Anula Posted September 16, 2018 Author Posted September 16, 2018 2 godziny temu, Havanka napisał: Nie mogłam tym razem pomóc bazarkiem transportowym, ale może przydam sie do ogłoszeń? Dziękuję Havanko.Ogłoszenia się przydadzą.A transportem damy radę.Zafundowałam go laluni.Pekineczki i PONy to moja miłość. 1 Quote
Havanka Posted September 16, 2018 Posted September 16, 2018 2 minuty temu, Anula napisał: Dziękuję Havanko.Ogłoszenia się przydadzą.A transportem damy radę.Zafundowałam go laluni.Pekineczki i PONy to moja miłość. Zdążyłam już to zauważyć. Anula, jak myślisz, mogłabym wkrótce zacząć ogłaszać Nutkę? Zdjęcia ma świetne a potencjalny dom powinien poczekać, jeżeli będzie trzeba. Quote
Anula Posted September 16, 2018 Author Posted September 16, 2018 7 minut temu, Havanka napisał: Zdążyłam już to zauważyć. Anula, jak myślisz, mogłabym wkrótce zacząć ogłaszać Nutkę? Zdjęcia ma świetne a potencjalny dom powinien poczekać, jeżeli będzie trzeba. Sadzę,że chyba tak tylko nie mamy o Nutce za wiele informacji,chodzi o dzieci i kotki i o zachowanie czystości.Przed Nutką sterylizacja,czip,dzisiaj miała być zaszczepiona. Jeżeli będzie ogłaszana na OLX to wykupimy wyróżnienie. Quote
Havanka Posted September 16, 2018 Posted September 16, 2018 12 minut temu, Anula napisał: Sadzę,że chyba tak tylko nie mamy o Nutce za wiele informacji,chodzi o dzieci i kotki i o zachowanie czystości.Przed Nutką sterylizacja,czip,dzisiaj miała być zaszczepiona. Jeżeli będzie ogłaszana na OLX to wykupimy wyróżnienie. Mogłabym zrobić ogłoszenie na podstawie danych, które już mamy. Stosunek do dzieci, kotów poznamy już lada "chwila" a na sterylkę i czip nowa rodzina moze trochę poczekać, jeśli jej naprawdę będzie zależeć. Olx to podstawa i tam przede wszystkim będę ją ogłaszać. Pozwól Anula, ze przynajmniej ja wykupię jej wyróżnienie. Quote
rozi Posted September 16, 2018 Posted September 16, 2018 Do sterylki i czipa może nowa rodzina dołoży, jeśli będzie jej naprawdę zależeć. Mała jest prześliczna, z pewnością wiele osób się zgłosi. Quote
Bogusik Posted September 16, 2018 Posted September 16, 2018 1 godzinę temu, Havanka napisał: Mogłabym zrobić ogłoszenie na podstawie danych, które już mamy. Stosunek do dzieci, kotów poznamy już lada "chwila" a na sterylkę i czip nowa rodzina moze trochę poczekać, jeśli jej naprawdę będzie zależeć. Olx to podstawa i tam przede wszystkim będę ją ogłaszać. Pozwól Anula, ze przynajmniej ja wykupię jej wyróżnienie. Elu,poczekajmy kochana chociaż parę dni z ogłoszeniami.Hania musi najpierw małą poznać a jak ruszą ogłoszenia to będzie miała pewnie urwanie głowy z telefonami i smsami.Nie wiele też będzie mogła o suni powiedzieć osobom zainteresowanym adopcją Nutki. Ja również bardzo dziękuję za ogłoszenia bo to duża pomoc :) Quote
Havanka Posted September 16, 2018 Posted September 16, 2018 2 minuty temu, Bogusik napisał: Elu,poczekajmy kochana chociaż parę dni z ogłoszeniami.Hania musi najpierw małą poznać a jak ruszą ogłoszenia to będzie miała pewnie urwanie głowy z telefonami i smsami.Nie wiele też będzie mogła o suni powiedzieć osobom zainteresowanym adopcją Nutki. Ja również bardzo dziękuję za ogłoszenia bo to duża pomoc :) Dobrze Bogusiu. Poczekamy. Quote
szafirka Posted September 17, 2018 Posted September 17, 2018 Puszek Animondy po Joy zostało 14, karmy suchej mam jeszcze półtora worka, więc na razie wystarczy. W związku z tym, że to jest karma od Fundacji karmię wszystkie psiaki z Zamościa po kolei, nie otwieram każdego worka dla każdego psa. Obecnie wyjątkiem jest Vanilka, która dostaje karmę podarowaną przez DS. Teraz sytuacja Nutki. Wczoraj została zaszczepiona na choroby zakaźne i wściekliznę. Miała też zrobione USG, które wykazało ciążę. Udało nam się złapać termin sterylizacji na najbliższy czwartek, czyli 20.09. Nutka jest bardzo mądrą, domową sunią. Bez problemu wchodzi do domu i wychodzi, chodzi po schodach, utrzymuje bezwzględną czystość. Zna smycz i nie sprawia jej problemu. Koty w domu są OK, czasami szczeknie na któregoś, ale nie goni i nie jest to uporczywe szczekanie. Sunia reaguje na wszystko co się do niej mówi. Lubi dzieci. Faktura za wszystko co dotyczy Nutki zostanie wystawiona po sterylizacji. 1 1 Quote
Havanka Posted September 17, 2018 Posted September 17, 2018 57 minut temu, szafirka napisał: Puszek Animondy po Joy zostało 14, karmy suchej mam jeszcze półtora worka, więc na razie wystarczy. W związku z tym, że to jest karma od Fundacji karmię wszystkie psiaki z Zamościa po kolei, nie otwieram każdego worka dla każdego psa. Obecnie wyjątkiem jest Vanilka, która dostaje karmę podarowaną przez DS. Teraz sytuacja Nutki. Wczoraj została zaszczepiona na choroby zakaźne i wściekliznę. Miała też zrobione USG, które wykazało ciążę. Udało nam się złapać termin sterylizacji na najbliższy czwartek, czyli 20.09. Nutka jest bardzo mądrą, domową sunią. Bez problemu wchodzi do domu i wychodzi, chodzi po schodach, utrzymuje bezwzględną czystość. Zna smycz i nie sprawia jej problemu. Koty w domu są OK, czasami szczeknie na któregoś, ale nie goni i nie jest to uporczywe szczekanie. Sunia reaguje na wszystko co się do niej mówi. Lubi dzieci. Faktura za wszystko co dotyczy Nutki zostanie wystawiona po sterylizacji. To całkiem dobre wieści, oczywiscie oprócz tej niechcianej ciaży. Całe szczęście, ze uda się w porę zrobić zabieg. Trzymam mocno kciuki za sterylizację. Oby przebiegła bez żadnych problemów. Quote
Nesiowata Posted September 18, 2018 Posted September 18, 2018 Trzymaj się dzielnie Nutko, będzie dobrze. Quote
Anula Posted September 18, 2018 Author Posted September 18, 2018 Ja też trzymam kciuki za czwartek. Quote
Poker Posted September 18, 2018 Posted September 18, 2018 Jednym słowem wspaniała sunia. Całe szczęście ,że nie będzie kolejnych niechcianych szczeniaków,. Quote
MALWA Posted September 18, 2018 Posted September 18, 2018 Domowa sunia to brzmi bardzo dobrze . Po sterylce i dojściu do siebie sunia dość szybko powinna znaleźć wspaniały domek. Quote
malagos Posted September 19, 2018 Posted September 19, 2018 Bardzo serce mi się wyrywa do takich suczydeł, bardzo... Należy jej się najlepszy z możliwych domek :) Quote
Bogusik Posted September 19, 2018 Posted September 19, 2018 6 godzin temu, malagos napisał: Bardzo serce mi się wyrywa do takich suczydeł, bardzo... Należy jej się najlepszy z możliwych domek :) Mała skradła nie jedno serce....:) A domku właśnie takiego będziemy jej szukać :) Quote
Anula Posted September 19, 2018 Author Posted September 19, 2018 Dnia 16.09.2018 o 20:29, Havanka napisał: Mogłabym zrobić ogłoszenie na podstawie danych, które już mamy. Stosunek do dzieci, kotów poznamy już lada "chwila" a na sterylkę i czip nowa rodzina moze trochę poczekać, jeśli jej naprawdę będzie zależeć. Olx to podstawa i tam przede wszystkim będę ją ogłaszać. Pozwól Anula, ze przynajmniej ja wykupię jej wyróżnienie. To może zacznijmy ogłaszać Nutkę/Nusia.Elu pomożesz? Tak sądzę,że na Wrocław,Poznań na razie.Wiadomości o Nutce są w poście informacyjnym do sklecenia tekstu.Nie wiem ile waży Nutka-na oko może 6,5kg.Kontakt na Hanię. Quote
Havanka Posted September 19, 2018 Posted September 19, 2018 2 godziny temu, Anula napisał: To może zacznijmy ogłaszać Nutkę/Nusia.Elu pomożesz? Tak sądzę,że na Wrocław,Poznań na razie.Wiadomości o Nutce są w poście informacyjnym do sklecenia tekstu.Nie wiem ile waży Nutka-na oko może 6,5kg.Kontakt na Hanię. No jasne.Obiecałam to pomogę. Dzis wieczorem przyloze sie do tekstu. Quote
Anula Posted September 19, 2018 Author Posted September 19, 2018 2 godziny temu, Havanka napisał: No jasne.Obiecałam to pomogę. Dzis wieczorem przyloze sie do tekstu. Dziękuję.Wystarczą konkrety w tekście,nie potrzeba pisać historii psiaka bo to można uzyskać poprzez rozmowę telefoniczną.Raz dostałam pochwałę nawet,że opis psa jest krótki sensowny bez rzewnych słów. Troszeczkę historii o pekinkach: Pekineczki pochodzą z Chin.Były bardzo chronione(nie wydawane nikomu w prezencie) i hołubione.W roku 1860 Anglicy znaleźli w pałacu cesarskim 5 upragnionych piesków i tak one trafiły dopiero do Europy.Jednego z nich dostała królowa Wiktoria.1900r. pierwsze pekińczyki przybyły do Niemiec.Wielu miłośników tej rasy twierdzi,że bardziej z usposobienia pekińczyk jest podobny do kota jak do psa.Ten mały piesek jest bardzo odważny,zawadiacki,uparty i niezależny.Czego ja nie potwierdzam jedynie odwagę.Jest przyjacielski,przywiązany, i pieszczotliwy jeżeli mu to w danym momencie odpowiada.Swym uczuciem nie obdarowuje każdego.Jest raczej psem jednego pana niż całej rodziny.Wypukle duże oczy są bardzo wrażliwe,a skrócona kufa utrudnia mu oddychanie.Szata wymaga pielęgnacji. Quote
rozi Posted September 19, 2018 Posted September 19, 2018 31 minut temu, Anula napisał: Troszeczkę historii o pekinkach: Pekineczki pochodzą z Chin.Były bardzo chronione(nie wydawane nikomu w prezencie) i hołubione.W roku 1860 Anglicy znaleźli w pałacu cesarskim 5 upragnionych piesków i tak one trafiły dopiero do Europy.Jednego z nich dostała królowa Wiktoria.1900r. pierwsze pekińczyki przybyły do Niemiec.Wielu miłośników tej rasy twierdzi,że bardziej z usposobienia pekińczyk jest podobny do kota jak do psa.Ten mały piesek jest bardzo odważny,zawadiacki,uparty i niezależny.Czego ja nie potwierdzam jedynie odwagę.Jest przyjacielski,przywiązany, i pieszczotliwy jeżeli mu to w danym momencie odpowiada.Swym uczuciem nie obdarowuje każdego.Jest raczej psem jednego pana niż całej rodziny.Wypukle duże oczy są bardzo wrażliwe,a skrócona kufa utrudnia mu oddychanie.Szata wymaga pielęgnacji. Oj, weź ją sobie, zamiast się denerwować :) Quote
Poker Posted September 19, 2018 Posted September 19, 2018 3 minuty temu, rozi napisał: Oj, weź ją sobie, zamiast się denerwować :) No właśnie, też tak myślałam. Quote
MALWA Posted September 19, 2018 Posted September 19, 2018 A mi jakos od poczatku chodzilo po glowie, ze Anula przyjmie do siebie Nutke... Quote
Tola Posted September 19, 2018 Posted September 19, 2018 Cieszą informacje o Nutce, dobrze, ze potrafi już zachować czystość. Oby jutro wszystko poszło dobrze! Quote
Anula Posted September 19, 2018 Author Posted September 19, 2018 5 godzin temu, rozi napisał: Oj, weź ją sobie, zamiast się denerwować :) 5 godzin temu, Poker napisał: No właśnie, też tak myślałam. 5 godzin temu, MALWA napisał: A mi jakos od poczatku chodzilo po glowie, ze Anula przyjmie do siebie Nutke... Napisałam troszeczkę historii o pekinkach z myślą o tekście do ogłoszeń.Można by było skorzystać chociaż nie koniecznie. Nutkę bym na bank wzięła gdyby nie mój wiek.Skończyłam 66 lat.Nuteczka jest młodziutka. Miki ma 9 lat i mam nadzieję,że nie odejdę przed Mikuniem. Quote
Havanka Posted September 19, 2018 Posted September 19, 2018 5 godzin temu, Anula napisał: Dziękuję.Wystarczą konkrety w tekście,nie potrzeba pisać historii psiaka bo to można uzyskać poprzez rozmowę telefoniczną.Raz dostałam pochwałę nawet,że opis psa jest krótki sensowny bez rzewnych słów. 32 minuty temu, Anula napisał: Napisałam troszeczkę historii o pekinkach z myślą o tekście do ogłoszeń.Można by było skorzystać chociaż nie koniecznie. Nutkę bym na bank wzięła gdyby nie mój wiek.Skończyłam 66 lat.Nuteczka jest młodziutka. Miki ma 9 lat i mam nadzieję,że nie odejdę przed Mikuniem. Anulka, pisząc tekst, starałam się, żeby był konkretny i na temat, tak jak zasugerowałaś. Dlatego nic wiecej w nim nie umieściłam. Quote
Anula Posted September 19, 2018 Author Posted September 19, 2018 43 minuty temu, Havanka napisał: Anulka, pisząc tekst, starałam się, żeby był konkretny i na temat, tak jak zasugerowałaś. Dlatego nic wiecej w nim nie umieściłam. I dobrze.Jestem bardzo wdzięczna za pomoc i jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc. Quote
Recommended Posts