Jump to content
Dogomania

Czester z Radys-kudłatek-wypatrzony przez Bogusik.Od 24.01.19 już w hoteliku.15.02.19 w DS w Poznaniu.

Recommended Posts

Posted

Mam wspaniałą wiadomość - niespodziankę :) Osoba,która chce zostać anonimową, postanowiła opłacić transport na trasie Radysy - Opole! :)

Z całego serca bardzo dziękujemy, za ogromną pomoc :) serce-emotikon-ruchomy-obrazek-0032.gif

• Like 2
  • Upvote 1
Posted
3 godziny temu, Bogusik napisał:

Mam wspaniałą wiadomość - niespodziankę :) Osoba,która chce zostać anonimową, postanowiła opłacić transport na trasie Radysy - Opole! :)

Z całego serca bardzo dziękujemy, za ogromną pomoc :) serce-emotikon-ruchomy-obrazek-0032.gif

O rany Bogusik ale cudowna wiadomość.Tego się nie spodziewałam.

Nadeszła wpłata od Nesiowata i od p.Irenki z Katowic.Stokrotne dzięki.

Posted
45 minut temu, b-b napisał:

Zapiszę się na wątku i ja :)

Witamy Bogduniu serdecznie :) Kochana, może wyczarujesz jakiś banereczek dla chłopaka :) Będziemy jak zawsze bardzo wdzięczne :)

Posted
10 minut temu, Bogusik napisał:

Witamy Bogduniu serdecznie :) Kochana, może wyczarujesz jakiś banereczek dla chłopaka :) Będziemy jak zawsze bardzo wdzięczne :)

Jasne :)

Tylko musisz mi Bogusiu tekst podrzucić ;)

Posted

Dzisiaj jeszcze jedna miła niespodzianka dotycząca pieniążków :) Swego czasu wstawiłam u nas w polskim sklepie plakacik +skarbonkę.Dzisiaj postanowiłam pojechać i zobaczyć czy coś się w niej uzbierało. I się uzbierało 22,50e oczywiście trafią do skarpety Czesterka :)

IMG_23012019_210750.jpg.bd4835e8aea6e443c3d8d81991025c04.jpg

IMG_23012019_165203.jpg.a466cb07f310c9981d0c52a7afd8acf1.jpg

• Like 1
  • Upvote 2
Posted

Zapytałam Madzie i Patrycja z psiakami powinna być u niej lada moment...

Juz dziś nie przekaże pierwszych wieści, bo padam, zamykam komputer i ide odpocząć

Wszystkiego dowiemy się jutro :)

Posted
11 godzin temu, Kejciu napisał:

jeśli będzie jakiś bazarek dla Czesterka chętnie dołożę fanty w postaci  ciasteczek wątróbkowych gdyby ktoś był zainteresowany zakupem :)

https://www.facebook.com/ciasteczkadlapsow/

Kejciu bardzo kochana dziękujemy za wspaniałą pomoc w postaci smakowitych ciasteczek :) Jeżeli nikt wcześniej się nie zadeklaruje z bazarkiem to ja pewnie jakiś zrobię w lutym i chętnie dołączę do niego psie pyszności :) Sama też kupię :)

Posted
1 godzinę temu, Bogusik napisał:

Dzisiaj jeszcze jedna miła niespodzianka dotycząca pieniążków :) Swego czasu wstawiłam u nas w polskim sklepie plakacik +skarbonkę.Dzisiaj postanowiłam pojechać i zobaczyć czy coś się w niej uzbierało. I się uzbierało 22,50e oczywiście trafią do skarpety Czesterka :)

Ja namówiłam na ustawienie skarbonki panią z osiedlowego sklepu mięsnego i ludzie wrzucają. W ciągu roku uzbiera się 400-500 zł .

• Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, Poker napisał:

Ja namówiłam na ustawienie skarbonki panią z osiedlowego sklepu mięsnego i ludzie wrzucają. W ciągu roku uzbiera się 400-500 zł .

To naprawdę super!:)  U mnie niestety ale takowych brak i jedynie mam ten sklepik.Kiedyś po uzgodnieniu z właścicielem, jak plakat i skarbonka stały tuż przy kasie, to się nawet fajnie uzbierało.Niestety ale to miejsce było potrzebne na promowane art. i plakat wylądował na ścianie.To mały sklepik i faktycznie brakuje tam miejsca, ale ja i tak jestem wdzięczna,że ją udostępniają i zawsze jakiś grosik się zbierze :) A  tak na marginesie,to iw tym i wielu innych sklepikach ,kawiarenkach,aptekach oprócz skarbonek na rzecz pokrzywdzonych ludzi /cały świat/ postawionych tuż przy kasie,stoją też,skarbonko-świneczki na tzw. kawę dla personelu.Jest to tu normalne i ,źle nie odbierane.,taka jakaś ich tradycja.Decyzja należy do klienta jaki wariant wybierze oprócz swojego portfela .Tak więc konkurencja  wcale nie mała...:)

Posted
1 godzinę temu, kiyoshi napisał:

Zapytałam Madzie i Patrycja z psiakami powinna być u niej lada moment...

Juz dziś nie przekaże pierwszych wieści, bo padam, zamykam komputer i ide odpocząć

Wszystkiego dowiemy się jutro :)

Kochana dziękujemy i tak za tak wiele :) Poczekamy na spokojnie do jutra :)

Posted

Psiaczki dojechaly :)

Czesterek byl.troche przestraszony i nie chcial.wyjsc z klatki z auta. Ale potem juz na smyczy bylo lepiej. Madzia mi zostawila tylko wiadomosc na fb takze wiecej szczegolow nie znam ale dzisiaj juz go same poznacie:)

• Upvote 1
Posted
2 godziny temu, kiyoshi napisał:

Psiaczki dojechaly :)

Czesterek byl.troche przestraszony i nie chcial.wyjsc z klatki z auta. Ale potem juz na smyczy bylo lepiej. Madzia mi zostawila tylko wiadomosc na fb takze wiecej szczegolow nie znam ale dzisiaj juz go same poznacie:)

Dziękujemy Izuni za wiadomość :) Czesterkowi został ostatni etap drogi do pokonania.Trzymam kciuki!

Posted

Wlasnie pisalam z Dexterka- dzis Czester super! Grzeczny, nie boi sie jest podobno prze przepieknym psem!

Tylko zabijecie mnie :( nie ma ksiazeczki :( w Radysach Pati uslyszala standardowe- dosla poczta. Przykro.mi dziewczyny

Posted
8 minut temu, kiyoshi napisał:

Wlasnie pisalam z Dexterka- dzis Czester super! Grzeczny, nie boi sie jest podobno prze przepieknym psem!

Tylko zabijecie mnie :( nie ma ksiazeczki :( w Radysach Pati uslyszala standardowe- dosla poczta. Przykro.mi dziewczyny

Bidulek wczoraj był mocno zestresowany ale jak dotrze do hoteliku to już będzie lepiej.Dobrze,że jest łagodny i spokojny :)

Co do książeczki to nikt na to nie ma wpływu,więc i Ty Izuniu też nie .Wiadomo jak jest w Radysach i szczęściem jest to,że udało się jakoś zabrać psiaki.Brak zaświadczenia o szczepieniu jest dużym utrudnieniem bo psiak powinien być izolowany, ale co zrobić....Jedynie Izuniu postaraj się do nich dobijać,  aby chociaż w miarę szybko wysłali

Posted

Dziewczyny dzwonilam do Radys Pani Iza potwierdzila mi, ze Czester byl na 100 procent szczepiony tylko zaswiadczenie jest u weterynarza- wyslemi najszybciej jak bedzie mogla.

Zobaczciena watek.Kormorana, wstawilam.tam zdjecie jego zaswiadczenia- porownajcie date szczepienia z data wystawienia zaswiadczenia. Jest miesiac poslizgu

Pamietajmy ze Radysy przyjmuja ponad 100 psow na miesiac. Na pewno.zaswiadczenie bedzie  juz wiele razy tak.mialam.i tylko w przypadku szczeniat swistki nie dochodzily

Pani niestety nie byla w stanie mi powiedziec kiedy bylo.szczepienie. dokumenty sa u weta:(

Posted

Szafirek już pojechał do domku z Czesterem.Przekazałam za transport 290,00zł.

A Czester jest bardzo długi na krótkich łapach.Łapska ma grube,sierść dość gruba bez podszerstka raczej.Wygląda na 40 - 42cm w kłębie.Nie jest skołtuniony,wykąpać,wyczesać i będzie laleczka.Powąchał moją rękę i polizał.Jest troszeczkę zagubiony ale nie dziwię się.Raczej nie jest wychudzony.Na mojego Mikusia nie warczał ani nie szczekał,przyglądał się mu.

IMG_1418.JPG

IMG_1419.JPG

IMG_1421.JPG

IMG_1422.JPG

IMG_1423.JPG

• Like 3
Posted

To jeszcze tochę i dotrą do Hoteliku :) Czesterek ma cudną mordkę! :)

Zazwyczaj psiaki z Radys nie są wychudzone a wręcz z nadwagą bo karmią jakimiś odpadami skór z łojem.Dlatego wręcz trzeba odchudzać....Mam nadzieję,że Czesterek będzie miał dobrą wagę

Posted
4 minuty temu, Bogusik napisał:

To jeszcze tochę i dotrą do Hoteliku :) Czesterek ma cudną mordkę! :)

Zazwyczaj psiaki z Radys nie są wychudzone a wręcz z nadwagą bo karmią jakimiś odpadami skór z łojem.Dlatego wręcz trzeba odchudzać....Mam nadzieję,że Czesterek będzie miał dobrą wagę

Czester nie jest zapasiony,wygląda na normalnego psiaka,nawet zastanawiam się czy nie za chudy.Szafirek go nie dotykał.Więcej wiadomości będziemy mieć z hoteliku.

Za hotelik za styczeń 8x12,00zł=96,00zł.Zaraz ureguluję.

Posted

Czesterek dojechał do nas, stara się być przyjazny, ale widać jego niepewność, pewnie jutro już będzie luzakiem, jak wszystko pozna i obwącha. Uszy ma piękne, takie z pejsami mmmm :)

IMG_20190124_151709_800x600.jpg

IMG_20190124_151727_800x600.jpg

IMG_20190124_151729_1_800x600.jpg

IMG_20190124_161209_800x594.jpg

IMG_20190124_161230_800x571.jpg

• Like 4
  • Upvote 1