kiyoshi Posted September 18, 2019 Author Posted September 18, 2019 Jestem po długiej rozmowie z wizytatorką (zostałam sprawdzona z każdej strony :DDDD :)haha :)) Pani wizytatorka jutro umówi termin spotkania z Panią Anią, zabierze na wizyte swoje dwa adopciaki, bo przede wszystkim chodzi o poznanie zachowania psa rezydenta w stosunku do obcych psów które wejdą na jego teren (do jego domu). Jejku....zaczyna się mega stres... 1 Quote
Gabi79 Posted September 19, 2019 Posted September 19, 2019 7 godzin temu, uxmal napisał: Trzymam kciuki bardzo mocno:)) Ja również Quote
kiyoshi Posted September 19, 2019 Author Posted September 19, 2019 Trochę poczekamy ) Pani Basia wizytatorka dzwoniła dziś do pani Ani, umówiły się na wizyte na poniedziałek, ale Pani Basia po rozmowie telefonicznej napisała mi że zapowiada sie wszystko bardzo, bardzo pozytywnie. Poprosi jednak jeszcze swoją znajomą by towarzyszyła w spotkaniu. Juz to pisałam- ale dom jest po prostu cuudowny- jedynym "ale" są przyszłe stosunki psa rezydenta do Korcia- czy ma tendencje do bronienia zasobów, czy jest terytorialny, jak będzie się zachowywał gdy obcy pies pojawi się w domu? Pani Basia spróbuje odegrać taką sytuacje krok po kroku tzn. najpierw wspólny spacer itd, potem wejście do domu. Trzeba przetestować Demona ;) na spacerach kocha wszystkich i wszystko- jak Kori- ale wiecie- wspólne zabawy to jedno, a mieszkanie- może być drugie ;) Quote
uxmal Posted September 19, 2019 Posted September 19, 2019 1 godzinę temu, kiyoshi napisał: Trochę poczekamy ) Pani Basia wizytatorka dzwoniła dziś do pani Ani, umówiły się na wizyte na poniedziałek, ale Pani Basia po rozmowie telefonicznej napisała mi że zapowiada sie wszystko bardzo, bardzo pozytywnie. Poprosi jednak jeszcze swoją znajomą by towarzyszyła w spotkaniu. Juz to pisałam- ale dom jest po prostu cuudowny- jedynym "ale" są przyszłe stosunki psa rezydenta do Korcia- czy ma tendencje do bronienia zasobów, czy jest terytorialny, jak będzie się zachowywał gdy obcy pies pojawi się w domu? Pani Basia spróbuje odegrać taką sytuacje krok po kroku tzn. najpierw wspólny spacer itd, potem wejście do domu. Trzeba przetestować Demona ;) na spacerach kocha wszystkich i wszystko- jak Kori- ale wiecie- wspólne zabawy to jedno, a mieszkanie- może być drugie ;) Dodatkowym szczęściem jest TAKA DOBRA wizytatorka. Szacun do podejścia. Super. Mam nadzieję że wszystko będzie oki. Quote
kiyoshi Posted September 19, 2019 Author Posted September 19, 2019 1 godzinę temu, uxmal napisał: Dodatkowym szczęściem jest TAKA DOBRA wizytatorka. Szacun do podejścia. Super. Mam nadzieję że wszystko będzie oki. oj tak, jest wizytatorka mega :) nawet się nie spodziewałam, że taką znajde. Quote
Lilith45 Posted September 22, 2019 Posted September 22, 2019 Witam wszystkich bardzo serdecznie, jestem Ania i mam ogromna nadzieje ze wszystko przebiegnie pomyslnie i bede mogla dac domek Koriemu. Zakochalam sie od pierwszego wejrzenia i zdania o nim i strasznie sie stresuje przed jutrzejsza wizyta Pani Basi. Wierze w mojego lobuza i w to ze w domku tez kocha wszystkie piesely tak jak na dworze:-) Z tego stresu przeczytalam nie wiem ktory juz raz caly watek zeby mi nic na temat Korusia nie umknelo:-)Pozdrawiam wszystkich serdecznie, jutro juz wszystko sie wyjasni 3 Quote
Gabi79 Posted September 22, 2019 Posted September 22, 2019 12 minut temu, Lilith45 napisał: Witam wszystkich bardzo serdecznie, jestem Ania i mam ogromna nadzieje ze wszystko przebiegnie pomyslnie i bede mogla dac domek Koriemu. Zakochalam sie od pierwszego wejrzenia i zdania o nim i strasznie sie stresuje przed jutrzejsza wizyta Pani Basi. Wierze w mojego lobuza i w to ze w domku tez kocha wszystkie piesely tak jak na dworze:-) Z tego stresu przeczytalam nie wiem ktory juz raz caly watek zeby mi nic na temat Korusia nie umknelo:-)Pozdrawiam wszystkich serdecznie, jutro juz wszystko sie wyjasni Witamy serdecznie mam nadzieję przyszłą Panią Korcia. Na miłość od pierwszego wejrzenia nie ma rady, tylko adoptować, kochać i rozpieszczać. Trzymam mocno kciuki i liczę na happy end!!! Quote
kiyoshi Posted September 22, 2019 Author Posted September 22, 2019 12 minut temu, Lilith45 napisał: Witam wszystkich bardzo serdecznie, jestem Ania i mam ogromna nadzieje ze wszystko przebiegnie pomyslnie i bede mogla dac domek Koriemu. Zakochalam sie od pierwszego wejrzenia i zdania o nim i strasznie sie stresuje przed jutrzejsza wizyta Pani Basi. Wierze w mojego lobuza i w to ze w domku tez kocha wszystkie piesely tak jak na dworze:-) Z tego stresu przeczytalam nie wiem ktory juz raz caly watek zeby mi nic na temat Korusia nie umknelo:-)Pozdrawiam wszystkich serdecznie, jutro juz wszystko sie wyjasni Jak mi bardzo miło, że jest Pani z nami :) dobrze, że przeczytała Pani wątek- bo już Pani wie, że życie Korcia troszkę było "pokręcone"....proszę się nie bać Pani Basi :) ani jutrzejszego dnia. NIgdy na 100% nie ma przełożenia, że każdy pies każdego psa zaakceptuje. Nawet jak na wizycie PA ten test wypadnie średnio to będziemy myśleć, ale wazne, żeby i Pani zobaczyła jak to może być. Ja jestem dobrej myśli. I trzymam kciuki z całych sił. Do napisania jutro :) 2 Quote
Lilith45 Posted September 22, 2019 Posted September 22, 2019 Ja sie Pani Basi nie obawiam bo to przekochana kobieta, jedynie tego czy u mojego oszoloma cos sie nie odmienilo, bo w domciu juz przygotowania na nowego czlonka rodziny pelna para:-)Tak w duchu wierze ze to tylko formalnosc bo socjalizowalam miska po to by sie ladnie z wszystkimi dogadywal, mam takie czucie ze bedzie dobrze i nam sie rodzinka powiekszy o tego kochanego cudaka. Przeczytalam wszystko kilka razy zeby wiedziec na co sie szykowac i zabezpieczyc odpowiednio mieszkanie zeby sobie nic nie zrobil jak bedzie zwiedzal wyzsze partie:-)Tez trzymam kciuki mocno kciuki i dziekuje za wsparcie 3 Quote
Gabi79 Posted September 22, 2019 Posted September 22, 2019 3 minuty temu, Lilith45 napisał: Ja sie Pani Basi nie obawiam bo to przekochana kobieta, jedynie tego czy u mojego oszoloma cos sie nie odmienilo, bo w domciu juz przygotowania na nowego czlonka rodziny pelna para:-)Tak w duchu wierze ze to tylko formalnosc bo socjalizowalam miska po to by sie ladnie z wszystkimi dogadywal, mam takie czucie ze bedzie dobrze i nam sie rodzinka powiekszy o tego kochanego cudaka. Przeczytalam wszystko kilka razy zeby wiedziec na co sie szykowac i zabezpieczyc odpowiednio mieszkanie zeby sobie nic nie zrobil jak bedzie zwiedzal wyzsze partie:-)Tez trzymam kciuki mocno kciuki i dziekuje za wsparcie Podoba mi się takie podejście 1 Quote
Poker Posted September 22, 2019 Posted September 22, 2019 Zapowiada się bardzo dobrze. Trzymam kciuki. 1 Quote
kiyoshi Posted September 24, 2019 Author Posted September 24, 2019 Dziekuje kochani za kciuki i dobre mysli Wczoraj nic nie pisalam bo po nocnych rozmowach z Pania Basia i Ania musialam tez chwile sie wyciszyc Jeszcze raz dziekuje Pani Basi za tak wielkie zaangazowanie przy wizycue a Pani Ani za jej serduszko. Wizyta byla dluga, Pani Basia zabrala swoje dwa adopciaki i kolezanke-behawiorystke, ktora miala "czytac" Demona. No i behawiorystka juz na etapie wejscia do klatki schodowej zakonczyla "eksperyment". Pomyslicie pewnie po co takie testy jak Kori to inny pies i inaczej mogloby ich zapoznanie przebiec. Pewnie tak, ale Demonek to piesek 50 kg, silny, energiczny. Pani behawiorystka uznala ze niestety nie jest on gotowy na przyjecie kolegi do stada, trudno uznac to za jego czy kogos wine, po prostu jest to pies mlody, nie w pelni zdajacy sobie sprawe ze swojej sily i jednak dosc terytorialny. Dobrze ze Pani Ania tez miala okazje przedyskutowac wszystko z behawiorystka. Jednak mysle ze nasza wspolna decyzja o tym, ze Kori jednak nie zamieszka z Demonem- jest sluszna. Przykro mi bardzo. Dziekuje wszystkim zaangazowanym. I szczegolnie Pani Ani i jej rodzinie za dobrocb serce ale tez madrosc. 1 Quote
Livka Posted September 24, 2019 Posted September 24, 2019 Cóż, szkoda ... Znajdzie Kori swój wymarzony domek, jestem tego pewna :) Quote
Livka Posted September 24, 2019 Posted September 24, 2019 Wysłałam moje dwie zaległe deklaracje dla Korusia :) 1 Quote
kiyoshi Posted September 24, 2019 Author Posted September 24, 2019 16 minut temu, Livka napisał: Wysłałam moje dwie zaległe deklaracje dla Korusia :) Dziekuje :))))))) Quote
uxmal Posted September 24, 2019 Posted September 24, 2019 3 godziny temu, kiyoshi napisał: Dziekuje kochani za kciuki i dobre mysli Wczoraj nic nie pisalam bo po nocnych rozmowach z Pania Basia i Ania musialam tez chwile sie wyciszyc Jeszcze raz dziekuje Pani Basi za tak wielkie zaangazowanie przy wizycue a Pani Ani za jej serduszko. Wizyta byla dluga, Pani Basia zabrala swoje dwa adopciaki i kolezanke-behawiorystke, ktora miala "czytac" Demona. No i behawiorystka juz na etapie wejscia do klatki schodowej zakonczyla "eksperyment". Pomyslicie pewnie po co takie testy jak Kori to inny pies i inaczej mogloby ich zapoznanie przebiec. Pewnie tak, ale Demonek to piesek 50 kg, silny, energiczny. Pani behawiorystka uznala ze niestety nie jest on gotowy na przyjecie kolegi do stada, trudno uznac to za jego czy kogos wine, po prostu jest to pies mlody, nie w pelni zdajacy sobie sprawe ze swojej sily i jednak dosc terytorialny. Dobrze ze Pani Ania tez miala okazje przedyskutowac wszystko z behawiorystka. Jednak mysle ze nasza wspolna decyzja o tym, ze Kori jednak nie zamieszka z Demonem- jest sluszna. Przykro mi bardzo. Dziekuje wszystkim zaangazowanym. I szczegolnie Pani Ani i jej rodzinie za dobrocb serce ale tez madrosc. Trudno się mówi. Wspaniała wizyta PA. Bardzo profesjonalnie przeprowadzona. Pani Ania -gdyby takiej wizyty nie było mogłaby borykać się z dużymi problemami. Trzeba być dobrej myśli. Quote
dwbem Posted September 24, 2019 Posted September 24, 2019 Obejrzałam filmik z Korim i rottkiem i łezka zakręciła mi sie w oku bo niedawno odeszla moja ukochana rottka, która uwielbiała cały świat i też potrafiła się pięknie bawić z dużo mn iejszymi psami, zero agresji nawet na agresję innych psów. Wychowała od szczeniaka średnią pinczerkę i nigdy nie zrobiła jej krzywdy. A co do Foresto, moje psy noszą je cały czas i nigdy nic złego się nie stało, nawet w zabawie nie łapią się za obróżki, poza tym chyba nie są aż tak trujące żeby mały kawałek zabił. Bardziej bałabym się dawania psom Brawecto bo to dopiero truje psy od środka. Quote
kiyoshi Posted September 24, 2019 Author Posted September 24, 2019 49 minut temu, uxmal napisał: Trudno się mówi. Wspaniała wizyta PA. Bardzo profesjonalnie przeprowadzona. Pani Ania -gdyby takiej wizyty nie było mogłaby borykać się z dużymi problemami. Trzeba być dobrej myśli. O to chodzi wlasnie. Moze psy by sie dotarly po jakims czasie ale, z tego co Monika mowi, Kori to tez nie jest pies ulegly. On jest psem ktory inteligentnie ustawia sobie inne psy. Tu moglyby sie spotkac dwa silne charaktery... Zal wielki:( ale poprosilam Pania Anie by kibicowala tutaj z nami Korciowi, sledzila jego losy, moze pokazywala go znajomym chetnym na psa ;) moze jeszcze bedzie gdzies blisko nich- kto znac moze zrzadzenia losu :) 1 Quote
kiyoshi Posted September 24, 2019 Author Posted September 24, 2019 8 godzin temu, Livka napisał: Wysłałam moje dwie zaległe deklaracje dla Korusia :) pieniązki są juz na koncie- 40 zł :) DZIĘKUJE <3 <3 Quote
jankamałpa Posted September 24, 2019 Posted September 24, 2019 Poszła stała za wrzesień i październik. Quote
kiyoshi Posted September 24, 2019 Author Posted September 24, 2019 1 godzinę temu, jankamałpa napisał: Poszła stała za wrzesień i październik. dziękuje <3 <3 Quote
kiyoshi Posted September 25, 2019 Author Posted September 25, 2019 Dnia 24.09.2019 o 18:17, jankamałpa napisał: Poszła stała za wrzesień i październik. pieniązki od Ciebie są juz na koncie. Dziękuje, że Ty i Livka od razu zdecydowałyscie się wrócic z deklaracją. Kochane dziewczyny ;) Prosze, czy ktoś jeszcze pomoże? Quote
zorka5 Posted September 25, 2019 Posted September 25, 2019 1 godzinę temu, kiyoshi napisał: Prosze, czy ktoś jeszcze pomoże? Oczywiście, że jestem u Korusia, a jak mogłoby być inaczej :) Tylko stała jak zwykle na koniec miesiąca. Quote
Recommended Posts