Tola Posted December 6, 2018 Posted December 6, 2018 Gabi - mała biało ruda suczka i bezimienny na razie szczeniak to kolejne psy z zamojskiego schroniska, którym bardzo chciałabym odwrócić zły los. Obie suczki już w sobotę, razem z 4 innymi z tego schroniska, wyruszą w podróż po lepsze życie - - obie pojadą do PDT do Jaaga i mam nadzieję, że ten dzień zapoczątkuje już tylko same dobre zdarzenia. Dziewczyny nie mają na razie nic; wiem, że teraz bardzo trudno o deklaracje stałe, tyle tych psich nieszczęść... Gdyby jednak ktoś chciał pomóc wpłatą lub bazarkiem, będę bardzo wdzięczna. Gabi Beziminny na razie szczeniak Quote
Tola Posted December 6, 2018 Author Posted December 6, 2018 08.12.2018 obie suczki pojechały do PDT do Jaaga:) Koszt pobytu: szczeniak - 5 zł/doba + karma dorosła sunia: 10 zł/doba + karma Tak o nich pisze Jaaga po pierwszych dniu pobytu: Mysia - wg książeczki ma 3 lata, jest wrażliwa, delikatna. Nie potrafi chodzić na smyczy, ale puszczona luzem załatwiła się na spacerze i nawiązuje kontakt. To maleńka ok.5 kg sunieczka. Miała szczęście, że zobaczyła ją Tola. Cola - ma ok. 3 mies., niesamowicie puchate futerko, ma ogromny apetyt, jest wesoła, ciekawa wszystkiego. Na wczorajszym zdjęciu widać, jak z zainteresowaniem obserwowała w klatce przepiórki, kota też obwąchała i toleruje. Jeżynce Monice wyjadła całą karmę i również zero oszczekiwania, pozytywnie nastawiona. Lubię takie szczeniaki. Dobrze prowadzona na pewno wyrośnie na mądrego, otwartego na świat psiaka. 22.12.2018 Cola zamieszkała w Mysłowicach:) 31.05.2019 Mysia zamieszkała w Czeladzi:) 1 Quote
Tola Posted December 6, 2018 Author Posted December 6, 2018 Skarbnikiem suczek jest Alaskan malamutte, rozliczenie wpłat na str. 2 Ogłoszenia Mysi: B- b https://www.olx.pl/oferta/mala-6-5kg-sunia-CID103-IDy1TDd.html Alaskan https://www.olx.pl/oferta/milusia-mala-sunia-o-wielkim-sercu-szuka-domku-CID103-IDyMyZ6.html https://www.olx.pl/oferta/delikatna-lagodna-mala-suczka-do-kochania-od-zaraz-CID103-IDyMirc.html Havanka https://www.olx.pl/oferta/jantareczka-mlodziutka-i-malutka-suczka-czeka-na-dom-CID103-IDy0Zx0.html Tola https://www.olx.pl/oferta/mala-suczka-o-oryginalnym-umaszczeniu-prosi-o-dom-CID103-IDy1r9G.html Quote
Tola Posted December 6, 2018 Author Posted December 6, 2018 6 minut temu, Aldrumka napisał: a który szczeniaczek jedzie ? Ten z lewej; jak pojechałam wczoraj to tego puchatego już nie było. Quote
Tola Posted December 6, 2018 Author Posted December 6, 2018 35 minut temu, agat21 napisał: Na jakie konto wpłacić dla maluszynek? Dzięki, że jesteś Na razie nie mamy skarbnika, nie pytałam jeszcze Alaskan, czy zgodzi się; spróbuje to ogarnąć jak dziewczynki będą już na miejscu u Jagny. Quote
Aldrumka Posted December 6, 2018 Posted December 6, 2018 20 minut temu, Tola napisał: Ten z lewej; jak pojechałam wczoraj to tego puchatego już nie było. Fajniutki. Miejmy nadzieję, że puchatek dobrze trafił Quote
Tola Posted December 6, 2018 Author Posted December 6, 2018 13 minut temu, b-b napisał: Zapisuję się u dziewczyn i ja :) Witaj , bardzo się cieszę Quote
Tola Posted December 6, 2018 Author Posted December 6, 2018 3 minuty temu, Aldrumka napisał: Fajniutki. Miejmy nadzieję, że puchatek dobrze trafił Tez mam taką nadzieję. Cieszę się, ze zajrzałaś Quote
Tola Posted December 6, 2018 Author Posted December 6, 2018 Gabi jest jeszcze w schronisku. Szczeniaka TZ dzisiaj zabrał do lecznicy, w której jest już mała Zuzia (od elik i b-b), więc te psie dzieci noc spędza w ciepełku. Jutro tam zajrzę, może uda mi się zrobić zdjęcia, bo maja tylko po jednym. Quote
Tola Posted December 6, 2018 Author Posted December 6, 2018 22 minuty temu, Bogusik napisał: I ja zapisuję się u maluszka :) Bardzo się cieszę:) Maluszka już bezpieczna w gabinecie, w ciepełku. Nie ma jeszcze imienia; chciałabym, aby córcie Jagny coś wymyśliły, jak zobaczą dziewczynkę. Gabi jest jeszcze w schronisku, podobnie jak Sara, Maja i mała czarna - jeszcze 2 noce w zimnie... Quote
Gabi79 Posted December 6, 2018 Posted December 6, 2018 Jaka cudna Gabunia!!! Moja imienniczka!!! Quote
Tola Posted December 6, 2018 Author Posted December 6, 2018 10 minut temu, Gabi79 napisał: Jaka cudna Gabunia!!! Moja imienniczka!!! Tak Gabrysiu:) Cudne, ciepłe imię:) Witaj u dziewczynek 1 Quote
Havanka Posted December 7, 2018 Posted December 7, 2018 Nie może i mnie zabraknąć u suczek. Zapiszę wątek. Tolu, dziekuję za reklamę bazarku w Twoim podpisie. Quote
Nesiowata Posted December 7, 2018 Posted December 7, 2018 Ja również melduję się. Teraz już bliżej niż dalej. Quote
elik Posted December 7, 2018 Posted December 7, 2018 9 godzin temu, Tola napisał: Ten z lewej; jak pojechałam wczoraj to tego puchatego już nie było. I ja dotarłam do sunieczek. Wspaniale, że tym razem aż dla 6 suczek zmieni się życie na takie, jakie powinno być od początku. Ale jak to mówią, lepiej późno, niż wcale ) Ten puchatek został adoptowany. Oby do dobrego domu. Quote
elik Posted December 7, 2018 Posted December 7, 2018 8 godzin temu, Tola napisał: Gabi jest jeszcze w schronisku, podobnie jak Sara, Maja i mała czarna - jeszcze 2 noce w zimnie... Oby do soboty nie było mrozów. Quote
Jaaga Posted December 7, 2018 Posted December 7, 2018 Na wycofaną szczeniaczkę juz moja młodsza córka nie może się doczekać. Ma misję socjalizacyjną ;) Ustaliłyśmy, że będzie u niej w pokoju, żeby od razu w aktywne życie weszła. U dziewczyn w pokojach zawsze coś się dzieje, szczeniak nie będzie się nudzić. Z dorosłymi psami mogłaby bardziej szukać ich kontaktu, niż człowieka. Dziś państwo przyjeżdżają po Yuri, a jutro trafiają kolejne dwie maluszki. Gabi śliczna. Przypomina mi trochę szopa pracza ;) jeszcze dzień w schronisku i zacznie nowe życie. Quote
Jo37 Posted December 7, 2018 Posted December 7, 2018 Jestem i ja u suczek. Bardzo się cieszę, że i one dostały prezent mikołajkowy. Quote
Recommended Posts