kiyoshi Posted October 9, 2018 Posted October 9, 2018 Hop! mam nadzieje, że noc będzie spokojna. Śpij Frezjo i nie kombinuj Quote
agat21 Posted October 9, 2018 Posted October 9, 2018 Dobrze, że Freziulec już z powrotem :) Od razu mi spokojniej na duszy. Puściłam grosik na konto Sary dla suńki. 1 Quote
Poker Posted October 9, 2018 Posted October 9, 2018 Najważniejsze,że z Frezją jest nieźle. A pani musi poradzić sobie sama. Quote
Tyśka) Posted October 9, 2018 Posted October 9, 2018 Dobrze, że Frezja zadowolona, że po "wakacjach" wróciła "do siebie". Kiyoshi, będę Cię bić! Nie dręcz się myślami! Nie wszystko przewidzisz. Pani też się tego nie spodziewała, więc już! głowa do góry! Frezja nie trafiła na bruk, jest bezpieczna, to najważniejsze. Quote
agat21 Posted October 9, 2018 Posted October 9, 2018 Tyśka ma rację: nie przewidzi się wszystkiego, mimo najszczerszych chęci. Nie gryź się już, tyle osób z panią rozmawiało (ja też - przywożąc sunię) - i dla wszystkich to, co się stało było ogromnym zaskoczeniem. Takie życie, tacy ludzie :( 1 1 Quote
hop! Posted October 10, 2018 Posted October 10, 2018 Zupełnie bezproblemowy powrót z adopcji. Frezja jest jeszcze grzeczniejsza, niż była przed wyjazdem. Widać, że bardzo się stara. Posiłki zjada chętnie, noc przespana, potrafi spokojnie zostać sama, reaguje na polecenia. To niezwykle inteligentna suczka i potrafi się szybko przystosować, kiedy tego chce. 1 1 Quote
kiyoshi Posted October 10, 2018 Posted October 10, 2018 10 minut temu, hop! napisał: Zupełnie bezproblemowy powrót z adopcji. Frezja jest jeszcze grzeczniejsza, niż była przed wyjazdem. Widać, że bardzo się stara. Posiłki zjada chętnie, noc przespana, potrafi spokojnie zostać sama, reaguje na polecenia. To niezwykle inteligentna suczka i potrafi się szybko przystosować, kiedy tego chce. Nie do wiary!!! Dzieki hop ze napisalas Od rana myslalam czy sie wyspalas :) szok- kurcze- co tam poszlo nie tak? Czy gdyby Frezja trafila do podobnych warunkow ale z rodzina ktora w pelni by ja akceptowala to czy mogloby byc dobrze? trzeba bedzie odnowic ogloszenia i nie wiem- co tam nalezy dopisac? Jakie konkretnie sprawy sa dla suni istotne zeby mogla pozostac w rownowadze w jakiej jest u Ciebie? dziekuje wszystkim za wsparcie! Quote
hop! Posted October 10, 2018 Posted October 10, 2018 Najważniejszy jest mądry, konsekwentny, zdecydowany, cierpliwy opiekun, którego Frezja zaakceptuje i będzie szanować. To klucz do powodzenia adopcji. Na pewno najlepszy będzie dom z ogrodem. 1 Quote
Poker Posted October 10, 2018 Posted October 10, 2018 Myślę,że dla Frezji byłby odpowiedni dom tylko z jedną spokojną panią. Takie domki znalazły Giga strachulec i babcia Kora, Nikt się nie plącze , nie marudzi ,a wszystkie psie i ludzkie kobiety są zadowolone. 1 Quote
Sara2011 Posted October 10, 2018 Author Posted October 10, 2018 Dziękuję bardzo za wpłaty na utrzymanie Frezji <3. 20zł -Beata My Cat /10.10.2018/stała X 10zł -Agnieszka Piasecka /10.10.2018/stała X 20zł -Iwona Ivvka Brzos /10.10.2018/stała X 20zł-Sara2011/10.10.2018 /stała X 20zł -agat21 /10.10.2018/bonus Quote
agat21 Posted October 10, 2018 Posted October 10, 2018 13 godzin temu, hop! napisał: Zupełnie bezproblemowy powrót z adopcji. Frezja jest jeszcze grzeczniejsza, niż była przed wyjazdem. Widać, że bardzo się stara. Posiłki zjada chętnie, noc przespana, potrafi spokojnie zostać sama, reaguje na polecenia. To niezwykle inteligentna suczka i potrafi się szybko przystosować, kiedy tego chce. Aż chciałoby się powiedzieć w tej sytuacji "nie ma tego złego.." ;) Frezyjka chyba podwójnie teraz ceni to, co ma u hop! 1 Quote
Sara2011 Posted October 13, 2018 Author Posted October 13, 2018 Serdecznie dziękuję Pani Irence z Katowic za wpłatę deklaracji za X dla Frezji -10zł :). Quote
Nadziejka Posted October 15, 2018 Posted October 15, 2018 Dnia 10.10.2018 o 09:31, hop! napisał: Najważniejszy jest mądry, konsekwentny, zdecydowany, cierpliwy opiekun, którego Frezja zaakceptuje i będzie szanować. To klucz do powodzenia adopcji. Na pewno najlepszy będzie dom z ogrodem. Ja z prosba serdeczna do hop dziewczyny probuja lapac malego bezdomnego bidunia w Lodzkiem Psiak przebywa w miejscowości Borowa, gmina Gidle, moze Ciocia cos doradzi? bardzo serdecznie prosze o zjrzenie na watus maluszka Quote
Nadziejka Posted October 17, 2018 Posted October 17, 2018 Dnia 15.10.2018 o 19:04, Nadziejka napisał: Ja z prosba serdeczna do hop dziewczyny probuja lapac malego bezdomnego bidunia w Lodzkiem Psiak przebywa w miejscowości Borowa, gmina Gidle, moze Ciocia cos doradzi? bardzo serdecznie prosze o zjrzenie na watus maluszka ........................ Quote
hop! Posted October 20, 2018 Posted October 20, 2018 11 godzin temu, Radek napisał: Jak się miewa Frezja? Dobrze. Ataków nie ma. Jest grzeczna. Tylko dwa dni były gorsze pod względem jedzenia. Suszone szprotki już jej nie smakują. Teraz preferuje suszone płucka wołowe. Zwróciłam większą uwagę na przyjmowanie obcych osób w domu. Frezja nie jest gościnna i prawie każdy jest niemile widziany. Na początku szczeka, ale jest karna i na polecenie opiekuna odpuszcza. Nie próbuje atakować i gryźć. Z czasem zaczyna tolerować obcą osobę. Akceptuje domowników, którzy mają z nią regularny kontakt. Potrafi się przyzwyczaić do kilku osób, ale każda musi poświęcać jej czas i wykonywać przy niej jakieś czynności. Kupiłam Luminal. Quote
kiyoshi Posted October 20, 2018 Posted October 20, 2018 super wieści hop! naprawde niesamowite jak sunia dobrze u Was funkcjonuje w porównaniu do tego co było u Pani Joli. Powoli odnawiam jej ogłoszenia adopcyjne. Hop! czy Luminal może być opłacony z tych 50 zł co są od P. Joli? Quote
hop! Posted October 20, 2018 Posted October 20, 2018 2 minuty temu, kiyoshi napisał: Hop! czy Luminal może być opłacony z tych 50 zł co są od P. Joli? Mariola zajmuje się rozliczeniami i po swojemu sobie wszystko obliczy i podsumuje. ;-) Quote
Radek Posted October 20, 2018 Posted October 20, 2018 1 godzinę temu, hop! napisał: Suszone szprotki już jej nie smakują. Teraz preferuje suszone płucka wołowe. Ile można jeść to samo;) Miło się czyta, jak dobrze Frezja funkcjonuje. Quote
kiyoshi Posted October 20, 2018 Posted October 20, 2018 1 godzinę temu, hop! napisał: Mariola zajmuje się rozliczeniami i po swojemu sobie wszystko obliczy i podsumuje. ;-) tnz. ja tak prosiłam Mariole, żeby te pieniązki poszły na leki, ale ok, już sie nie wtrącam Quote
agat21 Posted October 20, 2018 Posted October 20, 2018 Frezyjka pewnie w normalnych i empatycznych warunkach odnalazłaby się bez trudu. Tylko żeby ludzie chcieli zrozumieć jej "inność" Quote
Sara2011 Posted October 20, 2018 Author Posted October 20, 2018 8 godzin temu, kiyoshi napisał: tnz. ja tak prosiłam Mariole, żeby te pieniązki poszły na leki, ale ok, już sie nie wtrącam Izuś, zapłacimy w tym miesiącu za hotelik mniej o 50zł. Quote
Sara2011 Posted October 22, 2018 Author Posted October 22, 2018 Dziękuję Monice Frąckiewicz za wpłatę deklaracji dla Frezji - 30zł <3. Quote
hop! Posted October 23, 2018 Posted October 23, 2018 Frezja od wczoraj była rozdrażniona i niespokojna, miała zaburzenia wzrokowe, spała z przerwami. Dzisiaj koło 14 miała kilkuminutowy atak. Dopiero po 16 zaczęła poruszać się normalnie. Wcześniej była jak częściowo sparaliżowana. Quote
Anula Posted October 23, 2018 Posted October 23, 2018 2 minuty temu, hop! napisał: Frezja od wczoraj była rozdrażniona i niespokojna, miała zaburzenia wzrokowe, spała z przerwami. Dzisiaj koło 14 miała kilkuminutowy atak. Dopiero po 16 zaczęła poruszać się normalnie. Wcześniej była jak częściowo sparaliżowana. Być może zmiana pogody wpłynęła,że Frezja miała atak.Z doświadczenia wiem,że pogoda też ma znaczenie na samopoczucie psa. Quote
Recommended Posts