Jump to content
Dogomania

Czester z Radys-kudłatek-wypatrzony przez Bogusik.Od 24.01.19 już w hoteliku.15.02.19 w DS w Poznaniu.

Recommended Posts

Posted

Wszyscy żyjemy biednymi szczeniaczkami, ale chcę choć trochę optymizmu Wam przekazać. Czester dzisiaj pojechał do nowego domu. Czekała na niego Pani z nowymi miseczkami, obrożą, smyczą, szelkami i adresówką. Z Czesterem został kołnierz na wypadek, gdyby lizał ranę, dałam też suchą karmę, która pomoże przetrwać zmianę. Wygląda na to, że nasz Czestuś będzie wyspacerowany, wygłaskany i przede wszystkim szanowany.

ches 2_450x600.jpeg

ches_450x600.jpeg

• Upvote 2
Posted

Haniu bardzo dziękuję za wyprawienie Czesterka do swojego domciu i osobne podziękowanie dla TZ za transport.Dla Was przesyłam tysiące całusków.

Wierzę,że Czesterek się szybko zaaklimatyzuje w nowym domku i tak jak piszesz będzie szanowany,kochany.

Posted

Rozmawiałam z Panią Hanią i jest wszystko dobrze :) Nie płakał,swobodnie poruszał się po domu i przykleił się do Pani,chodząc za nią krok w krok.Pochłonął  suchą karmę z ugotowanym indykiem i zadowolony położył się i zasną.Pana przywitał bardzo radośnie,jakby znał go od dawna :)Była tylko jedna wpadka z sioo,która jest jak najbardziej zrozumiała, bo przecież to  pełen nowych zmian i emocji dla chłopaka.Jutro będę dzwonić i zobaczymy jak minie mu pierwsza noc w nowym domku...

• Like 2
  • Upvote 2
Posted
41 minut temu, Bogusik napisał:

Rozmawiałam z Panią Hanią i jest wszystko dobrze :) Nie płakał,swobodnie poruszał się po domu i przykleił się do Pani,chodząc za nią krok w krok.Pochłonął  suchą karmę z ugotowanym indykiem i zadowolony położył się i zasną.Pana przywitał bardzo radośnie,jakby znał go od dawna :)Była tylko jedna wpadka z sioo,która jest jak najbardziej zrozumiała, bo przecież to  pełen nowych zmian i emocji dla chłopaka.Jutro będę dzwonić i zobaczymy jak minie mu pierwsza noc w nowym domku...

Niestety - znów ogołocili mnie z lajków.

Powodzenia Czesterku!

Posted

Bardzo dobre wiadomości jak na kilka godzin spędzonych w nowym domku.Warto na początku wychodzić częściej z psiakiem aby nie było wpadek, obserwować zachowanie.A,że Pana tak przywitał radośnie to jestem w szoku.Nasz Czesterek jest przemiłym kochanym psiakiem,idzie przez życie jak burza,za wiele chyba się nie przejmuje niczym.A ja tak martwiłam się o ślicznotkę dzisiaj.

Posted
1 minutę temu, Anula napisał:

Bardzo dobre wiadomości jak na kilka godzin spędzonych w nowym domku.Warto na początku wychodzić częściej z psiakiem aby nie było wpadek, obserwować zachowanie.A,że Pana tak przywitał radośnie to jestem w szoku.Nasz Czesterek jest przemiłym kochanym psiakiem,idzie przez życie jak burza,za wiele chyba się nie przejmuje niczym.A ja tak martwiłam się o ślicznotkę dzisiaj.

Pani Hania bardzo często dzisiaj z nim wychodziła i mimo tego nasikał w domu.Tak się zdarza,szczególnie w pierwszym dniu pobytu i Czester nie jest przypadkiem odosobnionym.

Posted
16 minut temu, Bogusik napisał:

Pani Hania bardzo często dzisiaj z nim wychodziła i mimo tego nasikał w domu.Tak się zdarza,szczególnie w pierwszym dniu pobytu i Czester nie jest przypadkiem odosobnionym.

oczywiście, przy psach-samcach,można powiedziec że znaczenie to norma. Jutro juz będzie lepiej :)

Czesterek sie wspaniale spisuje :)

Posted
Dnia 9.02.2019 o 21:34, kiyoshi napisał:

o kurde :) to się dzieje:) mam nadzieje, że oba domki wypadną super i oba zostaną "obdarowane" jakimiś naszymi bezdomniaczkami:)

Trzymam kciuki

Izuniu przepraszam,że dopiero teraz piszę ale zbyt dużo ostatnio się złego działo i mi najzwyczajniej umknęło....:(

Zgodnie z obietnicą dzwoniłam do p.Tymona aby poinformować go,że Czesterek ma dom i zapytałam czy może chce aby podesłać mu zdjęcia i opisy innych piesków do adopcji? Grzecznie podziękował i powiedział,że jednak będzie sobie na spokojnie sam przeglądał ogłoszenia i ma nadzieję,że trafi na pieska,który tak jak Czester skradnie mu serce.

Także nic więcej nie mogłam zrobić bo nalegliwość z mojej strony była by wielkim nietaktem.Mam nadzieję,że znajdzie i jakiś inny bezdomny psiak będzie miał w tej rodzinie swoje miejsce.

Posted
13 godzin temu, Anula napisał:

Bogduniu pomyśl nad innym psiaczkiem,który potrzebuje ogłoszeń bo ja nie mam pomysłu.Anica chyba potrzebuje ogłoszeń Miłki ale tam brak tekstu i chyba za wiele zdjęć nie ma.Miłka jest we Wrocławiu.

Takie są aktualne jeszcze ogłoszenia:

b-b - Opole - 07.03.19

Anula - Szczecin - 07.03.19

Więc odezwę się do Anica z zapytaniem o ogłoszenie.

Chłopakowi samych radosnych dni. 

Niech będzie już tylko kochany  i rozpieszczany ;)

• Upvote 1
Posted

Wspaniale oglądać takie "happy endy". I pomyśleć, ze jeszcze tak niedawno Czester wyglądał wyjątkowo mizerne. Jestem bardzo wdzięczna wszystkim osobom, które miały udział w jego ratowaniu. Dziękuję: )

• Upvote 3
Posted

Czester pierwszą noc kręcił się i był bardzo czujny.Spał u Państwa w sypialni i przy każdym ruchu już był przy łóżku.Wczorajsza noc już bardzo fajna i przespał spokojnie do 8 rano.Został też sam w domu ale nic nie nabrudził i nie zniszczył więc nie ma lęku separacyjnego.Na spacerach bardzo fajnie chodzi na smyczy i w lasku jest spuszczany na długiej lince aby mógł sobie swobodnie pobiegać.Ogólnie to wszystko jest dobrze :)

• Like 3
  • Upvote 1
Posted

Czesterek na dzisiejszym spacerku :) Z tyłu domu, tuż  za płotem takie ma wspaniałe tereny spacerowe.Nauka przywołania na długiej lince trwa.Więc z czasem może będzie mógł pobiegać bez niej....

1146345792_WhatsAppImage2019-02-18at14_25_07.jpeg.4b1f10986ea49e20678a719b48fcfd64.jpeg

1039699117_WhatsAppImage2019-02-18at14_25_31.jpeg.cce6d773912a0614de73a1f58489f262.jpeg

• Like 2
  • Upvote 2
Posted

Czester sypia na prawdziwych salonach, a chodzi po psim raju. Miał wielkie szczęście i my, że możemy to szczęście oglądać na zdjęciach. Miłej nauki Czesterku :))

• Upvote 2
Posted
44 minuty temu, szafirka napisał:

Wyniki badań z Warszawy jeszcze nie doszły. Faktura mi się nie zgadzała, więc wyjaśniłam i wstawiam prawidłową.

IMG_20190220_144212_450x600.jpg

Dzięki Haniu,zaraz zrobię przelew.Odliczę 15,00zł pozostające u Ciebie i będziemy rozliczone.Okey?