Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kolejny dzień za nami - wczoraj zapoznałam Pikusia z Supełkiem. Raczej spokojnie to przebiegło, Pikuś zaczął mnie bronić, i nie pozwala Supłowi do mnie podejść na pogłaskanki. Za to siusiają obaj na zmianę pod każdym krzewem i drzewkiem, do tego dołącza się Diana - wymianie "pozdrowień" mnie ma końca :).

Pikuś nadal na smyczy, ale na długiej, nie ma biedy. Najważniejsze, że się załatwia na dworze, bez problemu.

W domu pilnuje się blisko mnie, to ja jednak jestem tą pańcią od jedzenia, a to ważne w życiu Pikusia. Potrafi odpędzić Szarą Kotę, gdy chce wejść do mnie na kolana -ale wtedy reaguję i go karcę "nie!".

Była nawet próba zabawy, łapanie mnie za rękę, przewroty na plecki.

Noc za to przechodzona - ciągle się Diana kręciła, zmieniała miejsce, ja czuwałam, czy aby nie chce wyjść w środku nocy, bo się to czasem zdarza. Ale nie, nie chciała. Za nią dreptał Pikuś, warczał na koty, które chciały wejść do sypialni. Rano na posłaniu Diany: dwa moje biustonosze i para skarpetek z niedomkniętej (bo uszkodzona) szuflady na bieliznę. Ale nic nie pogryzione.

• Like 1
Posted
3 godziny temu, Dusia-Duszka napisał:

Ciekawe, które z nich "zbiera" - Dianka czy uczeń? 

Dianka za stara na takie numery :) Pikuś zamiast spać, zabawiał się damskimi fatałaszkami :)

Dziś świętujemy drugą rocznicę poznania Dianki  -przyjechała ze schroniska w Zamościu :)

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Cuda cuda jeszcze raz cuda

to wszytko widac

milosc spokojnosc

to wszystko psie serca czuja

i pokochaja odrazu i otwieraja sie

szybciutenko na zycie

Znalezione obrazy dla zapytania gify misie teddy

Pikunio i Dianka

niezwykla parka

Posted
6 godzin temu, Nadziejka napisał:

Za dni kilka kolejny kramcik otwieram

dla Rikuni, dla tygryskow Bębenkowej Ani i dla cudnego Pikusia

zapraszam za zagladania

choc nie czynny jeszcze

..!czaruje dla Bebeneczkowych tygrysiow, dla Rikuni ktora odzyla stokrosci u Zosienkow,dla Pikusia maluczkiego w bdt u malagosiow

Dziękujemy!

Noc upłynęła nad podziw spokojnie - nie wstawałam ani razu, było cicho i bez dreptania. Rano, przed szóstą, jak się obudziłam, obok zobaczyłam ryjek Pikusia i tyłeczek Diany. Oni są jak jedno!

Po spacerze i śniadaniu jednak tomek zaniósł Pikusia do kojca, musi poczekać na nasz powrót do domu :(

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Jak miło przeczytać o Pikusiu. Poproszę o numer konta to wpłacę małe co nie co.

Gratulacje z powodu rocznicy ślubu.

Dianka już 2 lata u Was ? Jak ten czas leci. 

• Like 1
Posted
21 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Oj, będą tęsknić za sobą :) Jestem zaskoczona jak Dianka ciepło przyjęła Pikusia :) A Ty się obawiałaś o relacje pomiędzy nimi... hihi.

Wiesz, Tysiu, po tym dramacie z Czarusią to ja się już do końca życia będę obawiać :(

Ale tu Diana miała do czynienia z chłopakiem, do tego bardzo uległym. Supełka też przyjęła ciepło, poprzednio Oriona też.

20 godzin temu, Jo37 napisał:

Jak miło przeczytać o Pikusiu. Poproszę o numer konta to wpłacę małe co nie co.

Gratulacje z powodu rocznicy ślubu.

Dianka już 2 lata u Was ? Jak ten czas leci. 

Asiu, podam na pw, dziękuję serdecznie

18 godzin temu, zachary napisał:

Malagos... ale mnie ubawiłas!. Tomek napisałaś z małej litery a Pikuś z dużej... Żadnych wniosków co do wielkości uczuć nie wysnuwam... hihihi....

Oj, tam, oj tam, nie zauważyłam nawet tej gafy :) Jednak Tomek na pierwszym miejscu w moim sercu :)

• Like 1
Posted

Bazarek super, już byłam i "nabyłam" :)

Mamy od wczoraj gości, Michasie i ich Mańka - Pikuś zdał egzamin na piątkę :) Ani warknięcia, ani szczekania - trochę leku, by podejść.

Wieczorem przed TV cała rodzina, to i Pikuś podsiadł mi fotel.

Nie mogę wstawić zdjęć!!

• Like 3
  • Upvote 1
Posted

Pikuś się bawi zabawkami! Wczoraj podejrzałam, jak pobrał w pyszczek" skórkę od starej pluszowej zabawki Dianki, trochę ją ponosił, potem potarmosił i zostawił :)

Dziś zadzwonię do dr Magdy i postaram się umówić kawalera na kastrację. Tylko ten brak czasu - Tomek ma to badanie bydełka w terenie, a psiaka trzeba zawieźć i przywieźć...