Onaa Posted September 22, 2018 Posted September 22, 2018 To miał być wątek Kruszonki - kolejnej bidy z Radys - ale ponieważ Kruszonka dostała pomoc z fb - to jest to wątek słodkiego krzywołapka Nortonka. Nortonek bardzo prosi o wszelkie Wasze wsparcie, obecność na wątku, dobre myśli i pomoc w znalezieniu najlepszego domku pod Słońcem 🙂. _______________________________________ Miało narazie nie być już żadnego wątku, żadnego nowego wirtualnego podopiecznego, ale .. znowu Radysy .. i wśród nich ona .. Kruszonka żeby tylko ktoś dał jej szansę – właśnie jej – niepozornej biednej Kruszonce.. Kruszonka prosi o pomoc tak jak umie. Info ze fb: KRUSZONKA - nie wiemy, czy uda nam się opowiedzieć o potrzebie Kruszonki, aby w końcu się przytulić, wtulić, jak bardzo, ogromnie pragnęła uczepić się łapkami tej osoby, która przy niej kucnęła - i nie wypuścić jej z tych łap. Większość psów, które wyciągamy z kojców do zdjęć, jest stęskniona kontaktu z ludźmi, jednak niektóre bardziej. A jeszcze inne - najbardziej. I Kruszonka do nich należy. Przypatrzcie się zdjęciu, na którym dała nura pod pachę i trudno było ją namówić do odwrotu. Jak na innych lizała po twarzy, jakie robiła wygibasy, aby do tej twarzy się dostać. Jak odmówiła stanięcia na czterech łapach, bo musiała, musiała! stanąć na dwóch i podskakiwać, aby bliżej, wyżej... Dla takiego psa, który człowieka potrzebuje jak powietrza, półtora roku w schronisku to ogromnie dużo. Tyle Kruszonka odsiedziała i już wystarczy. Niepozorna, szaro-bura, z najpiękniejszą psią duszą. Kruszonka ma ok. 6 lat. W schronisku przebywa od kwietnia 2017r. Od 6-ego października 2018 Kruszonka w dt z fb , prosimy więc o pomoc dla NORTONKA. 22 X 2018 - Nortonek opuścił Radysy , zamieszkał w pdt w Krakowie - miesięczny koszt to 270zł wiek - ok. 2 lat waga - 18kg odrobaczenie - tak (22.X.2018) kastracja - tak szczepienie przeciwko wściekliźnie - tak szczepienie na wirusówki - tak Quote
Onaa Posted September 22, 2018 Author Posted September 22, 2018 Potwierdzone deklaracje dla Nortonka - na 15.X.2018 miesięczne uxmal - 10zł seremarias - 10zł p. Krystyna z fb - 20zł Roland_De - 10zł dorota1 - 10zł Onaa - 10zł MALWA - 25zł Dulska - 20zł helii - 20zł dorcia2 - 20zł Razem: 155zł (brakuje 115zł) - miesięczny koszt utrzymania Nortonka to 270zł jednorazowe elficzkowa Tianku zachary Nesiowata kiyoshi mdk8 b-b Inne beataczl - fanty na bazarek Bardzo Wam dziękuję za pomoc dla Nortonka :D. Quote
Onaa Posted September 22, 2018 Author Posted September 22, 2018 ROZLICZENIE. Wpłaty. wrzesień 2018 30zł - MikAga 100zł - po Tobisiu z Radys pażdziernik 2018 10zł - b-b 95zł - po Mufci z Radys 20zł - helli (X) 20zł -Dulska (X) 20zł - Nesiowata 10zł - dorota1 (X) 10zł - Roland_De (X) 100zł - zachary 25zł - MALWA (X) 10zł - Figunia 20zł - p. Krystyna z fb (X) 10zł - Tianku 20zł - mdk8 10zł - uxmal (X) 20zł - kiyoshi 10zł - seramarias (X) listopad 2018 20zł - dorcia2 (XI) - wcześniej Tobiś z Radys 20zł - helli (XI) 10zł - elficzkowa 20zł -Dulska (XI) 10zł - dorota1 (XI) 10zł - p. Ewa z dt na szeleczki 30zł - Onaa (X, XI, XII) 20zł - p. Krystyna z fb (XI) 10zł - uxmal (XI) 10zł - seramarias (XI) 50zł - MALWA (XI, XII) grudzień 2018 10zł - dorota1 (XII) 20zł - dorcia2 (XII) 20zł -Dulska (XII) 20zł - helli (XII) 20zł - p. Krystyna z fb (XII) 10zł - uxmal (XII) 10zł - seramarias (XII) styczeń 2019 70zł - z bazarku Onaa na radysiaki (70%) 10zł - dorota1 (I) 75zł - MALWA (I, II, III) 20zł - helli (I) 20zł -Dulska (I) 20zł - Onaa (I,II) 10zł - uxmal (I) 10zł - seramarias (I) 20zł - dorcia2 (I) 20zł - p. Krystyna z fb (I) luty 2019 10zł - dorota1 (II) 20zł - helli (II) 20zł - Dulska (II) 20zł - p. Krystyna z fb (II) 10zł - uxmal (II) 70zł - z bazarku Onaa (1/2) marzec 2019 130zł -ds Nortonka - Elio 40zł - dorcia2 (II,III) Razem: 1435zł Wydatki. 140zł - transport z Radys do pdt w Krakowie 81zł - 9 dni pażdziernika pobyt w pdt 68zł - weterynarz 30zł - szelki 17,81zł - wyróżnienie ogłoszenia kiyoshi olx na Kraków 270zł - pobyt w dt listopad 2018 270zł - pobyt w dt grudzień 2018 48,34zł - wyróżnienie trzech ogłoszeń olx: dwóch na Kraków (12,72 + 17,81) i jednego na Śląsk (17,81) 270zł - pobyt w dt styczeń 2019 162zł - pobyt w dt luty 2019 (18 dni) Razem: 1337,15zł 97,85zł - pieniążki przeznaczone na pomoc dla zamojskiej bidy Misi Stan konta na 10.05.2019 = 0,00zł Quote
Figunia Posted September 22, 2018 Posted September 22, 2018 Niepozorna i biedna, ale z najpiekniejszym psim sercem... Witaj Kruszonko w lepszym świecie! Tak się cieszę, ze wyzebralas Sobie ta szansę. .. Postaram się pomoc. Tymczasem tylko przysłowiowy "grosik" mogę wysłać...Ale będę pamiętać. Quote
kiyoshi Posted September 22, 2018 Posted September 22, 2018 Renatka....kocham <3 <3 zajrzałam na wątek i patrze...a tu Radysianka ....ma szanse, została przez Ciebie zauwazona:) Czy masz juz jakiś plan? hotelik? Dt? Quote
Sara2011 Posted September 22, 2018 Posted September 22, 2018 Ale super, bardzo się cieszę. Dziękuję że ją zabrałaś <3. Czy ona wyjechała w dniu dzisiejszym? Jeśli tak, to jedzie z moją Kokosanką :) 1 Quote
Gabi79 Posted September 22, 2018 Posted September 22, 2018 Reniu, ale cudowna sunieczka, w moim typie. Będę zaglądać i kibicować. Quote
zachary Posted September 22, 2018 Posted September 22, 2018 Delikatny Myszonek- Kruszonek... zapisuję. Quote
Nadziejka Posted September 22, 2018 Posted September 22, 2018 witaj Krusiu cudna sciskam za wszytko Quote
MALWA Posted September 22, 2018 Posted September 22, 2018 Juz gdzies widzialam zdjecia tego psiaka.......... Quote
Onaa Posted September 23, 2018 Author Posted September 23, 2018 Bardzo dziękuję że jesteście u Kruszonki. Mam nadzieję, że i jej uda się pomóc. Tak sobie pomyślałam że może udałoby się znaleźć dla niej dt za zwrot koszów karmy i weta.. Chociaż zdaję sobie sprawę, że jest bardzo trudno o dt. Jeśli nie to potrzebne będą deklaracje miesięczne i jednorazowe dla suni, bardzo chciałabym ją wyciągnąć z Radys w październiku ale nie mam możliwości aby zabrać psiaka bez zabezpieczenia finansowego, deklaracji na jego miesięczne utrzymanie , a wiadomo dojdą jeszcze koszty podróży, weta, szczepienia, może sterylki. Może razem uda się nam uratować Kruszonkę. Quote
wieso Posted September 23, 2018 Posted September 23, 2018 Witam Kruszonke, Chcialbym troszeczke pomoc , wiem Co to Radysy, tez tam bylem. Chcialbym zeby jak najszybciej opuscila to okropne miejsce. Jednorazowo przeznaczam 300zl. Prosze o nr.konta gdzie moglbym wyslac pieniazki z zagranicy, przesylam pozdrowienia, Krasnal z Radys Pozdrawiam i trzymam kciuki aby jak najszybciej opuscila schronisko. Wieso 4 2 Quote
wieso Posted September 23, 2018 Posted September 23, 2018 Cudnie by bylo gdyby znalazla sie u Anecik. Quote
agat21 Posted September 23, 2018 Posted September 23, 2018 Kolejny psi dramat łamiący serce. ;( Dziś podliczyłam wydatki "zwierzakowe" z września. Wyszła mi bardzo duża kwota. Muszę jeszcze sparwdzić, czy któryś z moich deklarowiczów nie wybiera się do domu. Bardzo bym chciała pomóc i tej smutnej cudnej suni.. Quote
Onaa Posted September 23, 2018 Author Posted September 23, 2018 Przed chwilą, wieso napisał: Witam Kruszonke, Chcialbym troszeczke pomoc , wiem Co to Radysy, tez tam bylem. Chcialbym zeby jak najszybciej opuscila to okropne miejsce. Jednorazowo przeznaczam 300zl. Prosze o nr.konta gdzie moglbym wyslac pieniazki z zagranicy, przesylam pozdrowienia, Krasnal z Radys Pozdrawiam i trzymam kciuki aby jak najszybciej opuscila schronisko. Wieso Bardzo dziękuję wieso Tobie i Krasnalkowi za oferowaną pomoc dla Kruszonki. Jeśli chodzi o pieniążki z zagranicy to słyszałam tylko o paypalu, bo szczerze przyznam, że nie bardzo wiem jak inaczej przesłać pieniążki bo to chyba musi być konto w obcej walucie ? 23 godziny temu, Figunia napisał: Niepozorna i biedna, ale z najpiekniejszym psim sercem... Witaj Kruszonko w lepszym świecie! Tak się cieszę, ze wyzebralas Sobie ta szansę. .. Postaram się pomoc. Tymczasem tylko przysłowiowy "grosik" mogę wysłać...Ale będę pamiętać. Właśnie, taka niepozorna, ale z pięknym sercem, bardzo Ci dziękuję Figuniu że chcesz ją wesprzeć. 21 godzin temu, kiyoshi napisał: Renatka....kocham <3 <3 zajrzałam na wątek i patrze...a tu Radysianka ....ma szanse, została przez Ciebie zauwazona:) Czy masz juz jakiś plan? hotelik? Dt? Narazie myślałam że może jakiś bdt się znajdzie , a jeśli nie to myślałam o miejscu pdt u pani Ewy z Krakowie, gdzie był i Tobiś i Mufinka z Radys. 18 godzin temu, Gabi79 napisał: Reniu, ale cudowna sunieczka, w moim typie. Będę zaglądać i kibicować. Cieszę się że nie tylko ja widzę że Kruszoneczka jest cudna :). 18 godzin temu, zachary napisał: Delikatny Myszonek- Kruszonek... zapisuję. Przed chwilą, agat21 napisał: Kolejny psi dramat łamiący serce. ;( Dziś podliczyłam wydatki "zwierzakowe" z września. Wyszła mi bardzo duża kwota. Muszę jeszcze sparwdzić, czy któryś z moich deklarowiczów nie wybiera się do domu. Bardzo bym chciała pomóc i tej smutnej cudnej suni.. No taki Myszonek z niej faktycznie. Teraz smutny, a w boksie schroniskowym pewnie jeszcze bardziej nieszczęśliwy :(. Taka szara myszka jak to się mówi, może dlatego nikt jej nie dał do pory szansy na inne życie :(. Quote
dwbem Posted September 23, 2018 Posted September 23, 2018 Cudna sunia, przesłodka. W tym miesiącu jestem pod kreską ale postaram sie pomóc w następnym. Kocham takie myszki ale czwartego psa już nie wezmę choć gdybym mogła to bym ją wzięła. 1 Quote
teresaa118 Posted September 23, 2018 Posted September 23, 2018 przeczytalam, chcialam odpowiedziec na temat zagranicznego konta, we wlasnym banku mozna otworzyc subkonto na walute, nie wiem, czy kosztuje wiecej, ale wtedy nie pobieraja pieniedzy za posrednictwo(sa banki, ze zabieraja do 50€ z wyslanej kwoty), oferuje od 1 pazdziernika 50 zl stalej, potem mozna walute wyjac z konta i korzystnie wymienic w kantorze, a dla wielu dobroczyncow bedzie wygodniej Quote
Poker Posted September 23, 2018 Posted September 23, 2018 wieso wyszła z ukrycia i to w jakim stylu !!! Quote
Nesiowata Posted September 23, 2018 Posted September 23, 2018 Dziękuję za zaproszenie - już wcześniej zauważyłam nowy wątek i jestem na bieżąco. Quote
b-b Posted September 23, 2018 Posted September 23, 2018 Z zaproszenia przybywam Stałej niestety dać nie mogę bo trochę ich mam. Najszybciej jednorazowy grosik mogłabym po 10.10 wpłacić. Quote
Onaa Posted September 24, 2018 Author Posted September 24, 2018 Dnia 23.09.2018 o 14:28, dwbem napisał: Cudna sunia, przesłodka. W tym miesiącu jestem pod kreską ale postaram sie pomóc w następnym. Kocham takie myszki ale czwartego psa już nie wezmę choć gdybym mogła to bym ją wzięła. Cieszę się, że Kruszonka podbija coraz więcej serc :). Dnia 23.09.2018 o 14:35, teresaa118 napisał: przeczytalam, chcialam odpowiedziec na temat zagranicznego konta, we wlasnym banku mozna otworzyc subkonto na walute, nie wiem, czy kosztuje wiecej, ale wtedy nie pobieraja pieniedzy za posrednictwo(sa banki, ze zabieraja do 50€ z wyslanej kwoty), oferuje od 1 pazdziernika 50 zl stalej, potem mozna walute wyjac z konta i korzystnie wymienic w kantorze, a dla wielu dobroczyncow bedzie wygodniej Bardzo dziękuję za pierwszą stałą deklarację dla Kruszoneczki :). 23 godziny temu, Nesiowata napisał: Dziękuję za zaproszenie - już wcześniej zauważyłam nowy wątek i jestem na bieżąco. Kruszonka bardzo Was potrzebuje. 20 godzin temu, b-b napisał: Z zaproszenia przybywam Stałej niestety dać nie mogę bo trochę ich mam. Najszybciej jednorazowy grosik mogłabym po 10.10 wpłacić. Dziękuję :). Quote
b-b Posted September 24, 2018 Posted September 24, 2018 5 minut temu, Onaa napisał: Dziękuję :). Podeślij mi proszę nr konta abym nie zapomniała :) Quote
elficzkowa Posted September 24, 2018 Posted September 24, 2018 Przychodzę z zaproszenia, wpłacę coś dla Kruszoneczki pod koniec tygodnia, niestety jednorazowo. Quote
terra Posted September 24, 2018 Posted September 24, 2018 Słodka sunieczka, taka akurat mieszcząca się w objęciach. Dorzucę dla niej parę groszy. Quote
seramarias Posted September 24, 2018 Posted September 24, 2018 Zwykła szaro- bura, niepozorna, niewidoczna dla ludzi patrzących oczami. Dopiero patrząc sercem dostrzega się prawdziwe piękno, to co niewidoczne. Sunia miała ogromne szczęście, że została wypatrzona wśród innych psiaków. Biedactwo takie spragnione uczucia, tak długo czekała. Będę do niej zaglądać, a ponieważ Mufcia już w domku, myślę że mogę stałą po niej przeznaczyć dla Kruszonki kiedy już dojedzie do hoteliku. Quote
Recommended Posts