Jump to content
Dogomania

POJAWIŁ SIE GUZ I POTRZEBA OPERACJI !!! CHORE SERCE !!! Starsza suczka z gnijącymi oczami juz poza schroniskiem.....pomóż proszę....

Recommended Posts

Posted
51 minut temu, kikou napisał:

Odebrałam Ajeczke z lecznicy, dzielnie zniosła zabieg, dr mówił że pobliski węzeł chłonny nie był jeszcze zmieniony co daje nadzieję ze zdążyliśmy zanim nowotwór się rozsiał po organizmie. Teraz tylko żeby malutka dobrze zniosła gojenie.

Operacja byla ok.14

Czy wet będzie robił badanie histopatologiczne wyciętego guzka? 

Dla pewności czy to zmiana nowotworowa. 

Posted
1 godzinę temu, kikou napisał:

Odebrałam Ajeczke z lecznicy, dzielnie zniosła zabieg, dr mówił że pobliski węzeł chłonny nie był jeszcze zmieniony co daje nadzieję ze zdążyliśmy zanim nowotwór się rozsiał po organizmie. Teraz tylko żeby malutka dobrze zniosła gojenie.

Operacja byla ok.14

To myślimy o niej ciepło...

• Like 1
Posted
31 minut temu, kikou napisał:

Nie, ponieważ w wieku Ajeczki nic nam ta wiedza nie daje. Nie można myśleć o ew. chemii.

I słusznie. 

Dzielna babulka

Posted
12 godzin temu, kikou napisał:

Operacja byla ok.14

Dziękuję Kasiu za informację tu na dogo.

Najważniejsze, że biedactwo przeżyło te operacje. Bardzo się o nią bałam.

Nie odpisałam wczoraj na sms, przepraszam Kasiu.

Posted
12 godzin temu, omi napisał:

Czy wet będzie robił badanie histopatologiczne wyciętego guzka? 

Dla pewności czy to zmiana nowotworowa. 

11 godzin temu, kikou napisał:

Nie, ponieważ w wieku Ajeczki nic nam ta wiedza nie daje. Nie można myśleć o ew. chemii.

Dziękuję za odpowiedzi.

Faktycznie, nie ustalałyśmy robienie histopatologii, ale tak jak wskazał weterynarz nie jest to potrzebne z uwagi na wiek Ajeczki.

11 godzin temu, elik napisał:

Miejmy nadzieję, że jeśli to nawet nowotwór, to nie złośliwy.

11 godzin temu, Ewa Marta napisał:

To myślimy o niej ciepło...

11 godzin temu, Poker napisał:

I słusznie. 

Dzielna babulka

Dziękuję WAM za posyłanie ciepłych myśli psince !

Posted

Na razie wszystko dobrze, Ajusia to niezwykły psiak już się wyrywala rano pierwsza do śniadanka i macha ogonkiem.

Oczywiście dostała przeciwbólowe, kroplówkę rano i ma jeszcze antybiotyk na kilka dni.

Posted
7 godzin temu, kikou napisał:

Na razie wszystko dobrze, Ajusia to niezwykły psiak już się wyrywala rano pierwsza do śniadanka i macha ogonkiem.

Oczywiście dostała przeciwbólowe, kroplówkę rano i ma jeszcze antybiotyk na kilka dni.

Super dziewczynka  :)

Posted
9 godzin temu, kikou napisał:

IMG_20201219_111745.jpg

Czyżby to moja kochana Saruńcia wśród bardziej rześkich psiaczków była?  A może znowu się walnęłam?

Posted
12 godzin temu, elik napisał:

Czyżby to moja kochana Saruńcia wśród bardziej rześkich psiaczków była?  A może znowu się walnęłam?

Jak najbardziej

(niby +6 ale i tak sokoli wzrok ;-)  )

to jest Sarunia

Posted
3 godziny temu, kikou napisał:

Jak najbardziej

(niby +6 ale i tak sokoli wzrok ;-)  )

to jest Sarunia

Bo na psiaki patrzę sercem, a nie oczami  :) Kochane suczydło tuptusia sobie powolutku  :)

Posted
Dnia 18.12.2020 o 11:55, kikou napisał:

Ciesza takie informacje o stanie Ajeczki !

Mimo wieku i chorwgo serca jest silna babulinka !