Tola Posted February 3, 2019 Author Posted February 3, 2019 6 minut temu, Alaskan malamutte napisał: To zdjęcia z 2017 roku https://naforum.zapodaj.net/f15db89a3f99.jpg.html https://naforum.zapodaj.net/305b38be0937.jpg.html Kiedyś pracownik powiedział mi, ze to matka i córka, ale ile w tym prawdy, to nie wiem... Quote
Alaskan malamutte Posted February 3, 2019 Posted February 3, 2019 2 minuty temu, Tola napisał: Kiedyś pracownik powiedział mi, ze to matka i córka, ale ile w tym prawdy, to nie wiem... Pamiętam.... Quote
uxmal Posted February 3, 2019 Posted February 3, 2019 6 godzin temu, Alaskan malamutte napisał: Ta sunia chyba "od zawsze" w schronisku... Bardzo zmęczona, wymęczona. Zamiast radośnie podszczekiwać, gadać, gulgać jak na sznupka przystało - wyje/nawołuje :( Quote
Alaskan malamutte Posted February 3, 2019 Posted February 3, 2019 4 minuty temu, uxmal napisał: Bardzo zmęczona, wymęczona. Zamiast radośnie podszczekiwać, gadać, gulgać jak na sznupka przystało - wyje/nawołuje :( Martusiu, ta sunia ma ogromną wolę życia....Pytałyśmy z Tolą o jej zdrowie...Pytania były retoryczne....Ona bardzo ciężko oddychała, aż nią rzucało....Serce krwawiło, jak na nią patrzyłyśmy... Quote
Nadziejka Posted February 4, 2019 Posted February 4, 2019 Tolu witaj witajcie biedunie lapucinki z oczkami wypatrujace ech ... sercem ciezkim zdjecia ogladam bardzo bardzo smutno bardzo dusza placze ze nie sposob wszytkie wyciagnac ku zyciu ku lepszemu ku nadziei Tolu rozliczam kramik bedzie dla starowineczek choc kilka dyszezcek slij mi prosze numer konta lada dzien posle pieniazki edit Tolu bedzie dla lapeniek 50 zl Rozliczam!-Colunia ma domek!Obnizeczki!Bebenkowy i Nadziejkowy kramik dla Rokunia na lepsze zycie i dla starowineczek od Toli! Quote
beataczl Posted February 4, 2019 Posted February 4, 2019 jestem i ja,bardzo to wszystko smutne,ze staruszki siedza w schronie tyle lat :( mam taka cicha nadzieje, ze wspolnymi silami uda sie wyciagnac jedna, a potem nastepne... 2 Quote
uxmal Posted February 4, 2019 Posted February 4, 2019 Czyli, żeby wyciągnąć ze schronu staruszka na starcie trzeba mieć ok 1000 zł. Hotel 400-300, leczenie/badanie w najlepszym wypadku 300 zł. I 300-400rezerwy na opłatę kolejnego miesiąca hotelowania a w międzyczasie bazarki . Quote
beataczl Posted February 4, 2019 Posted February 4, 2019 czy w tych 360 zL. oplaty za dt jest juz karma czy to osobno? bo wet to zawsze oplacamy dodatkowo Quote
Tola Posted February 4, 2019 Author Posted February 4, 2019 40 minut temu, beataczl napisał: czy w tych 360 zL. oplaty za dt jest juz karma czy to osobno? bo wet to zawsze oplacamy dodatkowo Może Jaaga się wypowie, o ile dobrze pamiętam, to z karmą... Quote
Tola Posted February 4, 2019 Author Posted February 4, 2019 Byłam dzisiaj ponownie w schronie na moment, zabieraliśmy 4 szczeniaki no i rozmawiałam z tym jedynym pracownikiem, który może coś powiedzieć o psach, miał akurat dyżur. Najstarsza na pewno jest ta sznaucerowata suczka, ale i najbardziej nieufna. Nie pamięta ile jest w schronie, ale parę lat na pewno. Nie jest agresywna, jemu daje się dotknąć, nie ucieka. Ta ciemna suczka jest około 3 lat w schronisku; spokojna, łągodna, dlatego jest w boksie z małymi suczkami. Quote
Tola Posted February 4, 2019 Author Posted February 4, 2019 Jest jeszcze ta sunia - dzisiaj pracownik powiedział, ze ma ok. 6 - 7 lat i jest prawdopodobnie od szczeniaka w schronisku. Spokojna, nieśmiala, nie wiem, czemu nikt do tej pory jej nie chciał:( To też jest 1 boks... Quote
Nadziejka Posted February 4, 2019 Posted February 4, 2019 3 godziny temu, Nadziejka napisał: Tolu witaj witajcie biedunie lapucinki z oczkami wypatrujace ech ... sercem ciezkim zdjecia ogladam bardzo bardzo smutno bardzo dusza placze ze nie sposob wszytkie wyciagnac ku zyciu ku lepszemu ku nadziei Tolu rozliczam kramik bedzie dla starowineczek choc kilka dyszezcek slij mi prosze numer konta lada dzien posle pieniazki edit Tolu bedzie dla lapeniek 50 zl Rozliczam!-Colunia ma domek!Obnizeczki!Bebenkowy i Nadziejkowy kramik dla Rokunia na lepsze zycie i dla starowineczek od Toli! Quote
Jaaga Posted February 4, 2019 Posted February 4, 2019 2 godziny temu, Tola napisał: Może Jaaga się wypowie, o ile dobrze pamiętam, to z karmą... Tak, oczywiście z jedzeniem. Quote
Nadziejka Posted February 4, 2019 Posted February 4, 2019 trzymam mocno za bidunie wszystkie slijcie mi num konta boc juz dzis chce rozliczcyc a wazny kazdenki pieniazke dla biduniow jesli ktos ignoruje moje prosby to slij prosze serdecznie Tolu Quote
Nadziejka Posted February 5, 2019 Posted February 5, 2019 Dziewczynki juz jestem wyslalam p chwilka 50 zlociszkow zakonczony rozliczony kramik i zaraz czaruje kolejny dla babulinek i dziadziow jakze cudnych modlmy ile sil o lepszy los wszytkim tym bez ktorych swiata nie bedzie ..zadnego oddechu nie bedzie lata wiosny zimy kolorow milosci niczego nie bedzie bez zwierzunkow tylko one daja radosci zycia najwieksza Quote
Nadziejka Posted February 5, 2019 Posted February 5, 2019 Oczenka smutenki cvalunim serduchem modlimy za zycie dla Was zapraszam zapraszam juz czynny kramcik maluni Malenki Nadziejkowy Dla Babulinek Dla Dziadziow Zamojskich Na Zycie -zapraszam do 23 lutego godz 24.00 Quote
Nadziejka Posted February 5, 2019 Posted February 5, 2019 Z kramiku beda Cegielenki Zycia dla babunieczek od cudnych Ciocia Nesiowata 10 zl Ciocia uxmal 10 zl Ciocia Alaskan podalam odrazu Twoj num konta Malenki Nadziejkowy Dla Babulinek Dla Dziadziow Zamojskich Na Zycie -zapraszam do 23 lutego godz 24.00 Quote
Alaskan malamutte Posted February 6, 2019 Posted February 6, 2019 16 godzin temu, Nadziejka napisał: Dziewczynki juz jestem wyslalam p chwilka 50 zlociszkow zakonczony rozliczony kramik i zaraz czaruje kolejny dla babulinek i dziadziow jakze cudnych modlmy ile sil o lepszy los wszytkim tym bez ktorych swiata nie bedzie ..zadnego oddechu nie bedzie lata wiosny zimy kolorow milosci niczego nie bedzie bez zwierzunkow tylko one daja radosci zycia najwieksza Nadziejko, 50zł już na koncie. Serdecznie, z całego serca dziękujemy!!! Quote
Nadziejka Posted February 6, 2019 Posted February 6, 2019 spokojnej nocy lapenkom niechaj wysnia los inny dobry bezpieczny tylko dobry cieplutenki lagodny 1 Quote
Tola Posted February 9, 2019 Author Posted February 9, 2019 Nadziejko - pięknie dziękujemy za Twoją pomoc, ja dopiero teraz tu zaglądam, ale nazbierało się tyle problemów, ze nie starcza mi czasu, aby zajrzeć na wszystkie wątki. Dziękujemy Quote
Tola Posted February 9, 2019 Author Posted February 9, 2019 Jak byłam ostatnio w schronisku, to pracownik pokazał mi jeszcze taką sunię, podobno od bardzo dawna schronisku Quote
Jo37 Posted February 10, 2019 Posted February 10, 2019 Zacznijmy zbierać deklaracje - ja deklaruję 10,00 zł miesięcznie. Quote
Recommended Posts