Jump to content
Dogomania

Aleks/Frędzel/ ma szansę na opuszczenie Radys. Pomożecie?Aleks od 29.12.18 w DS w Zabrzu.11.09.2020 za [TM*].

Recommended Posts

Posted

Patrząc na naszego Frędzelka, łezka szczęścia w oku się kręci. Tak się cieszę, ze wszystko co najgorsze ma już za sobą i teraz bierze życie pełnymi...łapami !

• Upvote 2
Posted

Nadeszła wplata od  P.Agaty na nasze psiaki.Wprawdzie w tej chwili nie mamy pod naszą opieką psiaków ale przygotowujemy się do pomocy a pieniążki się bardzo przydadzą.Są umieszczane na wątku naszych ostatnich psiaczków.P.AGATO ŚLICZNIE DZIĘKUJEMY ZA POMOC.

kwiat-ruchomy-obrazek-0015

Posted

Gdyby dało się takie Rodziny klonować...

Udało się chłopakowi ,że Wy go wyciągnęłyście i znalazłyście właśnie tak wspaniały dom:)

• Upvote 1
  • 2 weeks later...
Posted

P.Agato ślicznie dziękujemy za paczkę(pakę) z rzeczami.

https://images89.fotosik.pl/264/a7f86152ce5949f3med.jpg

a7f86152ce5949f3med.jpg

Zrobię lada dzień bazarek dla naszej podopiecznej Nussi z tego wątku:

https://www.dogomania.com/forum/topic/350625-nussi-zamojska-suczka-041019-opuściła-schronisko/

Jeszcze raz ślicznie dziękujemy i pozdrawiamy Rodzinę i Aleksa.

P.Agato,ślicznie dziękuję także za wpłatę.Pieniążki zasilą konto Nussi.

• Upvote 1
  • 4 weeks later...
Posted
4 godziny temu, Sara2011 napisał:

Cudowny jest, aż zajrzałam na zdjęcia z Radys aby sobie przypomnieć jak kiedyś wyglądał. Uwielbiam takie metamorfozy :)

To prawda! Przeszedł wielką metamorfozę dzięki swojej wspaniałej rodzinie :)

Tu jeszcze jeden filmik,na którym widać,jaką ma piękną sierść :)

Posted

Bardzo szybko Alesiowi rośnie sierść to oznacza,że jest prawidłowo żywiony i w karmie nic nie brakuje.Sierść ma przepiękną,cudo.

No,ale tu chyba przesadził,czyściutki,piękny wpakował się do kałuży.P.Agata na pewno po takiej kąpieli miała co robić.

72681807-2984581074903437-91856581738417

Aleś nie przyprawiaj P.Agacie roboty.

• 1 month later...
Posted
Dnia 26.12.2019 o 21:58, Bogusik napisał:

Świąteczne życzenia i pozdrowienia od Rodziny Aleksa :)

79119716-991580587879115-385891502037716

Ależ przystojniak z niego :))

• Upvote 1
Posted

Dzisiaj minął dokładnie rok,jak Aleks pojechał do Zabrza i zamieszkał ze swoją wspaniałą Rodziną :) Dodałam swoje komentarze,które są prwdą o Olesiu :)

Jestem rozkoszny i szczęśliwy :)

81381041-2554706718096000-57024054401265

Na początku unikałem i bałem się spacerów w obawie,że może mnie znowu porzucą....A teraz? Teraz po prostu je uwielbiam!  Wiem już,że moja Rodzina kocha mnie ponad wszystko i nigdy mnie nikomu nie odda! :)

Nie umiałem się też bawić i nie znałem zabawek.Nikt tego kiedyś ze mną nie robił i nie pokazał, jaką to może sprawiać przyjemność...

Dzisiaj już umiem i to też dzięki mojej nowej,wspaniałej Rodzinie! :)

Trochę wspomnień...

Moje życie bardzo się pokręciło bo wylądowałem przecież w schronisku i tak naprawdę straciłem już tam wiarę w swoje lepsze życie.Kiedy pewnego dnia wyprowadzili mnie z boxu i zapakowali do auta, to myślałem,że to już nieuchronny koniec i nic to dobrego nie wróży....Przyjechałem w nie znane mi miejsce,o którym mówiono,że to hotelik i byłem bardzo na początku przerażony.Dzień po dniu zobaczyłem,że nic mi tu nie grozi, a opiekunowie robią wszystko abym czuł się u nich bezpieczny.Nie brakowało mi jedzenia,spałem w cieple i miałem też ręce,które mnie głaskały.Od długiego czasu poczułem się wreszcie lepiej i fizycznie i psychicznie.I przyszedł dzień 29.12.18 i znowu jechałem nie wiadomo gdzie...Byłem znowu przerażony przed spotkaniem z tym nie znanym i nowym,choć mówili,że jadę do domu.Tylko gdzie i jakiego? Nie miałem pojęcia.Serce waliło mi jak młot ale skoro nie mówili,że do schronu, to jakaś  maleńka iskierka nadziei we mnie  pozostała i nie pozwalała mi jednak tracić wiary,że będzie dobrze.Przyjechałem na miejsce,do swojego nowego domu i swojej nowej Rodziny,a co było dalej to już sami przecież wiecie.... :)

A wiecie co jest moim marzeniem,mojej Rodziny i wszystkich,którzy  przyczynili się do tego,aby odmienić mój los? Aby właśnie taki spotkał każdego bezdomnego psiaka! Aby ten nadchodzący Nowy Rok był dla nich łaskawy i  pozwolił im cieszyć się szczęściem, wraz ze swoją nową, kochaną Rodziną!

Szczęśliwy Aleks :)

Whats-App-Image-2019-12-24-at-23-39-53.j

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

No i popłakałam się po opowieści Bogusik. Żeby tak wszystkim psiaczkom się udało znaleźć takie domy.

Aleks kochany,zadbany bardzo, zapewne się odwdzięcza opiekunom swoim psim sercem.

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Aleksio otrzymał od p.Agaty prezent w postaci legowisko-budki.Ponieważ bardzo często kładł się pod stołem lub pysio pod wersalkę,stąd narodził się ten pomysł :) Uwielbia tam teraz leżeć,więc wstawię także link dla przykładu, bo może ktoś będzie też zainteresowany tak fajnym i funkcjonalnym legowiskiem :)

84108866_1032743703772493_801003180136595456_n.jpg?_nc_cat=111&_nc_oc=AQmOqHp2McqCT9fNr7osMNCO57yCP2E-vDrtLZPWJaVjoDEEuvc8_3-Vqz_mHVM3hUAOA5YZnEXZyo-DjOwCE7zo&_nc_ht=scontent-frx5-1.xx&oh=367031d502ac56e600a9b0765176d8b8&oe=5EC27872

https://allegro.pl/oferta/legowisko-i-budka-2w1-40cm-dla-psa-kota-36324-7699338879?fbclid=IwAR1KqF0QD__28caoL4XNU1O7RVhD83H0DqezTUG0ELWdcDxtJWrjb4dM48s

• Upvote 1