Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Najpierw kończy się kwarantanna szorsktowłosemu i jego zabiorę. Niestety, nie udało sie wydać mojego Gucia, więc białej suni juz nie wezmę. I tak nie mam pieniędzy na kastracje szorściaczka, a to jest warunek pobytu u mnie. Jednak taki brzydaczek i do tego całkiem spłoszony nie ma tam szans, a tu zupełna cisza. Zrobię bazarek, ale na pewno tyle sie nie nazbiera. jakby ktoś pomógł mi finansowo przy nim, to byłabym wdzięczna. Tym bardziej, ze go trzeba od razu odrobaczyć i zaszczepic, bo psy w tym schronisku nie sa szczepione wirusówkami, no i jeszcze wykup.

Szkoda, ze tak mało ludzi ze Sosnowca interesuje się swoim schroniskiem.

Posted

Jaaga szorstkowłosemu kwarantanna kończy się dokładnie w poniedziałek, jak coś będę w poniedziałek późnym popołudniem w centrum mogę podjechać z Tobą wyciągnąć go jak coś to dzwoń. Byłam w schronisku w środę piesek cały czas jest tam gdzie był, biały piesek też cały czas tam jest.

Posted

[quote name='Daria_13']Czarny z białą krawatką jest w psach do adopcji. Przebywa w boksie nr. 7 dla małych psów[/quote]

Daria może zrobisz wątek temu psu,którego Jaaga chce wziąć na DT?
może ktoś dołoży sie...

Posted

[quote name='Daria_13']Aha w boksach dla małych psów przebywa nie duża sunia, nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że może być w ciąży. Kto z was może to sprawdzić??[/quote]
Ale dokładnie gdzie w tych małych boksach ?i w którym bo psiaków małych jest cała masa? będę dziś w schronisku zobaczę czy nie ma jamnika.

Posted

[quote name='Daria_13']Aha w boksach dla małych psów przebywa nie duża sunia, nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że może być w ciąży. Kto z was może to sprawdzić??[/quote]

jak ta sunia wygląda ?

Posted

Lucy* na stronie dałaś zdjęcie Raidera - czy on wrócił do schroniska?
[url=http://www.sosnowiec.schronisko.net/adopcja30325-1.html]adopcja - adopcje - psy - Sznaucerowaty II - Schronisko Dla Zwierząt w Sosnowcu[/url]

Posted

[quote name='Lucy*']odpisywałam Ci na GG , zaś żeś nie dostała :placz: Nie nie wrócił :cool3: pierwsza fota mi się zamieszała :roll: poprawię to dziś[/quote]

no nie dostałam nic kurde :shake: no to dobrze, że to nie Raiderek ufff

Posted

[quote name='malawaszka']Lucy* na stronie dałaś zdjęcie Raidera - czy on wrócił do schroniska?
[URL="http://www.sosnowiec.schronisko.net/adopcja30325-1.html"]adopcja - adopcje - psy - Sznaucerowaty II - Schronisko Dla Zwierząt w Sosnowcu[/URL][/quote]

odpisywałam Ci na GG , zaś żeś nie dostała :placz: Nie nie wrócił :cool3: pierwsza fota mi się zamieszała :roll: poprawię to dziś

Posted

Wczoraj byłam w schronisku. W sumie wziełam 7 kotów. Nie mam jak wziąć psa, chyba że pogoda sie poprawi, bo mogę tylko do kojca. Nie wiedziałam o jaka sukę chodzi, ale z tego co widziałam (nie wszystkie wychodziły przez deszcz), nie było żadnej w ciąży. natomiast jest do wydania malenka czarna-podpalana ratlerkowata sunia. Stoi i trzęsie sie, takie 2,5-3 kg psa.
No i jest jeszcze ta suka, którą pokrył pies. Średnia, potrzebna byłaby sterylka, ogłoszenia. Moge poprosić Terenię, żeby zrobiła jej fotki, ale ktos musiałby się zdeklarować ja ogłaszać.
Biała sunia dalej siedzi przyklejona do krat i prosi o domek.

Niestety, nie mam finansowych mozliwości na opiekę wet. i utrzymanie kolejnego tymczasowicza. Może za kilka dni wezme szorściaczka.

Czy osoby ze Sosnowca naprawdę nie mogłyby razem spróbować czegos zmienić w schronie? Chodzi mi głównie o zmianę sposobu umieszczania psów. Gdyby psy i suki mieszkały osobno, to nie byłoby problemów z kryciami. Podobno część psów jest kastrowana, ale co z resztą? To pierwsze schronisko, w którym spotykam się z taką praktyką :shake:.

Posted

to jest istna paranoja!! jak można dokonywac adopcji psa a po miesiacu dowiedziec sie ze ma sie 7 np psów a nie jednego! w glowie mi sie to nie miesci ale widzialam to na wlasne oczy juz 2 lata temu jak po koleji psy suczyly sie na zleknionej malenkiej suni a jak wezwalam pracownice:angryy: to mi usilnie wciskala ze to 2 psy - tylko dziwnie ze sie zespoliły:angryy:

Lucy nie da rady w tym temacie podzialac? to jest biezgodne z prawem!!!

a ja mam pyt o biala wystraszona sunie, z ktorego boksu jest? z 1?
bo na str:
[url=http://sosnowiec.schronisko.net/adopcja30892-0.html]adopcja - adopcje - psy - Biały - Schronisko Dla Zwierząt w Sosnowcu[/url]

jest to piesek!:roll:

Posted

w którym boksie suka była kryta ?

z tego co wiem psy w dalszych boksach (od nr 10 wyżej) są kastrowane, tylko z tych boksów początkowych psy objęte kwarantanną nie są (kastracja po upływie 14 dni), nie daję sobie oczywiście głowy uciąć na kastrację 100% psiej płci ale teoretycznie "byłam przy tym" i jest przeprowadzana prawie co tydzień

Posted

natomiast jest do wydania malenka czarna-podpalana ratlerkowata sunia. Stoi i trzęsie sie, takie 2,5-3 kg psa.

można poprosić o fotkę suni ??? w jakim jest wieku ???

Posted

[quote name='Daria_13']

5. Mini briardzik- piesek, spokojny, zdołowany, leżał, tylko na chwilkę podniósł głowę. Przebywa w boksie n. 1

fotki:
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images48.fotosik.pl/143/08acacd924947f70med.jpg[/IMG][/URL]

[/quote]

A on jeszcze jest w schronie?