Jump to content
Dogomania

Lemi i Holi-udało się,sunie już poza schronem.Jadą do hoteliku.Prosimy o pomoc w utrzymaniu bid.Sunie od 26.11.18 już we wspólnym DS.29.07.22-Holi za TM.

Recommended Posts

Posted
11 minut temu, Havanka napisał:

Kochane Dziewczyny, udało się !!! Zebraliśmy cała potrzebną kwotę na transport -  400 zł ! Podobny obraz

To Ty jesteś Kochana, cudownie.Havanko stokrotne dzięki.Pieniążki prześlesz do szafirki,tak?

Posted
Przed chwilą, Anula napisał:

To cudownie.Havanko stokrotne dzięki.Pieniążki prześlesz do szafirki,tak?

Tak, bezpośrednio na konto Szafirki. Tylko muszę jeszcze "chwilę" poczekać na resztę wpłat.

Posted

Jestem i ja u dziewczynek :)

Wspaniale,że dałyście im szansę na zmianę życia.

Postaram się grosz w listopadzie podrzucić

Posted
13 minut temu, szafirka napisał:

Koszt przejazdu jednego psiaka to 80 zł.

Haniu,doczytałam się na bazarku Havanki,że koszt calościowy to 400,00zł za transport Nowa Sól-Góra Siewierska i powrót.Nasze jechały 3 psiaki to wychodzi 240,00zł.A nie wiem jeszcze jakie jechały,wiem,że Lala.

Posted
8 minut temu, b-b napisał:

Jestem i ja u dziewczynek :)

Wspaniale,że dałyście im szansę na zmianę życia.

Postaram się grosz w listopadzie podrzucić

Fajnie,że jesteś.Dziękuję.

Posted
2 godziny temu, Havanka napisał:

Kochane Dziewczyny, udało się !!! Zebraliśmy cała potrzebną kwotę na transport -  400 zł ! Podobny obraz

Cudownie! To ogromna dla nas pomoc i bardzo jeszcze raz dziękujemy! :)

2 godziny temu, szafirka napisał:

Lemi i Holi nie pojechały dzisiaj do weta. Poprosiłam Sarę, aby spróbowała dowiedzieć się w schronie, na co psiaki były szczepione. Ja nie mogę ich trzymać 2 tygodnie w izolatce, więc nie wiem co mam zrobić, jeśli wyślę książeczki w piątek, to przy dobrych wiatrach dojdą do Sary we wtorek.

To  jest problem bo szkoda psiaków tyle czasu izolować,a z drugiej strony jeżeli były szczepione, to znowu szczepić...:( Żeby chociaż tylko wysłali bo tam też jest z tym różnie.Aleks był wcześniej rezerwowany a dziewczyny na ostatnią chwilę i pewnie dlatego nie przygotowali tych zaświadczeń czy książeczek...

Posted
13 godzin temu, szafirka napisał:

Lemi i Holi nie pojechały dzisiaj do weta. Poprosiłam Sarę, aby spróbowała dowiedzieć się w schronie, na co psiaki były szczepione. Ja nie mogę ich trzymać 2 tygodnie w izolatce, więc nie wiem co mam zrobić, jeśli wyślę książeczki w piątek, to przy dobrych wiatrach dojdą do Sary we wtorek.

Haniu sądzę,że dziewczyny mają szczepienie przynajmniej na wściekliznę i w moim przekonaniu nie musisz ich izolować.Istotne jest aby były odpchlone,odrobaczone i czyste.

Posted
Dnia 25.10.2018 o 16:44, teresaa118 napisał:

Poszlo na pazdziernik po 40 zl na mordke

26.10.18 nadeszły pieniążki dla naszych sunieczek - 80,00zł.Ślicznie dziękuję.Ta kwota znacznie obniżyła dług.

Posted

Dziewczyny były dzisiaj w spa. Była grzeczne i cierpliwe. Wet umówiony na poniedziałek. Dowiedziałam się, że między szczepieniami na zakaźne musi być odstęp przynajmniej 3 tygodnie, zatem czekamy na książeczki. Holi jest pełna energii, szczeka dobrą chwilę, jak wychodzimy z domu, zaczepia wszystkich do zabawy, tzn. inne psy i ludzi :) Lemi najlepiej czuje się leżąc i obserwując w pewnej odległości od wszystkich. Nie bierze udziału w zabawie, ale nie jest agresywna na zaczepki Holi, albo Aleksa. Lubi sobie pojeść i robi to z wielkim skupieniem. Ma śliczny ogonek, mam nadzieję, że wreszcie uda mi się go uchwycić na zdjęciu.

IMG_20181026_140858_800x600.jpg

IMG_20181026_140904_800x600.jpg

IMG_20181026_140946_800x600.jpg

IMG_20181026_140952_BURST001_COVER_800x600.jpg

IMG_20181026_141103_800x600.jpg

IMG_20181026_141108_800x600.jpg

IMG_20181026_141115_800x600.jpg

IMG_20181026_141117_800x600.jpg

• Like 2
Posted

Pańciostwo od Nelci i Yoy postanowili wspomóc nasze kudłatki jakimś grosikiem,za co bardzo im podziękowałam :) Podałam Anulko Twój nr konta do wpłaty i w tytule będzie: dla Holi i Lemi

• Upvote 1
Posted

Dziewczyny były wczoraj u weterynarza.

Lemi - Badania krwi prawidłowe, jest bardzo spokojną sunią i zastanawiałam się, czy aby nic ją nie boli. Powiedziałam o tym wetowi, który postanowił zrobić usg. Lemi nic nie jest, jest zdrowa, przy okazji okazało się, że nie ma widocznej macicy, zatem jest wysterylizowana. Uszy zdrowe. Sunia została określona na 7 lat, waży 15,3 kg, w kłębie ma 38 cm.

Holi - Badania krwi prawidłowe, nie jest wysterylizowana, termin zabiegu ustalony na 16 listopada. Uszy zdrowe. Holi jest w wieku ok 3 lata, waży 5,2 kg, w kłębie ma 35 cm.

Dziewczyny odrobaczone, zabezpieczone przeciwko kleszczom, zaczipowane. Czekamy na info Sary o książeczkach.

Daję Holi karmę suchą zmieszaną z puszkami, ponieważ jest za chuda. Mamy jeszcze na dzień dzisiejszy 5 puszek.

Holi wczoraj wieczorem była jakaś osowiała. Myślałam, że to może stres po wizycie u weta, ale dzisiaj nie było lepiej, więc wybrałam się znowu w odwiedziny. Okazało się, że rozwija się ropne zapalenie górnych dróg oddechowych. Wet powiedział, że pewnie jest osłabiona po ostatnich przejściach i do tego fryzjer i ją przewiało. Dostała leki w zastrzykach, odseparowałam ją od innych psiaków. Dzisiaj jest ciepło, ale wieczorem będę jej chyba ubierać kubraczek. Wet powiedział, że jutro zobaczymy jak zareagowała na leki.

IMG_20181030_154805_800x600.jpg

IMG_20181030_154818_800x600.jpg

IMG_20181030_154929_800x600.jpg

IMG_20181030_155005_800x600.jpg

Posted

Haniu,dzięki za informacje.Lemi ma 7 lat może z tego powodu jest spokojna i ustatkowana.Teraz pogoda(było chwilami bardzo zimno i wietrznie) nie sprzyja obcinaniu psów długowłosych bo nie ma ich co chronić a są przyzwyczajone do długiej sierści,która chroni ciało przed wyziębieniem.Czy po Rafiku został kubraczek,czy pan przekazał go?W moim przekonaniu trzeba Aleksa jak i Holi przed wypuszczeniem na ogród ubierać ich.Ja jak musiałam obcinać moje tymczasiki to zabierałam kubraczek ze sobą do fryzjera.

A puszek Junior już nie ma tych 400g? Jeżeli są to można śmiało podać Holi.

Posted

Dzisiaj jeszcze zaswiadczeń nie ma. Jutro zadzwonię i zapytam czy zostały wysłane.

Hania, zdziwiona jestem wiekiem Lemi. Jakie ona ma ząbki? Wyglądają na te 7 lat ?

Posted

Pieniążki przelałam do Hani za weta-197,00zł.

Nadeszła pomoc finansowa od kiyoshi dla Lemi i Holi-20,00zł.Z całego serca dziękujemy.Także nadeszła pomoc od P.Wojtka od Nelci i Nutki-45,00zł.Ślicznie dziękujemy.

Posted
2 godziny temu, szafirka napisał:

Kubraczki są, animonda junior jest. Holi dalej nieszczególnie, więc wet kazał wykupić w aptece antybiotyk. Zaczęła jeść, a to już poprawa :)

Dziękujemy Haniu za wiadomości.Nie dość,że bidusia ma niedowagę, to jeszcze choróbsko się przyplątało....Ale dobrze,że już ma apetyt,wiec po kolejnych antybiotykach powinna wrócić do zdrowia