Jump to content
Dogomania

30.12.2020 r. Luna powędrowała za Tęczowy Most [*] Luna już w DS :) Luna - sunia z guzem wielkości melona w schronie :( Taki guz to zagrożenie życia. W każdej chwili może pęknąć i ... :( Guz usunięty, teraz szukamy domu. Proszę pomóżcie ogłaszać :)

Recommended Posts

Posted

Sunia czuje się bardzo dobrze. Jest aktywna, chętnie wychodzi na ogród- na razie darowałam jej spacery. Pięknie utrzymuje czystość w domu. Z psiakami się dogadała chociaż zdarzają się jeszcze warknięcia i próby rządzenia się. Do domowników podchodzi sama i domaga się pieszczot. Zniszczyła kołnierz i była wczorajszy dzień tylko w ubranku, niestety cały czas dobierała się do szwów więc po południu założyłam jej drugi kołnierz. Wczoraj bez kołnierza była bardziej bojowo nastawiona do psiaków i ciężka w obsłudze ( oglądanie szwów). 

Dalej dostaje antybiotyk w masełku bo parówki zjadała a tabletkami pluła. Przeniosła się z kocyka na legowisko:-)

IMG_7005.JPG

IMG_7006.JPG

IMG_7011.JPG

IMG_7015.JPG

IMG_7016.JPG

• Like 1
  • Upvote 2
Posted
19 minut temu, kasiainat napisał:

Sunia czuje się bardzo dobrze. Jest aktywna, chętnie wychodzi na ogród- na razie darowałam jej spacery. Pięknie utrzymuje czystość w domu. Z psiakami się dogadała chociaż zdarzają się jeszcze warknięcia i próby rządzenia się. Do domowników podchodzi sama i domaga się pieszczot. Zniszczyła kołnierz i była wczorajszy dzień tylko w ubranku, niestety cały czas dobierała się do szwów więc po południu założyłam jej drugi kołnierz. Wczoraj bez kołnierza była bardziej bojowo nastawiona do psiaków i ciężka w obsłudze ( oglądanie szwów). 

Dalej dostaje antybiotyk w masełku bo parówki zjadała a tabletkami pluła. Przeniosła się z kocyka na legowisko:-)

IMG_7005.JPG

IMG_7006.JPG

IMG_7011.JPG

IMG_7015.JPG

IMG_7016.JPG

Według mnie jest naprawdę super.Sunia narażona na wiele stresów,drastycznych zmian,ból..A opisane,że robi pozytywne postępy w kontaktach w obecnym położeniu/otoczeniu.Przecież dalej coś bidulkę boli lub pobolewa a jednak postępy w zachowaniu są i to spore.WIELKIE TRZYMANIE KCIUKÓW u mnie nadal trwa.

Posted

Tak wiadomości odnośnie zdrowia bardzo dobre  :) Dziękuje za info i za foteczki :)  

Tu wygląda na zadowoloną

IMG_7006.JPG

Ale tu widać, że nadal coś jej dolega

IMG_7011.JPG

Pewnie są  takie i takie momenty. Póki rana nie całkiem zagojona i póki abażur na karku, to ma prawo tak być. Jak pomyślę, że jeszcze czeka ją cięcie, to skóra mi cierpnie :(  Już teraz były problemy z naciągnięciem skóry, a co będzie przy sterylizacji? Dobrze, że nie jest świadoma tego co ją czeka.

Może dobrze byłoby pomiędzy jedną, a drugą operacją zaszczepić sunię p/wściekliźnie, a potem p/chorobom wirusowymi?

Kasiu przy najbliższej bytności w lecznicy bardzo proszę dopytaj kiedy będą możliwe szczepienia i ewentualnie kiedy sterylizacja.

Posted

Cieszą wieści ,ze z sunią coraz lepiej a i kontakty z czasem się polepszą , Za to trzymam kciuki! :)

Elu proszę o nr konta suni .

Z tego bazarku będzie kilka złotych dla suni :)

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, b-b napisał:

Cieszą wieści ,ze z sunią coraz lepiej a i kontakty z czasem się polepszą , Za to trzymam kciuki! :)

Elu proszę o nr konta suni .

Z tego bazarku będzie kilka złotych dla suni :)

Boguniu bardzo serdecznie dziękujemy :)

Nr leci na PW :)

Posted
1 godzinę temu, Bogusik napisał:

Zaglądam do suni i nadal kciuków nie puszczam! Dzielna dziewczynka! :)

To podobnie jak ja!  mocno zaciśnięte ,nadal nie puszczamyokok.gif

Posted
7 minut temu, Isiak napisał:

Poproszę o konto, z mojego bazarku będzie parę złotych dla suni za fanty, które podarowała themagda.

Bardzo serdecznie Wam obu dziękuję  2104606011_kwiatki2.gif.90863dbd7c91b482e91077a3a9ada1fe.gifZaraz podrzucę nr banku na PW :)

Gdybyś mogła wstawić link do tego bazarku, bo nie ma go w Twoim podpisie, to jak kasiorka wpłynie na konto suni,  potwierdzę na bazarku.

Posted

Ileż sunia ma dobrych dusz wokół siebie :)

Cieszę się, że warkolenie jej przechodzi. Roxi na początku była gryzeldą, z tego co pisała Moli :) Jednak to boli, nowe miejsce, nowe zapachy... pies broni się jak tylko może.

Posted
1 godzinę temu, Tyś(ka) napisał:

Ileż sunia ma dobrych dusz wokół siebie :)

Cieszę się, że warkolenie jej przechodzi. Roxi na początku była gryzeldą, z tego co pisała Moli :) Jednak to boli, nowe miejsce, nowe zapachy... pies broni się jak tylko może.

Tak, tak właśnie myślę, że to jeszcze wynik tego, że czuje się słaba i nadrabia warczeniem, żeby  psiaki się jej bały. Gdy całkiem dojdzie do siebie to z pewnością się zmieni jej nastawianie do współmieszkańców.

Posted
10 minut temu, Isiak napisał:

130 złociszy z bazarku czeka na numer konta :) Jeszcze nie dostałam PW :)

Wielkie dziękuję   450292806_kwiatki2.gif.9b53bff2f4671ee38d1ec833f303caba.gif  już biegnę na PW

Dopiszę Cię do tych, już  powiadomionych :)

EDIT

Już poleciało :)

Posted
Dnia 18.01.2019 o 21:20, Isiak napisał:

Poleciał przelew na 130 zł za fanty themagdy z tego bazarku - proszę o potwierdzenie, jak dojdą. 

Dziękuję bardzo  66203809_kwiatki8.jpg.4ec550f4468a791a11fb4d51f5d82e31.jpg   Oczywiście powiadomię o dotarciu kasiorki na wątku  :)

A lajków jak zwykle brakuje, gdy są potrzebne :(