Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mój pies ma nie doczynnosc tarczycy  T4 : 13,5. Podawałem mu euthyrox 200 jedna tabletka dwa razy dziennie, niestety nie pomogło, czytalem że można spróbować z jodem, dlatego jestem ciekaw jak dawkowac kelp 

Posted
16 minut temu, Daniel1017 napisał:

Mój pies ma nie doczynnosc tarczycy  T4 : 13,5. Podawałem mu euthyrox 200 jedna tabletka dwa razy dziennie, niestety nie pomogło, czytalem że można spróbować z jodem, dlatego jestem ciekaw jak dawkowac kelp 

Idź do weta, może coś jeszcze trzeba sprawdzić.Kelp'em wyników nie zmienisz.Trzeba znaleźć przyczynę.

Czy zaprzestałeś podawać  euthyrox bez konsultacji z weterynarzem?

Posted
55 minut temu, Daniel1017 napisał:

Chciałem tylko dodać że pies jest pełny energii i nie jest mu zimno wręcz przeciwnie. Jedyny problem ze pojedyncze włoski z sierści mu wypadają 

Zeby stwierdzic niedoczynność trzeba zrobic TSH, ft3,ft4 oraz oznaczyć czynnik K. Podając kelp mozesz zamazać obraz .B.dobrze byłoby zrobić usg tarczycy.

Masz dostęp do dobrego weta?Mieszkasz w Polsce?Jak długo pies dostawał Eutyrox do czasu badania kontrolnego?Ile lat ma pies?

Posted

Pies ma dwa lata, wydaje mi się że mam dostęp do dobrego weta,tak mieszkam w Polsce, podawałem mu euthyrox 200 przez dwa miesiące, na drugim badaniu wyszedł mu taki sam wynik. 

Poprostu przeczytałem że jod może poprawić działanie tarczycy a dużo do normy mu nie brakuje. 

Posted

Przestałeś dawać hormon? Dawki dobiera się czasem przez kilka tygodni,jeśli nadal miał niedoczynność,może należałoby podnieśc dawkę.Nieleczona niedoczynność ma zgubne skutki jeśli chodzi o zdrowie - i psa i człowieka.