b-b Posted October 1, 2018 Posted October 1, 2018 5 godzin temu, Elisabeta napisał: Czekamy na wizytę pani Beaty... Razem z naszym trochę jeszcze dzikim Niedźwiadkiem. Na wizytę i rady. I strasznie jestem ciekawa jak to wpłynie na Misię :) Quote
Elisabeta Posted October 3, 2018 Posted October 3, 2018 Zaglądam do Misiuni. Dobrego dnia Misiowym. Mimo chłodu i wietrzyska. Podobno ciepełko ze słońcem się zbliża... 1 Quote
Tola Posted October 3, 2018 Posted October 3, 2018 Pozdrawiam cieplutko, od jutra podobno babie lato 1 Quote
Tyśka) Posted October 3, 2018 Posted October 3, 2018 I ja dołączam do zaciskających kciuki za rezultaty konsultacji. A Misia korzysta z życia, żywiołek taki :) Quote
Elisabeta Posted October 6, 2018 Posted October 6, 2018 Dnia 3.10.2018 o 17:59, Tola napisał: Pozdrawiam cieplutko, od jutra podobno babie lato I jest. To dopiero będą głupawki na trawce, prawda, Misiu? Spokojnej soboty Wszystkim. Quote
Onaa Posted October 6, 2018 Author Posted October 6, 2018 Czekam na ustalenie pasującego terminu Szafirce i pani Beacie. Koszt wizyty - konsultacji z dojazdem do Nowej Soli pani Beata wyliczyła na 230zł , a dla naszej schroniskowej Misi - 200zł. Miziaczki dla Miśki i dobrego wieczorku dla Wszystkich zaglądających do niej :). 1 Quote
Tola Posted October 6, 2018 Posted October 6, 2018 2 godziny temu, Onaa napisał: Czekam na ustalenie pasującego terminu Szafirce i pani Beacie. Koszt wizyty - konsultacji z dojazdem do Nowej Soli pani Beata wyliczyła na 230zł , a dla naszej schroniskowej Misi - 200zł. Miziaczki dla Miśki i dobrego wieczorku dla Wszystkich zaglądających do niej :). To my też czekamy i kciukujemy za Misiaczka. Quote
Onaa Posted October 7, 2018 Author Posted October 7, 2018 Misia dostała pieniażki od renatki_s (20zł) i od werenn (15zł) - bardzo dziękujemy :). Quote
Elisabeta Posted October 11, 2018 Posted October 11, 2018 I ja zaglądam do Misiuni z ciepłymi myślami. Quote
Onaa Posted October 15, 2018 Author Posted October 15, 2018 I troszkę Misieńki :). Moje ulubione :D . 2 Quote
elik Posted October 16, 2018 Posted October 16, 2018 Śliczny pysiu ma ta Twoja Misia :) Głaski dla psiaczków :) W poniedziałek przywitacie moją Lalunię. Przyjmijcie ją mile do swojego grona :) 1 Quote
Tyśka) Posted October 16, 2018 Posted October 16, 2018 Oczka jak u chomiczka :) A spojrzenie już całkiem inne. 1 Quote
elik Posted October 16, 2018 Posted October 16, 2018 1 minutę temu, Tyś(ka) napisał: Oczka jak u chomiczka :) Tysiu no so Ty? Chomiczek nie ma takich pięknych, dużych, brązowych oczu, jak ma Misia. Quote
Tyśka) Posted October 16, 2018 Posted October 16, 2018 Przed chwilą, elik napisał: Tysiu no so Ty? Chomiczek nie ma takich pięknych, dużych, brązowych oczu, jak ma Misia. Ja akurat mam słabość do chomiczych oczu :))) Jak mówię, że ktoś ma oczy jak chomik to okazuję największy zachwyt! Hihi, już tak mam pokrętnie :) Quote
elik Posted October 16, 2018 Posted October 16, 2018 3 godziny temu, Tyś(ka) napisał: Ja akurat mam słabość do chomiczych oczu :))) Jak mówię, że ktoś ma oczy jak chomik to okazuję największy zachwyt! Hihi, już tak mam pokrętnie :) Aaaa no to chyba, że tak :) Quote
MALWA Posted October 16, 2018 Posted October 16, 2018 Sliczna Misia :) Misienko wiecej odwagi i pewnosci siebie oraz wiary w czlowieka ! Quote
szafirka Posted October 17, 2018 Posted October 17, 2018 Dzisiaj była u nas Pani behawiorystka. W ciągu kilku dni wyśle do mnie i do Onaa protokół z wizyty. Tak w skrócie, to Pani poobserwowała Misię, zadała sporo pytań i potem przeszłyśmy do czynów. Zaproponowała, aby pracować z Misią przy pomocy podstawowego jedzenia, podawania smaczków. Najlepiej jak Misia będzie jadła osobno w mojej obecności, bez psów, tak aby musiała upolować jedzenie, zasłużyć na nie poprzez zadania, zabawę. Pani zaproponowała by nie narzucać jej swojego dotyku, ponieważ może mieć to odwrotny skutek, Misia dojdzie do tego sama, że np. przechodząc za smaczkiem pod moimi nogami nie będzie już uciekać, zostanie przy nich. Behawiorystka stwierdziła, że Misia jest dość trudnym przypadkiem, widzi ogrom pracy w nią włożony, ale potrzebne jest jeszcze trochę czasu, aby stała się psem adopcyjnym. Może to potrwać na pewno kilka miesięcy. Wizyta trwała prawie 2 godziny, Misia była wykończona, zasnęła zaraz po wyjściu naszego gościa. 1 Quote
elik Posted October 17, 2018 Posted October 17, 2018 3 godziny temu, szafirka napisał: Misia była wykończona, zasnęła zaraz po wyjściu naszego gościa. Z tego wniosek, że uczyła się ze wszystkich sił :) Pilna uczennica. 1 1 Quote
Tola Posted October 18, 2018 Posted October 18, 2018 19 godzin temu, elik napisał: Z tego wniosek, że uczyła się ze wszystkich sił :) Pilna uczennica. Z tego wniosek, ze będą efekty tej pilnej nauki:) 1 Quote
Onaa Posted October 21, 2018 Author Posted October 21, 2018 Przyszły pieniażki od uxmal (10zł), seramarias (10zł) i Mruczki (100zł) - bardzo dziękujemy :). Jeśli chodzi o Misię to pani Beata stwierdziła że Misia musiała być bardzo skrzywdzona kiedyś :(. Z jednej strony potrzebuje bliskości a z drugiej strach jest silniejszy. No niestety nie jest to łatwy przypadek tak jak pisała wcześniej Szafirka. Pani Beata napisała mi też że widać że obecny opiekun Misi wykonał już sporo pracy i że Misia bardzo się stara :). Quote
Elisabeta Posted October 23, 2018 Posted October 23, 2018 Ciepłe myśli wysyłam do naszego Niedźwiadka. Misiu, jesteś bardzo dzielna. 1 Quote
Recommended Posts