UlaFeta Posted October 8, 2018 Author Posted October 8, 2018 Przed chwilą, jola&tina napisał: Trzymamy. A co będzie po złapaniu ? On już jest duzy Po kastracji,wroci na podwórko:)Niestety Quote
UlaFeta Posted October 9, 2018 Author Posted October 9, 2018 7 godzin temu, uxmal napisał: trzymam kciuki. dzięki Quote
konfirm31 Posted October 10, 2018 Posted October 10, 2018 Rzeczywiście, super tekst. Trzymam kciuki za sukces :) 1 Quote
jola&tina Posted October 10, 2018 Posted October 10, 2018 Wiadomość z ostatniej chwili - niestety łapanie nie udało się :( Cwaniak po prostu nie pojawił się. Wystawił głowę dopiero po zakończeniu akcji. Więcej informacji przekaże UlaFeta - pewnie jeszcze nie dotarła do domu. A tu zdjęcie Cwaniaka, który sprawdza, czy już może wyjść ;) Quote
uxmal Posted October 10, 2018 Posted October 10, 2018 on Was chyba rozpoznaje i czuje, że coś kombinujecie. Woli wtdy się nie wychylać. Jego Matka miała spotkanie 3-ego stopnia zniknęła potem wróciła nic nie pamięta- jakieś UFO ją zabrało. Siostra też UFO spotkała i nie wróciła. :( mądry kotek 2 Quote
jola&tina Posted October 10, 2018 Posted October 10, 2018 1 godzinę temu, uxmal napisał: on Was chyba rozpoznaje i czuje, że coś kombinujecie. Woli wtdy się nie wychylać. Jego Matka miała spotkanie 3-ego stopnia zniknęła potem wróciła nic nie pamięta- jakieś UFO ją zabrało. Siostra też UFO spotkała i nie wróciła. :( mądry kotek Tak pewnie było. Zadziwiająca jest ta kocia intuicja. Teraz to będzie trudna sprawa :( 1 Quote
konfirm31 Posted October 11, 2018 Posted October 11, 2018 Prawdziwy Cwaniak! Szkoda, że aż tak bardzo :(. Quote
jola&tina Posted October 11, 2018 Posted October 11, 2018 Zapraszamy na bazarek dla Cwaniaka i Matki Bazarek pechowo się zaczął, bo nie mogę zapisywać postów po edycji - tzn czasem się udaje, ale częściej się nie udaje :( Ale Ula i Feta przekopały wszystkie szafy i na bazarku jest szał szali :) więc nie mogę ich trudu zmarnować! Zapraszamy! Quote
UlaFeta Posted October 12, 2018 Author Posted October 12, 2018 Dnia 09.10.2018 o 22:28, jola&tina napisał: Przygotowanie do jutrzejszej akcji !!! Długo zastanawiałam się jak to napisać,żeby nikogo nie urazić.Nie mogłam napisać, ze kot zostanie zabrany na kastracje,bo reakcja niektórych ludzi jest oględnie mówiąc dziwna. Podczas jakiejś lapanki pani karmicielka klatkę lapke zasłaniała torba:)Można się nasluchac :)))) Quote
UlaFeta Posted October 12, 2018 Author Posted October 12, 2018 "Łapanka" Jak już Jola napisala nie udało się:( Pocicialam,pocicialam i Cwaniak się pojawil,Wyleciał z krzaków,bo na tym podwórku jest taki niby klomb. Rozstawiamy klatke, wykładamy zarcie i ciciam znów.Kot zapadl się pod ziemie,a raczej zakopał się w piwnicy:(I sobie myśli Możecie sobie tutaj stać do usra@@j śmierci,ja poczekam.I jak pomyślał tak zrobił:)) Koniec łapanki Poszłam do domu po Fete i robiłam obchod.I moim oczom ukazał się widok. Cwaniak wyszedł do michy.I jakby nigdy nic konsumowal kolacje.:) Obstawiamy,ze to ONA.Kocice sa bardzo ostrożne.Koty podobno sa głupie:).I na potwierdzenie tej tezy,złapany kociak okazał się chłopakiem:) Matka się nie pojawila.Wyczula blusa. Quote
UlaFeta Posted October 12, 2018 Author Posted October 12, 2018 "Zero kota-łapanka w czwartek" Postanowilysmy isc za ciosem i kolejna proba w czwartek. Koty wcale nie wyszly.Na nic zdalo się cicianie.Czekalysmy 40 minut.I nic,zero kota. Za pól godziny wyszłam z Feta na spacer.Kotow nie było i jedzenie nie ruszone.:( Dowiedziałam się,ze kot,który widział łapankę,może nie wejść do klatki-łapki. Kicha:( Quote
UlaFeta Posted October 12, 2018 Author Posted October 12, 2018 Poszłam dzisiaj z kolacja.Przyczepilam Fete do takiego niby ogrodzenie na tym niby klombie:) Pocicialam,koty wyszly:)a już myslalam ze się na mnie obraziły.Ale nie;)),one obrażone na klatke. Quote
jola&tina Posted October 12, 2018 Posted October 12, 2018 Olbrzymia ta klatka. A ona z góry nie jest przykryta ? Co zrobić, żeby się nie bały? Quote
UlaFeta Posted October 12, 2018 Author Posted October 12, 2018 6 minut temu, uxmal napisał: niesamowite . On sobie z nami w kulki pogrywa:))) Kupilam na bazarku kocimietke.Moze.pomoze. On podchodzi na odleglosc merta:) i zwiewa.Nie siegne go reka. Quote
UlaFeta Posted October 12, 2018 Author Posted October 12, 2018 Sufit ma.:)Taki sam jak boki i on jest zdejmowany.Jak kot się zlapie to trzeba go nagonic w okolice karmy i tam znajduja się drzwiczki i kot przechodzi do kontenerka. Wszystkie boki składają się na płasko,a takie cos na pierwszym planie to jest podpórka żeby kot mógł wejść.Klatka opiera się na tej podpórce i z chwila wejścia kota opada. Mam jeszcze zdjecie klatki jak jest rozstawiona,ale nie mogę znaleźć:( 7 minut temu, jola&tina napisał: Olbrzymia ta klatka. A ona z góry nie jest przykryta ? Co zrobić, żeby się nie bały? Quote
jola&tina Posted October 12, 2018 Posted October 12, 2018 2 minuty temu, UlaFeta napisał: Sufit ma.:)Taki sam jak boki i on jest zdejmowany.Jak kot się zlapie to trzeba go nagonic w okolice karmy i tam znajduja się drzwiczki i kot przechodzi do kontenerka. Wszystkie boki składają się na płasko,a takie cos na pierwszym planie to jest podpórka żeby kot mógł wejść.Klatka opiera się na tej podpórce i z chwila wejścia kota opada. Mam jeszcze zdjecie klatki jak jest rozstawiona,ale nie mogę znaleźć:( Sprytne to,ale koty jeszcze sprytniejsze ;) 16 minut temu, uxmal napisał: może ją zakamuflować/zasłonić? A nie wystraszą się jeszcze bardziej? Quote
UlaFeta Posted October 12, 2018 Author Posted October 12, 2018 14 minut temu, uxmal napisał: może ją zakamuflować/zasłonić? tez o tym myslalam, zapytam następnym razem Quote
konfirm31 Posted October 13, 2018 Posted October 13, 2018 Czytam z zapartym oddechem. I kciuki trzymam cały czas. Quote
jola&tina Posted October 13, 2018 Posted October 13, 2018 Słodziaki mówią dobranoc :) Takie duże, że nie wiem, który jest który. Quote
UlaFeta Posted October 14, 2018 Author Posted October 14, 2018 20 godzin temu, jola&tina napisał: Słodziaki mówią dobranoc :) Takie duże, że nie wiem, który jest który. Matka jest marmurkowa a Cwaniak taki buras ale on juz sie zmienia.Będzie podobny do Matki. Cudny kot sie z niego robi:) Quote
Recommended Posts