Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na plus pana trzeba zapisać jeszcze i to, że już po wizycie napisał mi sms-a z podziękowaniem za pozytywną opinię / to pewnie po rozmowie z Onaa  :-) / i z zapytaniem o stronę sklepu internetowego z karmami  o których rozmawialiśmy w czasie wizyty... Oczywiście podpowiedziałam co nie co :-).

• Upvote 2
Posted
1 godzinę temu, Onaa napisał:

Bardzo proszę trzymajcie nadal kciuki, bo to trudna adopcja i trochę się niepokoję jak to wszystko się ułoży, ale według mnie to odpowiedni domek dla Misi, spokojny.

Dobrze,  no to trzymam dalej :)

Posted

Na konto Misi wpłynęły pieniążki od Dulskiej0heart.gif(20zł), p. Krystyny z fb0heart.gif(20zł), seramarias0heart.gif(10zł), uxmal0heart.gif (10zł), MRUCZKI  0heart.gif(50zł), helli0heart.gif(20zł), Onaa 0heart.gif (40zł), Marudzi 0heart.gif (15zł), renatki_s 0heart.gif (20zł),  Elisabety 0heart.gif (40zł), i bazarku Onaa  0heart.gif (65zł) - bardzo dziękujemy :).

Misię zawiozą Szafirki do jej nowego domku, (koszt to będzie ok. 400zł) - jeszcze nie wiem jaki to będzie dzień. Więc czekamy i trzymamy mocno kciuki, żeby Misi spodobał się domek i jej Opiekun i wzajemnie, i żeby była tam bezpieczna , kochana i szczęśliwa na swój własny sposób.

Posted

Cieszę się bardzo ale jak zawsze przy adopcji trudnych psiaczków gdzieś tam głęboko czai się lęk czy domek da sobie radę.

Oby i tutaj dał i Misia była już szczęśliwa w swoim domku. Tak długo przecież za nim czekała.

Posted
1 godzinę temu, b-b napisał:

Cieszę się bardzo ale jak zawsze przy adopcji trudnych psiaczków gdzieś tam głęboko czai się lęk czy domek da sobie radę.

Oby i tutaj dał i Misia była już szczęśliwa w swoim domku. Tak długo przecież za nim czekała.

Tak, masz rację, adopcja lękliwego psiaka to mega stres dla niego ale i dla nas, ja zawsze panicznie boję się psich ucieczek z nowych miejsc.

Kciuki i dobre myśli bardzo potrzebne!

Posted
1 godzinę temu, Tola napisał:

Tak, masz rację, adopcja lękliwego psiaka to mega stres dla niego ale i dla nas, ja zawsze panicznie boję się psich ucieczek z nowych miejsc.

Kciuki i dobre myśli bardzo potrzebne!

Bardzo proszę o dużo dobrych ciepłych myśli dla Misi - czwartek to jej wielki dzień, Szafirka jest już umówiona z panem.

• Like 1
Posted

Bardzo się cieszę, że w czwartek Misia pojedzie do domku swojego, z człowiekiem tylko dla siebie. Czuję też już swój lęk separacyjny, bo troszkę razem czasu spędziłyśmy. Denerwuję się za siebie i za nią, bo szczęściara jeszcze nie wie co ją czeka pojutrze :) Tymczasem jeszcze jest z nami, więc podsyłam co nieco.

https://youtu.be/GUjNQgj0a88

Mam też zdjęcia, ale nie umiem załączyć.

• Like 3
  • Upvote 1
Posted

To już dziś.

Spokojnej dobrej podróży dla Szafirków i Misiaczka!

I bardzo proszę o dobre myśli.

Bardzo się denerwuję.

Patrzyłam na filmik z Misią i chciałabym żeby Misia była taka szczęśliwa w swoim nowym domku.

Posted

Trzymaj się Onaa, wyobrażam sobie w jakim stresie jesteś. Misia to taki strachulec, oby Pan był cierpliwy i dał jej czas, a Misiunia się otworzyła i pokochała Pana. Będę do niej zaglądać w oczekiwaniu na wieści.

Posted
2 godziny temu, Onaa napisał:

To już dziś.

Spokojnej dobrej podróży dla Szafirków i Misiaczka!

I bardzo proszę o dobre myśli.

Bardzo się denerwuję.

Patrzyłam na filmik z Misią i chciałabym żeby Misia była taka szczęśliwa w swoim nowym domku.

Biorąc pod uwagę "osobowość" Misi pewnie nie będzie łatwo, ale trzeba dać jej czas, a miłość zdziała cuda :)

Też będę zaglądać i kibicować Misi w jej nowym domu.

Posted

Po wejściu w link kliknij prawym przyciskiem myszki "kopiuj grafikę" i tutaj wklej :)

Misia bierze delikatnie smakołyk z ręki Pana, dobry początek! Powodzenia Misiu!!! Jak najszybciej poczuj się jak u siebie!

Posted
1 godzinę temu, Onaa napisał:

P.S. Nie wiem jak wkleić fotkę a nie odnośnik przez fotosika.

W okienku - Rodzaj kodów - wybierz opcję - Bezpośredni adres do zdjęcia - i wklej ten kod do postu. 

Posted
8 godzin temu, elik napisał:

Trzeba panu podpowiedzieć, żeby się nie narzucał Misi, żeby poczekał aż ona sama do niego przyjdzie.

Pan wie, obiecywał, że Misia dostanie tyle czasu ile będzie potrzebowała.

• Like 1
Posted

Wczoraj wyskakiwał mi error i nie mogłam wejść na dogo. Nie dzwoniłam dzisiaj do Pana, chociaż bardzo mnie kusiło. Mam bardzo pozytywne odczucia po wczorajszym spotkaniu z Panem. Pan wydaje się być cierpliwym i wyrozumiałym, nie narzucał się, ale bardzo chciał nawiązać kontakt z Misią, tzn. nie ganiał jej naokoło stołu, ale wyciągnął specjalnie kupiony salcesonik i jakieś paluszki, wyciągał rękę i czekał, aż Misia sama podejdzie i weźmie jedzonko. Spodziewam się, że Misia będzie kanapowym psiakiem, Pan oczekuje, że może nawet łóżkowym :) Zaproponowałam, aby na początku chodziła sobie swobodnie ze smyczą przypiętą do szelek, aby ograniczyć stres związany z zapinaniem jej w celu wyjścia na dwór. Pan świadomy i ostrożny, pilnował aby drzwi od domu były zamknięte, nawet poprosił o dokładne zamknięcie, gdy opuszczałam dom.

Powodzenia kochany misiaczku.

• Like 2
Posted

U Misi wszystko dobrze :). Powoli przyzwyczaja się do swojego nowego Pana i Domku. W czwartek po odjechaniu Szafirków była spokojna, zjadła nawet z ręki Pana wspomniany wcześniej salcesonik.  Gdy Pan się do niej zbliżał zbytnio to była czujna, ale już zeszli z 3 metrów do pół metra :). Misia upatrzyła sobie miejscówkę i Pan jej tam położył kołdrę i kocyk. Wczoraj po pracy jak Pan wrócił to był przygotowany na różne niespodzianki ale wszystko w domu było ok. - Misia grzecznie na niego czekała. Na spacerki Misia wychodzi na krótko, siku, koo i szybko wraca do domku. Może z czasem zacznie na spokojnie zwiedzać swoje nowe otoczenie. Na pewno jest jeszcze w stresie - pan mówił, że Misia dużo śpi a dzisiejszej nocy trochę płakała i szczekała, - szkoda że nie można jej utulić - w końcu po półtora roku zmieniło się jej życie. A i jeszcze Misia strasznie chrapie, śmiał się Pan.

• Like 3