Jump to content
Dogomania

Zuzia już szczęśliwa w swoim domku . Dziękuję wszystkim którzy jej pomogli. Szceniaczek, ofiara bezdusznego, bezmózgowego potwora, wyrzucona na mróz prosi o grosik na życie w cieple, z pełnym brzuszkiem i na weta. Zafundujmy jej start w dobre, psie życie.

Recommended Posts

Posted

Z badania kału nic nie wyszło. Koszt 10 zł. Elik , napisz czy wystarczy paragon, czy ma być faktura? Dostaje nadal metronidazol i już całkiem wróciła do normy.

Chciałam podpytać, czy ta zainteresowana Zuzią dziewczyna i jej rodzice, zdecydowali się czy ogłosic ją jutro?

Posted
13 godzin temu, Jaaga napisał:

Z badania kału nic nie wyszło. Koszt 10 zł. Elik , napisz czy wystarczy paragon, czy ma być faktura? Dostaje nadal metronidazol i już całkiem wróciła do normy.

Chciałam podpytać, czy ta zainteresowana Zuzią dziewczyna i jej rodzice, zdecydowali się czy ogłosic ją jutro?

Wiadomość, z której można byłoby się cieszyć, gdyby nie to, że nadal nie wiadomo co jest przyczyną tego, że Zuzia nie przybywa na wadze pomimo sporego apetytu.

Paragon oczywiście wystarczy :)

Dziewczyna już więcej do mnie nie zadzwoniła więc bardzo Cię proszę o ogłoszenie Zuzi, za co serdecznie dziękuję    1861634259_kwiatki6.gif.3d0c1268844e07b9ea1f27cfef5d54c3.gif

Posted
21 minut temu, Moli@ napisał:

Można podawać (oczywiście u Zuzi po konsultacji z wetem) - "Wiejski serek" z żółtkiem i miodem. Porcja raz  dziennie.

"Wiejski serek" - ten granulki w jakimś płynie?

Posted
42 minuty temu, elik napisał:

"Wiejski serek" - ten granulki w jakimś płynie?

Te granulki..., np z Piątnicy, potraktować widelcem  wymieszać z tym "płynem" i do tego żółtko z łyżką prawdziwego miodu. Bomba witaminowa, regeneruje wątrobę, trzustkę. Szczeniak szybko odzyskuje siły... a jak wygląda :)

Sprawdza się nie tylko u psiaków...., ,)

Posted
22 minuty temu, Moli@ napisał:

Te granulki..., np z Piątnicy, potraktować widelcem  wymieszać z tym "płynem" i do tego żółtko z łyżką prawdziwego miodu. Bomba witaminowa, regeneruje wątrobę, trzustkę. Szczeniak szybko odzyskuje siły... a jak wygląda :)

Sprawdza się nie tylko u psiaków...., ,)

Pychotka :) Tylko czy Jaaga miałaby na to czas?

Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

Pychotka :) Tylko czy Jaaga miałaby na to czas?

Czas miałabym, ale po jej sensacjach ze strony przewodu pokarmowego nie chcę ryzykować podawania nabiału, bo przewód pokarmowy szczeniąt różnie sobie radzi z nabiałem, szczególnie z laktozą. Do tego, jesli miała infekcję bakteryjną, to cukier z miodu może spowodować ponowne namnażanie się bakterii w jelitach. Cały czas jest na metronidazolu i antybiotyku. Po tym,co przeszłam, strachu o nią,  jak nikła w oczach po kolejnych wymiotach, wolę pozostać przy diecie Gastro intestinal Junior i przygotowywanych posiłkach.Tym bardziej, że mieszkamy na wsi, zbliżają się święta, dobrego weta nie będę mieć. Teraz ładnie się zbiera, boczki wypełniają się i nawet nie niszczy po swojemu. 

• Like 1
Posted

W związku ze zbliżającymi się Świętami Bożego narodzenia, zostawiam najserdeczniejsze życzenia Zdrowia, Szczęścia, dużo pieniędzy oraz jak najwięcej czasu spędzonego w gronie najbliższych!!!serce.gif

gif-animate-natale-gratis-2.gif

Posted
Dnia 22.12.2018 o 10:31, Jaaga napisał:

Po tym,co przeszłam, strachu o nią,  jak nikła w oczach po kolejnych wymiotach, wolę pozostać przy diecie Gastro intestinal Junior i przygotowywanych posiłkach.Tym bardziej, że mieszkamy na wsi, zbliżają się święta, dobrego weta nie będę mieć. Teraz ładnie się zbiera, boczki wypełniają się i nawet nie niszczy po swojemu. 

Jestem pełna podziwu dla Twojej wiedzy medycznej i dziękuję Opatrzności, że Zuzia trafiła pod Twoje skrzydełka :)

Posted
11 godzin temu, Jaaga napisał:

Ogłoszenie Zuzi na FB: 

Bardzo serdecznie dziękuję za ogłoszenie Zuzi :) Udostępniłam oczywiście, jakżeby nie :)

Posted

Zdrowych, radosnych, rodzinnych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, wszelkiej pomyślności w Nowym Roku oraz opieki Dzieciątka Bożego na każdy dzień 2019 roku.

1946982568_BoeNarodzenie6.jpg.d1dca2210bb1a271b25f4ebd66449f0e.jpg