Jump to content
Dogomania

Zuzia już szczęśliwa w swoim domku . Dziękuję wszystkim którzy jej pomogli. Szceniaczek, ofiara bezdusznego, bezmózgowego potwora, wyrzucona na mróz prosi o grosik na życie w cieple, z pełnym brzuszkiem i na weta. Zafundujmy jej start w dobre, psie życie.

Recommended Posts

Posted
14 godzin temu, elik napisał:

Mi przysłała MMS-em zdjęcia małej i napisała, że Zuzia jest zdrowa i ma energię za dwie Zuzie :)  To dobrze.

Biedna ta sunia ze schronu :( Podobno ma wyniszczoną sierść i jelita. Dlatego pewnie ta biegunka :(  Biedactwo :(

... jak słyszę "biegunka"  u schroniskowego psiaka to mi ciarki latają po plecach :(

Posted
23 minuty temu, anica napisał:

... jak słyszę "biegunka"  u schroniskowego psiaka to mi ciarki latają po plecach :(

Z Ovo wiemy coś na ten temat :( krwotoczna poschroniskowa biegunka zharatała jej układ trawienny na zawsze :(

Z Zuzią tak nie będzie, bo zaczarowałyśmy ;)

• Like 2
Posted
1 minutę temu, Gusiaczek napisał:

Z Ovo wiemy coś na ten temat :( krwotoczna poschroniskowa biegunka zharatała jej układ trawienny na zawsze :(

Z Zuzią tak nie będzie, bo zaczarowałyśmy ;)

Pamiętampocieszacz.gif niestety pewne "rzeczy poludzkim"  traktowaniu zostają w nich zawsze! w psychice... w ciele....

beczy.gif

• Like 1
Posted
53 minuty temu, anica napisał:

Dzisiaj jak TZ odbierał szczeniaki z lecznicy, to wet miał dobra infomację - bezimienny szczeniaczek nie ma juz biegunki:).

Potwierdził to szafirek z trasy - bo mała zrobiła koo w kontenerku;

• Upvote 1
Posted
27 minut temu, Tola napisał:

Z ostatniej chwili - dzwonił szafirek - wszystkie psiaki śpią:)

Kochane, bezpieczne maleństwa!  teraz już będzie tylko, lepiejserduszka2.gif

Posted
1 godzinę temu, Tola napisał:

Dzwonił szafirek - Zuzia przekazana:)

Wspaniałe:)

Teraz tylko trzymany kciuki za pozostala dwójkę!

Posted

Jestem i ja.

Nie dałam rady wcześniej. Wczoraj ciśnienie zwaliło mnie z nóg. 202/170 puls 44 :(  Chciałam usiąść do kompa, ale mąż mi zabronił i KAZAŁ się położyć. Posłuchałam go, bo fatalnie się czułam.  Jeszcze dzisiaj rano miałam 170/95 i dopiero lek ustabilizował ciśnienie na normalne. Musieliśmy jechać uzupełnić karmę kotom, bo poprzednio mąż był 2 tygodnie temu. No i dobrze, że pojechaliśmy, bo wszystkie pojemniki były puste.

6 godzin temu, Tola napisał:

Dzwonił szafirek - Zuzia przekazana:)

Czekałam na tę wiadomość :) Ciekawa jestem  jak sunia się zachowuje. Czy jest odważna i poznaje otoczenie, czy może usiadła gdzieś i cichutko obserwuje co się dzieje.

Czekam na relację jaaga :)

Posted
50 minut temu, elik napisał:

Jestem i ja.

Nie dałam rady wcześniej. Wczoraj ciśnienie zwaliło mnie z nóg. 202/170 puls 44 :(  Chciałam usiąść do kompa, ale mąż mi zabronił i KAZAŁ się położyć. Posłuchałam go, bo fatalnie się czułam.  Jeszcze dzisiaj rano miałam 170/95 i dopiero lek ustabilizował ns normalne. Musieliśmy jechać uzupełnić karmę kotom, bo poprzednio mąż był 2 tygodnie temu. No i dobrze, że pojechaliśmy, bo wszystkie pojemniki były puste.

Czekałam na tę wiadomość :) Ciekawa jestem  jak sunia się zachowuje. Czy jest odważna i poznaje otoczenie, czy może usiadła gdzieś i cichutko obserwuje co się dzieje.

Czekam na relację jaaga :)

Podobno starsze suczki siedzą cichutko, a maluchy szaleją;)

Posted
34 minuty temu, Tola napisał:

Podobno starsze suczki siedzą cichutko, a maluchy szaleją;)

Normalka :) Tak powinno być :) To znaczy, że maluszki dobrze się u jaaga czują. Ciekawe jak czuje się z nimi jaaga  :)

Posted
15 minut temu, Tola napisał:

Elik -  z takim ciśnieniem to nie ma żartów, uważaj na siebie!

Tak. W poniedziałek zamawiam wizytę u kardiologa.  Wczoraj miałam fatalny dzień pełen stresów. Jak widzę pewną osobę, to od razu ciśnienie mi skacze, a jak ją jeszcze usłyszę, to podwójnie. Na szczęście jest tylko jedna taka jedyna w moim życiu :) :)

Posted
1 godzinę temu, Anula napisał:

Kochani założyłam za transport wszystkich psiaczków aby szafirek nie czekał na pieniążki.

Wielkie dzięki Anulko  1676817875_kwiatki8.jpg.da661f5169638b2a3d7f3b8db48b39f4.jpg

Jak będzie wyglądało rozliczenie?

Posted

Zuzia to maly demon. Wrzeszczy, wszystko glosem wymusza, szaleje bez ustanku. Jak nie wie, co z soba zrobic, to siada na srodku, kreci sie na doopce i piszczy ze zniecierpliwienia. Ma apetyt i energii za 3 psy.

Ktos chyba chcial z niej zrobic pinczerka, bo ogon sprawia wrazenie, jakby byl obciety. pewnie kupiona na jakims targu jako "rasowa"" i wywalona z nowego domu powodu nadmiaru energii i ostrych zabkow. To szczeniak zupelnie bezstresowy, dla aktywnych ludzi.

Kupki ok, skora w porzádku, zgryz prawidlowy, nie ma przepuklin. Zdrowy szalony szczeniak.

jutro zrobié zdjecia w swietle dziennym do ogloszeñ.

• Like 1
Posted
1 minutę temu, Jaaga napisał:

Zuzia to maly demon. Wrzeszczy, wszystko glosem wymusza, szaleje bez ustanku. Jak nie wie, co z soba zrobic, to siada na srodku, kreci sie na doopce i piszczy ze zniecierpliwienia. Ma apetyt i energii za 3 psy.

Ktos chyba chcial z niej zrobic pinczerka, bo ogon sprawia wrazenie, jakby byl obciety. pewnie kupiona na jakims targu jako "rasowa"" i wywalona z nowego domu powodu nadmiaru energii i ostrych zabkow. To szczeniak zupelnie bezstresowy, dla aktywnych ludzi.

Kupki ok, skora w porzádku, zgryz prawidlowy, nie ma przepuklin. Zdrowy szalony szczeniak.

jutro zrobié zdjecia w swietle dziennym do ogloszeñ.

A to dopiero! A wydawała sie taka zagubiona, cichutka, niewiniątko, a tu wyszedł z Zuzi dziabełek :)

Dzięki Jaaga      826400173_kwiatkile2ra.gif.90c378c60bf7afa4db8e8567dae98448.gif

Ale u Ciebie maluszki mają fajnie :) Pełna profeska :)

Super kojec

DSC05107.JPG

Oby tylko Zuzia nie wypróbowała na nim swoich sił :)