Bogusik Posted December 26, 2018 Posted December 26, 2018 Pani Ola z Katowic nie skontaktowała się ze mną tak jak się umawiałyśmy ale wczoraj był kolejny sensowny telefon w sprawie Aleksa z Zabrza.Dzisiaj długo rozmawiałam z p.Agatą i wydaje mi się,że to dobry domek.Mieszkanie w bloku na parterze,nie daleko las do spacerów.Pani Agata jest w domu,mąż pracuje w firmie i mieszka też z nimi 18 letnia córka.W domu zawsze były psy,a ostatni Maniuś odszedł właśnie w wigilię w wieku 13 lat.Tylko przypadek sprawił,że właśnie tego dnia p.Agata natknęła się na ogłoszenie Aleksa i cała rodzina zakochała się w nim od pierwszego wejrzenia.Decyzja zapadła jednogłośnie,że bardzo by chcieli go zaadoptować i dać mu pełen miłości dom.Pani Agata to niesamowity zwierzolub i osoba bardzo wrażliwa na krzywdę zwierząt.Uratowała,a wręcz ukradła psa oprawcy,który uderzył go obuchem siekiery i zawiozła do swojej mamy.Psiak został odratowany i żył jeszcze kilka lat ale niestety odszedł na raka głowy.Jeżeli wizyta wypadnie pozytywnie to państwo chcą sami pojechać po Aleksa. SZUKAMY KOGOŚ DO WIZYTY P/A W ZABRZU! Pani Agata podesłała mi zdjęcia ich Maniusia [*] 1 2 Quote
kiyoshi Posted December 26, 2018 Posted December 26, 2018 Ten dom brzmi rewelacyjnie- trzymam kciuki za Zabrze :) 1 Quote
Bogusik Posted December 26, 2018 Posted December 26, 2018 17 minut temu, kiyoshi napisał: Ten dom brzmi rewelacyjnie- trzymam kciuki za Zabrze :) Też mi się wydaje,że to bardzo dobry domek,a wizyta p/a to formalność :) Quote
Bogusik Posted December 26, 2018 Posted December 26, 2018 Olśniło mnie,że ewu jest z Gliwic a one prawie łączą się z Zabrzem więc zadzwoniłam i Basia zgodziła się zrobić wizytę p/a :) Z całego serca Basieńko dziękujemy! :) 1 1 Quote
Havanka Posted December 26, 2018 Posted December 26, 2018 Ja też trzymam ! Oby tym razem się udało. Quote
Bogusik Posted December 26, 2018 Posted December 26, 2018 36 minut temu, Poker napisał: trzymam kciuki za Frędzelka 15 minut temu, Havanka napisał: Ja też trzymam ! Oby tym razem się udało. Dziękujemy za kciuki,bardzo się przydadzą :) Też mam nadzieję,że tym razem to TEN domek :) Quote
Bogusik Posted December 26, 2018 Posted December 26, 2018 2 minuty temu, ewu napisał: Jutro o 11-tej jadę na wizytę. Bardzo dziękuję Basiu i trzymam kciuki! :) Quote
Havanka Posted December 27, 2018 Posted December 27, 2018 15 godzin temu, ewu napisał: Jutro o 11-tej jadę na wizytę. To już lada moment rozstrzygnie się, czy Frędzelek ma dom. Quote
ewu Posted December 27, 2018 Posted December 27, 2018 Wróciłam i jestem zachwycona. Domek z marzeń.Urocza , ciepła Rodzina. Państwo mają 18-letnią Córkę bardzo miłą, spokojną, kulturalną. Dałabym tam każdego psa. Zielone osiedle, obok lasek i fajne tereny spacerowe. Powiedziałam wszystko o bezpieczeństwie, o spacerach, o otwieraniu drzwi, obejrzałam balkon - jest absolutnie bezpieczny. Miłości i doroci tam nie braknie. Państwo to odpowiedzialni rozsądni Ludzie. Niech się Aleks pakuje:) 3 2 Quote
Bogusik Posted December 27, 2018 Posted December 27, 2018 9 minut temu, ewu napisał: Wróciłam i jestem zachwycona. Domek z marzeń.Urocza , ciepła Rodzina. Państwo mają 18-letnią Córkę bardzo miłą, spokojną, kulturalną. Dałabym tam każdego psa. Zielone osiedle, obok lasek i fajne tereny spacerowe. Powiedziałam wszystko o bezpieczeństwie, o spacerach, o otwieraniu drzwi, obejrzałam balkon - jest absolutnie bezpieczny. Miłości i doroci tam nie braknie. Państwo to odpowiedzialni rozsądni Ludzie. Niech się Aleks pakuje:) Basiu jeszcze raz pięknie dziękujemy za błyskawiczne przeprowadzenie wizyty :) Bardzo się cieszę,że Aleks będzie miał tak wspaniałą rodzinę :) Quote
Bogusik Posted December 27, 2018 Posted December 27, 2018 Państwo już zakupili niezbędne akcesoria dla Aleksa i jutro odbiorą adresówkę od grawera.Ich Maniuś był karmiony karmą Husse taką jaką ma Hania w hoteliku, więc nie będzie żadnych zmian.Umówiony odbiór Aleksa jest w sobotę ok. 10 w okolicach Wrocławia. 1 1 Quote
teresaa118 Posted December 27, 2018 Posted December 27, 2018 hurrra, jeszcze jeden pies dzieki nam znalazl domek tylko dla siebie, zyj szczesliwie Fredzelku 1 Quote
Havanka Posted December 27, 2018 Posted December 27, 2018 Superrrr ! Frędzelek czekał właśnie na ten dom, no i się doczekał ! Jeszcze tylko jedna przeprowadzka i zacznie sie nowe, lepsze życie ! 1 Quote
Bogusik Posted December 27, 2018 Posted December 27, 2018 5 godzin temu, Poker napisał: rewelacja, bardzo się cieszę. 4 godziny temu, teresaa118 napisał: hurrra, jeszcze jeden pies dzieki nam znalazl domek tylko dla siebie, zyj szczesliwie Fredzelku 44 minuty temu, Havanka napisał: Superrrr ! Frędzelek czekał właśnie na ten dom, no i się doczekał ! Jeszcze tylko jedna przeprowadzka i zacznie sie nowe, lepsze życie ! Fajny domek szykuje się Aleksowi-Frędzelkowi,więc tym bardziej cieszy :) Rodzina zakochana w nim po uszy i odliczają dni i godziny do soboty.Gdyby nie adresówka pewnie jechali by już jutro.Myślę,że jeden dzień różnicy to nie wiele,a dla mnie chociaż spokojniejsza głowa,że Aleks będzie dodatkowo zabezpieczony porządną adresówką. Quote
b-b Posted December 27, 2018 Posted December 27, 2018 Wspaniale,że trafił się fajny domek dla chłopaka. Czekał trochę dłużej ale warto było. Powodzenia chłopaku! :) 1 Quote
Bogusik Posted December 29, 2018 Posted December 29, 2018 Aleks już w swoim domku :) Zdjęcia z przekazania Pierwsze wiadomości od p.Agaty:) Cali i zdrowi jesteśmy w domu Zakochał się w córce straszliwie z wzajemnością z resztą :) Już się napił i zwiedza posiadłość On nie jest piękny to jest jakaś uroda nie do opisania !Kosmiczna !! Bardzo staramy się nie chodzić za nim,dać mu czas i swobodę :) Bardzo za niego dziękujemy! :) 4 2 Quote
Anula Posted December 29, 2018 Author Posted December 29, 2018 Nio,mój cudny Aleks już w swoim domku.Za kilka dni mam nadzieję,ze zobaczymy Aleksa radosnego,uśmiechniętego. Uff! Aleks ulokowany w DS,teraz przed nami następne wyzwanie, musimy skupić się na pomocy Mai i Sarze,znaleźć suniom taki wspaniały, podobny domek z ogromną ilością miłości do zwierząt jaki otrzymał Aleks. Sara i Maja-dwa pudliszony:http://www.dogomania.com/forum/topic/348843-sara-i-maja-dwie-pudlowate-sunie-w-schronisku/ Quote
Sara2011 Posted December 29, 2018 Posted December 29, 2018 Super !!!! Szczęścia, szczęścia i jeszcze raz szczęścia <3. 1 Quote
Poker Posted December 29, 2018 Posted December 29, 2018 Ktoś nam ukradł Dolarka !!! Na dolnym zdjęciu Aleks to jego kopia. Mały szczęściarz z niego. Oby do końca życia. 1 Quote
Havanka Posted December 29, 2018 Posted December 29, 2018 Muszę przyznać, ze zakręciła mi sie łezka w oku, kiedy przeczytałam wieści od P. Agaty. Mam nadzieję, ze ta miłość do Aleksa nigdy nie ostygnie i że za kilka dni, jego pysio będzie radosne i szczęśliwe ! Quote
Recommended Posts