Havanka Posted December 1, 2019 Posted December 1, 2019 Zobaczcie jak delektuje się wylegiwaniem w pościeli... Tez jestem ciekawa, czy dystans miedzy panem a Misia sie zmniejszył? Quote
AlfaLS Posted December 1, 2019 Posted December 1, 2019 Myślę, że się zmniejszył :-). Pan na wizycie mówił, że Misia będzie mogła spać gdzie będzie chciała, na kanapie, na fotelu... Jak zapytałam, czy w łóżku też to dostałam odpowiedź, że w łóżku to nie.... A teraz takie fotki :-). Nawet jak jeszcze w łóżku nie śpi to na pewno robi konkretne kroki w tym kierunku :-). 3 1 Quote
Havanka Posted December 1, 2019 Posted December 1, 2019 2 godziny temu, AlfaLS napisał: Myślę, że się zmniejszył :-). Pan na wizycie mówił, że Misia będzie mogła spać gdzie będzie chciała, na kanapie, na fotelu... Jak zapytałam, czy w łóżku też to dostałam odpowiedź, że w łóżku to nie.... A teraz takie fotki :-). Nawet jak jeszcze w łóżku nie śpi to na pewno robi konkretne kroki w tym kierunku :-). Mądra psinka...małymi kroczkami do celu ! Quote
szafirka Posted December 4, 2019 Posted December 4, 2019 Za dni listopadowe, kiedy Misia była jeszcze u nas poproszę 116,66. Bardzo się cieszę, że Misiunia zaczęła czuć, że jest u siebie. Kochana psinka. Quote
Onaa Posted December 9, 2019 Author Posted December 9, 2019 Misia czuje się coraz pewniej w swoim nowym domku, Pan może koło niej swobodnie chodzić, czasami tylko wzdryga się na jakieś odgłosy, stukoty. Aha i lubi rozsiadać się na tapczanie :). 3 Quote
Onaa Posted December 17, 2019 Author Posted December 17, 2019 To już miesiąc jak Misia w swoim nowym domku. Rozmawiałam dzisiaj z Panem. Pan nazywa Misię księżniczką :). Dogadza jej jedzonkiem domowym. Jak Misia chce to wskakuje sobie na wersalkę. Nadal wychodzi na krótkie spacerki na pole. Chciałam bardzo serdecznie podziękować Wszystkim, którzy wspierali, pomagali, kibicowali Misi w drodze do jej Domku oraz podziękować Szafirce za jej opiekę, serce i pracę z Misią. 4 Quote
Onaa Posted December 17, 2019 Author Posted December 17, 2019 Na konto Misi wpłynęły jeszcze pieniążki od uxmal (10zł), helli(20zł) , Marudy(15zł), dorci2 (30zł) i p. Krystyny z fb(20zł) - bardzo dziękujemy :). Stan konta Misi na dzień dzisiejszy wynosi 219,70zł w zaokrągleniu 220zł - w związku z czym mam pytanie do osób, które wpłacały pieniążki na Misię czy mają jakieś swoje propozycje na jakie pieski w potrzebie przeznaczyć pozostałe po Misi fundusze ? Ja mam propozycje aby przeznaczyć po połowie tj. po 110zł na dwa pieski, które niedawno dostały swoją szansę na lepsze życie i ciepłe schronienie przed zimą: Nugacika, który został znaleziony chory i zmarznięty i zabrany a nie ma deklaracji Nugat pod opieką fundacji ZEA oraz Muszki, najmniejszej sunieczki w zamojskim schronisku, która dopiero co wyjechała i nie ma nic malutka Muszka 2 Quote
szafirka Posted December 18, 2019 Posted December 18, 2019 Cieszę się, że Misia jest księżniczką i że mogłam pomóc jej uwierzyć, że człowiek może być dobry. Dziękuję, że mogłam ją u siebie gościć :) Quote
elik Posted December 29, 2019 Posted December 29, 2019 1 minutę temu, Onaa napisał: Kluseczka Misia pozdrawia :D. Faktycznie dobrze sobie wygląda :) Najważniejsze, że ma już swój własny adres zamieszkania :) Quote
Nesiowata Posted December 29, 2019 Posted December 29, 2019 Własny adres to największe szczęście. Ale dieta wskazana. 1 Quote
Tola Posted December 29, 2019 Posted December 29, 2019 28 minut temu, Nesiowata napisał: Własny adres to największe szczęście. Ale dieta wskazana. Dom jest i cieszy, ale dieta bardzo konieczna;) Quote
elik Posted December 29, 2019 Posted December 29, 2019 Macie rację :) Ale to dopiero początek i może Misia jest nadmiernie karmiona. Onaa zapewne podpowie państwu jak należy karmić Misię. Quote
Tola Posted December 29, 2019 Posted December 29, 2019 16 minut temu, elik napisał: Macie rację :) Ale to dopiero początek i może Misia jest nadmiernie karmiona. Onaa zapewne podpowie państwu jak należy karmić Misię. Może jest przekarmiana, może ma za mało ruchu... Koniecznie trzeba panu podpowiedzieć, bo zaczną się problemy ze zdrowiem... Quote
Onaa Posted January 8, 2020 Author Posted January 8, 2020 Zawsze jak rozmawiam z panem Misi to mówię, że jest za gruba, i że to nie jest dobre dla jej zdrowia. Pan od początku ją karmił z ręki, dawał jej smakołyki, żeby nawiązać dobrą relację z nią. A znowu ona wychodziła na krótkie spacerki i nie była ciekawa swojego nowego terenu. Minęło już trochę czasu więc myślę, że pan zacznie ją zdrowiej żywić, poza tym zapozna ją z innym pieskiem, - wcześniej byłą próba ale Misia wyła potem w nocy, więc pan nie chciał jej denerwować, i stwierdził, że to jeszcze za wcześnie, że to dopiero jak Misia się pewniej poczuje u siebie w domu - może wtedy Misia zacznie biegać, brykać w psim towarzystwie. Quote
b-b Posted January 9, 2020 Posted January 9, 2020 Mam nadzieję, że Twoje słowa dotarły do pana. To tylko dla dobra suni. Quote
Onaa Posted January 10, 2020 Author Posted January 10, 2020 Pieniążki po Misi w kwocie 220zł zostały podzielone po połowie na: - Nugacika pod opieką fundacji ZEA wątek Nugacika oraz na - buraskę Gretę - pierwotnie chciałam przekazać pieniążki na Myszkę pod opieką Jo37 ale ponieważ Myszka znalazła już domek a pod opiekę Jo37 przyjeżdża nowa sunia to zgodnie z Jo37 pieniążki zostały przekazane właśnie na nią wątek buraski Grety. Ponieważ Greta nie ma nic, to gdyby ktoś z Was chciał swoją deklarację pomocy przełożyć z Misi na Gretę to serdecznie zapraszam na jej wątek :). Greta jakoś mnie ujęła na wątku zamojskim - taka poczciwa szarobura sunieczka, na zdjęciach ze schroniska zawsze przy kratach oczekująca z nadzieją, że ktoś się zlituje... bo może z wyglądu i niepozorna ale czy przez to mniej zasługuje na dobre życie ? Quote
Recommended Posts