omi Posted December 17, 2020 Posted December 17, 2020 51 minut temu, kikou napisał: Odebrałam Ajeczke z lecznicy, dzielnie zniosła zabieg, dr mówił że pobliski węzeł chłonny nie był jeszcze zmieniony co daje nadzieję ze zdążyliśmy zanim nowotwór się rozsiał po organizmie. Teraz tylko żeby malutka dobrze zniosła gojenie. Operacja byla ok.14 Czy wet będzie robił badanie histopatologiczne wyciętego guzka? Dla pewności czy to zmiana nowotworowa. Quote
kikou Posted December 17, 2020 Posted December 17, 2020 Nie, ponieważ w wieku Ajeczki nic nam ta wiedza nie daje. Nie można myśleć o ew. chemii. Quote
elik Posted December 17, 2020 Posted December 17, 2020 6 godzin temu, MALWA napisał: Eliczku - wczoraj wieczorem poslalam nr konta komu trzeba :) Dzięki :) Quote
elik Posted December 17, 2020 Posted December 17, 2020 Miejmy nadzieję, że jeśli to nawet nowotwór, to nie złośliwy. Quote
Ewa Marta Posted December 17, 2020 Posted December 17, 2020 1 godzinę temu, kikou napisał: Odebrałam Ajeczke z lecznicy, dzielnie zniosła zabieg, dr mówił że pobliski węzeł chłonny nie był jeszcze zmieniony co daje nadzieję ze zdążyliśmy zanim nowotwór się rozsiał po organizmie. Teraz tylko żeby malutka dobrze zniosła gojenie. Operacja byla ok.14 To myślimy o niej ciepło... 1 Quote
Poker Posted December 17, 2020 Posted December 17, 2020 31 minut temu, kikou napisał: Nie, ponieważ w wieku Ajeczki nic nam ta wiedza nie daje. Nie można myśleć o ew. chemii. I słusznie. Dzielna babulka Quote
b-b Posted December 17, 2020 Posted December 17, 2020 Trzymam kciuki za gojenie i oby to nie było TO. Podeślijcie konto. Coś skromnie dołożę.... Quote
MALWA Posted December 18, 2020 Author Posted December 18, 2020 12 godzin temu, kikou napisał: Odebrałam Ajeczke z lecznicy, dzielnie zniosła zabieg, dr mówił że pobliski węzeł chłonny nie był jeszcze zmieniony co daje nadzieję ze zdążyliśmy zanim nowotwór się rozsiał po organizmie. Teraz tylko żeby malutka dobrze zniosła gojenie. Operacja byla ok.14 Dziękuję Kasiu za informację tu na dogo. Najważniejsze, że biedactwo przeżyło te operacje. Bardzo się o nią bałam. Nie odpisałam wczoraj na sms, przepraszam Kasiu. Quote
MALWA Posted December 18, 2020 Author Posted December 18, 2020 8 godzin temu, b-b napisał: Trzymam kciuki za gojenie i oby to nie było TO. Podeślijcie konto. Coś skromnie dołożę.... Dziękuję, zaraz wysyłam. Quote
MALWA Posted December 18, 2020 Author Posted December 18, 2020 12 godzin temu, omi napisał: Czy wet będzie robił badanie histopatologiczne wyciętego guzka? Dla pewności czy to zmiana nowotworowa. 11 godzin temu, kikou napisał: Nie, ponieważ w wieku Ajeczki nic nam ta wiedza nie daje. Nie można myśleć o ew. chemii. Dziękuję za odpowiedzi. Faktycznie, nie ustalałyśmy robienie histopatologii, ale tak jak wskazał weterynarz nie jest to potrzebne z uwagi na wiek Ajeczki. 11 godzin temu, elik napisał: Miejmy nadzieję, że jeśli to nawet nowotwór, to nie złośliwy. 11 godzin temu, Ewa Marta napisał: To myślimy o niej ciepło... 11 godzin temu, Poker napisał: I słusznie. Dzielna babulka Dziękuję WAM za posyłanie ciepłych myśli psince ! Quote
kikou Posted December 18, 2020 Posted December 18, 2020 Na razie wszystko dobrze, Ajusia to niezwykły psiak już się wyrywala rano pierwsza do śniadanka i macha ogonkiem. Oczywiście dostała przeciwbólowe, kroplówkę rano i ma jeszcze antybiotyk na kilka dni. Quote
elik Posted December 18, 2020 Posted December 18, 2020 7 godzin temu, kikou napisał: Na razie wszystko dobrze, Ajusia to niezwykły psiak już się wyrywala rano pierwsza do śniadanka i macha ogonkiem. Oczywiście dostała przeciwbólowe, kroplówkę rano i ma jeszcze antybiotyk na kilka dni. Super dziewczynka :) Quote
kikou Posted December 19, 2020 Posted December 19, 2020 Dzisiaj u nas ładna pogoda, Ajeczka aktywna (wraz z bardziej rześkimi" kolegami) od rana. Quote
omi Posted December 19, 2020 Posted December 19, 2020 Cud, miód i orzeszki :) Kikou piękne zdjęcia Ajeczki oraz kolegów i koleżanek :) Quote
elik Posted December 19, 2020 Posted December 19, 2020 9 godzin temu, kikou napisał: Czyżby to moja kochana Saruńcia wśród bardziej rześkich psiaczków była? A może znowu się walnęłam? Quote
kikou Posted December 20, 2020 Posted December 20, 2020 12 godzin temu, elik napisał: Czyżby to moja kochana Saruńcia wśród bardziej rześkich psiaczków była? A może znowu się walnęłam? Jak najbardziej (niby +6 ale i tak sokoli wzrok ;-) ) to jest Sarunia Quote
elik Posted December 20, 2020 Posted December 20, 2020 3 godziny temu, kikou napisał: Jak najbardziej (niby +6 ale i tak sokoli wzrok ;-) ) to jest Sarunia Bo na psiaki patrzę sercem, a nie oczami :) Kochane suczydło tuptusia sobie powolutku :) Quote
MALWA Posted December 21, 2020 Author Posted December 21, 2020 Dnia 18.12.2020 o 11:55, kikou napisał: Na razie wszystko dobrze, Ajusia to niezwykły psiak już się wyrywala rano pierwsza do śniadanka i macha ogonkiem. Oczywiście dostała przeciwbólowe, kroplówkę rano i ma jeszcze antybiotyk na kilka dni. Ciesza takie informacje o stanie Ajeczki ! Mimo wieku i chorwgo serca jest silna babulinka ! Quote
Recommended Posts