MALWA Posted July 10, 2018 Author Posted July 10, 2018 11 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Może tym razem się goi, więc swędzi? Oby! Kciuki zaciskam za Ajkę. Sama nie wiem.....u ludzi zwykle tak jest. Ale skoro grzebie laps, to nie jestem pewna czy tak sie wygoi. Na lapie sa rozne rzeczy, np. ziemia z trawy, trawa, listki itp. Quote
MALWA Posted July 10, 2018 Author Posted July 10, 2018 10 godzin temu, anica napisał: Zaglądam z serdecznościami do Ajeczki ... może się goi? tylko jak będzie drapać to się nie zagoi! ... jaki może być sposób ,żeby nie drapała? 10 godzin temu, elik napisał: Może na czas pełnego wyleczenia trzeba będzie założyć suni kołnierz. Widocznie swędzą ją ślepka, gdy się goją i będzie ciągle rozdrapywać. Moze to jest dobry sposob na drapanie slepek. Tylko jak ona bedzie spac w kolnierzu ? Quote
Anecik Posted July 10, 2018 Posted July 10, 2018 Tabletki bierze do poniedziałku. Kołnierz mam -spróbuje jej jutro założyć - może pomoże. Ajka nawet po cwaniacku kładzie się na pleckach i obciera oczka kręcąc główką :( Spać będzie w kołnierzu normalnie jak wszystkie psy po kastracji :) 1 1 Quote
Tyśka) Posted July 10, 2018 Posted July 10, 2018 Jaka szczęśliwa sunia - mimo chorych oczek i serduszka! Pięknie :) A zdjęcia w kulkach powalają. Powiedz mi anecik, co daje taki basenik? To jakaś forma stymulacji? Pierwszy raz się spotykam z basenikiem kulkowym w psim świecie i jestem mocno oczarowana. Quote
Ewa Marta Posted July 10, 2018 Posted July 10, 2018 Babuleńka potrafi nawet biegać:) Widać, że czuje sie dużo lepiej niz na początku:) Quote
elik Posted July 10, 2018 Posted July 10, 2018 32 minuty temu, Ewa Marta napisał: Babuleńka potrafi nawet biegać:) Widać, że czuje sie dużo lepiej niz na początku:) Lepiej niż na początku, to mało powiedziane :) Czuje się fantastycznie :) Zdjęcia super Quote
Poker Posted July 10, 2018 Posted July 10, 2018 Też miałam pisać o kołnierzu. Trzeba przerwać błędne koło. Świąd powoduje drapanie ,a drapanie nasila świąd + powoduje infekcje bakteriami i grzybami. Czy Ajka ma krople ze sterydem ? Quote
Anecik Posted July 10, 2018 Posted July 10, 2018 20 minut temu, Poker napisał: Też miałam pisać o kołnierzu. Trzeba przerwać błędne koło. Świąd powoduje drapanie ,a drapanie nasila świąd + powoduje infekcje bakteriami i grzybami. Czy Ajka ma krople ze sterydem ? 2xdziennie 1/2 tabletki Clavaseptin i do smarowania detromycyna Quote
Poker Posted July 10, 2018 Posted July 10, 2018 Dziwne ,że nie dostaje kropli do oczu albo maści ze sterydami, które by zmniejszyły świąd albo chociaż maści wokół oczu. Clavaseptin to antybiotyk , maść to też antybiotyk. Przydałoby się coś miejscowo przeciw świądowo i przeciw grzybiczo. Quote
anica Posted July 11, 2018 Posted July 11, 2018 11 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Jaka szczęśliwa sunia - mimo chorych oczek i serduszka! Pięknie :) A zdjęcia w kulkach powalają. Powiedz mi anecik, co daje taki basenik? To jakaś forma stymulacji? Pierwszy raz się spotykam z basenikiem kulkowym w psim świecie i jestem mocno oczarowana. To prawda! widać ,że sunia odżyła! śmieje się ....pełną gębą 10 godzin temu, Poker napisał: Dziwne ,że nie dostaje kropli do oczu albo maści ze sterydami, które by zmniejszyły świąd albo chociaż maści wokół oczu. Clavaseptin to antybiotyk , maść to też antybiotyk. Przydałoby się coś miejscowo przeciw świądowo i przeciw grzybiczo. ... pewnie Anetka, teraz dopyta, chyba Ajka wyjątkowo mocno zareagowała świądem na gojenie? Quote
elik Posted July 11, 2018 Posted July 11, 2018 Koteczka, którą mi podrzucono miała świerzb. Oczywiście go wyleczyłam, ale zanim to nastąpiło, z powodu swędzenia, kicia rozdrapała sobie jedno uszko tak, że była na nim jedna czerwona od krwi plama. Dostała zastrzyk i maść przeciw świądowi i przestała się drapać, a uszko pięknie się zagoiło. W dniu adopcji nie było śladu po krwawej masie zamiast uszka. Ajkunia powinna koniecznie dostać coś przeciwświądowego. Quote
KrystynaS Posted July 11, 2018 Posted July 11, 2018 Och tak Ajka odżyła, widać że zaciekawiona otoczeniem, rozbawiona aż uszy fruwają. Duża zmiana w krótkim czasie. Żeby tylko te oczy się zagoiły i serce nie dawało dolegliwości Quote
MALWA Posted July 11, 2018 Author Posted July 11, 2018 23 godziny temu, Anecik napisał: Dziekuje za zdjecia Ajki! Widac, ze ma dobrze w hoteliku, bo i zaciekawiona i wpatrzona :) Quote
MALWA Posted July 11, 2018 Author Posted July 11, 2018 Dnia 10.07.2018 o 22:47, Anecik napisał: Tabletki bierze do poniedziałku. Kołnierz mam -spróbuje jej jutro założyć - może pomoże. Ajka nawet po cwaniacku kładzie się na pleckach i obciera oczka kręcąc główką :( Spać będzie w kołnierzu normalnie jak wszystkie psy po kastracji :) Anecik, daj proszę znać jak Ajka reaguje na kolnierz i czy dalej trze slepka. Quote
MALWA Posted July 11, 2018 Author Posted July 11, 2018 7 godzin temu, elik napisał: No to płacimy :) Faktura Przelew Dziekuje za potwierdzenie :) Quote
MALWA Posted July 11, 2018 Author Posted July 11, 2018 Zagladajcie Kochani na bazarek dla Ajki (link w moim podpisie ), bo strasznie tam pusto...... Quote
Anecik Posted July 11, 2018 Posted July 11, 2018 1 minutę temu, MALWA napisał: Anecik, daj proszę znać jak Ajka reaguje na kolnierz i czy dalej trze slepka. Na razie jest w szoku i kombinuje co tu zrobić. Quote
MALWA Posted July 11, 2018 Author Posted July 11, 2018 1 minutę temu, Anecik napisał: Na razie jest w szoku i kombinuje co tu zrobić. Az trudno sie dziwic....w koncu popadla w niewole.... Quote
elik Posted July 11, 2018 Posted July 11, 2018 12 minut temu, MALWA napisał: Dziekuje za potwierdzenie :) Agnieszko zaglądnij do skrzyneczki PW :) Quote
elik Posted July 12, 2018 Posted July 12, 2018 W dniu dzisiejszym tj. 12.07.2018 r. na konto Ajuni wpłynęła kwota 151,00 zł z bazarku Quote
anica Posted July 12, 2018 Posted July 12, 2018 12 godzin temu, Anecik napisał: Na razie jest w szoku i kombinuje co tu zrobić. ...też bym była!...też bym kombinowała! 1 Quote
MALWA Posted July 12, 2018 Author Posted July 12, 2018 4 godziny temu, elik napisał: W dniu dzisiejszym tj. 12.07.2018 r. na konto Ajuni wpłynęła kwota 151,00 zł z bazarku Pięknie dziękuję za pieniążki dla Ajki :) Quote
Recommended Posts