Bogusik Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 Tez myślałam,że Sisi będzie mała sunią,choć niektóre zdjęcia ze schroniska wskazywały,że chyba jednak nie.Ciekawe ile więc będzie miała w kłębie Gracja? Ona była z tych 3 suń największa.Drobna ale na dłuższych łapkach.Bajeczka też może będzie taka jak Sisi.Poczekamy na spokojnie jak Hania ogarnie stadko i wtedy pomierzy... Quote
Poker Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 Śliczna, imię pasuje do niej jak ulał. Ciekawe czy charakter będzie miała jak księżniczka. Quote
seramarias Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 Nie ten pies, uwielbiam te poschroniskowe metamorfozy. Quote
Bogusik Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 1 godzinę temu, b-b napisał: Śliczna sunia:) Nic ująć i nic dodać...:):) Quote
helli Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 Co to za "rasa" może być? Bobtail mniejszy? He... Że kleszcze w zimie występują to nie wiedziałam, może w jakiejś "szopce" trochę żyła czy długo była w schronisku? Quote
Tyśka) Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 3 minuty temu, helli napisał: Co to za "rasa" może być? Bobtail mniejszy? He... Polski owczarek zamojski :))) Quote
Anula Posted February 28, 2018 Author Posted February 28, 2018 11 godzin temu, Bgra napisał: Na razie tyle :) Metamorfoza natychmiastowa. Sisi z brzydkiego kaczątka przeobraziła się w królewnę.To jest to za co uwielbiam BDT.Pies pięknie wyczesany,natychmiast wykąpany,czyściutki,zadbany.Kasieńko dzięki za poświęcony czas dla Sisi.Zrobiłaś z Sisi królewnę. Quote
Anula Posted February 28, 2018 Author Posted February 28, 2018 9 godzin temu, helli napisał: Co to za "rasa" może być? Bobtail mniejszy? He... Że kleszcze w zimie występują to nie wiedziałam, może w jakiejś "szopce" trochę żyła czy długo była w schronisku? Ja bym podciągnęła Sisi pod Lhasa Apso.Kiedyś interesowałam się tą rasą i Sisi ma coś z tej rasy wg.mnie. Quote
Bgra Posted February 28, 2018 Posted February 28, 2018 21 minut temu, Anula napisał: Metamorfoza natychmiastowa. Sisi z brzydkiego kaczątka przeobraziła się w królewnę.To jest to za co uwielbiam BDT.Pies pięknie wyczesany,natychmiast wykąpany,czyściutki,zadbany.Kasieńko dzięki za poświęcony czas dla Sisi.Zrobiłaś z Sisi królewnę. Kasia zawsze bierze najtrudniejsze przypadki,kocie,psie,szkoda,że Jej sklonować nie można. Noc przespana,ale płakała przez sen i dyszy,ciepło jej-wetka ją wczoraj badała niczego podejrzanego nie stwierdziła,Kasia obserwuje czy to tylko nagła jak dla niej zmiana warunków,gorączki nie ma.Jest bardzo grzeczna ale trochę zdezorientowana i ciut wystraszona :( Sunia czyściutka,w nocy nic nie zrobiła (podkłady porozkładane ) rano i 1 i 2 na krótkim wyjściu,zrobiła siadła ,ona nie chce wychodzić wcale,no jak się jej dziwić :( Później sama EdiAbija napisze,wczoraj byłoby Jej ciężko . Quote
Tola Posted February 28, 2018 Posted February 28, 2018 Zaglądam i nie wierzę - Sisi wygląda rewelacyjnie! Księżniczka - nie ma co do tego wątpliwości:) A ja pozostawiałam wszystkie reputacje na zamojskim, ale jutro się poprawię;) Trochę jestem zaskoczona przewidywaną wagą suni; pracownik, który trzymał Sisi na rękach powiedział, że nie wazy więcej niz 10 kg (w schronie nie ma wagi) W boksie Sisi wydawała się niewielka, a na pewno niziutka - widać postrzeganie przez siatkę boksu jest trochę zaburzone... Ale najważniejsze, że księżniczka bezpieczna, czyściutka, wypachniona - teraz będzie już tylko lepiej:) Quote
Bgra Posted February 28, 2018 Posted February 28, 2018 24 minuty temu, Anula napisał: Ja bym podciągnęła Sisi pod Lhasa Apso.Kiedyś interesowałam się tą rasą i Sisi ma coś z tej rasy wg.mnie. Anulko na Lhasa nie wygląda,one nie są wcale większe od Shih :) różnią się budową i rodzajem sierści,potocznie zwanej włosem. Lhasa apso-wysokość w kłębie : 25-33 cm sunie ciut niższe,waga 5-7 kg,sunie mniej Sunia to piękny bukiet ras :) chyba,że coś wymyślimy :) Quote
Tola Posted February 28, 2018 Posted February 28, 2018 16 minut temu, Bgra napisał: Kasia zawsze bierze najtrudniejsze przypadki,kocie,psie,szkoda,że Jej sklonować nie można. Noc przespana,ale płakała przez sen i dyszy,ciepło jej-wetka ją wczoraj badała niczego podejrzanego nie stwierdziła,Kasia obserwuje czy to tylko nagła jak dla niej zmiana warunków,gorączki nie ma.Jest bardzo grzeczna ale trochę zdezorientowana i ciut wystraszona :( Sunia czyściutka,w nocy nic nie zrobiła (podkłady porozkładane ) rano i 1 i 2 na krótkim wyjściu,zrobiła siadła ,ona nie chce wychodzić wcale,no jak się jej dziwić :( Później sama EdiAbija napisze,wczoraj byłoby Jej ciężko . Sunia dyszy, bo po takich ekstremalnych warunkach - w nieogrzewanym boksie przy tak niskich temperaturach- teraz znalazła się w ciepłym mieszkanku. Ale do dobrego szybciutko się przyzwyczai:) 1 Quote
Tola Posted February 28, 2018 Posted February 28, 2018 10 godzin temu, helli napisał: Co to za "rasa" może być? Bobtail mniejszy? He... Że kleszcze w zimie występują to nie wiedziałam, może w jakiejś "szopce" trochę żyła czy długo była w schronisku? Byłyśmy w grudniu w schronie to jej nie było w boksach ogólnych, prawdopodobnie siedziała wtedy na kwarantannie, czy w schronie była niedługo... Quote
Tola Posted February 28, 2018 Posted February 28, 2018 Jestem ciekawa, jak Bajka i Gracja po nocy;) Quote
Anula Posted February 28, 2018 Author Posted February 28, 2018 Sisi musiała się błąkać wcześniej bo skąd tyle kleszczy by miała.Chyba nie mieszkała w domu bo te kleszcze mnie zastanawiają.No nic teraz będziemy czekać aby choróbsko się nie wykluło jakieś. Quote
Bgra Posted February 28, 2018 Posted February 28, 2018 19 minut temu, Anula napisał: Sisi musiała się błąkać wcześniej bo skąd tyle kleszczy by miała.Chyba nie mieszkała w domu bo te kleszcze mnie zastanawiają.No nic teraz będziemy czekać aby choróbsko się nie wykluło jakieś. Dzisiaj badania w kierunku chorób odkleszczowych.zjadła Lucullusa, Furrorę jagnięcinę z batatami i miętą to będzie jej karma,bo je ją bardzo chętnie.Animonda w puszce jest ale chwilę poczeka,żeby nie było rewolucji żołądkowo/jelitowych. jak się da to wieczorem pobierzemy panel badań (nerkowe,wątrobowe,morf,mocz ) decyzja wetki. Quote
Anula Posted February 28, 2018 Author Posted February 28, 2018 1 godzinę temu, Bgra napisał: Dzisiaj badania w kierunku chorób odkleszczowych.zjadła Lucullusa, Furrorę jagnięcinę z batatami i miętą to będzie jej karma,bo je ją bardzo chętnie.Animonda w puszce jest ale chwilę poczeka,żeby nie było rewolucji żołądkowo/jelitowych. jak się da to wieczorem pobierzemy panel badań (nerkowe,wątrobowe,morf,mocz ) decyzja wetki. Dziękuję Bożenko za informacje.Cudownie,że jesteś. Pieniążki 200,00zł już na moim koncie,także bardzo dziękuję. Quote
Bgra Posted February 28, 2018 Posted February 28, 2018 59 minut temu, Anula napisał: Dziękuję Bożenko za informacje.Cudownie,że jesteś. Pieniążki 200,00zł już na moim koncie,także bardzo dziękuję. Dziękuję za inf,Anulko jakbyś mogła potwierdzić w Skarpecie,link podam na priv na Fb . Jak EdiAbija znajdzie chwilę to opisze sunię dokładnie :) jest spokojna,grzeczna,smyczy wyraźnie się boi a szelek nie,czyli albo lali albo kojarzy z wyjściem i się broni :( zimna ma dość na lata. Edit: Anula jesteś szybsza niż wiater ;) dziękuję za potwierdzenie :) :) :) Quote
Anula Posted February 28, 2018 Author Posted February 28, 2018 1 minutę temu, Bgra napisał: Dziękuję za inf,Anulko jakbyś mogła potwierdzić w Skarpecie,link podam na priv na Fb . Jak EdiAbija znajdzie chwilę to opisze sunię dokładnie :) jest spokojna,grzeczna,smyczy wyraźnie się boi a szelek nie,czyli albo lali albo kojarzy z wyjściem i się broni :( zimna ma dość na lata. Potwierdziłam na FB pod Twoim wpisem,chyba dobrze zrobiłam,sprawdź. Dobrze,że Sisi została zabrana bo nie wiadomo do kogo by trafiła i w jakie warunki.Teraz będzie miała już godne życie.Tych kleszczy,niesamowitą ilość nie mogę przeżyć.Szok. 1 Quote
helli Posted February 28, 2018 Posted February 28, 2018 Bajka ma ciekawy kolor czy tylko tak sie wydaje? kawa- czekolada (a moze zwykly czarny z poswiata :) fajna mordka, ciekawe co z niej wyjdzie- pekinczyk? hehe Quote
EdiAbija Posted February 28, 2018 Posted February 28, 2018 Witam Byłyśmy dziś na wizycie pchły byki dostała advantix i na robaki przez 3 dni aniprazol. Pobrana została krew łącznie z badaniem na choroby odkleszczowe. Wczoraj wszystkie kleszcze wyjelam. Dostaliśmy też witaminy. Waga 8600 g. Jutro gromer. Dziewczyna jest fajna, grzeczna, nie umiem chodzić na smyczy ale jakoś idzie dopuki jej nie zauważy wtedy próbuje uciekać. Cały czas dyszy więc jest jej gorąca, jeszcze nie przyzwyczaiła do temp w domu. 1 1 Quote
Recommended Posts