Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj dostałam info, że w pobliżu jednego z zamojskich pawilonów handlowych od tygodnia leży nieduża, czarna sunia.

Od czasu do czasu ktoś ze sklepu wyniesie jej jedzenie, ktoś inny pogłaszcze, i to wszystko, każdy idzie w swoją stronę; były też głosy, że trzeba zadzwonić do schroniska.

A sunia czeka - sama, bez opieki - noce będą coraz zimniejsze, a ona ma króciutką sierść...

Parę dni temu szukałam pomocy dla malutkiej pekineczki znalezionej w lesie – sunia jest już bezpieczna i trafi pod opiekę Anuli i Bogusik.

Tej suni też będę coś szukała, może miejsce w  hoteliku, jeszcze nie wiem...

Suczka dostała na imię Grażynka, Grażka; jest młodziutka, delikatna, przerażona, ma wielki smutek w oczach oczy,  widać w nich  cały ból porzucenia i dotychczasowego życia.

No i jest czarna, a wg różnych opinii takim najtrudniej znaleźć dom...

Grażka teraz jeszcze tęskni, nie wie co się dzieje; ale jestem pewna, że tutaj zrobimy wszystko, aby trafiła do kogoś, kto nigdy już jej nie odda.

Proszę Was o kibicowanie Grażynce, o obecność, aby już nigdy nie była sama, ciepło serca jest na wagę złota.

Gdyby ktoś zechciał pomóc lub przeznaczyć jakąś część bazarku dla Grażki - będę bardzo wdzięczna- wszelka pomoc mile widziana.

V__1A09.jpg

Grażka vel Neska u Toli

IMGP5555.JPG

IMGP5561.JPG

IMGP5559.JPG

10.10.2018 Grażka vel Neska pojechała do swojego nowego domu w Warszawie

(przed adopcja sunia została wysterylizowana)

Posted

Grażka została wczoraj złapana - na razie nie mam innego miejsca jak w naszym kojcu, w którym przebywał Funcik.

Funcik nie miał wątku, pisałam o nim na zamojskim, ale łatwiej chyba będzie, jak wszystkie informacje będą w jednym miejscu, a sunia będzie miała coś swojego...

V__AEA1.jpg

Ogłoszenia Grażki vel Neski:

Havanka - https://www.olx.pl/oferta/mlodziutka-melisa-szuka-swojej-rodziny-CID103-IDvG0Uz.html

Tola - https://www.olx.pl/oferta/mlodziutka-grazka-czeka-na-swojego-czlowieka-CID103-IDvHcY9.html

• Like 1
Posted

Skarbnikiem Grażki jest Alaskan,

aktualne rozliczenie znajduje się na 3 str. wątku

19.09. 2018 na bazarku imiennym,

który zorganizowała   uxmal

sunia dostała nowe imię - NESKA

serduchooo7.gif

Neska już bezpieczna

IMGP5257.JPG

IMGP5261.JPG

IMGP5270.JPG

Posted

I ja melduje sie na wątku Grazki. Pomyślę nad pomocą. Suczka sliczna i młoda-to jej atuty. Troche gorzej,że czarnulka.Bedziemy więc szukac amatorów czarnych psów.

• Like 1
Posted

I ja zjawiam się u pięknej czarnulki,jest jak dla mnie śliczna.Myśmy miały pod opieką kilka czarnych psiaków i wszystkie znalazły domki,że nie powinno być problemu.Najważniejsze,że znalazła schronienie i opiekę,nie leży pod sklepem.

Też coś dołożę na utrzymanie suni jak będę robić przelew Bogusik.

• Like 1
Posted

Najwazniejsze, że juz zabezpieczona. Teraz tylko będzie lepiej. Dla mnie ładna, wyglada jak miniaturka mojego Ciapciaka. Plusem jest jej gładziutka sierść.  U mnie Ciapciak jest jedynym z nierasowych, który nie gubi stale podszerstka i nie zostawia siersci na wszystkim. Widze, że Grażka ma identyczną sierść. Choć rzeczywiście jest ona duzym minusem na chłody.

• Like 1
Posted
Dnia 9.09.2018 o 17:32, elik napisał:

Jak dobrze, że się nią zaopiekowałaś. Teraz się spieszę i muszę spadać, ale na pewno będę bywać u czarnej :)

Cieszę się, ze będziesz u suni:)

Dnia 9.09.2018 o 17:37, seramarias napisał:

Jaka ona ładna, wygląda na bardzo młodą sunię.

Jest faktycznie młodziutka, witaj u suni:)

Dnia 9.09.2018 o 18:06, Gabi79 napisał:

Melduję się u cudnej sunieczki

Bardzo się cieszę, zostań z nami:)

Dnia 9.09.2018 o 18:08, kiyoshi napisał:

Dziękuje Tolu za zaproszenie. Chciałabym pomóc, ale nie mam jak niestety:( śliczna czarnulka, w jakim może być wieku?

Trzymam mocno kciuki za wszystko

Obecność na wątku to też pomoc, zostań z nami :)

Dnia 9.09.2018 o 18:11, Nesiowata napisał:

A ja poproszę nr konta - wpłata jednorazowa.

Dziękuję pięknie:)

Posted
Dnia 9.09.2018 o 18:20, Havanka napisał:

I ja melduje sie na wątku Grazki. Pomyślę nad pomocą. Suczka sliczna i młoda-to jej atuty. Troche gorzej,że czarnulka.Bedziemy więc szukac amatorów czarnych psów.

Dnia 9.09.2018 o 18:21, Bogusik napisał:

Ja również melduję się na wątku ślicznej czarnulki Grażki :) Wpłacę chociaż coś jednorazowo

Witaj Bogusiu, bardzo dziękuję:)

Dnia 9.09.2018 o 18:38, sonia71 napisał:

Nie wiem czy coś z tego będzie ale zapraszam na bazarek ,w części też dla Grażki

Witaj sonia, miło Cie widzieć, bardzo dziękuję:)

Dnia 9.09.2018 o 18:49, uxmal napisał:

Dziękuje za zaproszenie. Mam wolne miesjce na ogłoszenie na olx. Więc jeśli będzie Grazka gotowa do pokazania jej Światu służę pomocą.

Pięknie dziękuję:)

Dnia 9.09.2018 o 19:05, agat21 napisał:

Grażka jest prześliczna, wygląda na młodziutką. Czy na konto Zea można dla niej wpłacać? 

Można, ale można tez do skarbnika tutaj, zaraz o tym napiszę, Dziękuję bardzo:)