Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jestem w kontakcie z tą panią z Ursusa - dom sprawdzony wczoraj przez nasza Auręę i wydana pozytywna decyzja.

Umówione jesteśmy na tę sobotę, na przedpołudnie.

Jak już pojedzie "na swoje", wtedy odetchnę. Przed chwilą też był telefon z Warszawy, pan "w rezerwie", jak się ta sobota "nie uda".

• Like 1
Posted

Pani z Ursusa ma doświadczenie z wiekszymi psami. Jej ulubioną rasą są huski.Orion będzie miał 6-letniego towarzysza. . Małego psiaka uratowanego przed rozjechaniem na ruchliwej ulicy.. Córka Pani teraz dorabia sobie wyprowadzajac na spacer dużego psiaka z osiedla.

Mam nadzieję,  że będzie ok. Ja też trzymam kciuki....

• Like 2
  • Upvote 1
Posted

No, za pół godziny "godzina prawdy".......

Sernik pokrojony, ciasteczka wyłożone na talerz, talerzyki na stole, woda w czajniku czeka na gości......

Orion jest wielki! i zmężniał, przytył, kawał psa z niego :)

Posted

Orion pojechał do Ursusa.

Bardzo się spodobał pani Sylwii i jej córce, 17-latce. On też się od razu łasił, podskakiwał, cieszył, że ktoś do niego mówi

Jak już się pogościliśmy przy kawie, podpisana została umowa. Psa zabrały na spacer, na lince treningowej, ze smaczkami w kieszeni. Orion zna komendy "siad", "do mnie", "nie rusz"- tego się nauczył w poprzednim domu, na hasło "hop" wskoczył do samochodu i się rozsiadł.  Pani Sylwia ma z nim biegać, córka da radę z nim wychodzić.

Ale bardzo to przeżywam, bo zawsze to jedna wielka niewiadoma...

• Like 2
  • Upvote 1