Kulfoniasty Posted October 14, 2018 Posted October 14, 2018 Dnia 7.10.2018 o 13:21, beataczl napisał: to chyba najlepszy pomysl jest. do srodka jedzonko i powinen zachecic sie wejsc jesli bardzo glodny juz bedzie nie dokarmiac oczywiscie nic Rozumiem, tylko potrzebny ktoś do pomocy osobie, która w życiu psa sama nie łapała - a nikt nie chce tam pojechać pomóc :'( Quote
Kulfoniasty Posted October 14, 2018 Posted October 14, 2018 Dnia 8.10.2018 o 00:08, rozi napisał: Nie no nie żartujcie, jeśli piesek pozwala się głaskać, to można mu zarzucić obróżkę zaciskową, czyli choćby sznureczek z pętelką, na chwilkę, żeby się nie mógł wyrwać, zawinąć w koc i do domu. Znaczy gdzieś, gdzie ma być. rozumiem - z pewnością jest to "bułka z masłem" dla osoby, która już kiedyś psa łapała - dla niedoświadczonej - niekoniecznie-potrzebny ktoś kto by w tym pomógł ..., a na miejscu nie ma nikogo - nikt też nie chce tam przyjechać żeby pomóc ... Quote
beataczl Posted October 15, 2018 Posted October 15, 2018 11 godzin temu, Kulfoniasty napisał: rozumiem - z pewnością jest to "bułka z masłem" dla osoby, która już kiedyś psa łapała - dla niedoświadczonej - niekoniecznie-potrzebny ktoś kto by w tym pomógł ..., a na miejscu nie ma nikogo - nikt też nie chce tam przyjechać żeby pomóc ... trzeba by poszukac dogomaniaka z tego terenu. znamy Kogos blisko dziewczyny? ja z pomorskiego jestem,niestety... Quote
malagos Posted October 15, 2018 Posted October 15, 2018 Nie kojarzę nikgo z tamtych stron...może jakieś info na FB by dać?... Quote
MALWA Posted October 15, 2018 Posted October 15, 2018 Ja tez nie kojarzę nikogo z Łódzkiego.... Może jakaś fundacja/stowarzyszenie by pomogło w odłowieniu psiaka ? Quote
Nadziejka Posted October 15, 2018 Posted October 15, 2018 hop! prowadzi holtelik w Lodzi PSY DO ADOPCJI - POMÓŻ, ADOPTUJ, UDOSTĘPNIJ napisze zapytam moze cos cokolwiek ciocia hop doradzi sciskam ogromnie za bidunia Quote
beataczl Posted October 15, 2018 Posted October 15, 2018 27 minut temu, Nadziejka napisał: hop! prowadzi holtelik w Lodzi PSY DO ADOPCJI - POMÓŻ, ADOPTUJ, UDOSTĘPNIJ napisze zapytam moze cos cokolwiek ciocia hop doradzi sciskam ogromnie za bidunia super! to czekamy... kiedys Amanda z TOZ LOdz byla na dogo ale nie pamietam juz nicka stare czasy...i raczej jest od dawna na fejsie :( Quote
Murka Posted October 15, 2018 Author Posted October 15, 2018 Na FB niestety nikt nie chce lub nie może pomóc. Żadna organizacja/stowarzyszenie także nie interesuje się tym tematem. Dlatego założyłam wątek na dogo z nadzieją, że ktoś znajdzie się z tych okolic... Quote
Tyśka) Posted October 15, 2018 Posted October 15, 2018 Mnie nie ma... pochodzę z lubelskiego, a obecnie krążę między Dolnym Śląskiem a Wielkopolską... :( Słuchajcie, a TROP z Warszawy Może on byłby w stanie złapać psiaka? Nie wiem czy czasem oni nie chcą jedynie zwrotu za paliwo... Może warto zadzwonić, przedstawić sytuację, zapytać? Opis TROPu z fejsbuka: Cytat TROP to grupa wolontariuszy, która pomaga zagubionym i bezdomnym psom. Chcemy pokazać jak spędzamy wolny czas i ile satysfakcji daje nam, to co robimy. Zajmujemy się łapaniem psów, które z różnych powodów boją się człowieka. Większość z nas jest wolontariuszami w schronisku w Warszawie. Popieramy akcje kastracji psów bezdomnych jak i właścicielskich. Apelujemy o godne traktowanie zwierząt w Polsce. Domagamy się faktycznego karania za znęcanie się nad zwierzętami. Chcemy, by polska wieś przestała być psim piekłem na ziemi. Działamy też w fundacji Zwierzęta Sulejówek. Namiary:https://www.facebook.com/tropwarszawa/ tropwarszawa@gmail.com https://www.youtube.com/channel/UCINFbG903PJhhBGhs7zf0oQ Nr telefonu nie znalazłam, ale może udałoby się uzyskać poprzesz fundację Zwierzęta Sulejówek. Quote
beataczl Posted October 15, 2018 Posted October 15, 2018 4 godziny temu, Tyś(ka) napisał: Mnie nie ma... pochodzę z lubelskiego, a obecnie krążę między Dolnym Śląskiem a Wielkopolską... :( Słuchajcie, a TROP z Warszawy Może on byłby w stanie złapać psiaka? Nie wiem czy czasem oni nie chcą jedynie zwrotu za paliwo... Może warto zadzwonić, przedstawić sytuację, zapytać? Opis TROPu z fejsbuka: Namiary:https://www.facebook.com/tropwarszawa/ tropwarszawa@gmail.com https://www.youtube.com/channel/UCINFbG903PJhhBGhs7zf0oQ Nr telefonu nie znalazłam, ale może udałoby się uzyskać poprzesz fundację Zwierzęta Sulejówek. ja napisalam prywatna wiadomosc do TROPA przez fejs Quote
Kulfoniasty Posted October 15, 2018 Posted October 15, 2018 8 godzin temu, malagos napisał: Nie kojarzę nikgo z tamtych stron...może jakieś info na FB by dać?... Na FB też udostępnione, poza udostępnianiem zero reakcji. Quote
Kulfoniasty Posted October 15, 2018 Posted October 15, 2018 7 godzin temu, MALWA napisał: Ja tez nie kojarzę nikogo z Łódzkiego.... Może jakaś fundacja/stowarzyszenie by pomogło w odłowieniu psiaka ? Pisałam do kilku fundacji ze Śląska i stamtąd - to nie jest blisko Łodzi - to tylko woj. łódzkie, to niegdysiejsze woj. częstochowskie. Tam jest bliżej do Radomska, czy Częstochowy niż do Łodzi. Tam są wszyscy zapsieni, to trudny teren - same wioski, mało adopcji, mnóstwo psów bezdomnych. Większość fundacji - zero reakcji lub odp, że nie ma mają możliwości. Jedna odezwała się naobiecywała Pani, zamilkła - potem powiedziała, że nie ma sensu , bo piesek i tak nieadoptowalny. Quote
beataczl Posted October 15, 2018 Posted October 15, 2018 6 minut temu, Kulfoniasty napisał: Na FB też udostępnione, poza udostępnianiem zero reakcji. mozesz wstawic tu strone na fejsa? Quote
Kulfoniasty Posted October 15, 2018 Posted October 15, 2018 10 minut temu, beataczl napisał: ja napisalam prywatna wiadomosc do TROPA przez fejs Kontaktowałam się z TROP-em - odmówili, to nie ich teren - poradzili żebym znalazła kogoś z klatką łapką w pobliżu Łodzi. Tam nie ma nikogo z klatka łapką i mnie tam nie ma. Trudno trzeba pogodzić się z faktem, że nie można pomóc. Tam podobno mnóstwo takich bezdomnych psów biega, pozostałe jakoś sobie radzą - on był najchudszy (szkielecik) zanim go ten Pan nie zaczął dokarmiać. Ale w tym tygodniu wyjeżdża. Quote
Kulfoniasty Posted October 15, 2018 Posted October 15, 2018 3 minuty temu, beataczl napisał: mozesz wstawic tu strone na fejsa? To nowe ogłoszenie - poprzednio był link do ogłoszenia na OLX, ale było zero reakcji to usunęłam. Quote
beataczl Posted October 15, 2018 Posted October 15, 2018 tez udost. nie mam juz pomyslu, co tu robic... Quote
malagos Posted October 16, 2018 Posted October 16, 2018 A fundacja Niechciane Zapomniane z Łodzi? Dziewczyny były kiedyś na dogomanii, jako jedne z pierwszych, ale juz od kilku lat nie widzę ich... Quote
malagos Posted October 16, 2018 Posted October 16, 2018 A TOZ? widzę dwa oddziały Piotrków Trybunalski Oddział w Piotrkowie Trybunalskim adres: ul. Małopolska 3, 97-300 Piotrków Trybunalski telefon: 44 732-59-49 Zduńska Wola Oddział w Zduńskiej Woli adres: ul. Reja 11 B, 98-220 Zduńska Wola telefon: 515-045-729 Quote
rozi Posted October 16, 2018 Posted October 16, 2018 1 godzinę temu, malagos napisał: A fundacja Niechciane Zapomniane z Łodzi? Dziewczyny były kiedyś na dogomanii, jako jedne z pierwszych, ale juz od kilku lat nie widzę ich... Właśnie miałam pisać o tej fundacji, miałam numer do nich, ale kiedy to było.. Quote
rozi Posted October 16, 2018 Posted October 16, 2018 Znalazłam :D Na 4 stronie tego wątku są dwa numery, Niewiasta_21 podała Quote
malagos Posted October 16, 2018 Posted October 16, 2018 Mam tel. do Joli, miała nick Jola od Jadzi :), z Fundacji Niechciane Zapomniane Quote
Tianku Posted October 16, 2018 Posted October 16, 2018 a z kim ta gmina ma jakąś umowę wiadomo? może go po prostu wyłapać przez gminę a potem ewentualnie zabrać ze schroniska? tak gdybam tylko.. Quote
Tianku Posted October 16, 2018 Posted October 16, 2018 Schronisko dla Zwierząt "As" Jamrozowizna 1, 42 -270 Kłomnice w ich programie takie cos znalazłam ale to chyba nie jest dobre "schronisko" :( https://www.facebook.com/events/1702336413326982/ ale może poprzez ludzi z tego wydarzenia cos zdziałać? grupa pomocowa dla psów z tego schroniska może akurat ktoś jest z okolic Kłomnice to niedaleko patrząc na mapę https://www.facebook.com/groups/1031640563596996/ do Łodzi to kawał drogi (o ile patrzę na dobrą miejscowość) bardziej chyba Częstochowa tam jest pin Fundacja "SOS Animals" Ogólnopolski Ruch Obrony Zwierząt ul.Focha 19/21 lok.46, 42-200 Częstochowa Ukryj mapę Organizacja społeczna 537 381 912 biuro@sosanimals.org.pl Quote
Olena84 Posted October 16, 2018 Posted October 16, 2018 ocelot jest z Łodzi chyba, ona była w jakiejś Fundacji, mogę spróbować znaleźć ją na fb Quote
Recommended Posts