vicvictoria Posted February 23, 2018 Posted February 23, 2018 Czy ktoś stosował CYTOPOINT ? Podaje się zastrzyk raz w miesiącu . Cena ponoć 200-300zł . Wspomagajaco na alergię pojawił sie również lek http://www.dolfos.pl/pl/psy/alergia/dolvit-allergy . Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z tymi lekami i mógłby coś wiecej napisać ? Quote
wet-CBDNA_pl Posted May 17, 2018 Posted May 17, 2018 Akurat tego typu leki należy przed podaniem skonsultować z lekarzem i nie robić niczego na własną rękę bo możemy pogorszyć sytuację. Na co dokładnie cierpi piesek, jaka to alergia? Quote
czekoooo Posted May 28, 2018 Posted May 28, 2018 Mój piesek american bully pocket jest w trakcie leczenia cytopointem. Odczulanie raz na pół roku do tego 3 miesiące cytopointu przed pierwszym odczulaniem. Podobno najbezpieczniejsza opcja. Pies uczulony jest na wszystko dosłownie. Trawy, roztocza, grzyby, zboża, wołowinę, jagnięcinę, ryż, marchew, groszek, laktozę, niektóre z drzew. Silne reakcje atopowe: ropne zapalenie skory i pokrzywki do tego alergia pokarmowa kupka z krwią. Za jakiś czas moge dać znać jak leczenie przebiega. A co dolega Pani pieskowi? Zdecydowała sie Pani na cytopoint? 1 Quote
Wojtek32 Posted December 22, 2018 Posted December 22, 2018 Hej ja tez mam american bully i walcze z problemami skornymi,wetka dala mi male dawki apoquelu ale chyba nie pomaga. Pies nie drapie sie ale wyskakuja mu.male bable. Ma.mocne uczulenie na roztocza. Jest na diecie barf, pomaga cytopoint u Twojego pieska? Pozdrawiam Quote
przemek87 Posted February 22, 2022 Posted February 22, 2022 Dnia 22.12.2018 o 13:48, Wojtek32 napisał: Hej ja tez mam american bully i walcze z problemami skornymi,wetka dala mi male dawki apoquelu ale chyba nie pomaga. Pies nie drapie sie ale wyskakuja mu.male bable. Ma.mocne uczulenie na roztocza. Jest na diecie barf, pomaga cytopoint u Twojego pieska? Pozdrawiam Hej i jak sytuacja wygląda z pieskiem czy leczenie pomogło, też mamy problem z american bully ma azs i uczulenie praktycznie na wszystko.prosze o info jak przebiega leczenia Quote
DR.HOUSE Posted February 27, 2023 Posted February 27, 2023 Dnia 23.02.2018 o 18:36, vicvictoria napisał: Czy ktoś stosował CYTOPOINT ? Podaje się zastrzyk raz w miesiącu . Cena ponoć 200-300zł . Wspomagajaco na alergię pojawił sie również lek http://www.dolfos.pl/pl/psy/alergia/dolvit-allergy . Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z tymi lekami i mógłby coś wiecej napisać ? JEST LEK PRZECIWALERGICZNY NIESTERYDOWY HAMUJĄCY KINAZĘ PROZAPALNĄ, JEGO SKUTECZNOŚĆ OSIĄGA OKOŁO 90%, PRZY NIEWIELKICH SKUTKACH UBOCZNYCH. LEK.WET. Quote
Recommended Posts