 12 zl 50 gr z tego kramku Figunia 6 zl z tego kramku beataczl 2 zl z tego kramku Babcia Ania 7 zl z tego kramku boc jeszcze na innych kupuje Do wyslania dla dziadziow i babulinek pieniazki 30 zl Cegielki Zycia za fantuski 27 zl 50 gr razem 57 zl 50 gr dosylam do cioci Alaskan malamutte A ogolnie z kramiku 87 zl 50 gr Malenki Nadziejkowy Dla Babulinek Dla Dziadziow Zamojskich Na Zycie -zapraszam do 23 lutego godz 24.00 1 Quote
Alaskan malamutte Posted March 1, 2019 Posted March 1, 2019 Byłyśmy dzisiaj z tolą na chwilkę w schronisku... Staruszki ślepaczki na osobnym wybiegu..nikt ich od misek nie odgania, nie podgryza....są trzy...dwa naprawde stareńkie, jeden mlodszy maluch... Staruszek, którdzie dzielnie szczekał, dawał znać, że przeciez on tu jest.... Quote
Alaskan malamutte Posted March 1, 2019 Posted March 1, 2019 I jeszcze jeden, stareńki sleputek, ale byl bardzo zajety jedzeniem, nie podchodzil do siatki. widać go w tle Quote
b-b Posted March 1, 2019 Posted March 1, 2019 Czy to znaczy ,że schronisko się zlitowało nad tymi bidakami i dało je do osobnego kojca czy to po Waszej interwencji? Quote
beataczl Posted March 1, 2019 Posted March 1, 2019 43 minuty temu, Alaskan malamutte napisał: I jeszcze jeden, stareńki sleputek, ale byl bardzo zajety jedzeniem, nie podchodzil do siatki. widać go w tle to pewnie ten piesek,wczesniej bylo takie zdjecie od Toli Quote
Alaskan malamutte Posted March 1, 2019 Posted March 1, 2019 5 minut temu, beataczl napisał: to pewnie ten piesek,wczesniej bylo takie zdjecie od Toli Tak, to ten sam Quote
Anula Posted March 1, 2019 Posted March 1, 2019 Być może wreszcie ktoś poruszył problem ślepaczków i przystali na to aby były oddzielone.Myślałam o tym wydzielonym terenie z budami tylko tam nie wiem jak psiaki wytrzymują zimę.Hangar jest zamykany na noc i chyba tam w miarę jest cieplej zakładając,że tam są budy postawione.Natomiast tu jest wolna przestrzeń. Asiu a tam w dali widać budy,czy tam są też jakieś psy? 1 Quote
Alaskan malamutte Posted March 1, 2019 Posted March 1, 2019 6 minut temu, Anula napisał: Asiu a tam w dali widać budy,czy tam są też jakieś psy? Tak, dwa owczarki niemieckie. Każdy w osobnym kojcu. Quote
Nadziejka Posted March 1, 2019 Posted March 1, 2019 1 godzinę temu, Alaskan malamutte napisał: Tak, dwa owczarki niemieckie. Każdy w osobnym kojcu. Ciociu Alaskan wyslalam ku Tobie 57 zl 50 gr razem z tego zakonczonego dla dziadziuniow 87 zl 50 gr jak doleci 57 zl z gr ten samiucki bank to prosze potwierdz Ciociu ze juz wszytko razem na koncie Roozliczony! 87zl z gr.Malenki Nadziejkowy Dla Babulinek Dla Dziadziow Zamojskich Na Zycie -zapraszam do 23 lutego godz 24.00 Sciskam ogromnie za oczenka lapucinki starowineczki miod na sercu choc chwilke ze maja teraz lepiej ze nie sa tak zastraszone dudunie dziadziunie Quote
Tola Posted March 1, 2019 Author Posted March 1, 2019 Dnia 27.02.2019 o 16:25, Anula napisał: Dobrze by było uporządkować pierwszą stronę tj.wkleić kwoty,które są wpłacone na Skarpetę Staruszków.One dalej będą wpływać w różnej formie a więc warto to uporządkować.Gdyby trafiła jakaś określona kwota do jakiegoś psiaczka to trzeba utworzyć normalny post rozliczeniowy aby wiadomo było ile Skarpeta ma pieniążków i jakiemu psiakowi pomogła i na jaki cel np.dopłata do hoteliku,na weta itd. Chodzi mi o to,że jeżeli ktoś by zaoferował jakiemuś psiakowi pomoc w postaci zaopiekowania się nim,wzięcia do hoteliku to by mógł liczyć w trudnej sytuacji finansowej na pomoc Skarpety Staruszków. Wszystko uporządkuję w sobotę lub w niedzielę. Wrzuciłam nowe psy na 1 stronę. Quote
Alaskan malamutte Posted March 2, 2019 Posted March 2, 2019 17 godzin temu, Nadziejka napisał: Ciociu Alaskan wyslalam ku Tobie 57 zl 50 gr razem z tego zakonczonego dla dziadziuniow 87 zl 50 gr jak doleci 57 zl z gr ten samiucki bank to prosze potwierdz Ciociu ze juz wszytko razem na koncie Pieniążki jużna koncie staruszkow. Ślicznie dziękujemy! Quote
Alaskan malamutte Posted March 2, 2019 Posted March 2, 2019 Stan konta zamojskich staruszkow: Wpłaty: 1. Nadziejka (bazarek)- 50zł 2.Nesiowata (cegiełka z bazrku Nadziejki)) - 10zł 3.uxmal (cegiełka z bazrku Nadziejki)-10zł 4.b-b (bazarek) 267zł 5. Radek (cegiełka z bazrku Nadziejki)-10zł 6.Anula -50zł 7.Nadziejka (bazarek) -57,50zł Stan konta: 454,50zł na dzień 02.01.2019r Wypłata; - 454,50zł przelew na konto Fado (02.03.2019r Stan konta: 0,00zł na dzień 02.01.2019r Quote
Alaskan malamutte Posted March 2, 2019 Posted March 2, 2019 Kwotę 454,50zł przelewam na konto Fado. wątek Fado Quote
Nadziejka Posted March 2, 2019 Posted March 2, 2019 sciskuniam tuluneczkam wszytkie wszytkie lapucineczki oczenka starunie i ogoneczki tulinkam i noski choc z dalekosci ... Quote
Gabi79 Posted March 2, 2019 Posted March 2, 2019 Serce mam w kawałkach po obejrzeniu tych wszystkich zdjęć............ Quote
Bogusik Posted March 2, 2019 Posted March 2, 2019 Widzę,że cała kwota zebrana do skarpety staruszków została wpłacona na jednego psiaka.Czy nie lepiej było ją podzielić np. na pół tak aby zostało coś w skarpecie na kolejnego? Zazwyczaj tak działają skarpety i zostaje zawsze jakaś pula pieniążków a nie stan zerowy.To tylko takie moje rozważania i może nie mam racji Quote
Jo37 Posted March 2, 2019 Posted March 2, 2019 2 minuty temu, Bogusik napisał: Widzę,że cała kwota zebrana do skarpety staruszków została wpłacona na jednego psiaka.Czy nie lepiej było ją podzielić np. na pół tak aby zostało coś w skarpecie na kolejnego? Zazwyczaj tak działają skarpety i zostaje zawsze jakaś pula pieniążków a nie stan zerowy.To tylko takie moje rozważania i może nie mam racji Masz rację. Myślę, że kolejne zbiorki będziemy robić na kolejne staruszki. Quote
Alaskan malamutte Posted March 2, 2019 Posted March 2, 2019 1 godzinę temu, Bogusik napisał: Widzę,że cała kwota zebrana do skarpety staruszków została wpłacona na jednego psiaka.Czy nie lepiej było ją podzielić np. na pół tak aby zostało coś w skarpecie na kolejnego? Zazwyczaj tak działają skarpety i zostaje zawsze jakaś pula pieniążków a nie stan zerowy.To tylko takie moje rozważania i może nie mam racji Przepraszam, ale z tego co zrozumiałam to NIE JEST SKARPETA STARUSZKOW A JA NIE JESTEM SKARBNIKIEM SKARPETY. Zgodzilam się , na prośbę Toli "pzetrzymać" pieniążki z bazarków, aby przekazać na psa, który będzie miał założony wątek. Jedyna wpłata indywidualna jest od Anuli, pozostałe to wpłaty z bazarków. Nie zbierałam deklaracji. Tak zrozumiałam. Jeśli źle, to poproszę elik o zwrot pieniążkow i przkażę osobie, która będzie skarbnikiem na tym wątku. Na moje konto proszę juz nie wpłacać. Quote
Jo37 Posted March 2, 2019 Posted March 2, 2019 5 godzin temu, Alaskan malamutte napisał: Przepraszam, ale z tego co zrozumiałam to NIE JEST SKARPETA STARUSZKOW A JA NIE JESTEM SKARBNIKIEM SKARPETY. Zgodzilam się , na prośbę Toli "pzetrzymać" pieniążki z bazarków, aby przekazać na psa, który będzie miał założony wątek. Jedyna wpłata indywidualna jest od Anuli, pozostałe to wpłaty z bazarków. Nie zbierałam deklaracji. Tak zrozumiałam. Jeśli źle, to poproszę elik o zwrot pieniążkow i przkażę osobie, która będzie skarbnikiem na tym wątku. Na moje konto proszę juz nie wpłacać. Asiu - moim zdaniem dobrze zrozumiałaś. Zbieraliśmy deklaracje i pieniądze z bazarków dla pierwszego staruszka. Teraz staruszek Fado ma swój wątek. Następne bazarki i propozycje deklaracji będą dla następnego psiaka. 1 Quote
Bogusik Posted March 2, 2019 Posted March 2, 2019 5 godzin temu, Alaskan malamutte napisał: Przepraszam, ale z tego co zrozumiałam to NIE JEST SKARPETA STARUSZKOW A JA NIE JESTEM SKARBNIKIEM SKARPETY. Zgodzilam się , na prośbę Toli "pzetrzymać" pieniążki z bazarków, aby przekazać na psa, który będzie miał założony wątek. Jedyna wpłata indywidualna jest od Anuli, pozostałe to wpłaty z bazarków. Nie zbierałam deklaracji. Tak zrozumiałam. Jeśli źle, to poproszę elik o zwrot pieniążkow i przkażę osobie, która będzie skarbnikiem na tym wątku. Na moje konto proszę juz nie wpłacać. 16 minut temu, Jo37 napisał: Asiu - moim zdaniem dobrze zrozumiałaś. Zbieraliśmy deklaracje i pieniądze z bazarków dla pierwszego staruszka. Teraz staruszek Fado ma swój wątek. Następne bazarki i propozycje deklaracji będą dla następnego psiaka. Dziękuję za wyjaśnienie :) Wszystko jest teraz dla mnie jasne i zrozumiałe :) Może to było już wcześniej pisane ale czasami w natłoku innych wątków, człowiek po prostu zapomina... Quote
Tola Posted March 2, 2019 Author Posted March 2, 2019 6 godzin temu, Alaskan malamutte napisał: Przepraszam, ale z tego co zrozumiałam to NIE JEST SKARPETA STARUSZKOW A JA NIE JESTEM SKARBNIKIEM SKARPETY. Zgodzilam się , na prośbę Toli "pzetrzymać" pieniążki z bazarków, aby przekazać na psa, który będzie miał założony wątek. Jedyna wpłata indywidualna jest od Anuli, pozostałe to wpłaty z bazarków. Nie zbierałam deklaracji. Tak zrozumiałam. Jeśli źle, to poproszę elik o zwrot pieniążkow i przkażę osobie, która będzie skarbnikiem na tym wątku. Na moje konto proszę juz nie wpłacać. 34 minuty temu, Jo37 napisał: Asiu - moim zdaniem dobrze zrozumiałaś. Zbieraliśmy deklaracje i pieniądze z bazarków dla pierwszego staruszka. Teraz staruszek Fado ma swój wątek. Następne bazarki i propozycje deklaracji będą dla następnego psiaka. Tak tutaj dyskutowałyśmy, ze Skarpeta dla staruszków już jest na forum i nie ma sensu powielać, zawsze można się do niej zgłosić o pomoc dla starego psa. Pisałam też, ze potrzebujemy skarbnika, który będzie "trzymał" wpłacone pieniadze, a ponieważ nikt sie nie zgłosil, to poprosiłam Alaskan o pomoc. Uporządkuje oczywiście wpłaty i wpisy na 1 stronie. Quote
Jaaga Posted March 2, 2019 Posted March 2, 2019 52 minuty temu, Jo37 napisał: Asiu - moim zdaniem dobrze zrozumiałaś. Zbieraliśmy deklaracje i pieniądze z bazarków dla pierwszego staruszka. Teraz staruszek Fado ma swój wątek. Następne bazarki i propozycje deklaracji będą dla następnego psiaka. Wątek powstał po tym, jak po śmierci Limby dałam znac Toli, ze jej miejsce bedzie czekało wolne na nastepnego staruszka, jesli ludzie bedą chcieli mu pomóc i tak niejako " na fali" Tola utworzyła wątek i wstawiała zdjecia staruszków wymagajacych pomocy do wyboru. Oczywiście kazdy mógł wybrac sobie psiaka pod opieke i go umiescic w wybranym miejscu. Jednak to dopiero Elik dokonała powszechnej mobilizacji, zebrała deklaracje na utrzymanie Fado, zapytała czy może przyjechać. Czyli pierwszy pies został wybrany. Wydaje mi sie, ze teraz warto znowu zbierać na pomoc innemu. Alaskan, byłoby super, gdybys dalej była tu skarbnikiem, bo "księgowanie " wpłat szło bardzo sprawnie. Quote
Tola Posted March 2, 2019 Author Posted March 2, 2019 4 minuty temu, Jaaga napisał: Wątek powstał po tym, jak po śmierci Limby dałam znac Toli, ze jej miejsce bedzie czekało wolne na nastepnego staruszka, jesli ludzie bedą chcieli mu pomóc i tak niejako " na fali" Tola utworzyła wątek i wstawiała zdjecia staruszków wymagajacych pomocy do wyboru. Oczywiście kazdy mógł wybrac sobie psiaka pod opieke i go umiescic w wybranym miejscu. Jednak to dopiero Elik dokonała powszechnej mobilizacji, zebrała deklaracje na utrzymanie Fado, zapytała czy może przyjechać. Czyli pierwszy pies został wybrany. Wydaje mi sie, ze teraz warto znowu zbierać na pomoc innemu. Alaskan, byłoby super, gdybys dalej była tu skarbnikiem, bo "księgowanie " wpłat szło bardzo sprawnie. Ja już boję się prosić, ale tak samo myślę, pełny profesjonalizm... A ma dziewczyna tego sporo... Quote
Recommended Posts