Jaaga Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Z doświadczenia wiem, ze telefoniczne dopytywanie sie przypadkowej osoby nic nie dają :shake:. Napisałam PW na Miau do Terenii, bo zgubiłam jej nr telefonu, ale nie wiem, kiedy odczyta wiadomość. Czy masz może telefon do Teresy? Quote
Daria_13 Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Niestety nie mam, dla tych cudeniek poszukiwany jest nawet DT. Najbardziej mi szkoda sunii collie, która jest ostoją spokoju i tej białej sunii, kochaniutkie są i strasznie zagubione Quote
Jaaga Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Jeśli Teresa mi odpisze i zgodzi sie ze mną pojechać, to tego kudłaczka wezmę na DT. Quote
Daria_13 Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Było by super, czekamy na wieści i rozwój wydarzeń. A kto zajmuje się na dogo adopcjami collaczków? Quote
MartynaP Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 [quote name='Jaaga'] Czy masz może telefon do Teresy?[/quote] ja mam ,chcesz??? Quote
malawaszka Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 coś wiecie o wieku sznaucerki? jak się zachowuje do innych suk? Quote
Kisiaraf Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Widze, że Iwona213 bardzo fajnie mnie zastępowała-za co bardzo dziękuje. Teraz ja wróciłam i bardzo prosze o ogłoszenia na mojego maila [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] jeżeli jest taka opcja miło by było dostawać je do soboty wtedy mam troszke więcej czasu. Mam jeszcze jedną prośbę prześledziłam wątek od czasu mojego wyjazdu widze, że kilka psiaków znalazło domki jeżeli mogły byście dla mnie podsumować to bo nie chciała bym przegapić jakiegoś. Czekam na nowe ogłoszenia i pozdrawiam gorąco powakacyjnie. Quote
Jaaga Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Martyna, dziekuję. Telefon dostałam od wspólnej znajomej z Miau. O sznaucerce spróbuję się coś dowiedzieć. Mnie też jej bardzo żal. Właśnie myslę, czy nie poszukać telefonów do właścicieli sznaucerków, które strzygę. Może oni szybciej będą wiedzieli o jakimś domu dla przedstawicielki tej rasy. Tylko, chyba w schronisku nie istnieje mozliwość sterylki, a wydanie suki niewyciętej to ryzyko. Pół nocy myślałam o czekającej mnie wizycie w schronie. Jesli ten kudłaczek będzie sprawiał wrażenie chorego, to nie mogę go wziąć, bo mam teraz 2 maciupcie szczenięta. Wezmę wtedy innego psa. Quote
Daria_13 Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Piesek nie wygląda na chorego, ale na smutnego. Sznaucerka przebywa w boksie z suczkami i pieskami i nie widziałam żeby była do nich agresywna, jet wystraszona i z tego powodu szczeka Quote
jusstyna85 Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/sznaucer-miniaturka-wychudzony-zaniedbany-skoltuniony-pilnie-potrzebne-wsparcie-139812/#post12443111[/URL] To jest wątek sznaucerka miniaturki ,którego zabrała Jaaga Quote
Daria_13 Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Umieszczę sznaucerka na pierwszej stronie wątku ;) i porobię mu ogłoszenia jak tylko dojdzie do zdrowia Quote
Jaaga Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Prześle do ogłoszeń zdjęcia sznaucerka po ostrzyżeniu. Jest tam z nim w boksie jeszcze jedne podobnej wielkości szorściaczek. Bardzo wystraszony, trochę dzikawy. Wydany może być dopiero 22.06. Nie wiem, czy sobie poradzi do tego czasu :roll:. Biała sunia, której zdjęcia wczoraj wkleiła tu Daria bardzo potrzebuje DT. Jest to piesek wychuchany, typowo kanapowy. Siedzi w rogu boksu i stara sie odsunąć od pozostałych psów. Totalnie zagubiona. Niestety, trafiła do schroniska wczoraj, wiec czeka ją jeszcze chyba 13 dni kwarantanny. Wygląda na sunię w średnim wieku. Gdyby udało sie zebrać pieniądze na jej sterylizację i szczepienia, to wzięłabym ją w następnej kolejności na DT. Quote
Daria_13 Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Postaram się zebrać pieniążki na sterylkę tej białej sunii, ale nie obiecuję, bo ja jestem nie pełnoletnia i nie posiadam funduszy Quote
Jaaga Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Może ktoś zrobiłby bazarek na sterylkę suczki? Szkoda małej, a jest jeszcze trochę czasu, aż bedzie mogła opuścić schronisko. Quote
Ambra Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 ale strylke i ak 3ba zrobic w dt a nie w schroisku bo nie bedziemy im dawac kasy na wysterylizowanie suki w schronisku bo to powinien byc ich obowiazek, jak bedzie miec dt to sie doloze do sterylki podjade w tyg ja zobaczyc Quote
Jaaga Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Podobno kastrują psy, ale sznaucerka jakoś nie wycięli ;). Ambra, podjedź jak możesz, może udałoby Ci się ją wcześniej wydostać. Gdyby wystarczyło oświadczenie, ze w razie odnalezienia sie własciciela, zwróci sie mu ją, to byłoby świetnie. Popatrz tez na chudego szorstkowłosego psa, który jest z nią w jednym kojcu. Na tym mi najbardziej zależy, bo psychicznie jest fatalny. Jak dam radę czasowo, to zrobie jakis bazarek, zeby cos już nazbierać. Quote
Daria_13 Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 Potrzebny transport do Żyrardowa i osoba, która wykupi suczkę: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/owczarek-szkocki-collie-sosnowiec-potrzebny-dt-ds-139747/"]OWCZAREK SZKOCKI COLLIE SOSNOWIEC potrzebny DT lub DS!!![/URL] Quote
kmonika Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 [quote name='Jaaga']Podobno kastrują psy, ale sznaucerka jakoś nie wycięli ;). Ambra, podjedź jak możesz, może udałoby Ci się ją wcześniej wydostać. Gdyby wystarczyło oświadczenie, ze w razie odnalezienia sie własciciela, zwróci sie mu ją, to byłoby świetnie. Popatrz tez na chudego szorstkowłosego psa, który jest z nią w jednym kojcu. Na tym mi najbardziej zależy, bo psychicznie jest fatalny. Jak dam radę czasowo, to zrobie jakis bazarek, zeby cos już nazbierać.[/quote] suczka przekochana, bardzo wystraszona i smutna.. taka laleczka.. facet w schronie przy okazji wyciagania owczarka collie powiedzial, ze jak nie minie okres kwarantanny to w zyciu psa nie wydadza.. ale:cool3:nie ma rzeczy niemozliwych, w koncu jakby ladnie poprosic kierownika, to kto wie:cool3:.... trzeba ja szybko z tamtad wyciagnac.. co do szorstkowlosego, to faktycznie bidka taka, chudzinka taka i zmarnowany.:shake: Quote
Jaaga Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 Wstawiam zdjęcie sznaucerka, który jest u mnie. Gdyby ktos go szukał, to tu szybciej zaglądnie. Poszukiwany dom (najlepiej z ogrodem) raczej bez innych psów, koty mogą być. Łagodny do dzieci. Za to nienawiścią, odwzajemnioną zresztą, pała do kóz :diabloti:. [URL="http://img188.imageshack.us/i/902.png/"][IMG]http://img188.imageshack.us/img188/6271/902.png[/IMG][/URL] Szorściaczek w schronisku szczególnie mnie ujął, zresztą taki półdziki brzydaczek raczej bez pomocy domu nie znajdzie. Gdyby ktoś z Was miał taką możliwość, żeby załatwić wydanie psa przed zakończeniem kwarantanny, to ja go wezmę. Quote
kmonika Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 zadzwonie jutro i zapytam, moze sie uda, bo dzisiaj jak bylam w schronie to zostalam mile zaskoczona.. Quote
donacja Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 [quote name='Daria_13']1.Suczka owczarka szkockiego collie. Bardzo miła, łagodna i spokojna. Wygląda na ok. 3-5 lat, ale nie jestem pewna. Przebywa w boksie albo w 5 albo 6 nie jestem tego pewna. Tutaj zdjęcia: [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images45.fotosik.pl/143/49187bb7c1e39899med.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images47.fotosik.pl/143/da49b6ad7524f027med.jpg[/IMG][/URL] [/quote] Śliczna sunia, zobaczyłam ją na wątku Ostatniej Szansy. czy mogę jej jakoś pomóc? Allegro, ogłoszenia? Popytam wśród znajomych, niby wszyscy zapsieni, ale może jakiś hotelik? Czy ona jest już na forum collie? Quote
Daria_13 Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Okazało się, że jest to piesek a nie sunia i przebywa już od 2 dni w DT Quote
donacja Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 [quote name='Daria_13']Okazało się, że jest to piesek a nie sunia i przebywa już od 2 dni w DT[/quote] To świetnie. Jak by potrzebował allegro, albo trzeba by go było umieścić na forum collie to dajcie znać. Quote
Ambra Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Lucy rozmawiala wczoraj na moja prosbe z kierowikiem - nie ma szans zeby wydali psa przed zakonczeniem kwarantanny. Tez uwaza to za głupie np w przypadku gdy psa oddał wł. ale takie sa przepisy i musza sie ich 3mać. Tak wiec białej suni liczymy dni do 26 a potem kombinujemy transport, nie wiem kiedy konczy sie szorsciakowi i jak jest z czarnym z biala krawatką? Quote
Daria_13 Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Czarny z białą krawatką jest w psach do adopcji. Przebywa w boksie nr. 7 dla małych psów Quote
Recommended Posts