Anula Posted June 20, 2018 Author Posted June 20, 2018 Jutro trzymam mocno kciuki za Algusię i będę myślami.Aby zabieg przebieg pomyślnie bez komplikacji.Jest gorąco,nie za bardzo dobry czas na zabiegi no ale trudno. Quote
Sara2011 Posted June 20, 2018 Posted June 20, 2018 45 minut temu, Anula napisał: Jutro trzymam mocno kciuki za Algusię i będę myślami.Aby zabieg przebieg pomyślnie bez komplikacji.Jest gorąco,nie za bardzo dobry czas na zabiegi no ale trudno. Ja też trzymam kciuki za ślicznotkę. Jutro sterylkę ma też Roxi z Radys. Quote
Onaa Posted June 20, 2018 Posted June 20, 2018 Udanych zabiegów i szybkiego powrotu do zdrowia. Quote
Anula Posted June 21, 2018 Author Posted June 21, 2018 Dnia 19.06.2018 o 15:32, Bogusik napisał: W SPA nie ma wolnych terminów i Alga jest zapisana na 29.06 na kąpiel i wyczesanie/obcięcie dredów.Sterylizacja jest w czwartek 21.06 o godz. 11 więc Hania sama wykąpie Algę przed zabiegiem. Po 10 dniach ściąga się szwy jeżeli są nie rozpuszczalne.A więc kąpiel odpada.Trzeba pamiętać aby rana się dobrze zagoiła.Jedynie jeżeli już wizyta musi być w SPA na tego 29.06 to wycięcie dredów i wyczesanie,chociaż tego też nie widzę aby Algę męczyć świeżo po sterylizacji. Może uda się przełożyć wizytę w SPA na późniejszy termin? Quote
Anula Posted June 21, 2018 Author Posted June 21, 2018 Hania nic nie pisze.Ciekawe jak Alga zniosła sterylizację? Quote
szafirka Posted June 21, 2018 Posted June 21, 2018 Alga dobrze zniosła zabieg. Głównie leży i odpoczywa. Bardzo nie pasuje jej kołnierz, zobaczymy co będzie jutro, jeśli nie będzie go akceptować, to będę musiała kupić ubranko. Szwy są rozpuszczalne, nasz wet szyje bardzo ładnie, tak, że wszystko jest bardzo spójne i ładnie, szybko się goi. W czwartek zdecydujemy, jestem dobrej myśli, ponieważ to będzie ósmy dzień. Na wszelki wypadek zarezerwuję jednak termin po weekendzie. Quote
Anula Posted June 21, 2018 Author Posted June 21, 2018 1 godzinę temu, szafirka napisał: Alga dobrze zniosła zabieg. Głównie leży i odpoczywa. Bardzo nie pasuje jej kołnierz, zobaczymy co będzie jutro, jeśli nie będzie go akceptować, to będę musiała kupić ubranko. Szwy są rozpuszczalne, nasz wet szyje bardzo ładnie, tak, że wszystko jest bardzo spójne i ładnie, szybko się goi. W czwartek zdecydujemy, jestem dobrej myśli, ponieważ to będzie ósmy dzień. Na wszelki wypadek zarezerwuję jednak termin po weekendzie. Dzięki Haniu za wiadomość.Kołnierz jest dyskomfortem dla każdego psa.Szkoda,że wet nie zaproponował od razu ubranka. Haniu kup ubranko,niech Alga jak najmniej znosi trudy zabiegu. A ze SPA to oczywiście zobaczysz jak goi się rana.W SPA kąpią szamponem z detergentami na rozczesywanie itd. dlatego boję się aby nie było jakiś komplikacji. Quote
Anula Posted June 22, 2018 Author Posted June 22, 2018 Haniu kupiłaś dla Algi ubranko? Bardzo proszę podlicz koszty bo chcę się rozliczyć. Czy wiadomo ile Alga ma w kłębie i wagę? Quote
Onaa Posted June 22, 2018 Posted June 22, 2018 Dobrze że u Algi dobrze, teraz szybkiego powrotu do pełni zdrowia. Quote
szafirka Posted June 22, 2018 Posted June 22, 2018 Alga ma się dobrze, załatwia się, w nocy i dzisiaj lepiej z kołnierzem. Wet nie proponował ubranka, ponieważ to nie pierwsza sterylizacja u nas (tylko z Zamościa przyjeżdżają sterylizowane pieski i czasami z Radys). Kołnierza nie kupowałam, gdyż mamy po innych pieskach niezniszczone. Obecnie jest jeszcze spokojniejsza, niż była przed zabiegiem, pewnie zaskoczona sytuacją. Obserwujemy ją cały czas. Zapłaciłam 200 zł. Jutro napiszę i załączę odebraną fakturę. Quote
kiyoshi Posted June 23, 2018 Posted June 23, 2018 Trafiła sie sunia aniołek, a przy tym taka śliczna:) Zdrowiej maleńka! Quote
szafirka Posted June 23, 2018 Posted June 23, 2018 Alga jest dzielna, fajnie sobie radzi, czuje się dobrze, rana ładnie się goi. Waży 13,5 kg, w kłębie ma 43 cm. Quote
Anula Posted June 23, 2018 Author Posted June 23, 2018 Dzięki Haniu za informacje.Fajnie,że Alga czuje się dobrze,aby jak najszybciej te trudne dni minęły.Jutro zabieram się za ogłaszanie Algi. Haniu u Ciebie mamy - wklejam z postu rozliczeniowego.Odjęłam 200,00zł: U Hani pozostaje kwota do rozliczenia po Alis i Sali: http://www.dogomania.com/forum/topic/336889-alis-wraca-z-adopcji-po-półtora-roku-destino-w-swoim-cudownym-domku/ http://www.dogomania.com/forum/topic/345572-sali-czarnulka-chcemy-suni-pomócczy-się-uda/ 191,69zł (Alis) + 292,49zł (Sali) = 484,18zł - 15.06.18 484,18zł - 200,00zł (sterylizacja-21.06.18) = 284,18zł - 23.06.18 Quote
Anula Posted June 24, 2018 Author Posted June 24, 2018 Jeszcze zapomniałam spytać się o czipa.Czy Alga ma czip ze schronu? Czy został wszczepiony podczas wizyty ze sterylką. OLX zrobiłam wyróżniony do 24.07.18 na Wrocław. https://www.olx.pl/oferta/alga-dlugowlosa-pieknosc-szuka-domu-CID103-IDwgjH1.html Quote
Tyśka) Posted June 25, 2018 Posted June 25, 2018 Trzymam kciuki za odzew i za gojenie się Algusiowych ranek po sterylce. Quote
Bogusik Posted June 25, 2018 Posted June 25, 2018 Serdecznie zapraszam na bazarek z markowymi ciuszkami :) http://www.dogomania.com/forum/topic/346097-markowe-ciuszki-od-m-xl-zapraszam-do-290618/ Quote
szafirka Posted June 26, 2018 Posted June 26, 2018 Nie sprawdzaliśmy czipu, ale jesteśmy umówieni na sprawdzenie rany w przyszłym tygodniu i wtedy, jeśli będzie trzeba zaczipujemy. Alga dobrze sobie radzi, nie trzeba było kupować ubranka. Rana jest już w zasadzie zagojona, nie swędzi, myślę, że spa w piątek jest realne. Quote
Poker Posted June 26, 2018 Posted June 26, 2018 Dzwoniła do mnie pani w imieniu chętnej na adopcję psa 5 -8 lat. Cechy zewnętrzne obojętne, byle łagodny szczególnie do kotów i bez ciężkiego lęku separacyjnego. Chętna ma 60 lat.Straciła niedawno psa po 18 latach. Mieszka w Słubicach. podałam namiary na Szafirkę. Może Alga by pasowała? Ciekawe czy pani albo jej syn sieęodezwą. Quote
Bogusik Posted June 26, 2018 Posted June 26, 2018 2 godziny temu, szafirka napisał: Nie sprawdzaliśmy czipu, ale jesteśmy umówieni na sprawdzenie rany w przyszłym tygodniu i wtedy, jeśli będzie trzeba zaczipujemy. Alga dobrze sobie radzi, nie trzeba było kupować ubranka. Rana jest już w zasadzie zagojona, nie swędzi, myślę, że spa w piątek jest realne. Ok Haniu, to na kontroli sprawdźcie czy ma czip a jak nie to zaczipujcie Algunię.Fajnie,że sobie poradziła z nie komfortowym abażurem...:) 16 minut temu, Poker napisał: Dzwoniła do mnie pani w imieniu chętnej na adopcję psa 5 -8 lat. Cechy zewnętrzne obojętne, byle łagodny szczególnie do kotów i bez ciężkiego lęku separacyjnego. Chętna ma 60 lat.Straciła niedawno psa po 18 latach. Mieszka w Słubicach. podałam namiary na Szafirkę. Może Alga by pasowała? Ciekawe czy pani albo jej syn sieęodezwą. Dziękujemy poker,że pomyślałaś o Aldze :) Quote
Bogusik Posted June 30, 2018 Posted June 30, 2018 Hania podesłała mi zdjęcia z wczorajszego "odświeżenia" Algusi :) 1 Quote
Sara2011 Posted June 30, 2018 Posted June 30, 2018 Śliczna dziewczynka <3. Niech się w pojawi dla niej teraz cudowny domek :) Quote
Anula Posted June 30, 2018 Author Posted June 30, 2018 Tak śliczna dziewczynka z Algi. Zastanawiam się czy Alga ma ogon.Na zdjęciach ogona nie widać. Quote
Recommended Posts