Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
1 minutę temu, agat21 napisał:

Zdrowia Frezyjko w nowym roku! Niech ataki męczą cię jak najrzadziej. A hop! dużo siły, dobrych fluidów wokół i też oczywiście zdrowia, bo bez niej marnie by było :))

Jestem dzisiaj po rozmowie z hop! i niestety męczą ostatnio coraz częściej. Musimy zrobić nowe badania i wtedy wet zdecyduje o dawce luminalu lub ew. jakimś dodatkowym leku. Ehhh, biedna Frezja :(.

Posted
12 godzin temu, agat21 napisał:

Zdrowia Frezyjko w nowym roku! Niech ataki męczą cię jak najrzadziej. A hop! dużo siły, dobrych fluidów wokół i też oczywiście zdrowia, bo bez niej marnie by było :))

Z Frezją nie jest gorzej, ale po ostatnim ataku (16 grudnia), o którym informowałam na wątku, były kolejne dwa - 31 grudnia i 2 stycznia. Nie można tego dłużej bagatelizować. Rozmawiałam z weterynarzem, badania zaplanowane na przyszły tydzień. Bardzo chciałabym, żeby ostatecznie udało się całkowicie pozbyć ataków. 

Dzięki za życzenia. Tobie i innym sympatykom Frezji życzę wszystkiego najlepszego! :-)

Posted
Dnia 3.01.2019 o 09:50, hop! napisał:

po ostatnim ataku (16 grudnia), o którym informowałam na wątku, były kolejne dwa - 31 grudnia i 2 stycznia

Częstotliwość się zwiększyła?

Posted

W poniedziałek byłam z Frezją u weta. Było USG jamy brzusznej (nie ma guzów, zmian, wszystkie organy wyglądają prawidłowo) i pobranie krwi. Wyniki badań będą w czwartek. 

• Upvote 2
Posted

Już wczoraj były wyniki badań krwi Frezji. Morfologia i biochemia bez zarzutu. Poziom fenobarbitalu poniżej wartości referencyjnych i w związku z tym, dawka Luminalu podwyższona z połowy na 3/4 tabletki co 12 godzin. Zobaczymy, czy to poskutkuje, czy nie. 

Sara 2011, info w sprawie żywienia, dokumentację i rozliczenie wyślę na e-mail.

• Upvote 1
Posted
48 minut temu, hop! napisał:

Już wczoraj były wyniki badań krwi Frezji. Morfologia i biochemia bez zarzutu. Poziom fenobarbitalu poniżej wartości referencyjnych i w związku z tym, dawka Luminalu podwyższona z połowy na 3/4 tabletki co 12 godzin. Zobaczymy, czy to poskutkuje, czy nie. 

Sara 2011, info w sprawie żywienia, dokumentację i rozliczenie wyślę na e-mail.

Dziękuję ślicznie hop!. Zapoznam się ze wszystkim jak wrócę z pracy. Mam nadzieję że zwiekszona dawka luminalu zmniejszy ilość ataków paczkowych. Trzymam kciuki. Dziękuję też za zdjęcia Frezyjki i Dolarka, chciałam podziękować wczoraj ale coś Dogo nie działało :(.

Posted

6 godzin temu, Sara2011 napisał:

Dziękuję ślicznie hop!. Zapoznam się ze wszystkim jak wrócę z pracy. Mam nadzieję że zwiekszona dawka luminalu zmniejszy ilość ataków paczkowych. Trzymam kciuki. Dziękuję też za zdjęcia Frezyjki i Dolarka, chciałam podziękować wczoraj ale coś Dogo nie działało :(.

Też mam taką nadzieję. :-) Ze zdjęciami skromnie, bo ciągle coś przeszkadza. Teraz mało światła, a poza tym w miejsce dzikuski Miki, która została adoptowana, przyjechała super trudna dzikuska. Na przywitanie uścisnęła mi dłoń zębami. ;-) Ręka się goi jak na psie ;-), ale dyskomfort i utrudnienie jest. Na razie mam jeszcze dwie fotki Frezji z Kofim.   

5 godzin temu, agat21 napisał:

Fajnie się bawi z Dolarkiem :) Czyli to byłby super zdrowy pies, gdyby nie ten uraz głowy.. 

To nie Dolarek. :-)) Chciałabym, żeby Dolarek bawił się z innymi psami albo np. biegał za piłeczką. Niestety, on nie widzi w tym nic fajnego, a wręcz przeciwnie. Za to pozytywne emocje wzbudza w nim jedzenie. :-))

1K3.JPG

1K4.JPG

• Like 1
Posted
Dnia 9.01.2019 o 00:15, hop! napisał:

W poniedziałek byłam z Frezją u weta. Było USG jamy brzusznej (nie ma guzów, zmian, wszystkie organy wyglądają prawidłowo) i pobranie krwi.

10 godzin temu, hop! napisał:

Już wczoraj były wyniki badań krwi Frezji. Morfologia i biochemia bez zarzutu.

Pozytywne wieści. Oby zwiększenie dawki leku dało pozytywne rezultaty.

Posted

Frezja miała zrobiona badania krwi na sprawdzenie poziomu fenobarbitalu we krwi oraz USG jamy brzusznej. W związku że napady padaczkowe ostatnio były częstsze i po zrobieniu wymienionych badań zwiększono dawkę luminalu do 3/4 tabletki. Za badania i luminal zapłaciliśmy 248zł .
Innym problemem jest to że Frezja nie gryzie suchej karmy, tylko łyka, to może zaburzać pracę układu pokarmowego i powodować dyskomfort. Wetka zasugerowała zmianę żywienia - karmienie mokrą karmą lub gotowanym jedzeniem.

2.jpg.b513c20210ec0f2ecfbc8c039047882f.jpg

3.jpg.dbf6421dfac802bec6496b94d06c503a.jpg

Posted

Na konto Frezji wpłynęły nowe wpłaty, ślicznie za nie dziękuję <3

• 10zł -p.Irena z Katowic/14.01.2019 /stała I
  • 20zł -Sara2011/14.01.2019/stała I
  • 60zł -kiyoshi /14.01.2019 /bazarek
  • 2 weeks later...
Posted
14 minut temu, hop! napisał:

Sara2011, zakupy dotarły dzisiaj. :-) Bardzo jestem ciekawa, czy Frezji posmakuje karma płatkowa. Wypróbuję już jutro. 

To super, chociaż myslałam że będą już wczoraj :). Również jestem ciekawa czy naszemu francuskiemu pieseczkowi  posmakuje karma :)

• Like 1
Posted

Papka śniadaniowa z apetytem zjedzona i to bez dodatku oleju z łososia. :-)) Szkoda, że wcześniej nie przypomniałam sobie o tej karmie. Nie byłoby tylu prób i kombinacji. Myślę, że Frezja będzie jadła tę karmę i problem żywienia będzie z głowy. :-) 

Posted
26 minut temu, hop! napisał:

Papka śniadaniowa z apetytem zjedzona i to bez dodatku oleju z łososia. :-)) Szkoda, że wcześniej nie przypomniałam sobie o tej karmie. Nie byłoby tylu prób i kombinacji. Myślę, że Frezja będzie jadła tę karmę i problem żywienia będzie z głowy. :-) 

Bardzo, bardzo się cieszę :).  Niech zajada ze smakiem i niech jej będzie na zdrowie:).

Posted
Dnia 25.01.2019 o 09:49, Sara2011 napisał:

Bardzo, bardzo się cieszę :).  Niech zajada ze smakiem i niech jej będzie na zdrowie:).

Kolacyjna papka musiała zostać wzbogacona olejem z łososia. Dzisiejsza śniadaniowa porcja również. Nie cieszmy się za wcześnie. W przypadku Frezji nie można mieć pewności. ;-)