Kamila Proc Posted October 31, 2018 Posted October 31, 2018 widac ze to naturalne srodowisko Cwaniaka. Szkoda tylko, ze zaraz bedzie zima... Quote
UlaFeta Posted October 31, 2018 Author Posted October 31, 2018 23 godziny temu, konfirm31 napisał: Czy Cwaniak nadal na wolności? Niestety:( Zamowilam na bazarku kocimietke.Bede probowala.Moze,moze. Kontenerek pożyczy mi kolezanka z pracy:)))) Quote
jola&tina Posted October 31, 2018 Posted October 31, 2018 Karma kupiona z bazarkowych pieniążków już dotarła do kotków A z reszty bazarkowych pieniążków UlaFeta kupiła jeszcze saszetki Quote
UlaFeta Posted November 23, 2018 Author Posted November 23, 2018 22 godziny temu, Aldrumka napisał: no i co z tą kocimiętką ? Nic:( Od 3 dni Cwaniak się nie pokazal:( Obeszlam dzisiaj "za dnia'' okoliczne krzaki i pobliskie podwórka.Ani sladu:( Przedtem się to nie zdarzało.Nie pokazal się co prawda po kolejnej lapance,ale po dwóch dniach wyszedł. Jakies mam złe przeczuciei i obstawiam dwie wersje.Obie kiepskie:((( Quote
konfirm31 Posted November 23, 2018 Posted November 23, 2018 :(( A już się cieszyłam, że jakieś dobre wieści o Cwaniaku ..... Quote
jola&tina Posted November 23, 2018 Posted November 23, 2018 Pomyślałam sobie, że jeżeli Cwaniak jest Cwaniakiem czyli kocurem, to może wyczuł w okolicy jakąś atrakcyjną kocicę. Nie wiem, jak to jest u kotów, ale psy potrafią wiele dni warować w pobliżu swej ukochanej. Quote
Kamila Proc Posted November 23, 2018 Posted November 23, 2018 ojejej, nie chcemy kiepskich wersji Quote
UlaFeta Posted November 23, 2018 Author Posted November 23, 2018 1 minutę temu, jola&tina napisał: Pomyślałam sobie, że jeżeli Cwaniak jest Cwaniakiem czyli kocurem, to może wyczuł w okolicy jakąś atrakcyjną kocicę. Nie wiem, jak to jest u kotów, ale psy potrafią wiele dni warować w pobliżu swej ukochanej. To jest optymistyczna wersja. Quote
UlaFeta Posted November 24, 2018 Author Posted November 24, 2018 Wzielam zarcie,ide szukac KOTA. Quote
UlaFeta Posted November 24, 2018 Author Posted November 24, 2018 5 godzin temu, konfirm31 napisał: I....? 1 godzinę temu, Kamila Proc napisał: czekamy na wiesci cierpliwie Nie znalazłam.:( Nie wiem już gdzie szukać i co mogę zrobić. Quote
Bębenek Posted November 24, 2018 Posted November 24, 2018 Można próbować na wędzoną rybę typu makrela (obrana z ości), szproty z puszki w wędzonym oleju, tuńczyka z puszki w sosie własnym, czy jakąś kiepsko- skladnikową ale mocno capiącą karmę z reklamy- typu kitekat, gournet... jak coś mi się nie pokazuje na stołówce podejrzenie długo to takie podstępy robię...nie musi być tego dużo- ryby 1/4 puszki, a wędzonej 50g powinno kocika zmobilizować do wyjścia.. Jako, że Cwaniak cwanszy od lisa, raczej nikt mu krzywdy nie zrobił, skoro trzyma się z daleka od "swoich " - znaczy karmiących.. Quote
jola&tina Posted November 24, 2018 Posted November 24, 2018 1 godzinę temu, UlaFeta napisał: Nie znalazłam.:( Nie wiem już gdzie szukać i co mogę zrobić. Chyba tylko czekać pozostało i mieć nadzieję. I może faktycznie spróbować go wywabić czymś mocno pachnącym :) - o ile jest w piwnicy lub w pobliżu. Quote
UlaFeta Posted November 24, 2018 Author Posted November 24, 2018 4 godziny temu, Bębenek napisał: Można próbować na wędzoną rybę typu makrela (obrana z ości), szproty z puszki w wędzonym oleju, tuńczyka z puszki w sosie własnym, czy jakąś kiepsko- skladnikową ale mocno capiącą karmę z reklamy- typu kitekat, gournet... jak coś mi się nie pokazuje na stołówce podejrzenie długo to takie podstępy robię...nie musi być tego dużo- ryby 1/4 puszki, a wędzonej 50g powinno kocika zmobilizować do wyjścia.. Jako, że Cwaniak cwanszy od lisa, raczej nikt mu krzywdy nie zrobił, skoro trzyma się z daleka od "swoich " - znaczy karmiących.. Jak miał tak na '' oko"3 miesiące i próbowaliśmy go złapać to nic nie działało:( ani makrela,ani tuńczyk w oleju ani kitekat,nawet paprykarz szczeciński:) Na pewno nikt go nie zgarnal.On jest bardzo,bardzo ostrozny. Nie wiesz może,kiedy wolnożyjące dostają rui,bo może kotna jest i gdzie się zaszyła.Cwaniak ostatnio dużo jadł. Quote
Bębenek Posted November 24, 2018 Posted November 24, 2018 Ja bardziej ze starszakami łapię kontakt, nigdy takich malcow nie miałam. Nie wiem.. jakbym miała strzelać to bym strzelała w ok.7-8 miesięcy, bo chyba weci najwcześniej to pół roczne sterylizuja..ale to strzał na logikę bardziej niż z jakiejś wiedzy praktycznej :) Cwaniak mógł też zajadać przed mrozem, kociambry nabierają ciałka na zimę Quote
AlfaLS Posted November 24, 2018 Posted November 24, 2018 Moim zdaniem też tak 7-8 miesięcy. Wtedy kotka osiąga dojrzałość. Moi weci właśnie wtedy sugerują sterylizację. Właśnie się duchowo nastawiam na sterylke takiej 7-mio miesięcznej ancymonki, którą zgarnęłam spod krzaczka. Tylko ta moja to mam wrażenie, że jakaś drobniejsza od Cwaniaka jest... Najważniejsze, żeby się wreszcie pojawił czy pojawiła... Tak bym chciała przeczytać że jest... Quote
UlaFeta Posted November 24, 2018 Author Posted November 24, 2018 1 godzinę temu, Bębenek napisał: Ja bardziej ze starszakami łapię kontakt, nigdy takich malcow nie miałam. Nie wiem.. jakbym miała strzelać to bym strzelała w ok.7-8 miesięcy, bo chyba weci najwcześniej to pół roczne sterylizuja..ale to strzał na logikę bardziej niż z jakiejś wiedzy praktycznej :) Cwaniak mógł też zajadać przed mrozem, kociambry nabierają ciałka na zimę 17 minut temu, AlfaLS napisał: Moim zdaniem też tak 7-8 miesięcy. Wtedy kotka osiąga dojrzałość. Moi weci właśnie wtedy sugerują sterylizację. Właśnie się duchowo nastawiam na sterylke takiej 7-mio miesięcznej ancymonki, którą zgarnęłam spod krzaczka. Tylko ta moja to mam wrażenie, że jakaś drobniejsza od Cwaniaka jest... Najważniejsze, żeby się wreszcie pojawił czy pojawiła... Tak bym chciała przeczytać że jest... Cwaniak może mieć jakies 5,6 miesięcy. No nic pozostaje czekac. Quote
jola&tina Posted November 24, 2018 Posted November 24, 2018 Przed chwilą, UlaFeta napisał: Cwaniak może mieć jakies 5,6 miesięcy. No nic pozostaje czekac. Więc raczej nie urodził-a młodych, bo do terminu pierwszej rui trzeba by było dodać dwa miesiące i dopiero poród. Poczytałam trochę na temat rui i ciąży u kotów, ale tak wiele to nie zmądrzałam ;) Czekamy, nic innego nie wymyślimy :( Quote
Recommended Posts