UlaFeta Posted December 20, 2018 Author Posted December 20, 2018 13 godzin temu, uxmal napisał: Jestem pesymistką. Mieszkańcy bloków na mojej dzielni będą strzelać-niestety. Przecież tez maja zwierzaki:( W zeszłym roku,byłam na Sylwestrze w Twojej dzielnicy.Tak debile strzelali, że sunia mojej bratowej,mimo zamkniętych okien, zasłoniętych rolet i puszczeniu glosno muzyki trzesla się jak osika. Moja przyjaciółka zamyka się z Sonka w łazience.:( Moje psy się huku nie bały.:) Quote
UlaFeta Posted December 20, 2018 Author Posted December 20, 2018 Mój prezent na Swieta,najlepszy:)Snopek w DT.No się popłakałam. 1 Quote
konfirm31 Posted December 20, 2018 Posted December 20, 2018 Ja od wielu lat daję moim psom melatoninę. Zaczynam że dwa dni wcześniej, jak są pojedyncze strzały. Nie powiem, że wcale się nie boją, ale zdecydowanie mniej. Czasami dodaję jeszcze ludzki lek ziołowy (tabletki) Melatoninę się podaje 1,3,5 mg - odpowiednio mały, średni, duży pies. Co 8 godzin. Jest jakaś psią rasa, której szkodzi melatonina, ale nie pamiętam jaka, ani w jaki sposób. W każdym razie, nie jest to ani ON, ani kundelek. Piękny czarnulek :). Czyj jest? Quote
UlaFeta Posted December 20, 2018 Author Posted December 20, 2018 Powyzsze zdjecie to brat Cwaniaka:) SNOPEK:))))))Socjalizuje się w DT.:))))i będzie szykowany do adopcji. Tak bardzo się ciesze:))))))) Posle Joli zdjecie z sierpnia jak latal po podworku;Taka malizna była:( 1 Quote
UlaFeta Posted December 20, 2018 Author Posted December 20, 2018 6 minut temu, konfirm31 napisał: Ja od wielu lat daję moim psom melatoninę. Zaczynam że dwa dni wcześniej, jak są pojedyncze strzały. Nie powiem, że wcale się nie boją, ale zdecydowanie mniej. Czasami dodaję jeszcze ludzki lek ziołowy (tabletki) Melatoninę się podaje 1,3,5 mg - odpowiednio mały, średni, duży pies. Co 8 godzin. Jest jakaś psią rasa, której szkodzi melatonina, ale nie pamiętam jaka, ani w jaki sposób. W każdym razie, nie jest to ani ON, ani kundelek. Piękny czarnulek :). Czyj jest? Kiedys był niczyj:((((((((((( No prawie mój:) Kciuki potrzebne,zeby DS miau:) Quote
uxmal Posted December 20, 2018 Posted December 20, 2018 3 godziny temu, UlaFeta napisał: Przecież tez maja zwierzaki:( W zeszłym roku,byłam na Sylwestrze w Twojej dzielnicy.Tak debile strzelali, że sunia mojej bratowej,mimo zamkniętych okien, zasłoniętych rolet i puszczeniu glosno muzyki trzesla się jak osika. Moja przyjaciółka zamyka się z Sonka w łazience.:( Moje psy się huku nie bały.:) Taka dzielnica :( mają psiaki ale chyba w tym dniu nie myślą o nich. Mój Dyzio bał się burzy i fajerwerków.Też siedziałam z nim w łazience. Młodzieniec Tobi nie miał jeszcze nieprzejemności usłyszeć fajerwerków. Wrazliwy chłopak z niego. Może chuchnę na zimne i z melatoniną spróbuję. Quote
konfirm31 Posted December 20, 2018 Posted December 20, 2018 Ja z prywatą ;) Zajrzyjcie proszę Cioteczki na wątek Maxa i napiszcie, co sądzicie o dobowej ilości karmy leczniczej dla niego. Bo podwójna porcja, to chyba zbyt dużo, a karma droga. Nie wyrobimy się cenowo przy tej ilości, a nie wiem, czy mu aż tyle trzeba, czy jej nie rozrzuca, no i nadmiar szkodzi, bo pies tyje i stawy siadają. Fakt, że siedzi w kojcu, ale buda z pewnością jest dobrze ocieplona, a aktywność fizyczna Maxia jest niewielka. No i do płacenia nie tylko karma, ale i koszt hotelu, leki, badania szczepienia. Napiszcie, proszę, co o tym myślicie. Quote
UlaFeta Posted December 20, 2018 Author Posted December 20, 2018 6 godzin temu, konfirm31 napisał: Ja z prywatą ;) Zajrzyjcie proszę Cioteczki na wątek Maxa i napiszcie, co sądzicie o dobowej ilości karmy leczniczej dla niego. Bo podwójna porcja, to chyba zbyt dużo, a karma droga. Nie wyrobimy się cenowo przy tej ilości, a nie wiem, czy mu aż tyle trzeba, czy jej nie rozrzuca, no i nadmiar szkodzi, bo pies tyje i stawy siadają. Fakt, że siedzi w kojcu, ale buda z pewnością jest dobrze ocieplona, a aktywność fizyczna Maxia jest niewielka. No i do płacenia nie tylko karma, ale i koszt hotelu, leki, badania szczepienia. Napiszcie, proszę, co o tym myślicie. Lece. Quote
uxmal Posted December 20, 2018 Posted December 20, 2018 13 godzin temu, konfirm31 napisał: Ja od wielu lat daję moim psom melatoninę. Zaczynam że dwa dni wcześniej, jak są pojedyncze strzały. Nie powiem, że wcale się nie boją, ale zdecydowanie mniej. Czasami dodaję jeszcze ludzki lek ziołowy (tabletki) Melatoninę się podaje 1,3,5 mg - odpowiednio mały, średni, duży pies. Co 8 godzin. Jest jakaś psią rasa, której szkodzi melatonina, ale nie pamiętam jaka, ani w jaki sposób. W każdym razie, nie jest to ani ON, ani kundelek. Piękny czarnulek :). Czyj jest? Mam 3 mg Melatoniny. Czy co 16 h dla sznaucera mini mogłoby być? Bo on średniakiem nie jest ok 9-10 kg waży Quote
konfirm31 Posted December 20, 2018 Posted December 20, 2018 4 minuty temu, uxmal napisał: Mam 3 mg Melatoniny. Czy co 16 h dla sznaucera mini mogłoby być? Bo on średniakiem nie jest ok 9-10 kg waży Podzielić na 1/2 tj będzie 1,5 mg i dawać co 8 godzin po pół tabletki. Wszystkie tabletki, dzielę taką gilotynką z apteki. Działa jak brzytwa Quote
uxmal Posted December 20, 2018 Posted December 20, 2018 Przed chwilą, konfirm31 napisał: Podzielić na 1/2 tj będzie 1,5 mg i dawać co 8 godzin po pół tabletki. Wszystkie tabletki, dzielę taką gilotynką z apteki. Działa jak brzytwa To niestety kapsułki. To wysypię 1/2 jedną część podam w kapsułce a drugą w małej porcji jedzenia.:) Quote
konfirm31 Posted December 20, 2018 Posted December 20, 2018 https://dogtime.com/dog-health/59583-melatonin-dogs-uses-dosage-side-effects Sprawdź, czy nie zawierają ksylitolu, jako słodzik (toksyczny dla psów) 1 Quote
uxmal Posted December 20, 2018 Posted December 20, 2018 2 minuty temu, konfirm31 napisał: https://dogtime.com/dog-health/59583-melatonin-dogs-uses-dosage-side-effects Sprawdź, czy nie zawierają ksylitolu, jako słodzik (toksyczny dla psów) na szczęście nie. Dzięki za czujność Quote
Bębenek Posted December 21, 2018 Posted December 21, 2018 2 godziny temu, konfirm31 napisał: Podzielić na 1/2 tj będzie 1,5 mg i dawać co 8 godzin po pół tabletki. Wszystkie tabletki, dzielę taką gilotynką z apteki. Działa jak brzytwa Też wbije się z prywatą - co to za gilotynka? - albo jak się to zwie specjalistycznie? /podejrzewam że jak tym razem wylecę w aptece z tekstem że po gilotynkę przylazlam, to kolejnym będą czekać na mnie z kaftanikiem :) , a i po moim ostatnim pytaniu czy zniżek dla domów tymczasowych nie mają, to i tak się rozglądam za panami z kaftanikiem:)) / 1 Quote
AlfaLS Posted December 21, 2018 Posted December 21, 2018 Zobacz sobie tutaj https://www.doz.pl/apteka/k815-Kasetki_na_leki_dozowniki Ja w tej aptece kupiłam kruszarkę do tabletek a przecinarkę w Auchanie ale tu masz większy wybór i lepsze ceny. Ona "sprzęty" sprawują się super. Kruszarka kruszy każdą tabletkę, nawet najtrwardszą a przecinarka fajnie przecina tabletki i nie ma problemu z dzieleniem :-). Quote
uxmal Posted December 21, 2018 Posted December 21, 2018 18 godzin temu, AlfaLS napisał: Zobacz sobie tutaj https://www.doz.pl/apteka/k815-Kasetki_na_leki_dozowniki Ja w tej aptece kupiłam kruszarkę do tabletek a przecinarkę w Auchanie ale tu masz większy wybór i lepsze ceny. Ona "sprzęty" sprawują się super. Kruszarka kruszy każdą tabletkę, nawet najtrwardszą a przecinarka fajnie przecina tabletki i nie ma problemu z dzieleniem :-). Przecinarkę znam i mam ale nie wiedziałam że jest kruszarka . Człowiek cały czas się uczy. Quote
Bębenek Posted December 21, 2018 Posted December 21, 2018 Dzięki za info. Ja ten problem miałam, że nawet jak z tabletki zrobiłam pół.. to reszta właśnie była jakby ją czołg przejechał :D Quote
jola&tina Posted December 21, 2018 Posted December 21, 2018 20 godzin temu, Bębenek napisał: Też wbije się z prywatą - co to za gilotynka? - albo jak się to zwie specjalistycznie? /podejrzewam że jak tym razem wylecę w aptece z tekstem że po gilotynkę przylazlam, to kolejnym będą czekać na mnie z kaftanikiem :) , a i po moim ostatnim pytaniu czy zniżek dla domów tymczasowych nie mają, to i tak się rozglądam za panami z kaftanikiem:)) / Nie martw się - na mnie też w aptece będzie pewnie jednego dnia czekał pan z kaftanikiem :) Wpadam do apteki i proszę o ....pudła. Pani wyjmuje lekarstwa z pudeł a ja marudzę - za niskie, za małe itd. Po czym biorę wszystkie i pytam, czy papiery też mogę zabrać, bo mają w aptece fajne sztywne papiery do osłony buteleczek w transporcie. Nigdy nikt nie zapytał mnie, po co mi to, ale pan z kaftanikiem może czekać :) 1 Quote
UlaFeta Posted December 21, 2018 Author Posted December 21, 2018 1 godzinę temu, jola&tina napisał: Nie martw się - na mnie też w aptece będzie pewnie jednego dnia czekał pan z kaftanikiem :) Wpadam do apteki i proszę o ....pudła. Pani wyjmuje lekarstwa z pudeł a ja marudzę - za niskie, za małe itd. Po czym biorę wszystkie i pytam, czy papiery też mogę zabrać, bo mają w aptece fajne sztywne papiery do osłony buteleczek w transporcie. Nigdy nikt nie zapytał mnie, po co mi to, ale pan z kaftanikiem może czekać :) Zapytaj jeszcze o folie bąbelkową:) i rozejrzyj się za panem z kaftanikiem:)a jak cos to powiedz,ze zartowalas:) 1 Quote
UlaFeta Posted December 23, 2018 Author Posted December 23, 2018 Zdrowych,rodzinnych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia życzy KOT z Konopackiej. 1 Quote
jola&tina Posted December 24, 2018 Posted December 24, 2018 KOTU, jego Opiekunce i kocim Przyjacielom - życzę radosnych Świąt 1 Quote
Nadziejka Posted December 24, 2018 Posted December 24, 2018 Cudnych Spokojnosci Pelnych Swiateczek Na Dzis Na Jutro Na Wiele Lat Najlepszego Wam I Koteleczkom 1 Quote
christo_fair Posted December 25, 2018 Posted December 25, 2018 Spokojnych Świąt Koteczce i jej Dzielnej Karmicielce :) 1 Quote
jola&tina Posted December 27, 2018 Posted December 27, 2018 Aktualne kocie wiadomości :) Ulafeta pisze: Świąteczny bigos. Komuś zastało, to Kotom wystawił. Wyrzuciłam. 1 Quote
Recommended Posts