Nadziejka Posted November 7, 2018 Posted November 7, 2018 Calun czas sciskam za cudnego psinunia 1 Quote
Kulfoniasty Posted November 9, 2018 Posted November 9, 2018 Czekamy :) - jak będzie coś pewnego - napiszę - wszystko jest "w trakcie" i nie chcę zapeszać <3 3 Quote
Olena84 Posted November 18, 2018 Posted November 18, 2018 Co z tym psiakiem? Minął miesiac i cisza 1 Quote
Kulfoniasty Posted November 20, 2018 Posted November 20, 2018 Dnia 18.11.2018 o 20:34, Olena84 napisał: Co z tym psiakiem? Minął miesiac i cisza Wszystko na dobrej drodze <3, niedługo pełniejsze info <3 1 Quote
Kulfoniasty Posted November 21, 2018 Posted November 21, 2018 Mamy transport, ale szukamy więcej chętnych na ta trasę, aby zmniejszyć koszty. Transport jutro - może znacie kogoś, kto jest chętny na tą trasę ? 1 Quote
Murka Posted November 22, 2018 Author Posted November 22, 2018 Siszarp już u nas:) Był troszkę wystraszony, ale bardzo łatwo się z nim zaprzyjaźnić dzięki jedzonku - momentalnie mija wszelki stres i ogonek się włącza aż miło:) 4 2 Quote
beataczl Posted November 22, 2018 Posted November 22, 2018 wow !wspaniale:) jaki fajny psiaczek:) 1 Quote
Nadziejka Posted November 22, 2018 Posted November 22, 2018 Cuuudny cudny przeciudny maluteczek! alez raduje ze sie ciezko bardzo ale udalo ale wyczarowalyscie serca dobry los dla maluteczka bardzo bardzo serce raduej czy potrzebny bedzie bazareczk kochane? Quote
uxmal Posted November 22, 2018 Posted November 22, 2018 super:) jakie fajne imię ma piesek . Takie z dziedziny programowania C# :) 1 Quote
Murka Posted November 23, 2018 Author Posted November 23, 2018 19 godzin temu, uxmal napisał: super:) jakie fajne imię ma piesek . Takie z dziedziny programowania C# :) Trafiłaś w sedno;) Siszarp jest na razie bardzo grzeczny. Noc spędził w domu, mieliśmy go przenosić do boksów, ale chyba go wykąpię i zostanie w domu... Na smyczy chodzić się boi, na pewno wcześniej nie chodził. Ale szybko się uczy, ogonkiem do człowieka macha. Dzisiaj rano ładnie pozałatwiał potrzeby. Apetyt ma kosmiczny, zjada wszystko od razu, nawet suchą karmę. Jest trochę chudy, więc pewnie w schronisku mu nie dogadzali... 3 1 Quote
Murka Posted November 23, 2018 Author Posted November 23, 2018 19 godzin temu, Nadziejka napisał: czy potrzebny bedzie bazareczk kochane? Byłoby super, bo sam koszt transportu to 600 zł... Siszarp jest jest u nas bezpłatnie, nie liczymy hotelowania, tylko karmę oraz koszty wet. Psiak dostał odrobaczenie w schronisku miesiąc temu, więc teraz poprawiam swoim trybem 5-dniowym, muszę mu też po kąpieli podać Fiprex. Na szczęście jest już zaszczepiony, zaczipowany i wykastrowany, więc te koszty odpadną:) 1 Quote
beataczl Posted November 23, 2018 Posted November 23, 2018 2 godziny temu, Murka napisał: Tutaj widać żeberka... biduś :( a On się boi ręki ? Quote
Nadziejka Posted November 23, 2018 Posted November 23, 2018 kokany maluni tyciuni skarbunio ale raduje ale raduje ze bezpieczny ze wyrwany ... teraz mam kikla kramikow na wiele bidunkow i kilka rolziczam nadziejkowych za pare dni zrobie napewno dla maluteczka cudnego 1 Quote
Kulfoniasty Posted November 23, 2018 Posted November 23, 2018 22 godziny temu, uxmal napisał: super:) jakie fajne imię ma piesek . Takie z dziedziny programowania C# :) Tak imię pochodzi od języka programowania o nazwie C#. Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc i słowa otuchy, gdy już myślałam że sprawa przegrana. Na szczęście "nadzieja umiera ostatnia". Siszarp mimo tak pokręconego losu, a może raczej historii - jest bezpieczny. 2 godziny temu, Murka napisał: Trafiłaś w sedno;) Siszarp jest na razie bardzo grzeczny. Noc spędził w domu, mieliśmy go przenosić do boksów, ale chyba go wykąpię i zostanie w domu... Na smyczy chodzić się boi, na pewno wcześniej nie chodził. Ale szybko się uczy, ogonkiem do człowieka macha. Dzisiaj rano ładnie pozałatwiał potrzeby. Apetyt ma kosmiczny, zjada wszystko od razu, nawet suchą karmę. Jest trochę chudy, więc pewnie w schronisku mu nie dogadzali... Cudny jest - trafił na swojej drodze dobrego człowieka, który go dokarmiał przez prawie pół roku i nie był mu obojętny jego los, gdy nie mógł go przygarnąć :). "Łańcuch ludzi dobrej woli", schronisko w Kłomnicach jest biednym schroniskiem - jest dużo piesków, a brakuje karmy ... Na szczęście jest grupa ludzi, która stara się pomagać w ramach swoich możliwości. Bo to teren bardzo trudny - dużo bezdomnych psiaków, a mało chętnych do adopcji. Siszarp ma dużo szczęścia i mam nadzieję, że już tak pozostanie :) Quote
Nadziejka Posted November 23, 2018 Posted November 23, 2018 Niechaj juz tylko dobroc i ciepelko Tobie piesiu Quote
Kulfoniasty Posted November 23, 2018 Posted November 23, 2018 9 minut temu, Nadziejka napisał: kokany maluni tyciuni skarbunio ale raduje ale raduje ze bezpieczny ze wyrwany ... teraz mam kikla kramikow na wiele bidunkow i kilka rolziczam nadziejkowych za pare dni zrobie napewno dla maluteczka cudnego Bardzo dziękuję - jeszcze nie znam dokładnego kosztu przewozu, ale wstępnie wiem, że to jest około 500-600 zł. Mogę pomóc w prowadzeniu Bazarku - bo sama nie mam doświadczenia. W Kłomnicach jest jeszcze więcej takich biednych piesów - część z nich siedzi tam nawet 8 lat ... Małe pieski, które w innych schroniskach ""szły by jak ciepłe bułeczki ... Największy problem z tymi pieskami, że mają problemy z chodzeniem na smyczy - bo większość, to typowe wiejskie pieski - które w życiu nie widziały obroży, ani smyczy ... Quote
Recommended Posts