Jump to content
Dogomania

POJAWIŁ SIE GUZ I POTRZEBA OPERACJI !!! CHORE SERCE !!! Starsza suczka z gnijącymi oczami juz poza schroniskiem.....pomóż proszę....

Recommended Posts

Posted

Potwierdzam powyższe.

Kasia poinformowała mnie po 11.00, że o 11.00  pieski do niej przyjechały, tzn. Ajka z Lapisiem.

Na początku było zapoznanie z terenem i kolegami. Po tym Kasia dała Ajce jeść, bo pewnie z rana nic nie jadła.

Posted

Rozmawialam z Kikou wieczorem, i wiem, ze Ajka ladnie sie allimatyzuje w nowym miejscu. Zachowuje sie tak, jakby po prostu byla u siebie. Zjadla ladnie i zajela sobie koszyczek na samym srodku. Kasia ocenia Ajke jako bardzo spokojnego i stabilnego psychicznie psiaka. Nie boi sie, nie ucieka, nie chowa po katach. Nie ma tez problemu z zachowaniem czystosci. U Kasi drzwi sa otwarte caly czas. Psiaki wchodza i wychodza kiedy chca. A nawet jak sa zamkniete, to w drzwiach jest klapka, przez ktora mozna przejsc. Ajka na razie nie zalapala jeszcze klapki, ale tez nie miala takiej potrzeby.

• Like 1
Posted

Ostatnio na konto Ajki wpłynęły poniższe kwoty:

•   50,00 zł  od Aska7  deklaracja IX   -  12.09.
  •   30,00 zł od kasiasekret   deklaracja IX   -  13.09.

Bardzo serdecznie dziękujemy

849563755_kwiatki5.jpg.99919e33039aef23b1c4c96ab8d2dfb7.jpg

Posted
7 godzin temu, elik napisał:

Ostatnio na konto Ajki wpłynęły poniższe kwoty:

•   50,00 zł  od Aska7  deklaracja IX   -  12.09.
  •   30,00 zł od kasiasekret   deklaracja IX   -  13.09.

Pieknie dziekuje za wplaty dla Ajki !

Posted
1 godzinę temu, Anecik napisał:

67295750_Beztytuu.png.c531fc67734d7a89383a6931c4790b63.png

Rozliczenie Ajki. Fakturę od weta za ostatnią wizytę wstawię jak zostanie odebrana z kliniki.

Co obejmuje usługa weterynaryjna Ajki nr 1  w kwocie 30 zl

Posted
15 minut temu, MALWA napisał:

Co obejmuje usługa weterynaryjna Ajki nr 1  w kwocie 30 zl

To:

"Wieczorem rozmawiałam z Anecik, i wiem, ze we wtorek Ajka była u weta na kontroli. Ajka znowu rozdrapała sobie jedno oczko. Dostała antybiotyk na 10 dni.

Tak poza tym wszystko u Ajki w porządku. Leży sobie na fotelu lub na płytkach w kuchni. Jest grzeczna i usłuchana. Apetyt jej dopisuje. Właściwie źle to określiłam, bo powiedzieć, ze apetyt, to mało, o Ajka to prawdziwy mały pochłaniacz wszystkiego co jest do jedzenia."

Posted
48 minut temu, Anecik napisał:

To:

"Wieczorem rozmawiałam z Anecik, i wiem, ze we wtorek Ajka była u weta na kontroli. Ajka znowu rozdrapała sobie jedno oczko. Dostała antybiotyk na 10 dni.

Tak poza tym wszystko u Ajki w porządku. Leży sobie na fotelu lub na płytkach w kuchni. Jest grzeczna i usłuchana. Apetyt jej dopisuje. Właściwie źle to określiłam, bo powiedzieć, ze apetyt, to mało, o Ajka to prawdziwy mały pochłaniacz wszystkiego co jest do jedzenia."

Acha, czyli usługa weterynaryjna za 30 zł, to obejrzenie psa i wypisanie recepty.

Posted
1 godzinę temu, MALWA napisał:

Acha, czyli usługa weterynaryjna za 30 zł, to obejrzenie psa i wypisanie recepty.

Po pierwsze to nie jest chyba aż tak dziwne źe za wszystko się płaci szczególnie w klinice weterynaryjnej a po drugie to w cenie 30 zł było obejrzenie psa i antybiotyk. Nie ma opisanej faktury z apteki a antybiotyk Ajka zażywa. 

Posted
3 godziny temu, Anecik napisał:

Po pierwsze to nie jest chyba aż tak dziwne źe za wszystko się płaci szczególnie w klinice weterynaryjnej a po drugie to w cenie 30 zł było obejrzenie psa i antybiotyk. Nie ma opisanej faktury z apteki a antybiotyk Ajka zażywa. 

Nie dziw sie, ze ja sie dziwie. Po prostu dopytuje, szczegolnie, ze tu na koszty Ajki sklada sie wiele osob i chce, by byla jasnosc co do kosztow. 

I teraz rozumiem, ze usluga weterynaryjna to ogledziny psa i wydanie leku. Lek Ajka bierze - to sie zgadza. 

Posted
22 godziny temu, Poker napisał:

Niestety nie zawsze pytają czy kogoś stać na ten lek

Ogólnie leczenie psa tanie nie jest:( Szczególnie, jak musi być pod stałą opieką.

Posted

Bądź szczęśliwa Ajeczko!

Mnie zupełnie nie dziwi, że wizyta i wypisanie recepty kosztuje. To w końcu praca weterynarzy. Jeśli w cenie 30 zł jest również wydany antybiotyk, to jest to naprawdę niska cena. U nas niestety od jakiegoś czasu zwykła wizyta to 20-30 zł, a wypisanie recepty kolejne 10 zł:(

Posted

Faktycznie z wizytami u wetow jest roznie. 

U mnie na wsi ogladanie psa nic nie kosztuje. Pani doktor pobiera oplaty za wykonane badania krwi czy usg. Jesli pies jest ogladany, osluchiwany i ma mierzona temperature przy okazji szczepien czy przy pobraniu krwi to oplat nie pobiera.

Za wypisanie recepty tez nie pobiera oplat.

Posted
Dnia 20.09.2018 o 22:07, elik napisał:

Dzisiaj tj. 20.09. na konto Ajki wpłynęła kwota 50,00 zł od Anna G-R deklaracja na IX.

Pieknie dziekuje za pomoc dla Ajki  :)