Nesiowata Posted March 1, 2019 Posted March 1, 2019 9 godzin temu, Bogusik napisał: W pewnym momencie Pani Agata też tak pomyślała bo ruszył za kaczuchami. Jednak zatrzymał się na brzegu i zrezygnował z kąpieli...:) Aleks jest bardzo związany ze swoją nową rodziną i ona jest ponad wszystko :) Cała reszta jest owszem fajna,ale drugoplanowa :) Oskubali mnie znów z lajków, tak mi teraz potrzebne! Aleks nie mógł trafić lepiej, ma świadomość tego i dziękuje. Quote
Bogusik Posted March 1, 2019 Posted March 1, 2019 Pozwoliłam sobie skopiować i tu wkleić dzisiejszą wiadomość od Pani Agaty.Aż mi się oczy zrosiły ze wzruszenia...:) Dzień dobry.Muszę się pochwalić :) Aleks ma codzienny spacer od półtorej do trzech godzin, w dwóch turach Biega po lesie, podmokłych łąkach itp Wraca zmęczony, mam nadzieje ze szczęśliwy :) No i oczywiście niemiłosiernie brudny.Trzeba mu myć całe podwozie, brzucho, łapy i pysk często. Nie lubi tego i za nic na świecie nie chciał iść do brodzika. Prosiłam, namawiałam psimi ciasteczkami ulubionym,i nawet ciągnęłam. Nie było mowy! I tak to dwa razy dziennie brałam psa na ręce i wnosiłam do łazienki i do brodzika Zawsze ja bo Aleks ma na bakier z facetami i nie chciałam żeby czuł żal do męża. Brałam tego kloca i tłumacząc wnosiłam, potem cierpliwie myjąc też tłumaczyłam. Po umyciu wytarciu było oczywiście ciasteczko :) A dzisiaj jak zawsze wchodzimy do domu, jak zawsze mówię łapy, łapy (co oznacza w skrócie: poczekaj trzeba umyć, wytrzeć ) patrzę i oczom nie wierze! Oles mój kochany sam truchcikiem do łazienki i prosto do brodzika :) Radośnie wszedł po czym wyszedł, zobaczył że gnam za nim, to znowu wszedł :) Jakie to szczęście ze mnie na ten olx poniosło !!! Jakie to szczęście ze Panie go zauważyły i pomogły !! Jakie to szczęście ze go mamy :) 4 Quote
b-b Posted March 1, 2019 Posted March 1, 2019 25 minut temu, Bogusik napisał: Pozwoliłam sobie skopiować i tu wkleić dzisiejszą wiadomość od Pani Agaty.Aż mi się oczy zrosiły ze wzruszenia...:) Dzień dobry.Muszę się pochwalić :) Aleks ma codzienny spacer od półtorej do trzech godzin, w dwóch turach Biega po lesie, podmokłych łąkach itp Wraca zmęczony, mam nadzieje ze szczęśliwy :) No i oczywiście niemiłosiernie brudny.Trzeba mu myć całe podwozie, brzucho, łapy i pysk często. Nie lubi tego i za nic na świecie nie chciał iść do brodzika. Prosiłam, namawiałam psimi ciasteczkami ulubionym,i nawet ciągnęłam. Nie było mowy! I tak to dwa razy dziennie brałam psa na ręce i wnosiłam do łazienki i do brodzika Zawsze ja bo Aleks ma na bakier z facetami i nie chciałam żeby czuł żal do męża. Brałam tego kloca i tłumacząc wnosiłam, potem cierpliwie myjąc też tłumaczyłam. Po umyciu wytarciu było oczywiście ciasteczko :) A dzisiaj jak zawsze wchodzimy do domu, jak zawsze mówię łapy, łapy (co oznacza w skrócie: poczekaj trzeba umyć, wytrzeć ) patrzę i oczom nie wierze! Oles mój kochany sam truchcikiem do łazienki i prosto do brodzika :) Radośnie wszedł po czym wyszedł, zobaczył że gnam za nim, to znowu wszedł :) Jakie to szczęście ze mnie na ten olx poniosło !!! Jakie to szczęście ze Panie go zauważyły i pomogły !! Jakie to szczęście ze go mamy :) Cierpliwość i miłość ! Mały zrozumiał i proszę! Wcale się nie dziwię Bogusiu ,że Ci się oczy spociły bo u mnie łezki się pokulały:) 1 Quote
Anula Posted March 1, 2019 Author Posted March 1, 2019 47 minut temu, b-b napisał: Cierpliwość i miłość ! Mały zrozumiał i proszę! Wcale się nie dziwię Bogusiu ,że Ci się oczy spociły bo u mnie łezki się pokulały:) I u mnie też,siedzę przed kompem i normalnie ryczę ze wzruszenia.P.Agata doprowadziła do tego.O! 1 1 Quote
Anula Posted March 12, 2019 Author Posted March 12, 2019 Otrzymałyśmy pomoc w postaci wpłaty 30.00zł od P.Agaty.Przeznaczyłyśmy tą kwotę na potrzeby naszej podopiecznej Kolii z tego wątku. https://www.dogomania.com/forum/topic/349489-kolia-smutna-i-zrezygnowana-sunia-z-radyspomóżmy-jej-uwierzyć/?page=9 P.Agato ślicznie dziękujemy. Quote
Bogusik Posted March 13, 2019 Posted March 13, 2019 Aleksio pilnujący papcia młodej Pańci :) Jak wróci,to po szaleńczym przywitaniu,odda....:) Quote
Anula Posted March 13, 2019 Author Posted March 13, 2019 3 minuty temu, Bogusik napisał: Aleksio pilnujący papcia młodej Pańci :) Jak wróci,to po szaleńczym przywitaniu,odda....:) Cudny jest.Nie rozumiem co Aleks robił w schronie taki fajny psiak o wspaniałym charakterze.Tak jak napisano w opisie,że ma coś z PONa i raczej się zgadza.PONy są fantastycznymi psiakami. Quote
Bogusik Posted March 26, 2019 Posted March 26, 2019 Oleś dzisiaj zaliczył spa i był bardzo grzeczny :) Przynosił ze spacerów całą masę chodzących po sobie kleszczy,które trudno było znaleźć w masie sierści.Dostał tabletkę więc na szczęście nie wpijają się w skórę.Plaga kleszczy jest niesamowita w tym roku...:) Przed spa: Zaraz po: Quote
Bogusik Posted March 26, 2019 Posted March 26, 2019 2 godziny temu, Nesiowata napisał: Mało psa zostało... Bardzo mało...Ale z czasem będzie więcej :) Quote
Anula Posted March 27, 2019 Author Posted March 27, 2019 Ale przynajmniej wygląda czyściutko,zadbany.Ja też już kupiłam obrożę Foresto i chyba z Mikim wybiorę się do SPA.W tym roku nie było tak mroźnej zimy i wszystkie owady przetrwały dlatego jest plaga ich. 1 Quote
Bogusik Posted March 28, 2019 Posted March 28, 2019 Pani Agata mi napisała,że dopiero po obcięciu widać ile ma blizn po pogryzieniach...:( Jak dobrze,że teraz ma taki wspaniały domek,który dzięki miłości,pozwala Olesiowi zapomnieć o strasznej przeszłości :) I jeszcze trochę Olesia z dzisiejszego spacerku :) 1 2 Quote
Havanka Posted March 29, 2019 Posted March 29, 2019 Nie moglam poznac Aleksa.Po spa to inny pies ! Teraz kleszcze nie maja szans, by schowac sie w gąszczu futerka. 1 Quote
b-b Posted April 1, 2019 Posted April 1, 2019 Ale po obcięciu chłopak się zmienił :) Faktycznie teraz będzie łatwiej wypatrzyć niepożądanych gości :) Quote
Anula Posted April 11, 2019 Author Posted April 11, 2019 Nadeszła pomoc finansowa od P.Agaty - 30,00zł.Przeznaczyłyśmy ją dla chorego Tofika z tego wątku. https://www.dogomania.com/forum/topic/349647-tofik-bardzo-zaniedbany-pekinek-psie-nieszczęście/?tab=comments#comment-17449974 P.Agato,ślicznie dziękujemy. Quote
Bogusik Posted April 13, 2019 Posted April 13, 2019 Oleś czasami przybiera akrobatyczną pozycję do spania...:) A dzisiaj z powodu pogody,spanko pod kocykiem :) 2 Quote
Nesiowata Posted April 13, 2019 Posted April 13, 2019 14 minut temu, Bogusik napisał: Oleś czasami przybiera akrobatyczną pozycję do spania...:) Znam takie z autopsji. Quote
Bogusik Posted April 20, 2019 Posted April 20, 2019 Ze świątecznymi życzeniami i pozdrowieniami...:) 2 Quote
Nesiowata Posted April 29, 2019 Posted April 29, 2019 5 minut temu, Bogusik napisał: Oleś wielki łowczy okolicznych lasów...:) Ma chłopak wspaniałe życie! Quote
Bogusik Posted April 29, 2019 Posted April 29, 2019 12 minut temu, Nesiowata napisał: Ma chłopak wspaniałe życie! Bardzo wspaniałe! :) Chciało by się dla wszystkich psiaków takie domki :) Quote
Anula Posted April 29, 2019 Author Posted April 29, 2019 Co tam nasz Oleś znalazł w tej ziemi i to chyba coś żywego.Oby go to coś nie napadło i nie pogryzło.No ale cóż Oleś wygląda autentycznie na łowczego psiaka. Cudny jest. Quote
Recommended Posts