Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 3.06.2018 o 17:46, Mazowszanka13 napisał:

POMOC W TRANSPORCIE

Magda z Gliwic przywiozła Ami pociągiem do Warszawy :)

Kasia (poza dogo, ale bliska duchem) odebrała Ami z dworca i wraz z Rodzicami przetrzymała w domu do wieczora :)

Agat21 przenocowała Ami u siebie i następnego dnia (2 czerwca) wraz z TZ-em przywiozła ją do mnie na wieś pod Przasnysz:)

WYDATKI

Bilet kolejowy Gliwice-Warszawa-Gliwice (opłaca schronisko ?)

Taksówka z dworca do domu Kasi- 15 zł

Dehinel Plus 3 tabletki- 15 zł

Fiprex M -15 zł

Badanie  krwi pod kątem babeszjozy + morfologia- 60 zł

Tak Małgosiu zwrócą za bilet.

Posted
3 godziny temu, Dusia-Duszka napisał:

A mówiłam? (pisałam), że owczarek corgi :))))) 

Jednym słowem mieszaniec owczarka niemieckiego z corgi. Niewątpliwie ma mądre oczy owczarka.

1 godzinę temu, ewu napisał:

Fajna jest , taki mini owczarek:)

Jego kompaktowość można ogłaszać jako zaletę.

Posted
58 minut temu, ewu napisał:

Tak Małgosiu zwrócą za bilet.

Ekstra !

51 minut temu, agat21 napisał:

Dalej płacze, jak wychodzisz? Czy trochę pewniejsza i spokojniejsza?

Niestety tak :( Nawet weszła za mną na strych po drabiniastych schodach i nie potrafiła zejść.

34 minuty temu, Aldrumka napisał:

a to lato w pełni skoro tymczasówna już u Ciebie

fajniutka sunia

Przychodzi taki dzień lata, kiedy tymczas jest nieodzowny.

Posted

Sterylka umówiona na przyszły wtorek (12 czerwca) w Makowie Mazowieckim u Pani Doktor, która robi maleńkie cięcia nie wymagające kubraczka.

Koszt po znajomości 250 zł. Lecę i zgłaszam do Ostatniej Szansy. Zgłoszenie na stronie 24

Posted
48 minut temu, Mazowszanka13 napisał:

Niestety tak :( Nawet weszła za mną na strych po drabiniastych schodach i nie potrafiła zejść.

Bida :( Musi widocznie trochę czasu upłynąć żeby zrozumiała, że trochę z Wami pobędzie :)

Posted

A może to taki charakter? Lerka cały czas za mną chodzi, jak pies ;). Jak wychodzę z domu, to chociaż zostaje Bliss i TZ, czasem sobie popłacze, ale krótko i idzie spokojnie spać. Za to jak się cieszy kiedy wracam :). 

Posted
8 godzin temu, wanda szostek napisał:

Podnoszę sunię i życzę szybkiej i super udanej adopcji.Takie pilnowanie właściciela u psów po przejściach czasami pozostaje .

Witaj:) Dawno Ciebie na dogo nie widziałam.

Posted

Dzisiaj psy zostały same w domu. Było trochę płaczu, ale po powrocie cisza.

W kabinie prysznicowej ślady łap, próba wyjścia przez okno w łazience (krata), ale żadnych strat gryzionych nie stwierdzono.

Akcja Sterylizacja zwróci za sterylkę. Dzięki elik za błyskawiczną i pozytywną odpowiedź:)

• Upvote 1
Posted
2 godziny temu, Zagrodowy pies polski napisał:

Zapisuję się do Ami - ślicznotka, na pewno szybko znajdzie DS.

serce-ruchomy-obrazek-0861.gif

Zapraszam :)

Posted

Mam tekst, spłodzony wspólnie z TZ-em

AMI, OWCZAREK W MINIATURZE

Ami to młodziutka (ok.10 miesięcy) suczka  podobna do owczarka niemieckiego. Od owczarka różni ją postura corgi oraz wielkość.Waży  niewiele ponad 9 kilo, dzięki czemu łatwiej dostosuje się nawet do niewielkiego mieszkania. Ami dorównuje owczarkowi inteligencją, którą łatwo wyczytać z jej pięknych, brązowych oczu. I tak jak owczarek lubi towarzyszyć człowiekowi we wszystkich jego pracach i czynnościach.

Ami łatwo się uczy, toleruje inne zwierzęta (psy i koty).Ufna i wesoła będzie znakomitą towarzyszką zabaw i spacerów.

Podróżuje bez problemu. Jest zaczipowana, zaszczepiona, odkleszczona i odrobaczona. Przed adopcją zostanie wysterylizowana.

Ami przebywa w domu tymczasowym w okolicach Warszawy.

Bardzo proszę Was o uwagi i ewentualną korektę.

Posted
3 minuty temu, konfirm31 napisał:

Super tekst, tylko napisz, w jakim jest  wieku :) 

Napisałam ok. 10 miesięcy. W książeczce ma wpisany rok. Kto to wie.

Magda, która przywiozła ją z Gliwic, powiedziała, że w schronie była 10 dni. Ale nie wiem czy to możliwe, bo przecież kwarantanna trwa dwa tygodnie (?).

Z drugiej strony nie jest wychudzona, nie rzuca sie na jedzenie, nie śmierdzi, nie boi się kija, ani ludzi i nie jest zdziczała.

• Upvote 1
Posted

Ja bym bardziej pisała, że to psiak w typie małych pastuszków, też owczarków, ale corgi. Bo do owczarka niemieckiego to jej daleeeeko ;). No ale to tak tylko się czepiam, bo taka moja natura. Kciuki zaciskam za uszka cudniaste.

Posted
2 minuty temu, Tyś(ka) napisał:

Ja bym bardziej pisała, że to psiak w typie małych pastuszków, też owczarków, ale corgi. Bo do owczarka niemieckiego to jej daleeeeko ;). No ale to tak tylko się czepiam, bo taka moja natura. Kciuki zaciskam za uszka cudniaste.

Przemyślę to jutro. Dzięki :)

Posted

Tekst fajny i rzeczowy :) Ami z pyszczka jest podobna do owczarka niemieckiego. Ma takie samo umaszczenie i stojące uszyska. Wszyscy, którzy widzieli ją "na żywo" ze mną na spacerach tak mówili :)

Posted
11 godzin temu, agat21 napisał:

Tekst fajny i rzeczowy :) Ami z pyszczka jest podobna do owczarka niemieckiego. Ma takie samo umaszczenie i stojące uszyska. Wszyscy, którzy widzieli ją "na żywo" ze mną na spacerach tak mówili :)

Ja w niej widzę zdecydowanie owczarka niemieckiego. Z corgi ma sylwetkę, choć mniej masywną, i to trzeba będzie bardziej podkreślić w tekście.