Bogusik Posted September 13, 2018 Posted September 13, 2018 W sobotę p.Beata wyrusza z Nellcią do Holandii.Przesłała mi filmik Nellci z Amorkiem córki :) 1 Quote
Figunia Posted September 13, 2018 Posted September 13, 2018 Widzę dwa cudne, szczęśliwe ogonki :) Quote
Havanka Posted September 15, 2018 Posted September 15, 2018 Dnia 13.09.2018 o 15:30, Figunia napisał: Widzę dwa cudne, szczęśliwe ogonki :) Ja tez ! Ogonki tworzace zgrany duet, usmiechniete pyszczki i radosc w oczach. Nella moze juz jest w swoim domku? 1 Quote
Anula Posted September 15, 2018 Author Posted September 15, 2018 19 minut temu, Havanka napisał: Ja tez ! Ogonki tworzace zgrany duet, usmiechniete pyszczki i radosc w oczach. Nella moze juz jest w swoim domku? Być może Nela już dojechała do Dordrecht.Przed nią ponad 10godz.jazdy.Musimy na spokojnie poczekać na wiadomości,a one będą na pewno. Quote
b-b Posted September 15, 2018 Posted September 15, 2018 Trzymam kciuki aby sunia dobrze się zaaklimatyzowała w domku:) Quote
Havanka Posted September 16, 2018 Posted September 16, 2018 To czekamy cierpliwie na wieści. Na szczescie Nella wyglada na beztroska i radosną suczke.Dlatego mam nadzieję,że tak daleka podróż nie bedzie dla niej zbyt duzym stresem. Quote
Bogusik Posted September 16, 2018 Posted September 16, 2018 Pani Beata wraz z Nelcią szczęśliwie dojechały do domu.Podczas jazdy nie było żadnych problemów bo Nelcia albo ogladała widoki przez szybę albo spała na kolankach u Pańci.W domu super się aklimatyzuje i jak widać baaardzo polubiła Pańcia! :) 2 2 Quote
Havanka Posted September 16, 2018 Posted September 16, 2018 Anulka, Bogusiu, domek jak z bajki ! Pancio widzę, też pokochał kruszynkę. Ale czy mozna jej nie kochać? Bardzo się cieszę, ze Nela bez większych problemów i bez stresu zaczyna akceptować nową rodzinę. 2 Quote
Anula Posted September 17, 2018 Author Posted September 17, 2018 13 godzin temu, Havanka napisał: Anulka, Bogusiu, domek jak z bajki ! Pancio widzę, też pokochał kruszynkę. Ale czy mozna jej nie kochać? Bardzo się cieszę, ze Nela bez większych problemów i bez stresu zaczyna akceptować nową rodzinę. Od początku czułyśmy,że to jest właśnie ten domek dla Nelci.Było bardzo duże zainteresowanie Nelcią jednak zdecydowałyśmy się na powierzenie opieki tej rodzinie pomimo,że mieszka w Holandii,spory kawałek drogi.Od początku był ogromny kontakt ze strony P.Beaty,widać było w każdym słowie,że rodzinie bardzo zależy na Nelci.W tym kierunku zrobili bardzo dużo.I chwała im za to.Nelcia będzie w tym domku bardzo szczęśliwa,wierzę w to.P.Wojtek chyba też zakochany w Nelci a Nelcia na dzień dobry polubiła go już też.To widać na zdjęciach.. Jak zobaczyłam pierwsze zdjęcia Nelci,wiedziałam,że Nelcia potrzebuje ogrom miłości,przytulania,bliskości z człowiekiem i taki dom otrzymała. Jesteśmy szczęśliwe,że mogłyśmy pomóc suni i jej synkowi. 1 2 Quote
b-b Posted September 17, 2018 Posted September 17, 2018 Wspaniale ogląda się takie zdjęcia. Widać, ze dobrze już się ram czuje i że jest już kochana:) 1 Quote
Nesiowata Posted September 18, 2018 Posted September 18, 2018 Dzielna dziewczyna, przebyła daleką podróż aby znaleźć swoje miejsce na ziemi. I to do ludzi, których podbiła jedynie zdjęciami. Widać, że skutecznie i z wzajemniością. 1 1 Quote
Bogusik Posted September 21, 2018 Posted September 21, 2018 Wiadomości i zdjęcia z domku Mailo :) Mailo ostatnio bardzo sie uspokoił i przestał już tak łobuzować. Załatwia się już tylko na dworze i nie zdąża mu się robić tego w domu. Coraz lepiej wychodzą mu spacery i powoli też staramy się go uczyć zostawania samemu w domu na jakiś czas, żeby sie przyzwyczajał powolutku. Zaczęliśmy też uczyć go wychodzenia o stałych porach dniach, żeby wiedział kiedy jest czas na spacer oraz, że do tego momentu musi starać się wytrzymać. Ogólnie reasumując wszystko jest w jak najlepszym porządku, mały cały i zdrowy i cały czas robi we wszystkim postępy :) Jak widać buty leżą i wyglądają na całe.....:) 1 1 Quote
Anula Posted September 21, 2018 Author Posted September 21, 2018 Malutka,śliczna nasza kruszynka.Teraz najłatwiej maluszka uczyć tym bardziej,że z wiadomości wynika,że jest pojętny chłopczyk.Dawać mu sporo zabawek aby miał zajęcie.On sam wypracuje sobie metody aby się nie nudzić zostając sam poprzez zabawki.A witał będzie z zabawką w pysiu i to jest ten dobry znak. Quote
Figunia Posted September 21, 2018 Posted September 21, 2018 Z radością i wzruszeniem czyta się TAKIE relacje, ogląda TAKIE zdjęcia. Cieszę się razem z Wami, ze Maluchy są juz bezpieczne i kochane. Gratulacje i ukłony, za Waszą pracę i serce. 2 Quote
Havanka Posted September 21, 2018 Posted September 21, 2018 Dobrze, ze Mailo będzie miał normalne, psie dzieciństwo, dom i ludzką rodzinę. Choć chyba za szybko dorośleje, jeżeli przestał już łobuzować. Ma jeszcze prawo jeść buty, czy skarpetki pana. Mój psi ogonek ustatkował sie dopiero w wieku 2 lat. Ale mamy bardzo miłe wspomnienia. Powodzenia piesku w nowym domu ! 1 Quote
Gabi79 Posted September 21, 2018 Posted September 21, 2018 Super wieści, a Mailo coraz piękniejszy!!! MIODZIO!!! 1 Quote
b-b Posted September 21, 2018 Posted September 21, 2018 Takie wiadomości cieszą :) Udało się kolejnej dwójce zmienić los. Gdyby nie Wy Dziewczyny nie wiadomo co by z nimi było :( 2 Quote
Bogusik Posted September 21, 2018 Posted September 21, 2018 Wiadomości z domku Nellci :) Nelli jest kochaną przytulanką. Nauczyła się już dość dobrze chodzić na smyczy. Nie boi się już tak wchodzić na trawnik za potrzebą. Wcześniej strasznie się bała. Po schodach już sama wchodzi. I najważniejsze śpi całą noc u siebie w legowisku. To bardzo inteligentna i kochana :) sunia. Tylko chciałaby się bawić i przytulać. Jest bardzo grzeczna. Nie niszczy w domu nic, a tego najbardziej się bałam. Córka z chłopakiem byli w tygodniu ją zobaczyć. Zakochali się w niej i chcieli ją zabrać ....:). Lubi czesanie. W samych superlatywach można o niej pisać :):):) 1 1 Quote
Havanka Posted September 22, 2018 Posted September 22, 2018 Aż trudno uwierzyc,ze taka psia perełka zaliczyła Radysy ! Gdyby jednak nie caly splot wydarzeń, nie mialaby dziś takiego DOMU. 2 Quote
Figunia Posted September 22, 2018 Posted September 22, 2018 Można i trzeba pisać o Nellusi w samych superlatywach, Jej sie to nalezy :) - jest mądra i przekochana. Niesamowite, ile w tym malusim, kruchym ciałku jest miłości, wdzięczności i oddania. Quote
Bogusik Posted September 22, 2018 Posted September 22, 2018 Pani Beata znalazła i przesłała mi 2 filmiki z pierwszych kroków Nelli w domu i zapoznania z Pańciem....:) Quote
Recommended Posts