ewu Posted June 4, 2018 Posted June 4, 2018 Dnia 3.06.2018 o 17:46, Mazowszanka13 napisał: POMOC W TRANSPORCIE Magda z Gliwic przywiozła Ami pociągiem do Warszawy :) Kasia (poza dogo, ale bliska duchem) odebrała Ami z dworca i wraz z Rodzicami przetrzymała w domu do wieczora :) Agat21 przenocowała Ami u siebie i następnego dnia (2 czerwca) wraz z TZ-em przywiozła ją do mnie na wieś pod Przasnysz:) WYDATKI Bilet kolejowy Gliwice-Warszawa-Gliwice (opłaca schronisko ?) Taksówka z dworca do domu Kasi- 15 zł Dehinel Plus 3 tabletki- 15 zł Fiprex M -15 zł Badanie krwi pod kątem babeszjozy + morfologia- 60 zł Tak Małgosiu zwrócą za bilet. Quote
agat21 Posted June 4, 2018 Posted June 4, 2018 Dalej płacze, jak wychodzisz? Czy trochę pewniejsza i spokojniejsza? Quote
Aldrumka Posted June 4, 2018 Posted June 4, 2018 a to lato w pełni skoro tymczasówna już u Ciebie fajniutka sunia Quote
Mazowszanka13 Posted June 4, 2018 Author Posted June 4, 2018 3 godziny temu, Dusia-Duszka napisał: A mówiłam? (pisałam), że owczarek corgi :))))) Jednym słowem mieszaniec owczarka niemieckiego z corgi. Niewątpliwie ma mądre oczy owczarka. 1 godzinę temu, ewu napisał: Fajna jest , taki mini owczarek:) Jego kompaktowość można ogłaszać jako zaletę. Quote
Mazowszanka13 Posted June 4, 2018 Author Posted June 4, 2018 58 minut temu, ewu napisał: Tak Małgosiu zwrócą za bilet. Ekstra ! 51 minut temu, agat21 napisał: Dalej płacze, jak wychodzisz? Czy trochę pewniejsza i spokojniejsza? Niestety tak :( Nawet weszła za mną na strych po drabiniastych schodach i nie potrafiła zejść. 34 minuty temu, Aldrumka napisał: a to lato w pełni skoro tymczasówna już u Ciebie fajniutka sunia Przychodzi taki dzień lata, kiedy tymczas jest nieodzowny. Quote
Mazowszanka13 Posted June 4, 2018 Author Posted June 4, 2018 Sterylka umówiona na przyszły wtorek (12 czerwca) w Makowie Mazowieckim u Pani Doktor, która robi maleńkie cięcia nie wymagające kubraczka. Koszt po znajomości 250 zł. Lecę i zgłaszam do Ostatniej Szansy. Zgłoszenie na stronie 24 Quote
konfirm31 Posted June 4, 2018 Posted June 4, 2018 Super :) . Podziwiam i Ciebie i.... Twojego TZta :). Quote
agat21 Posted June 4, 2018 Posted June 4, 2018 48 minut temu, Mazowszanka13 napisał: Niestety tak :( Nawet weszła za mną na strych po drabiniastych schodach i nie potrafiła zejść. Bida :( Musi widocznie trochę czasu upłynąć żeby zrozumiała, że trochę z Wami pobędzie :) Quote
konfirm31 Posted June 4, 2018 Posted June 4, 2018 A może to taki charakter? Lerka cały czas za mną chodzi, jak pies ;). Jak wychodzę z domu, to chociaż zostaje Bliss i TZ, czasem sobie popłacze, ale krótko i idzie spokojnie spać. Za to jak się cieszy kiedy wracam :). Quote
wanda szostek Posted June 4, 2018 Posted June 4, 2018 Podnoszę sunię i życzę szybkiej i super udanej adopcji.Takie pilnowanie właściciela u psów po przejściach czasami pozostaje . Quote
Mazowszanka13 Posted June 5, 2018 Author Posted June 5, 2018 8 godzin temu, wanda szostek napisał: Podnoszę sunię i życzę szybkiej i super udanej adopcji.Takie pilnowanie właściciela u psów po przejściach czasami pozostaje . Witaj:) Dawno Ciebie na dogo nie widziałam. Quote
Mazowszanka13 Posted June 5, 2018 Author Posted June 5, 2018 Dzisiaj psy zostały same w domu. Było trochę płaczu, ale po powrocie cisza. W kabinie prysznicowej ślady łap, próba wyjścia przez okno w łazience (krata), ale żadnych strat gryzionych nie stwierdzono. Akcja Sterylizacja zwróci za sterylkę. Dzięki elik za błyskawiczną i pozytywną odpowiedź:) 1 Quote
Zagrodowy pies polski Posted June 5, 2018 Posted June 5, 2018 Zapisuję się do Ami - ślicznotka, na pewno szybko znajdzie DS. Quote
Mazowszanka13 Posted June 5, 2018 Author Posted June 5, 2018 2 godziny temu, Zagrodowy pies polski napisał: Zapisuję się do Ami - ślicznotka, na pewno szybko znajdzie DS. Zapraszam :) Quote
Mazowszanka13 Posted June 5, 2018 Author Posted June 5, 2018 Mam tekst, spłodzony wspólnie z TZ-em AMI, OWCZAREK W MINIATURZE Ami to młodziutka (ok.10 miesięcy) suczka podobna do owczarka niemieckiego. Od owczarka różni ją postura corgi oraz wielkość.Waży niewiele ponad 9 kilo, dzięki czemu łatwiej dostosuje się nawet do niewielkiego mieszkania. Ami dorównuje owczarkowi inteligencją, którą łatwo wyczytać z jej pięknych, brązowych oczu. I tak jak owczarek lubi towarzyszyć człowiekowi we wszystkich jego pracach i czynnościach. Ami łatwo się uczy, toleruje inne zwierzęta (psy i koty).Ufna i wesoła będzie znakomitą towarzyszką zabaw i spacerów. Podróżuje bez problemu. Jest zaczipowana, zaszczepiona, odkleszczona i odrobaczona. Przed adopcją zostanie wysterylizowana. Ami przebywa w domu tymczasowym w okolicach Warszawy. Bardzo proszę Was o uwagi i ewentualną korektę. Quote
konfirm31 Posted June 5, 2018 Posted June 5, 2018 Super tekst, tylko napisz, w jakim jest wieku :) Quote
Mazowszanka13 Posted June 5, 2018 Author Posted June 5, 2018 3 minuty temu, konfirm31 napisał: Super tekst, tylko napisz, w jakim jest wieku :) Napisałam ok. 10 miesięcy. W książeczce ma wpisany rok. Kto to wie. Magda, która przywiozła ją z Gliwic, powiedziała, że w schronie była 10 dni. Ale nie wiem czy to możliwe, bo przecież kwarantanna trwa dwa tygodnie (?). Z drugiej strony nie jest wychudzona, nie rzuca sie na jedzenie, nie śmierdzi, nie boi się kija, ani ludzi i nie jest zdziczała. 1 Quote
Tyśka) Posted June 5, 2018 Posted June 5, 2018 Ja bym bardziej pisała, że to psiak w typie małych pastuszków, też owczarków, ale corgi. Bo do owczarka niemieckiego to jej daleeeeko ;). No ale to tak tylko się czepiam, bo taka moja natura. Kciuki zaciskam za uszka cudniaste. Quote
Mazowszanka13 Posted June 5, 2018 Author Posted June 5, 2018 2 minuty temu, Tyś(ka) napisał: Ja bym bardziej pisała, że to psiak w typie małych pastuszków, też owczarków, ale corgi. Bo do owczarka niemieckiego to jej daleeeeko ;). No ale to tak tylko się czepiam, bo taka moja natura. Kciuki zaciskam za uszka cudniaste. Przemyślę to jutro. Dzięki :) Quote
agat21 Posted June 5, 2018 Posted June 5, 2018 Tekst fajny i rzeczowy :) Ami z pyszczka jest podobna do owczarka niemieckiego. Ma takie samo umaszczenie i stojące uszyska. Wszyscy, którzy widzieli ją "na żywo" ze mną na spacerach tak mówili :) Quote
Mazowszanka13 Posted June 6, 2018 Author Posted June 6, 2018 11 godzin temu, agat21 napisał: Tekst fajny i rzeczowy :) Ami z pyszczka jest podobna do owczarka niemieckiego. Ma takie samo umaszczenie i stojące uszyska. Wszyscy, którzy widzieli ją "na żywo" ze mną na spacerach tak mówili :) Ja w niej widzę zdecydowanie owczarka niemieckiego. Z corgi ma sylwetkę, choć mniej masywną, i to trzeba będzie bardziej podkreślić w tekście. Quote
Recommended Posts