malagos Posted December 31, 2018 Posted December 31, 2018 Dziś, w Sylwestra, został przywieziony do naszego domowego kojca. Śliczny pies, jeszcze szczeniak, bardzo zaniedbany. Od 3 tygodni o nim słyszałam od człowieka z jednej z wsi - że "lata taki czarny, ale może ktoś go przygarnie, nie brak na razie zgłaszać do gminy". Ale jakoś nikt go nie przygarnął, jedynie ten pan psiaka dokarmiał. Do tego pies został pogryziony (?), ma rany na nosie i policzku. U nas będzie bezpieczny, najedzony, pod opieką wet - ma już opatrzony nosek. Czeka nas jutro wyczesanie/wycinanie rzepów z sierści i obejrzenie dokładniejsze kawalera. Kręgosłup na wierzchu, sierść skołtuniona, nie wiemy, czy jakieś żyjątka nie siedzą w sierści i na skórze. No i lepsze zdjęcia zrobię, na razie pierwsze oględziny i ocena stanu zdrowia. Jak Tomek schylił się, by nałożyć słomy do budki, psiaczek aż się przytulił do niego... Widać ten biedny nosek i spuchnięty pyszczek oraz rzepy w sierści :( ORION WRACA Z ADOPCJI - 08.02.2019 - PAŃSTWO NIE DAJĄ SOBIE Z NIM RADY, ZA MŁODY, ZA AKTYWNY... ponowna adopcja - Ursus - 09.02.2019 2 1 Quote
malagos Posted December 31, 2018 Author Posted December 31, 2018 Wpłaty: Nesiowata 15 zł :) - Dziękuję bardzo! Nadziejka 15 zł :) - Dziękuję bardzo! Quote
Anula Posted December 31, 2018 Posted December 31, 2018 18 minut temu, malagos napisał: Co by go czekało dziś w nocy na wsi, gdzie hucznie się obchodzi Sylwestra?........ O rany ale piękny jest,dobrze,że zabezpieczony.Te rany to chyba po pogryzieniu przez innego psa. Quote
jankamałpa Posted December 31, 2018 Posted December 31, 2018 Jesteście Wielcy. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. 1 Quote
Aldrumka Posted December 31, 2018 Posted December 31, 2018 Przed chwilą, jankamałpa napisał: Jesteście Wielcy. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. to samo chciałam napisać :) fajny czarnulek; noworoczne serdeczności 1 Quote
konfirm31 Posted December 31, 2018 Posted December 31, 2018 Cieszę się, że znalazł u Was schronienie przed bezdomnością, głodem i..... Sylwestrem. To chyba taki wiejski flatek ;). Wszystkiego najlepszego z okazji Nowego Roku dla Was i Waszych Zwierzaków :) 1 Quote
malagos Posted December 31, 2018 Author Posted December 31, 2018 Czekaj, czekaj, Kryśko, do czego podobny?... ja zawsze lubię jakąś rasę wynaleźć w kundelku :) DOBREGO ROKU , OBY NIE BYŁ GORSZY OD MIJAJĄCEGO! ❤ Quote
konfirm31 Posted December 31, 2018 Posted December 31, 2018 Dużo go nie widać, ale sądząc po tym, co widać, może to jest wiejski/mazowiecki..... flat coated retriever ;), czyli flatek :) Quote
malagos Posted December 31, 2018 Author Posted December 31, 2018 Dzieciak śpi w tej mniejszej budce, widać, tam mu lepiej niż w dużej. W obu jest dużo świeżej słomy. Dałam mu świeżej ciepłej wody i miseczkę chrupek - od razu zabrał się do jedzenia :) 1 Quote
elik Posted December 31, 2018 Posted December 31, 2018 4 godziny temu, malagos napisał: Co by go czekało dziś w nocy na wsi, gdzie hucznie się obchodzi Sylwestra?........ Pewnie jutro już nie znaleźlibyście biedaka. Wiałby przed siebie, byle dalej od huku petard. To może Sylwek? Quote
malagos Posted December 31, 2018 Author Posted December 31, 2018 Wiesz, jakoś tam mi się nasunęło imię: Sułek, bo znaleziony we wsi Niesułowo... 1 Quote
elik Posted December 31, 2018 Posted December 31, 2018 3 minuty temu, malagos napisał: Dzieciak śpi w tej mniejszej budce, widać, tam mu lepiej niż w dużej. W obu jest dużo świeżej słomy. Dałam mu świeżej ciepłej wody i miseczkę chrupek - od razu zabrał się do jedzenia :) Mądry psiak :) Mniejszą szybciej nagrzeje. W dużej byłoby mu zimniej. Quote
malagos Posted January 1, 2019 Author Posted January 1, 2019 Wiecie, jakie imię do psiaka pasuje? OREO Takie słodkie czarne ciacho :) 2 Quote
elik Posted January 1, 2019 Posted January 1, 2019 1 minutę temu, malagos napisał: Wiecie, jakie imię do psiaka pasuje? OREO Takie słodkie czarne ciacho :) Świetne imie dla tego psiaka :) 1 Quote
malagos Posted January 1, 2019 Author Posted January 1, 2019 Oreo to wspaniały pogodny piesio :) O dziwo, obroża i smycz to dla niego nie nowość. Nie żeby ślicznie chodził na smyczy, ale bez problemu da sobie ją przypiąć i maszeruje przed siebie. W gabinecie zrobiliśmy porządek z największymi kołtunami z wbitymi rzepami - Tomek ciachał, ja karmiłam smaczkmi z ręki. Potem odrobaczenie, odpchlenie i zastrzyk z antybiotyku. Nosek się goi, już ta rana przyschnięta, i jedna warga opuchnięta, ze strupem. Od wewnątrz też opuchnięta ta warga - pewnie inny pies go złapał za pyszczek :( I sprawdzenie, czy nie ma czipa. Nie ma. Na porannym spacerze, i tym drugim lecznicowo-zabiegowym zrobiona kupa i każdy krzaczek oznaczony (moje biedne tuje........). Studzę teraz żarełko, i za godzinę kolejny spacer i jedzenie. Chcę, żeby kojec kojarzył z pełną michą i chętnie wchodził do niego po spacerze. Na razie wchodzi bez problemu. Ogólnie: młody, góra roczny, pies, przyjazny, posuszny, śliczny. 4 1 Quote
konfirm31 Posted January 1, 2019 Posted January 1, 2019 Śliczny :). Normalnie, to uszy mu stoją, czy leżą? Quote
Baltimoore Posted January 1, 2019 Posted January 1, 2019 Biedak :( Ale śliczny :) Może uda mu się szybko znaleźć dom. Quote
malagos Posted January 1, 2019 Author Posted January 1, 2019 Uszki ma małe stojące, takie trójkąciki na łebku :) Quote
mgog Posted January 1, 2019 Posted January 1, 2019 Ślicznota jak nie wiem co :) Gdyby nie uszka to wypisz wymaluj mój Teodorek, też z odzysku :) 1 Quote
malagos Posted January 1, 2019 Author Posted January 1, 2019 1 godzinę temu, uxmal napisał: To może Mudi :) O, taki podobny :) To jakaś rasa? Quote
kiyoshi Posted January 1, 2019 Posted January 1, 2019 Ale śliczny, charakterystyczne ma te białe skarpeteczki na łapkacjh .. przeszukałaś Małgosiu strony? na pewno nikt go nie szuka? Śliczny jest, gustuje teraz 90% w czarnuszkach:) w razie czego pomoge z ogłoszeniami 1 Quote
uxmal Posted January 1, 2019 Posted January 1, 2019 2 godziny temu, malagos napisał: O, taki podobny :) To jakaś rasa? Tak to węgierska rasa. https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Mudi Quote
Recommended Posts