malawaszka Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 dziewczyny potrzebna pomoc dla malusienkiej koteczki - żeby nie trafiła do schronu bo tam umrze :placz: [url]http://www.dogomania.pl/forum/f1206/6-tygodniowa-kotka-szuka-dt-ds-na-cito-140860/[/url] Quote
Daria_13 Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 malawaszka napisz PW do terenia1, one mają takie prywatne przytulisko dla kociaków, może coś wskórają ;) ja niestety nie mogę, bo mój Allan nie toleruje kotów Quote
malawaszka Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 dzięki Daria - wysłałam,ale terenia1 chyba nie zagląda za często na dogo, a ta malizna nie ma już czasu :placz: Quote
Wiewiórka Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Byłam dziś w schronisku, zaniosłam trochę karmy i posiedziałam przy pieskach, jutro też idę i załatwię cyfrówkę to porobię fotki i poogłaszam, a wiecie coś może o dobermanie w boxach "agresywne"? Quote
Daria_13 Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 nic o nim nie wiem, jak będziesz jutro to proszę cię sprawdź czy w szczeniarni jest rudo biały szczeniak, chudziutki Quote
Wiewiórka Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 byłam, nie ma już tego szczeniaka, dziś podobno były psy szczepione. Moge się mylić ale czy sunia obok szczeniakarni taka biało brązowa nie jest szczenna? posiedziałam z biedactwami trochę przyniosłam smakołyki, i pytałam takiego pana co z wolontariatem ale nie będzie wogóle bo kogoś tam pies ugryzł i afere mieli, a i pytałam też czy jak załatwie smycz i kaganiec to czy moge psy na spacery zabierać ale też nie. Jak wychodziłam spodkałam jakiegoś chłopaka z dziewczyną i sporym pudełkiem nie wytrzymałam i zapytałam co tam jest, i okazało się że niosą do schrona 3 kocięta. Nie mogłam na to pozwolić i do domu wracałam już z pudełkiem;p niestety kotki mogą być u mnie nie za długo pomożecie? Quote
MartynaP Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 [quote name='Wiewiórka']byłam, nie ma już tego szczeniaka, dziś podobno były psy szczepione. Moge się mylić ale czy sunia obok szczeniakarni taka biało brązowa nie jest szczenna? posiedziałam z biedactwami trochę przyniosłam smakołyki, i pytałam takiego pana co z wolontariatem ale nie będzie wogóle bo kogoś tam pies ugryzł i afere mieli, a i pytałam też czy jak załatwie smycz i kaganiec to czy moge psy na spacery zabierać ale też nie. Jak wychodziłam spodkałam jakiegoś chłopaka z dziewczyną i sporym pudełkiem nie wytrzymałam i zapytałam co tam jest, i okazało się że niosą do schrona 3 kocięta. Nie mogłam na to pozwolić i do domu wracałam już z pudełkiem;p niestety kotki mogą być u mnie nie za długo pomożecie?[/quote] przeslij zdjecia ,podam na miau na watek schroniska sosnowieckiego Quote
leni356 Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 Czyli co, teraz się trzeba tam zatrudnić żeby wejść do schroniska choćby porobić zdjęcia? :-( Quote
Daria_13 Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 Co do zdjęć ja np. mam ugadane z kierownikiem i zawsze pozwala mi robić fotki, ale musi być kierownik wiem, że jeszcze lucy* ma wstęp do schroniska i kmonika Quote
Wiewiórka Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 Zdjęcia porobiłam ale nie mam jak zgrać bo kabel usb zgubiłam, a zwróciłyście może uwagę na taki malusi strasznie smutny i przygnębiony kłębek czarno białej sierści w tych boxach jak by na przeciwko szczeniakarni? Strasznie mi tego Kudłatka szkoda chyba bym go wzięła szczególnie że mam wziąść Franie która jak słyszałam też jest cicha i spokojna. Tylko żebym mogła wziąść Kudłatka to musiałybyście mi pomóc uzbierać troche kasy na weta dla niego znaczy mam nadzieje że jest zdrowy ale chodźby na odrobaczenie i odpchlenie. Co wy na to? Quote
Daria_13 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 wiewiórka powiem tak postaramy się o zebranie kasy, ale nie możemy obiecywać Quote
leni356 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [quote name='Wiewiórka']Zdjęcia porobiłam ale nie mam jak zgrać bo kabel usb zgubiłam, a zwróciłyście może uwagę na taki malusi strasznie smutny i przygnębiony kłębek czarno białej sierści w tych boxach jak by na przeciwko szczeniakarni? Strasznie mi tego Kudłatka szkoda chyba bym go wzięła szczególnie że mam wziąść Franie która jak słyszałam też jest cicha i spokojna. Tylko żebym mogła wziąść Kudłatka to musiałybyście mi pomóc uzbierać troche kasy na weta dla niego znaczy mam nadzieje że jest zdrowy ale chodźby na odrobaczenie i odpchlenie. Co wy na to?[/quote] Pewnie że bierz jeśli tylko masz taką możliwość. Szkoda psiaka w schronisku. Dołożę się dla Kudłatka Quote
Wiewiórka Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Byłam dziś z mamą odwiedzić Kudłatka i bardzo miły pan oznajmił mi że ten psiak ma jeszcze kwarantanne ;/ więc jak już to dopiero za ok. 10 dni bym ją brała. Najśmieszniejsze jest to że z Kudłatkiem w boxie jest od wczoraj zresztą, strasznie narwany trochę utuczony przymilny szczeniak który cały czas Kudłatka zaczepia a ten biedny niema się gdzie schować ;p Quote
Wiewiórka Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 PILNIE potrzebuje pomocy dla kociąt ze schroniska jest tam ok. 6-7 kociątek strasznie chudziutkie, wystraszone, zarobaczone i zapchlone. Mogę wziąć na krótko na DT ale potrzebuje je odpchlić odrobaczyć i karmę dla kociąt bo szczerze mówiąc spłukana jestem. Kotki są naprawdę w złym stanie, sama skóra i kości szczególnie taki jeden rudzielec, nawet już nie miał siły się z ziemi podnieść. Wyciągnijmy je ze schronniska jak najszybciej wątpie żeby miały szanse tam na przeżycie. Quote
Wiewiórka Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Potrzebuje pieniędzy na odpchlenie, odrobaczenie i trochę karmy. Bo mam już koty na DT i nie chce żeby znowu te pozarażały. Quote
leni356 Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 [quote name='Wiewiórka']PILNIE potrzebuje pomocy dla kociąt ze schroniska jest tam ok. 6-7 kociątek strasznie chudziutkie, wystraszone, zarobaczone i zapchlone. Mogę wziąć na krótko na DT ale potrzebuje je odpchlić odrobaczyć i karmę dla kociąt bo szczerze mówiąc spłukana jestem. Kotki są naprawdę w złym stanie, sama skóra i kości szczególnie taki jeden rudzielec, nawet już nie miał siły się z ziemi podnieść. Wyciągnijmy je ze schronniska jak najszybciej wątpie żeby miały szanse tam na przeżycie.[/quote] Co potrzebujesz? Ja kota nie wezmę, bo mój pies zamęcza koty, ale jakoś inaczej może pomóc? Quote
Wiewiórka Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Ja bym je pojutrze brała bo później to już chyba będzie za późno, jeśli do pojutrza uzbieramy pieniądze na nie na weta i karmę to mogą na mnie liczyć. Quote
leni356 Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Czy ktoś będzie jechał do Warszawy od Was w okolicach piątku? mam psa do przewiezienia Quote
Wiewiórka Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Czy ktoś mnie z tymi kociakami wspomoże finansowo? Quote
Daria_13 Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 wiewiórka napisz na miau.pl my jesteśmy od psów albo do terenia1 Quote
terenia1 Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 [quote name='Wiewiórka']spoko, do tereni już pisałam.[/quote] Niestety ale na dzień dzisiejszy nie jesteśmy w stanie pomóc, ani czasowo, ani finansowo, ani fizycznie w tej chwili na utrzymaniu mamy ok. 50 kociakó - małych i dorosłych niestety sezon letni adopcje stoją a kociaków przybywa lawinowo, kociaki wyciągnięte ostatnio ze schroniska wszystkie zachorowały na panleukopemię umierają mimo leczenia, i ten syf przyniosły ze schroniska - więc wszystkie kociaki które tam są pewnie już to mają i będą niestety umierały w męczarniach, my juz nie mamy miejsca. Niestety przykro mi. każdy kto teraz zaniesie kociaki do schronu musi wiedzieć ze nie przezyją. Quote
Recommended Posts