Jump to content
Dogomania

Zuzia już szczęśliwa w swoim domku . Dziękuję wszystkim którzy jej pomogli. Szceniaczek, ofiara bezdusznego, bezmózgowego potwora, wyrzucona na mróz prosi o grosik na życie w cieple, z pełnym brzuszkiem i na weta. Zafundujmy jej start w dobre, psie życie.

Recommended Posts

Posted

Ta mała sunia w niczym nie zawiniła, a już dostała wyrok – bezdomność. Potwór bez serca wyrzucił maleństwo na ulicę, na pewną śmierć. Na szczęście na jej drodze stanął Człowiek. Została zabrana do weta, gdzie po zbadaniu i odrobaczeniu czeka na transport do płatnego domu tymczasowego.

Aby mogła doczekać tam na odpowiedni DS musimy zapewnić jej fundusze na utrzymanie 5,00 zł na dobę i na opiekę weterynaryjną. Bez Waszej pomocy nie jesteśmy w stanie zapewnić jej tego. Dlatego wspólnie z b-b, która podjęła się wraz ze mną odpowiedzialności za to maleństwo, bardzo gorąco prosimy Was o wsparcie suni.

Maleństwo w gabinecie weterynaryjnym 

part000001.thumb.jpeg.91cd8f89fc3fcd4ae2738dbbecccad81.jpeg

Posted

Post rozliczeniowy

Deklaracje stałe:

20,00 zł  -  yucca od XII.2018  wpłacone:  XII.2018

Pozostała pomoc:

35,00 zł    zapłaciła Zamojska Fundacja ZEA za szczepienie p/chorobom wirusowym

270,00 zł    b-b  bazarek  -  17.12.

Wpłaty:

5,00 zł  -  milagros19853201  -  6.12.2018

20,00 zł  -  Nesiowata  -  6.12.

20,00 zł  -  RudyKas  dla Mai  -  10.12.

100,00 zł  -  christo_fair  -  16.12.

20,00 zł  -  yucca  XII  -  17.12.

270,00 zł  -  b-b  bazarek  -  17.12.

50,00 zł  -  Dusia Duszka  -  17.12.

50,00 zł  -  Anula  -  17.12.

390,50 zł  -  b-b  środki finansowe pozostałe po Mikuni  -  22.12.

5,00 zł  -  milagros19853201  -  4.01.2019

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

930,50 zł

Wypłaty:

378,00 zł  -  wizyta w gab. weter. 15.12.2018   (faktura, przelew)  -  18.12.2018

135,00 zł  -  wizyta w gab. weter. 17.12.2018  (faktura, przelew)  -  18.12.

44,50 zł  - 10 bad.kału, 15 chip, 19,50 lek metronidazol  -  7.01.2019

200,00 zł  - 130 hotel (5 zł x 26 dni) + 70 transp. do weta  (faktura i przelew)  -  7.01.

44,80 zł  - zwrot kosztów za zniszczone legowisko  -  8.01.

39,00 zł  - rejestracja chipa w bazie Safe-Animal.eu  -  8.01.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

841,30 zł

Saldo:

..... ...    930,50 zł.

.--.         841,30 zł

= = = = = = = = = = =

89,20 zł 

2.01.2019 r. Zuzia pojechała do swojego DS. Dzięki Waszej pomocy nie pozostawiła po sobie długu, a nawet wręcz przeciwnie Po całkowitym zaspokojeniu należności, na koncie Zuzi pozostała kwota 89,20 zł.

Wspólni z b-b opiekowałyśmy się Zuzią i postanowiłyśmy, że konto Zuzi wraz z całą kwotą 89,20 zł odziedziczy sunia z wielkim guzem, którą przyjęłam pod swoją opiekę i mam nadzieję, że tak jak Zuzia, po wyleczeniu, pojedzie do własnego DS.

Wszystkim ofiarodawcom bardzo serdecznie dziękujemy !!!

022e41998a2329f48c5f689f8af3f20d.gif

Posted
6 minut temu, Gabi79 napisał:

Melduję się.

Widzę Eluniu, że grono psiaczków pod Twoją wirtualną opieką się powiększa.

Wiem, jak to jest serce nie sługa

Witaj Gabrysiu u Zuzi :)   1698564719_kwiatki8.jpg.fb3988f620f5ffb550bc672d7f191ec0.jpg

Gdyby Bogusia nie zgodziła się wspólnie wziąć maleństwo pod swoja opiekę, to beczałabym jak bóbr, ale nie mogłabym podjąć się tego. Już ledwo dyszę i przyjęcie jeszcze jednego psiaczka równałoby się z klęską dla niego i dla tych, które już mam pod opieką.

Dzięki Bogulu :)  1908612762_serce7.gif.0c2b4214db689a625191d699167a2023.gif

• Like 1
Posted
19 minut temu, elik napisał:

Witaj Gabrysiu u Zuzi :)   1698564719_kwiatki8.jpg.fb3988f620f5ffb550bc672d7f191ec0.jpg

Gdyby Bogusia nie zgodziła się wspólnie wziąć maleństwo pod swoja opiekę, to beczałabym jak bóbr, ale nie mogłabym podjąć się tego. Już ledwo dyszę i przyjęcie jeszcze jednego psiaczka równałoby się z klęską dla niego i dla tych, które już mam pod opieką.

Dzięki Bogulu :)  1908612762_serce7.gif.0c2b4214db689a625191d699167a2023.gif

Do tego nie mogłam dopuścić ;):)

Posted
1 minutę temu, b-b napisał:

Wieczorem jak wrócę z pracy porozsyłam zaproszenia na wątek małej :)

Byłoby super Bogulu :)

Posted
Przed chwilą, Jaaga napisał:

Fajne imię. Najchudsza z zamojskich 3 szczeniorek, które potrzebują pomocy. Dobrze, że już zabezpieczona w gabinecie.

Dziękujemy ,że będzie mogła u Ciebie poznać i poczuć dobroć człowieka :)

Posted
2 minuty temu, Jaaga napisał:

Fajne imię. Najchudsza z zamojskich 3 szczeniorek, które potrzebują pomocy. Dobrze, że już zabezpieczona w gabinecie.

Najchudsza? To nawet nie wiedziałam. Biedactwo :( Może błąkała się już kilka dni i wychudła :(

Jaaga bardzo serdecznie dziękuję Ci, że przyjęłaś ja pod swój dach. Wiem, że u Ciebie będzie miała jak w psim raju :)

Posted
2 minuty temu, b-b napisał:

Dziękujemy ,że będzie mogła u Ciebie poznać i poczuć dobroć człowieka :)

Żaden problem, tylko niestety mogę służyć jedynie płatną opcją opieki, bo mam swoje adopciaki na utrzymaniu. Malutka jest słodka, z dobrymi zdjeciami i ogłoszeniami pewnie równie szybko znajdzie dom jak Yuri i Sara.

Posted
1 minutę temu, Jaaga napisał:

Żaden problem, tylko niestety mogę służyć jedynie płatną opcją opieki, bo mam swoje adopciaki na utrzymaniu. Malutka jest słodka, z dobrymi zdjeciami i ogłoszeniami pewnie równie szybko znajdzie dom jak Yuri i Sara.

Wiem, że masz lokalowe warunki, ale przecież nikt z nas nie ma funduszy z gumy. To zrozumiałe, że musisz mieć zwrot za pewne wydatki. Jesteśmy Ci bardzo wdzięczne, że przyjęłaś Zuzię na DT :)

Posted

Na razie wpadam na chwilkę do Zuzi, ale na pewno będę tu zaglądać tak często, jak tylko będę mogła.

Teraz dziękuję elik i b-b za tak wspaniałą decyzję, jesteście kochane!!!kwiat-emotikon-ruchomy-obrazek-0069

Zuzia nie mogła sobie  wymarzyć lepszych opiekunek:)

A Elik działa w expresowym tempie, jeszcze dobrze nie ochłonęłam po wczorajszych perypetiach z psiakami, a  tu Zuzia ma już swój wątek!

Malutka już zabezpieczona w lecznicy, razem ze szczeniorką ze schroniska, która tez jedzie do Jaaga.

Wyjazd całej wspaniałej 6 psiaków raniutko w sobotę.

Posted
Podobny obraz Malenka cudowna kruszyneczka
 stokrosci raduje za wyratowana
                Ciociu elik
           Jagga
 dziekuje Wam calem sercem
Posted
22 minuty temu, Tola napisał:

a razie wpadam na chwilkę do Zuzi, ale na pewno będę tu zaglądać tak często, jak tylko będę mogła.

Zapraszamy więc najczęściej, jak tylko można :)

A czy możliwe są jeszcze jakieś zdjęcia?

Posted
3 minuty temu, Nadziejka napisał:
Podobny obraz Malenka cudowna kruszyneczka
 stokrosci raduje za wyratowana
                Ciociu elik 
           Jagga
 dziekuje Wam calem sercem

Nadziejeczko kochana witajże u Zuzieńki :)

Ciocia b-b i jaaga były tu najważniejsze :)   Bez Nich trudno byłoby uratować Zuzię  :)

Posted
3 minuty temu, elik napisał:

Zapraszamy więc najczęściej, jak tylko można :)

A czy możliwe są jeszcze jakieś zdjęcia?

Jutro postaram się podjechać do lecznicy i zrobić.

Posted
4 minuty temu, Tola napisał:

Jutro postaram się podjechać do lecznicy i zrobić.

Serdeczne dzięki :) Wątek bez zdjęć psiaczka jest taki pusty :)

Posted

I ja też przybywam do Zuzi-kruszynki.Nigdy nie zrozumiem i nie przyjmę tego,jak można takie maleństwo wypuścić z domu,porzucić na pewną śmierć,przecież jest zima.Nawet dorosłym psom ciężko jest przetrwać zimę w budzie a co dopiero takiemu maleństwu na przestrzeni.

• Like 1