Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
1 minutę temu, uxmal napisał:

a po co Kargul i Pawlak walczyli o dw palce miedzy? Moje jest moje i najmojsze jak to w Dniu Świra było.

Może dla zasady kradną dla swojego ego?

No, chyba tylko tak to można wytłumaczyć, bo przecież bezdomnych kotów nie brakuje - niestety :(

Posted
31 minut temu, UlaFeta napisał:

Jak pisałam na bazarkowym wątku,byłam u wetki po tabletki na robale.Koło 19 pacjentów nie było,to mogłyśmy sobie pogadać:D 

W sumie to aż cale 10 minut:(bo piesio przyszedł.Kupiłam tabletkę i dostałam instrukcje obsługi:)))).Magda wie o kotach,bo na początku jej opowiadałam.:)i teraz dopowiedziałam c.d.:)I o tym,ze Cwaniaka nie ma;( i o Snopku,ze w dt. A teraz "nius"

przychodza do gabinetu ludzie,którzy dokarmiają koty.(pewnie gdzieś w tej okolicy)I o KOTY prowadza wojny.Bo oni Koty zabierają sobie nawzajem:)I skarżą się jedni na drugich.I Magda mi powiedziała,ze może ktoś UKRADL mi Cwaniaka.

Kurde,jakie klany się porobiły,czy cos:)

Wracając,poszłam nakarmić Matke.Stoje ,czekam,az zje,ale wyczuwam czyjś wzrok.Jakaś kobieta zza rogu mnie obserwuje. .Pomyślałam sobie, następna ciekawska.Sprzątnęłam po kolacji i "graty'' wrzuciłam do kosza na ulicy.Kobita stoi i patrzy.Jakoś to mnie zastanowiło,po co ona stoi.Przeszłam na druga stronę i czekam co zrobi.Podeszła do kosza, wyjęła te graty" popatrzyla i wyrzuciła.Dziwna mi się wydala.

Może to jedna z klanu,co koty KRADNA.

Ula uważaj.... ona sprawdzała czy dobre jedzenie matce oferujesz ... jak coś jej się nie spodoba... strach się bać :)

• Like 2
Posted
2 minuty temu, uxmal napisał:

Ula uważaj.... ona sprawdzała czy dobre jedzenie matce oferujesz ... jak coś jej się nie spodoba... strach się bać :) 

Mysliz,ze ona z klanu:)

Posted

Może do sterylek po prostu wylapuja ze stada karmicieli, którzy nie kastrują? Dziczka i można na klatkę czasem złapać, rzadziej tego na którego się poluje, to teoretycznie można dwa skrzyżowania dalej zanieść, tylko po co, taki kot wróci.. 

A nie trują tam czasem? Czy jakiś gwoździ nie wkładają? Bo ta sytuacja z obserwatorką lekko niepokojąca..

Posted
4 minuty temu, Bębenek napisał:

Może do sterylek po prostu wylapuja ze stada karmicieli, którzy nie kastrują? Dziczka i można na klatkę czasem złapać, rzadziej tego na którego się poluje, to teoretycznie można dwa skrzyżowania dalej zanieść, tylko po co, taki kot wróci.. 

A nie trują tam czasem? Czy jakiś gwoździ nie wkładają? Bo ta sytuacja z obserwatorką lekko niepokojąca..

No właśnie - niepokojące. Przecież jeżeli ma dobre zamiary, to mogła podejść. 

Posted
3 minuty temu, Bębenek napisał:

Matka jest wykastrowana i bardzo watpie,zeby drugi raz dala się zlapac.

Nie,nie truja,bo myszy będą:)a przynajmniej ja o tym nie wiem.

Posted
5 minut temu, jola&tina napisał:

No właśnie - niepokojące. Przecież jeżeli ma dobre zamiary, to mogła podejść. 

No mogła.Sama się zastanawiałam, czemu nie podeszła.Przechodziłam obok.

Posted
8 minut temu, uxmal napisał:

tak mi się wydaje.

Ta animoda,polecona jest przez Anie_christo.Ania się zna na kotach.:)

Dobra jest,bardzo pachnaca i rece nie smierdza:)

Posted

Jakoś optymistycznie o tym obserwatorze myśle.

Albo kobieta jest miłośniczką kotów i kiedy zobaczyła, że ktoś kręci się wokół miejsca kotolubnego i daje jeszcze jakieś jedzenie to zdecydowała sprawdzić danie. Czy aby Ula nie daje gwoździ, trutek lub jakiegoś świństwa którego koty nie jedzą

Albo czekała bo też głodna była, A tu klops Matka wszystko zjadła.

Posted
49 minut temu, jola&tina napisał:

Dziwne. 
Ale po co kradną?
I jak kradną? Przecież Matki nie da się złapać.

Ale "obcy'' nie wiedza,ze Matka wykastrowana.Po ciemnu nie widać.Ja tez gdybym jej nie łapala,to by nie wiedziała.

Moga probowac na klatke-łapke.

Posted
6 minut temu, uxmal napisał:

Jakoś optymistycznie o tym obserwatorze myśle.

Albo kobieta jest miłośniczką kotów i kiedy zobaczyła, że ktoś kręci się wokół miejsca kotolubnego i daje jeszcze jakieś jedzenie to zdecydowała sprawdzić danie. Czy aby Ula nie daje gwoździ, trutek lub jakiegoś świństwa którego koty nie jedzą

Albo czekała bo też głodna była, A tu klops Matka wszystko zjadła.

Ja jej tam nigdy nie widziałam. Na pewno tam nie mieszka.Zastanawiam się,skad by wiedziała o kocie,a może myśli,ze dużo ich jest.A może była tam przypadkiem.

Ja bedac na jej miejscu bym zapytala.

Posted

No to może ciekawość? Co ta kobieta robi z tym widelcem na podwórku.

A że nieśmiała kobiecina jest to nie zapytała wolała grzebać w kuble :)

Nie jestem pewna czy bym Cię zapytała jeśli bym Cię nie znała co robisz- wstydliwa jestem :) Chyba grzebałabym w kuble :)

• Like 1
Posted

No co to się wyrabia?! Że jakiegoś majnkuna, czy innego brytola komuś zajumają, to słyszałam, ale żeby dzikie koty kraść? I jak? Ciekawe ;) A ta pani, to faktycznie jakiś wyjątkowy wstydas :)

Udało się nakarmić Matkę tabletką?

Posted
12 godzin temu, christo_fair napisał:

No co to się wyrabia?! Że jakiegoś majnkuna, czy innego brytola komuś zajumają, to słyszałam, ale żeby dzikie koty kraść? I jak? Ciekawe ;) A ta pani, to faktycznie jakiś wyjątkowy wstydas :)

Udało się nakarmić Matkę tabletką?

Zjadla,oprocz tabletki:(.Wygrzebalam tabletke z tego co zostało:)I będę probowac .Dam jej mala porcje i zobaczę.Jak zje to co będzie miała nalozone to doloze reszte.Moze się uda.

Pytalam wetke czy można przekroić na pół.Nie polecala.Bo ona(tabletka)jest powleczona czyms dobrym,a w srodku jest "be"

i możne to wyczuć.

Może te Klany co kradna sobie koty,sa na tej ulicy na której bylysmy:)tam kotow jest dużo(podobno).

A majkuna czy jakiegoś norweskiego to sama bym ukradla:)Niestety możliwości brak:))))) u mnie takie nie lataja:(

Posted

Może daj tą tabletkę tak jak moja sąsiadka podaje swoim kociakom. Jak dajesz jedzenie to na początku daj nie dużo ale uformuj to w taką jakby piramidkę, taki stożek. I na samej górze wsuń tabletkę, tak żeby kicia wzięła ją z pierwszym kęsem. Podobno takiego pierwszego kęsa nie wypluwają :-). Może się uda?

• Like 1
Posted
10 godzin temu, AlfaLS napisał:

Może daj tą tabletkę tak jak moja sąsiadka podaje swoim kociakom. Jak dajesz jedzenie to na początku daj nie dużo ale uformuj to w taką jakby piramidkę, taki stożek. I na samej górze wsuń tabletkę, tak żeby kicia wzięła ją z pierwszym kęsem. Podobno takiego pierwszego kęsa nie wypluwają :-). Może się uda?

Tak zrobiłam.

53 minuty temu, jola&tina napisał:

Udało się oczko.gif Matka odrobaczona.

tutaj.jpg

Zawinelam tabletke w malutka kulke karmy.Zjadla,to migusiem wylozylam reszte.

Przechytrzylam Matke i się udało:)))))

Kota "miejskiego"powinno się odrobaczać co trzy miesiące.To 3 miechy z banki.:)

• Like 2
  • Upvote 1
Posted
2 godziny temu, UlaFeta napisał:

Tak zrobiłam.

Fajnie, ze się udało :-)

Posted

Tak zrobiłam.

Ula, jesteś wielka! :)

Posted

Tak zrobiłam.

Gratuluję :))